Ovckine zverinice

Ovcka · 360250

Jazz

• *
  • Pesjanska zasvojenka...
Odgovori #1860 : 12 November 2011, 21:40:33
Ovcka čestitke za novo pridobitev! :o
Tale dva muca sem pa videla tudi na bolhi. Full sta luštna. ;D

lp, Jazz

Dogs are best friends ever!

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #1861 : 12 November 2011, 21:48:46
Hvala!  ;D

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #1862 : 26 November 2011, 12:52:21
Se en predstavitveni video nasih dveh mackonov  ;) ;)

KLIK   

;) :P 8)

Moj album

Jazz

• *
Odgovori #1863 : 26 November 2011, 16:22:19
Super video! Joj, kakšna uživača sta. :P

Ovcka

• *
Odgovori #1864 : 24 December 2011, 09:54:33

..od mene in vseh treh zverinic, se razume..  ;)

Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #1865 : 31 December 2011, 15:49:33

Moj album

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1866 : 11 Januar 2012, 12:08:08
Lepi živalčniki! Sem ti fauš za mačke. Jaz si že od malega želim mačko, ampak je vedno tak pes pri hiši ki ne prenese mačk.  :(

Jaz sem pa končno naložila fotke moje bamboline v plašču :)

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

Ovcka

• *
Odgovori #1867 : 12 Januar 2012, 12:19:33
Jaz sem imela res sreco, ker Cosmo je odrascal skupaj z nasim pokojnim mucom, tako da sem vedela, ko se odlocimo za novega, problemov ne bo. No in imela sem prav :) Zdaj so ze ful kolegi, Cosmo samo bezi pred njima kadar imata dirke, ker takrat skaceta cez njega, laufata pod njim, skratka sploh ju ni vec strah psa, in se jima Cosmo raje umakne..  ::) Ga ima pa Tomi ful rad, kadar prideva od zunaj ga pride takoj pozdravit, se mu pomucka pod vratom, ga prevoha ce ima kaksne cudne vonjave.. Tevz je malenkost bolj zadrzan, ampak je pa lump. Kadar je v tistem igrivem razpolozenju, pa se Tomiju ne da igrat z njim, in ko gre Cosmo mimo njega Tevz skoci vanj (tako, s sprednjimi tacami narazen, kot da bi ga hotel objet, ampak seveda brez krempljev) potem pa zbezi. Menda ga hoce prepricat naj divja za njim, Cosmotu smo pa skoz dopovedovali, da se za mackom ne laufa, in sedaj seveda noce, ker misli, da ne sme  :P Bomo videli, mogoce ga pa Tevzu le uspe tok sprovucirat, da se bo enkrat spozabil  :D

Evo se dva videa: Tomi firbc  :D   In se Tevz  ;)

Pa se nekaj fotk (upam da bojo vidne no).

Tomijeve plave ucke  :-* :-*

Tevzek  :-*

S Cosmotom

Trije fehtarji  :D

Tezko je to pasje/macje zivljenje, ja  ::) :P

Uglavnem, imamo se fajn  ;D

Lp,
Maja

Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #1868 : 17 Februar 2012, 17:30:25
hej

Danes se javim samo z dvema videoma :P :P Slikic pa ne bom limala, ce kdo hoce si jih lahko pogleda v njuni temi na forumu pomagamo zivalim  ;)

No, in obljubljena videa..  ;)

Najprej nase vsakodnevne macje borbe  ;D

Potem pa se kaksen najvecji mulc je nas Tomi  ::) :P

Videa sta malo dolga, sploh tadrug, samo mora biti, da se vidi cela resevalna akcija  :P 8)

Lp..

Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #1869 : 17 Februar 2012, 19:33:17
Pa da ne bo Cosmo zapostavljen, evo se en njegov video.. ;)

Zimska pravljica  :-*

Moj album

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1870 : 17 Februar 2012, 21:23:44
Ti jo je pa zagodel maček. ;D

Le vkup uboga gmajna!

Ovcka

• *
Odgovori #1871 : 18 Februar 2012, 00:36:43
Ma sej po zavesah dnevno pleza, sam ponavad v dnevni, ne v moji sobi. Pa v dnevni je vajen pol iz zaves na sedezno dol skocit, tle pa nismo vedl kam se bo odgnal, pa tv mam spodi, pa radiator, se bi loh se poskodval, zato sm ga sla raj lovit.. ::)

Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #1872 : 18 Marec 2012, 11:14:31
A sem ze omenila, da imamo doma tri prinasalce, ne samo enega?  :P 8)

Moj album

Jazz

• *
Odgovori #1873 : 18 Marec 2012, 12:14:08
haha, kakšni faci sta!  :o :D

Ovcka

• *
Odgovori #1874 : 22 Avgust 2012, 17:20:07
hej

Ker bo tole moj 5.000-i prispevek, naj bo v moji temi..  :)

Ker ze dolgo nisem nic sem pisala, moram najprej napisat par stvari, ki so na novo od marca (tisti, ki me spremljate na FB ste itak na tekocem, ampak za ostale..). Najbolj zalostno je to, da Tomita ni vec.  :'( Kruta, grda bolezen nam ga je veliko prekmalu vzela, bil je moj ljubcek, zelo sva se v tem prekratkem casu navezala en na drugega, pogresam ga zelo.  :'( Tako da sedaj sta samo se Cosmo iz Tevz.

Vmes si je Kozmic poskodoval taco, je imel dva siva, sedaj je ze spet kot nov (samo dlaka se ni se cisto zarastla nazaj). Drugace uzivamo v poletju, obcasno hodimo plavat na jezero, edino tale vrocina nam ni vsec. Ampak, se par dni bomo zdrzali, pa bo.

Pocasi pa se bliza ze njegov 6. rojstni dan (vsako leto ob tem casu se sprasujem kam grejo leta?!). Se pa mulc (kar se zdravja tice) cisto ok drzi, problemov - razen standardnih z usesi - nimava, dlake se mi zdi da ima vsako leto vec, zdajle spet se vedno zimsko izcesavama, pa se vedno ni cisto gol  :-[

Pa naj prilepim par fotk:
"Poza"

Poziranje

Najbolj uziva ob vodi

Pri spanju ima se vedno standarden polozaj  ::)

Pa najbolj bogi, kadar je bolnik  :-*

Pa se malo Tevza

Zehamo

Igramo se

Pa se oba skupaj  :-* :-*

Za konec bom prilepila se dve fotki od Tomita.. Bil je najbolj krasen macek z najboljsim karakterjem. Bil je kot en mini kuza. Se vedno boli, se vedno mi gre na jok, ko ga samo omenim.  :'( Upam, da mu je lepo, kjerkoli ze je...

Tomi (04.04.2011 - 17.05.2012)  :-* :-* :'(

Lp,
Maja

Moj album

Inanna

• *
Odgovori #1875 : 23 Avgust 2012, 15:33:05
Tomi je bil res en tak lepotko in pojava :'( Verjamem, da vam manjka.

Skupna fotka Cosma in Tevža je zelo simptična :)

Joj, a ti tudi še izčesavaš dlako? Meni se bo zmešalo, sem že mislila, da je konec pred 2 mesecema, zdaj pa že 3 tedne vse frči naokrog. Vročina kriva? Dlake za izvoz :-X

Ovcka

• *
Odgovori #1876 : 23 Avgust 2012, 23:17:32
Ja, una skupna je ful dobro izpadla, ceprav je malo meglena (sem imela sanso samo za 1 posnetek, Tevz se namrec noce pretirano fotkat, in je takoj ko sem pritisnila vstal in sel stran  ::))

Ma drugace se mi zdi, da Kozmicu dlake sploh ne zmanjka  ::) Najprej sem skoraj celo zimo izcesavala poletno, od februarja/marca naprej izcesavam zimsko, pa se vedno jo je tok, da ne vem vec od kje, pa kako da se ni cisto gol..  :-\

Za naslednje leto imam plan, z januarjem bom zacela vso dlako spravljat v eno ogromno vreco za smeti, in me prav zanima, koliko se jo bo v celem letu nabralo  ;D

Moj album

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1877 : 24 Avgust 2012, 11:16:55
Mislim, da bo ena vreča premalo.  :D  S čim pa ti to izčesavaš?
Pri ZP od sorodnikov so se super obnesele dvojne grablja z vrtljivimi zobci, pa na tak način sicer mam od jolly glavnik za razrez/razčesavanje vozlov  + še slicker brush. Je pa bilo res ogromno izčesavanja. Takrat še furminatorjev pri nas ni bilo.

Luštn Tevž. :-*

Le vkup uboga gmajna!

Ovcka

• *
Odgovori #1878 : 24 Avgust 2012, 11:42:38
Mozno ja  :D :D

Za izcesavat sem lani nabavila tele dvojne grablje z vrtljivimi zobci (so res suuuper za puh izcesavat), drugace se ceseva z navadno krtaco z unimi ukrivljenimi zobci, pa za hlacnice razcesat uporabim glavnik (mam dvojnega, tako da najprej s tasirokim potem se s taozkim delom). Za vozlje ne rabim nic, ker ma tok super dlako, da se mu ne delajo sploh, furminatorja pa tudi ze vec kot eno leto nisem uporabila, ker se mi zdi, da mu unicuje tazgornjo dlako.  :-[

Moj album

Inanna

• *
Odgovori #1879 : 24 Avgust 2012, 12:01:43
No, spomladi sem vsak dan spravila z njega za eno vedro dlake (10l ali koliko je tisto navadno vedro), zdaj pa recimo za eno malo vedro (1-2l). A kaj, ko še vedno vse frči, ko se strese :-X
Imam nekaj takšnega http://trgovina.mrpet.si/article.asp?ArticleID=20927. Sej full ven potegne...ampak... Moram še kaj kupit ???

Ovcka, s čim hraniš Cosma?

Ovcka

• *
Odgovori #1880 : 24 Avgust 2012, 12:26:05
Waw, vedro iz kratkodlakega psa  :o Ma sej verjetno po kolicini dlake ni precej razlike, razlika je samo v dolzini  :P

Drugace tale na linku je precej furminatorju podobna..  :) Drugace za kratkodlake so baje tudi tiste gumijaste krtace z zobcki fajne..

Cosmo je sedaj ze kaksno leto na Taste of the Wild, okuse obcasno menjam (odvisno kaj imajo na zalogi). Prej sva imela Acano (grainfree), se prej Orijen (menjala sem znamke zaradi tega, ker so se zacele nenormalno draziti, problemov drugace ni imel nobenih). In ko sva zacela Orijen futrat se mi je koncno se malo v misice naredil, ker prej je imel ves cas okoli 35/36 kg, od takrat naprej se je zacel delat in jih ima zdaj skoz okoli 40/41, pa ni predebel.  ;)

Moj album

Inanna

• *
Odgovori #1881 : 24 Avgust 2012, 12:31:24
Koliko pa je visok?
Ma sej mišice so težje od špeha :P

Roxy

• *
Odgovori #1882 : 24 Avgust 2012, 12:45:15
Od Roxy tudi kar leti dlaka. Jaz imam kar furminator, je preveč dlake, da bi se sekirala, če malo poreže vrhnjo dlako. Vsakič, ko jo pobožam, mi v roki ostane cela pest dlake...  :-X

Pri Roxy se na Orijenu kažejo enaki učinki. Hkrati mi ni treba paziti, da bi se zredila, če ji kdaj dam preveč, ker samo več kaka potem...

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1883 : 24 Avgust 2012, 13:51:36
Mogoče bi morala že prej napisat. Tisti zobci za razrez vozljev, jaz ga imam, pa ne zaradi vozljev (ker pri 2cm dlaki jih res ne more biti, na repu pri 4cm dlaki pa tudi ni)...ampak odmrlo dlako čudovito zagrabi! In cela vedra spravim ven! Ampak ne češem v smeri rasti dlake.

Če psa ne razstavljaš ti ne bo škodilo, če ga enkrat v sezoni uporabiš furminator.

Le vkup uboga gmajna!

Inanna

• *
Odgovori #1884 : 24 Avgust 2012, 14:22:32
Gumijaste krtače z zobčki ???

Imam še rokavico in pa eno krtačo z ukrivljenimi zobčki, ki pa je ne sme niti videti - že teče stran ::) :D

Ovcka

• *
Odgovori #1885 : 24 Avgust 2012, 14:56:51
Inanna okroglih 60cm ma..  :) Za uno gumijasto sem imela v mislih tole: http://www.tukano.si/sl/trgovina/psi/kozmetika-nega/krtace/krtaca-gumijasta-z-de-lux-gumi-bunkicami-13x9-cm

Furminator je drugac za kratkodlake pse super, samo pri mojem, ki ima res dolgo dlako po hrbtu se je videlo, da jo je razrezalo, ker je dlaka zacela strleti na vse konce in kraje, bila je trsa, razcepljena. Zato ga niti enkrat na sezono ne mislim vec uporabit. Primeren je mogoce samo za tace ter na straneh in bedrcah, kjer je dlaka krajsa..

Drugace pa ja, te visoko kvalitetne (proteinske) hrane so res zakon (naj tisti, ki hranijo surovo govorijo kar hocejo). Sicer nikoli ni imel z nobeno od hran (katere sva imela) problemov, samo takole po zunanjosti se ze vidi, kaj mu bolj ustreza. Ker res, vedno je bil bolj "svoh" proti ostalim goldnom, vsi s katerimi sem govorila so meli tezo cez 40kg, jaz mu jo nisem mogla spravit cez 37, ce sem mu jo je bil debel. Potem sva zacela dajat Orijen 6 fish, se je zacel delat, potem sem menjala na Acano, in lepo mu je v parih letih teza narastla na 40+. Potem ko so Acano podrazili sem pa menjala na TOTW, in tudi na njej je zdajle ze eno leto in lepo vzdrzuje kondicijo.. No, zdajle ima nekaj cez 41, mogoce bi lahko kaksne pol kile/kilo dal dol, ampak debel se vedno ni, rebre se mu cutijo. Jaz pravim da je zdajle v "razstavni" formi, kadar ima okrog 40kg je pa v sportni formi  :D Drugace pa priznam, zadnje leto malo razmisljam koliko je kaj frizbi/agility zdrav za take tezke pse (40kg se mi zdi ze kar dosti za take aktivnosti), in zato sva oboje malo omejila (no, na agility sploh ne hodiva, frizbi obcasno mecem).

Moj album

Inanna

• *
Odgovori #1886 : 24 Avgust 2012, 15:04:13
Meni je pa tolk te hrane z višjim deležem mesa požrl, da je postala hudo draga :P Poleg kuhanega obroka in priboljškov je dobil dnevno mero briketov. Pa nisem zdaj kupila neke osiromašene variante, ampak se mi zdi, da jo bolje izkoristi. Se bo pa še pokazalo, seveda. Jo imam komaj 1 mesec.

Zlatkoti meni vedno delujejo večji, kot so po merah. Verjetno zaradi dolžine telesa in dlake...

Aha, tako rokavico. Bom pogledala, če jo kje v bližini lahko dobim. Hvala.

Ovcka

• *
Odgovori #1887 : 24 Avgust 2012, 15:18:23
Meni je pa tolk te hrane z višjim deležem mesa požrl, da je postala hudo draga :P

;D ;D

Pri nas je naceloma tako, nabavljam dvojna pakiranja TOTW, dam za dve vreci (zdaj odvisno od zooplusa) od 85-95 eur, ena vreca zdrzi priblizno mesec/mesec in pol, dobiva priblizno 200-250 g na obrok (odvisno od aktivnosti, dvakrat dnevno). Cenovno se mi zdi da veliko boljse skozi pridem, kot ce bi pri nas nabavljala kaksno hrano slabse kvalitete. Upam samo, da cene ostanejo tu nekje.. Kolikor sta dve vreci drazji od 100 eur je ze za premislit.. Recimo Orijen ima sedaj za moje pojme prav grdo oderuske cene  :-[

Moj album

Roxy

• *
Odgovori #1888 : 24 Avgust 2012, 15:29:32
Ovcka, jaz mislim, da so ti športi sicer OK, ampak z zmanjšano zahtevnostjo kot pri lažjih pasmah. Npr. agility z nižjimi ovirami in manj kompliciranimi parkurji, frizbi brez skokov. Jaz sem dejansko ugotovila, da je frizbi boljši od žoge, ker leti naravnost in ni odbijanja levo/desno na neravnem terenu in s tem nekontroliranih zavojev psa. Za agi sem imela pa zdaj namen iti med veterane, ampak si je itak krempelj zlomila tako, da ne vem, če bo letos kaj iz tega... Je pa 40Kg za agi res že kar veliko. No, za zabavo lahko tečeš tudi parkur s skoki na najnižji višini, kjer niti ne skoči. Pa palisada se meni zdi tudi taka težka ovira za sklepe...

Te hrane brez žitaric oz. z večino mesa in malo OH mogoče za pse, ki se težko zredijo niso najboljše. V primeru, da gre res za suhe pse, ne za mišično maso. Wai se pa še razvija in verjetno že zato ogromno pokuri. Meni recimo ni všeč, da pri količini Roxy-ine aktivnosti ni dovolj mišic, ker je to le slabše za sklepe. Pri običajnih hranah se mi je pa pri povečanem vnosu samo redila, nič ni bilo videti, da gre kaj v mišice... Zdaj bom še malo sprobala Farrado, ki je cenovno nekje med Acano in orijenom.

Inanna

• *
Odgovori #1889 : 24 Avgust 2012, 15:48:59
Jaz sem dala za 15kg 56€, imel jo je za mesec, mesec in pol - dnevni obrok 450g. Poleg kuhane hrane in priboljškov.
Zdaj mu dajem do 350g + kuhano in priboljški, naročila na Zooplus v akciji, 2x 15kg je bilo 86€.

Meni se tudi 40kg zdi ar precej za agi :D A žoge so torej slabše od frizbija? Jaz sem ga nekje izgubila, bo treba novega. Ni pa nikoli skakal, samo tekel za njim. Ujel ali pobral potem.