Mene pri frizbiju moti to, ker je res tako zagret, tece za frizbijem, in ce ga dohiti dokler je se precej v zraku skoci za njim, ampak pristajanje ima glupo, zmeraj prileti najprej na zadnje tace, in potem na sprednje

Veliko raje bi videla, da bi pristal na vse stiri, da se porazdeli pritisk, zato mu raje mecem kaksno zogo. Je pa tako, kadar greva tu blizu na makadam parking mu tudi jaz zogo vrzem, on mora cakat, potem ga pa posljem iskat. Ker si je ze premnogokrat tace poskodoval na makadamu. Na travniku ga pa pustim da stece takoj, ceprav tale Ruffwearova Turnup zoga se odbija na vse mozne strani, mi je tako simpaticen, ko stece za njo, se mu par metrov pred nosom odbije, pa se ustavi in gleda kam jo je vrglo

Mi nikoli ne dela kaksnih ekstremnih nenadnih zavojev (niti nima takih refleksov se mi zdi)

Delno se mi zaradi tega zdi, da tudi ce bi ga naucila cik/cap za agi, dvomim da bi to njemu nekaj super slo, mu bolj odgovarjajo lepe linije
čara to je tisto, razstavna/delovna vzreja.. Vcasih so bili bolj lahke konstitucije, sedaj recimo grejo v ekstreme (tako kot pri drugih pasmah - recimo pri avstralcih je se slabse), razstavni so nekateri tapravi medvedi, ce pa gledas delovne linije so pa komplet brez dlake s smotanimi glavami, zlato sredino pa ze tezko najdes

. Je se moj proti vecini ko ena pupika, zato sva ponavadi tudi na razstavah "popusila", ker sva imela za konkurenco medvede.

Ima pa moj precej svohnejse kosti kot nekateri drugi zlatkoti, to se mu tudi na tezi ze od vsega zacetka pozna (njegov 2 meseca starejsi bratranec Tango je imel ze pri enem letu cez 40 kg, Kozmic je mel takrat 36), zato se mi zdi, da je tudi toliko bolj hiperaktiven (kadar je v tahujsi kondiciji

).
Ja, RO sva delala (sva samouka

), na tekme sva kaksni dve zaporedni sezoni kar redno hodila, sedaj je financno stanje bolj ubogo, tako da mi ne znese (sparam za diplomo)..

Imam pa v planu opravit se izpit za RO IV (je bil ze lani v planu ampak saj se nikamor ne mudi

), vaje naceloma vse znava, samo na hitrosti poskusam (se vedno) pridobit.. Sva pa pridna, se vedno vsaj enkrat na 14 dni malo povadiva nekatere vaje