Ovckine zverinice

Ovcka · 360700

Roxy

• *
Odgovori #1890 : 24 Avgust 2012, 16:00:37
Meni se tudi 40kg zdi ar precej za agi :D A žoge so torej slabše od frizbija? Jaz sem ga nekje izgubila, bo treba novega. Ni pa nikoli skakal, samo tekel za njim. Ujel ali pobral potem.

So OK na res ravnem travniku, brez lukenj ipd. in če lepo vržeš. Vsaj v primeru, da pes leti za žogo povsem brez kontrole... Če se odbija v vse mogoče smeri, je to že kar obremenitev za sklepe sploh, če pes kar skače v polni hitrosti kamor gre žoga. Roxy se je sicer navadila žogo ujeti po tem, ko se odbije, da niti ne bremza, ampak tudi, če lepo mečem, se dostikrat zgodi, da se žoga kar nekam odbije ali pa jo ona odbije z gobcem in potem dela prevale in podobne zadeve za njo... Zdaj ji velikokrat vržem žogo tako, da mora počakati, da se ustavi in gre potem ponjo, da ne leti kot sneta sekira... Roxy kar hitro pridela kakšno poškodbo, ko leti za žogami in sem tako dirkanje omejila. Tudi krempelj si je zdaj zlomila, ko je letela za žogo  ::) .

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1891 : 24 Avgust 2012, 16:16:42
Za trening, za zabavo prilagojen agi-nižji skoki, znižana palisada, pa obvezno CIK/CAP naučiti, če misliš kake zavoje vpeljati v parkur, ker tile ciki/capi razbremenijo sklepe....

Drugače pa kaj zaboga so naredili z zlatimi prinašalci, da so take džukele postali? Jaz sem ves čas mislila da je večina ZPjev tam maximalno  30-35 kak orng samec. Za delo v lovišču jim taka pre-močna konstrukcija verjetno ni v prid?

Jaz imam zdaj magnusson adult (če bo ok). Pa mi 33-34kg psica poje dnevno 350g. Pa niti malo ni suha. Med tekom ji vidim rebra, z lahkoto jih zatipam, ampak preklasta pa sigurno ni.

Se pravi mi 14kg žakelj drži dobrih 40 dni.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

Inanna

• *
Odgovori #1892 : 24 Avgust 2012, 17:00:47
Moj je tudi "sneta sekira" :o Ga tudi jaz navajam, da se počaka in gre potem iskat, a kaj, ko je potem čisto konec in isto kar poleti. Pa mimo teče...pa nazaj...pa cik-cak itak, če gre tako tudi žoga. Me kar boli gledat, zato zdaj čez poletje večinoma delava samo prinašanje iz vode. Na suhem samo kdaj pa kdaj, po nekaj metov.

Ovcka, vidva sta delala tudi RO?

Roxy

• *
Odgovori #1893 : 24 Avgust 2012, 17:06:14
Ovcka, vidva sta delala tudi RO?

Ja, Ovcka, kdaj prideš spet na kakšno tekmo?  :P

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #1894 : 24 Avgust 2012, 18:18:06
Mene pri frizbiju moti to, ker je res tako zagret, tece za frizbijem, in ce ga dohiti dokler je se precej v zraku skoci za njim, ampak pristajanje ima glupo, zmeraj prileti najprej na zadnje tace, in potem na sprednje  ::) Veliko raje bi videla, da bi pristal na vse stiri, da se porazdeli pritisk, zato mu raje mecem kaksno zogo. Je pa tako, kadar greva tu blizu na makadam parking mu tudi jaz zogo vrzem, on mora cakat, potem ga pa posljem iskat. Ker si je ze premnogokrat tace poskodoval na makadamu. Na travniku ga pa pustim da stece takoj, ceprav tale Ruffwearova Turnup zoga se odbija na vse mozne strani, mi je tako simpaticen, ko stece za njo, se mu par metrov pred nosom odbije, pa se ustavi in gleda kam jo je vrglo  :D Mi nikoli ne dela kaksnih ekstremnih nenadnih zavojev (niti nima takih refleksov se mi zdi)  :P Delno se mi zaradi tega zdi, da tudi ce bi ga naucila cik/cap za agi, dvomim da bi to njemu nekaj super slo, mu bolj odgovarjajo lepe linije  :D

čara to je tisto, razstavna/delovna vzreja.. Vcasih so bili bolj lahke konstitucije, sedaj recimo grejo v ekstreme (tako kot pri drugih pasmah - recimo pri avstralcih je se slabse), razstavni so nekateri tapravi medvedi, ce pa gledas delovne linije so pa komplet brez dlake s smotanimi glavami, zlato sredino pa ze tezko najdes  ::). Je se moj proti vecini ko ena pupika, zato sva ponavadi tudi na razstavah "popusila", ker sva imela za konkurenco medvede.  ::) Ima pa moj precej svohnejse kosti kot nekateri drugi zlatkoti, to se mu tudi na tezi ze od vsega zacetka pozna (njegov 2 meseca starejsi bratranec Tango je imel ze pri enem letu cez 40 kg, Kozmic je mel takrat 36), zato se mi zdi, da je tudi toliko bolj hiperaktiven (kadar je v tahujsi kondiciji  :D).

Ja, RO sva delala (sva samouka  ;)), na tekme sva kaksni dve zaporedni sezoni kar redno hodila, sedaj je financno stanje bolj ubogo, tako da mi ne znese (sparam za diplomo).. :-[ Imam pa v planu opravit se izpit za RO IV (je bil ze lani v planu ampak saj se nikamor ne mudi  :P), vaje naceloma vse znava, samo na hitrosti poskusam (se vedno) pridobit.. Sva pa pridna, se vedno vsaj enkrat na 14 dni malo povadiva nekatere vaje  :)

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

Roxy

• *
Odgovori #1895 : 24 Avgust 2012, 18:51:43
Citiraj
Na travniku ga pa pustim da stece takoj, ceprav tale Ruffwearova Turnup zoga se odbija na vse mozne strani, mi je tako simpaticen, ko stece za njo, se mu par metrov pred nosom odbije, pa se ustavi in gleda kam jo je vrglo  :D

Meni pa ravno zato Turnup ni dober, ker mu je Roxy v vseh zavojih sledila... Po tem, ko se je enkrat komaj privlekla s sprehoda zaradi tega, ima turnup samo še za priboljške ven bezat...
Za hobby agi delat so pa ciki in capi skoraj odveč, ker si lahko narediš tako lahke parkurje, da jih ne rabiš... Pa še sekund ti noben ne šteje  :) .

Frizbi pa jaz vedno mečem tako nizko, da nikoli ne skoči visoko, ker tudi nima lepega pristanka. Če skoči nižje, ponavadi tudi na vseh štirih pristane, zadnjih niti ne dvigne toliko v zrak, ker skoči naprej po frizbi, ne navzgor. Vsake toliko ji tako daleč vržem, da ga s tal pobere ali pa ji mečem rollerje. Ampak pri rollerjih moram paziti, da frizbi zavije preden pride do njega, ker ga drugače velikokrat fali z gobcem in ga potem lovi s tacami. Ne maram, da ga grabi v gibanju s tacami, ker si tako samo kakšen krempelj lahko zlomi...

Držim pesti, da čimprej uspešno diplomiraš in se mi pridružiš v konkurenci  ;) .

Ovcka

• *
Odgovori #1896 : 24 Avgust 2012, 19:17:10
Ma jaz frizbi vcasih smotano mecem (nic ne vadim, in pol tko izpade), ce ga vrzem previsoko, ga vcasih ulovi v zraku (tko da na zadnje tace pristane, samo tudi ne skace ful v zrak), ce je ravno prav lepo skoci in pristane na vse 4 in v teku, ce pade prej na tla mi na polno zabremza cez njega in so tudi tace v nevarnosti da si kozo sname  ::) Se vidi, da retrieverji niso neki atleti  :D

Diploma bo pa letos enkrat  :D Samo se napisat jo je treba :P Se bova potrudila drugo leto na kaksno tekmo pridit (koncno v trojko) ;) Ceprav, mi je bedno zdaj ob vsej tej konkurenci borderjev  ::) Sploh mi ni vec tok zabavno, ko smo vcasih gledali en drugega kako komu gre, navijali za koga, ampak zdaj itak ze ves, da bo tam en border itak premagal vse  ::)

Moj album

Roxy

• *
Odgovori #1897 : 24 Avgust 2012, 19:35:23
Ah, ne smeš tko gledat. Bolje kot brez konkurence pa še fajn se ti zdi kadar si boljši od borderja  :P . Je pa trenutno huda konkurenca v trojki tudi (naša) nemška ovčarka... Pa  en ZP samec je pri nas, ki res lepo dela, ampak je vodnica precej živčna na tekmah in jima ne uspe pokazat kako znata delat.

Ovcka

• *
Odgovori #1898 : 24 Avgust 2012, 22:22:30
To, da bi midva kdaj premagala kaksnega borderja lahko samo sanjam. Razen ce border take napake dela, da sva pac boljsa :P Drugace se vedno nama sepa izvedba vaj (zadnje case imam spet ful probleme, "sedi" kar preslisi), lahko bi lepse/hitreje dolocene stvari delal.  :-\

Sem mogla it zguglat tegale ZP :) A je to tale od Berden Tine in je celo rodovnisko ime Different Way Happy Company? Pomoje sem fajn odigrala detektiva, in je tole celo delno nasa zlahta (njegova babica je sestra od mame od Kozmica)  :o Ju moram enkrat v zivo spoznat, bo res ocitno treba na kaksno tekmo  :P

Moj album

Roxy

• *
Odgovori #1899 : 24 Avgust 2012, 22:26:52
Dobro detektivsko delo, ja :) Res fajn pes, tak skuliran, neobremenjen, res lepo delata.

Ovcka

• *
Odgovori #1900 : 28 Avgust 2012, 11:01:23
Moj Tomi je pa danes pet of the day na http://www.zooplus.com/petofday  :-* :-* :-*

Moj album