Glede zasuka želodca: po hranjenju je fino, da naši psi počivajo, mirujejo, ker lahko do zasuka želodca pride ravno v primeru, če s polnim želodčkom norijo naokrog. Slišala sem, da je preventiva pred zasukom želodca tudi, da pes ne dobi samo enega obroka na dan, ampak da je le-ta razdeljen v 2-3 manjše dnevne obroke. To smo prakticirali tudi pri berncu.
Hm, res je težko najdt prave brikete. Večkrat sem že brala (in temu verjamem), da določena hrana vsebuje sestavine, ki barvajo dlako. Bela dlaka pa je na vse skupaj še bolj občutljiva... Dve taki snovi, ki se večkrat pojavljata v briketirani hrani sta karotin (barvilo, ki ga vsebuje korenje) in pa pesina kaša/pulpa. Slednja se pojavlja tudi v Nutri, korenje pa je sestavni del Frolic-ev, ki jih mi2 uporabljava za nagrajevanje. Ker bi rada, da bi Sky imel čim lepšo in čim bolj belo dlako, Frolic-ev ne bom več kupovala, ko nama teh zmanjka.
Seerland a bi prosim pogledala na žakelj od Royal Canin, če vsebujejo briketi katero od teh dveh snovi (karotin,pesina pulpa/kaša)?
LP