Landseer

cartika · 367036

*Sky*

• *
Odgovori #210 : 29 Marec 2008, 16:32:17
Sky-a si lahko ogledaš na prejšni strani. Sicer je bil tam 3 mesece mlajši, ampak se pa da videti, kako izgleda. Od takrat je zelo zelo zrastel. Pri svojih 6ih mesecih je že večji od sosedovega nemškega ovčarja in ima preko 40 kg. Drugače je pa pravi suhec je. No mogoče se je v zadnjem tednu malo popravil in pridobil kakšen gramček celo na račun "širine"  ;).

Sky je pri meni 4 mesece. Kako hitro čas beži. Kar ne morem verjeti, da je tako hitro minilo :o.

Glede srečanja landseerjev ti ne znam nič povedat. Vem, da imajo forumaši vsake toliko časa kakšen skupni piknik, nekateri se dobivajo tudi na sprehodih. Bi bilo pa zanimivo it na kakšen piknik ali pa če bi se lastniki landseerjev za kakšno dopoldne dobili in še v živo poklepetali.

LP

venera

• *
  • Šema
Odgovori #211 : 29 Marec 2008, 16:34:01
Sky- jaz Šeme ne bom raztavljala, tako da o tem vem zelo malo.
Kar se pa tiče dvigovanja posede (boljše da ne), ter prehrane, da je veliko več zasukov želodca odkar hranimo pse samo z briketi pa sem nekje na nekem forumu zasledila zanimive podatke.
Tudi s Šemo sva zamenjali že veliko briketov, sedaj ji kopujem biomill. Prej sem ji dajala royal canin, dokler nisem pogledala na vrečo in opazila da so v njih barvila,... Drugače pa Šemi tudi dostikrat skuham makarone ali riž in meso, ker ima to najraje, enkrat na teden dobi sveže jajce in pa včasih tudi kaj od kosila (to je najboljše).

Živali niso manjvredna in ne podrejena bitja, ampak so neka druga ljudstva, ki so skupaj z nami vpletena v življensko in časovno mrežo na Zemlji!
Tina & Šema

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #212 : 29 Marec 2008, 16:39:48
Sky, tvoj kuza je res sladek, ta se bo velik...kar se tice briketov, midva noro hraniva s kaninom, ker so vsi veterinarji rekli da je dobra hrana. pa se Romana hrani vse svoje pse s temi briketi, tako da po mojem so super.

*Sky*

• *
Odgovori #213 : 29 Marec 2008, 16:54:09
Glede zasuka želodca: po hranjenju je fino, da naši psi počivajo, mirujejo, ker lahko do zasuka želodca pride ravno v primeru, če s polnim želodčkom norijo naokrog. Slišala sem, da je preventiva pred zasukom želodca tudi, da pes ne dobi samo enega obroka na dan, ampak da je le-ta razdeljen v 2-3 manjše dnevne obroke. To smo prakticirali tudi pri berncu.

Hm, res je težko najdt prave brikete. Večkrat sem že brala (in temu verjamem), da določena hrana vsebuje sestavine, ki barvajo dlako. Bela dlaka pa je na vse skupaj še bolj občutljiva... Dve taki snovi, ki se večkrat pojavljata v briketirani hrani sta karotin (barvilo, ki ga vsebuje korenje) in pa pesina kaša/pulpa. Slednja se pojavlja tudi v Nutri, korenje pa je sestavni del Frolic-ev, ki jih mi2 uporabljava za nagrajevanje. Ker bi rada, da bi Sky imel čim lepšo in čim bolj belo dlako, Frolic-ev ne bom več kupovala, ko nama teh zmanjka.

Seerland a bi prosim pogledala na žakelj od Royal Canin, če vsebujejo briketi katero od teh dveh snovi (karotin,pesina pulpa/kaša)?

LP

Nec

• *
Odgovori #214 : 29 Marec 2008, 16:55:54
Pozdravljeni!
Smo se eni ponosni lastniki prikupnega landseerja ;D  ;D

venera

• *
  • Šema
Odgovori #215 : 29 Marec 2008, 17:03:06
Dobrodošel Nec!

Vedno več nas je. :o Super

Živali niso manjvredna in ne podrejena bitja, ampak so neka druga ljudstva, ki so skupaj z nami vpletena v življensko in časovno mrežo na Zemlji!
Tina & Šema

venera

• *
  • Šema
Odgovori #216 : 29 Marec 2008, 17:08:46
Nec- koliko pa je star tvoj medvedek? in seveda kako mu je ime? pa še kakšne slikice prosim :)

Midve pa sva se danes med popoldanskim sprehodom malo slikale:

Tina & Šema

Nec

• *
Odgovori #217 : 29 Marec 2008, 17:12:33
Venera, našemu medvedku je ime Nec ;D Star pa je dva meseca in 10 dni! :) tudi mi bi dali več slikic ampak še nismo pogruntali kako :-\ LP

*Sky*

• *
Odgovori #218 : 29 Marec 2008, 17:18:54
Nec dobrodošel tudi iz moje strani. Me zelo veseli, da nas je vedno več na tej starni  ;D. Od koga ste kupili to lepo kepico?

Slikce je čisto lahko dodat. Tam, kjer pišeš odgovor, imaš na levi strani opcijo Dodatne Možnosti... Klikni tja gor in pripni slikce. Upam, da ti bo uspelo.

Tina tvoja Šema je res luštna in tudi slikce so mi všeč. Škoda, da še nimam svojega digitalca...

*Sky*

• *
Odgovori #219 : 29 Marec 2008, 17:19:57
Je Nec bratec od Noore? :-[

venera

• *
  • Šema
Odgovori #220 : 29 Marec 2008, 17:23:24
Res škoda, da nimaš digitalca, me že zelo zanima koliko je Sky zrasel od zadnjih slikc. :)

Verjetno je res Nec brat od Nore glede na to, da sta oba na črko N :-\

Tina & Šema

*Sky*

• *
Odgovori #221 : 29 Marec 2008, 17:28:25
Tina Sky je zelo zrasel v teh treh mesecih. Slikce bodo kmalu. Upam,da na začetku tedna že objavljene na teh straneh.

Nec

• *
Odgovori #222 : 29 Marec 2008, 17:30:25
Če je naš Nec bratec od Nore nismo prepričani. Mi smo ga kupili pri go. Romani. :)
glede slikic pa  mi jih ne gre pripet, saj so prevelike... :(

venera

• *
  • Šema
Odgovori #223 : 29 Marec 2008, 17:36:00
Da boste lažje pogruntali kako slike pripeti vam je lahko v pomoč forum mnenja in tehnika, potem kliknete podforum tehnične težave in tam boste našli pripenjanje slik ali nekaj podobnega.

Tina & Šema

Nec

• *
Odgovori #224 : 29 Marec 2008, 17:37:23
no da vidimo če bodo slikice tako uspele se prikazat... :-\

venera

• *
  • Šema
Odgovori #225 : 29 Marec 2008, 17:42:57
Kakšen cukerček :o

Tina & Šema

*Sky*

• *
Odgovori #226 : 29 Marec 2008, 17:44:04
Kdaj pa je bil skoten Nec? Noora je bila tudi kupljena pri Romani.

Nec je prav posrečen kuža. A ima trup čisto bel? Ima zanimivo porazdeljeno belino na bučki  8). Ga boste razstavljali? Kakšne namene imate z njim :-[?

venera

• *
  • Šema
Odgovori #227 : 29 Marec 2008, 18:10:35
Sky nameravaš ti Sky-ja razstavljati?

Tina & Šema

*Sky*

• *
Odgovori #228 : 29 Marec 2008, 18:39:11
Sky-a ne bomo razstavljali. Je res lepotec, ampak bo kar moj zvesti sprehajalec in družinski pes. Če bi bila pri učenju zelo pridna, se morda lotiva kakšnega reševanja. Ampak to je še vse nekje daleč... Možno pa je >:D.

LP

Seerland

• *
Odgovori #229 : 29 Marec 2008, 19:38:49
evo me spet...vidim da je sla debata lepo dalje. Ja, Nec je Noorin brat, saj je v tem trenutku to edino Romanino leglo take starosti. Hej Nec!! ;D ;D  Sky, jay imam doma 60 kilsko vreco Rozal Canina, sestavine pisejo v vseh jeyikih, samo slovenski ali hrvaski ni...prebrala sem angleskega in nemskega in mislim,da tega ne vsebuje, ti pa predlagam da vprasas se ya drugo mnenje..
jutri dodam se jay najnovejse Noorine slikice,da vidite kak je vecja od prejsnjega tedna.

*Sky*

• *
Odgovori #230 : 29 Marec 2008, 19:49:54
Seerland hvala vseeno, ker si pogledala na žakelj od briketov. 60 kilogramski žakelj briketov? Si se zmotila? :-[

od-bartolovca

• *
  • "SEMPER FIDELIS"
Odgovori #231 : 29 Marec 2008, 20:23:13
imi bumo prihajali u Celje pa ako ko dođe se upoznamo  :-*

Slika v podpisu ni dovoljena, administrator.
http://www.landseer-od-bartolovca.com

venera

• *
  • Šema
Odgovori #232 : 30 Marec 2008, 11:52:07
Mene v Celje ne bo, pridem pa zagotovo pogledat na Hrušico.

Tina & Šema

*Sky*

• *
Odgovori #233 : 30 Marec 2008, 11:58:43
Kaj in kdaj pa je v Celju? Zgleda, da sem malo za časom :-[.

LP, Katarina

venera

• *
  • Šema
Odgovori #234 : 30 Marec 2008, 12:47:41
CACIB/CAC Celje I in CACIB/CAC Celje II 19.4. in 20.4.2008

Tina & Šema

*Sky*

• *
Odgovori #235 : 30 Marec 2008, 13:32:01
Tina hvala za informacije. Mislim, da tudi meni takrat ne bo uspelo pridt v Celje :(.

Seerland

• *
Odgovori #236 : 30 Marec 2008, 14:28:32
kaj to lahko v celje tud kar tako prides,al more bit tvoj kuza prijavljen

*Sky*

• *
Odgovori #237 : 30 Marec 2008, 14:34:14
Mislim, da lahko prideš tudi kot gledalka :). Ampak se še prej pozanimaj kako je z vstopnicami... Jaz namreč še na nobeni pasji razstavi sploh nisem bila :-[, ampak predvidevam, da vstop ni prost. Najbrž bo kaj več vedela o tem povedat Tina.

LP

venera

• *
  • Šema
Odgovori #238 : 30 Marec 2008, 18:22:37
Seveda so gledalci dobrodošli. :)
Katarina ima prav, vstop ni prost, sicer pa je vstopnina nekaj malega.

Tina & Šema

od-bartolovca

• *
  • "SEMPER FIDELIS"
Odgovori #239 : 30 Marec 2008, 21:42:07
ako ko bu mogo prihajat u Celje mi smo tam u subotu  ;)

Slika v podpisu ni dovoljena, administrator.
http://www.landseer-od-bartolovca.com