Landseer

cartika · 367075

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #300 : 11 April 2008, 11:09:38
lep pozdrav Nisa,mislim da se tvoje male medvedke spomnem.Ful je luskana.Ne morem verjet da smo ze trije iz istega legla tukaj/mislim kuzki. Upam da nas bo se vec,me zanima ce bi se zvohali da so bratje in sestre. Vceraj sem vidla v mariboru enega gospoda kak je ponosno sprehajal landseerja,ampak njegov je bil ze feeeejst velik.Velicasten je ta kuza,pa hitro raste. Sem gledala slikice od nase male ko je prisla pa potem zdajsne slikice...smesno je kak hitro zrastejo.Nisa upam da boste dali gor vec slikic male puncke.Od kod pa ste,ce smem vprasati :)
kar se tice kalcija,midva nisva nameravala nori nic taksnega dajat.pa se nekaj me zanima,vceraj sem brala malo druge teme na forumu in zasledila,da kuza ne sme dobiti za jest takoj ko pride s sprehoda,ampak baje cez uro ali dve uri,je to res ?
lep pozdrav vsem

*Sky*

• *
Odgovori #301 : 11 April 2008, 12:15:31
Pes naj ne bi jedel 2 uri pred in po sprehodu. Jaz se tega pravila držim, saj so velike pasme kar v nevarnosti zaradi torzije (zasuka) želodca, tako da previdnost v tej smeri ni odveč.

LP

venera

• *
  • Šema
Odgovori #302 : 11 April 2008, 15:13:27
Seerland tudi jaz se strinjam s Sky in se približno tega tudi držim.

Živali niso manjvredna in ne podrejena bitja, ampak so neka druga ljudstva, ki so skupaj z nami vpletena v življensko in časovno mrežo na Zemlji!
Tina & Šema

Stella

• *
Odgovori #303 : 11 April 2008, 18:05:30
Sky, Ben ima plečno višino 78 cm, koliko ima pa kilogramov pa ne vem, ker se zelo boji na kakrsnokoli tehtnico in potem ga niti ne silimo vec. Ampak tako priblizno jih ima okrog 75. Ko sem ga pripeljala domov je imel 14 kg, to je bilo 21.12.2005, potem cez en mesec je imel 17 kilogramov, v zacetku marca (pri starosti 5 mesecev) pa ze 35 kilogramov in 60 cm plecne. Nato naslednji mesec še 10 kilogramov več in tako tako dalje. Vseeno se je popolnoma razvil sele pred kratkim, po tem ko je ze dopolnil dve leti. Slikice pa dobite, tukaj imate eno zasilno ki sem jo ravno našla na telefonu.

Glede sprehodov in hranjenja, pred sprehodom absolutno ne hrane, po sprehodu pa je tudi prav, da se malce pocaka.

Nec

• *
Odgovori #304 : 11 April 2008, 22:13:48
dober vecer :)
Dobrodosla tudi z nase strani Nisa!! ;D ;D

Evo se obljubljene sveze slikice nasega medvedka! :D

aaaa moji zobki! ;D

poza...

mmmm....moj moj :D

tega pa ne dam... ::)

:D ;D

Upam da bo dovol za enkrat:) cakam pa tudi na kaksne vase sveze slikice ;)
LP

*nisa*

• *
Odgovori #305 : 12 April 2008, 10:56:10
slikice...

*Sky*

• *
Odgovori #306 : 12 April 2008, 11:01:05
Nisa je lepotička :P. Prov zares. A je na levi strani čist bela? Sky ima na levem "boku" črno fleko, zelo podobno kot Nisa, po desni strani pa je čisto bel.

Najlepša mi je pa 2. slikca zaradi tako nedolžno-mladičkastega pogleda :-*.

LP

venera

• *
  • Šema
Odgovori #307 : 12 April 2008, 11:44:28
Nisa super slikce. :-*

Nec vaš kuža me zelo spominja na Šemo, ko je bila mladič nam je vse čevlje pogrizla, če niso bili pospravljeni. Zgleda, da je tudi Nec postal pridna "muca copatarica".  :D

Živali niso manjvredna in ne podrejena bitja, ampak so neka druga ljudstva, ki so skupaj z nami vpletena v življensko in časovno mrežo na Zemlji!
Tina & Šema

*nisa*

• *
Odgovori #308 : 12 April 2008, 12:07:19
Ja, levo stran ima belo. Na drugi sliki je bila stara en mesec, ta pogled sedaj zamenjujejo bolj nagajivi pogledi  ;)
Je pa prišla v Medvode, in res bi jih bilo zanimivo enkrat spet videti vse skupaj. Šele sedaj opažam kako neznana je res ta pasma (ali pa imam le jaz take izkušnje)  :-\

*Sky*

• *
Odgovori #309 : 12 April 2008, 13:55:06
Ja, landseerji so res dokaj nepoznani. Mi sicer imamo celo v naši vasi eno landseerko, staro 9 let (zelo lepa in prijazna do Sky-a  ;D). Ampak drugače so pa te psi še bolj redkost. Večina ljudi misli, da so to novofundlandci :-[.

Naš Sky je bil pravi zbiratelj copatkov. Ko smo ga še imeli v hiši, je tekal iz dnevne sobe na hodnik in sredi dnevne sobe pridno delal kupček s copati. Imam na mobitelu eno posrečeno fotko, ko sem ga ravno ujela med dejanjem >:D, a žal nimam vmesnika, da bi lahko slikco prenesla na računalnik.

LP

venera

• *
  • Šema
Odgovori #310 : 12 April 2008, 15:00:03
Res so landseerji nepoznani, običajno jih prepoznajo samo veliki ljubitelji psov. Mene pa vsi ljudje sprašujejo, če je to bernardinec, čeprav so veliko bolj podobni novofundlandcem.

Lp, Tina

Tina & Šema

*Sky*

• *
Odgovori #311 : 14 April 2008, 14:44:07
Danes smo se vse 4 babnice iz naše družine s Sky-em odpravile na kratek izlet do Bistriške planine. Vreme je bilo super: po dolgem času spet sonceeee  :P. Sky je užival v ovohavanju čisto nove okolice, pridno je hodil in sledil našemu penzionističnemu tempu ::). Slikc pa žal nimam, bi bile pa res lepe v tako čudoviti naravi. Ampak saj bomo na to planino še šli, poslikali naravo, Sky-a in za takrat vam oblubljam fotke.

LP

venera

• *
  • Šema
Odgovori #312 : 15 April 2008, 17:10:25
Zanima me kaj dajete svojim kužkom proti bolham in klopom.
Jaz uporabljam advantix in vedno, ko ji ga dam, se potem pojavi na tistem mestu flek- kot bi bil od maščobe in je svetle bež barve. ??? Nekje sem zasledila, da se to pojavi zaradi sončne svetlobe, ko je pripravek še moker in očitno reagira in da je boljše, če psu damo zato advantix zvečer? Je kdo od vas to že opazil?

Lp, Tina

Tina & Šema

venera

• *
  • Šema
Odgovori #313 : 15 April 2008, 17:11:24
Pozabila sem napisat, da se to pojavi samo na svetli dlaki (beli,bež).

Tina & Šema

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #314 : 15 April 2008, 22:01:59
Tina, tudi jaz dajem mojemu bučmanu Advantix in mu ga dajem izključno zvečer, predno gre spat, da ga potem ne šlatamo preveč, pa se tudi na nekaterih mestih pojavi mastna dlaka. Sem pa zasledila na navodilu ki je priloženo, da dlaka postane mastna takrat, če damo preveč tekočine na eno mesto in se ta tekočina ne vpije vsa v kožo, ampak ostane na dlaki, ki je zaradi tega potem mastna. Pri nas ta mastnost ostane približno par dni potem pa izgine.
Tako da jaz sedaj prakticiram, da dam ampulo na več mest od vratu do zadnjega konca po malo, da se jo čimveč vpije v kožo.

Je pa tole le moje razumevanje in razlaga, lahko se motim, ampak pri nas nanos ampule niti pod razno ne pride v stik s soncem.

Lp
Helena

Stella

• *
Odgovori #315 : 15 April 2008, 22:48:08
Advantix je tudi mojemu Benču nenormalno obarval dlako, čeprav sem mu ga dala zvečer in tudi jaz na več mest. Najbolj se mu je obarvala dlaka na vratu, nižje po hrbtu pa manj. Ampak mi se te obarvanosti, kljub temu, da sem ga skopala nismo znebili več tednov kar me je nenormalno jezilo, še posebej zato, ker smo šli vmes s tistim flekcem na razstavo. Tudi meni so rekli, da je stvar nastala ker je oksidiralo na soncu ampak jaz mu te ampule vedno dajem zvečer, ravno iz razloga, ker gremo potem spat in se ga nihče več ne dotika. Kakorkoli že, Advantixa mi več ne uporabljamo.
Zdaj uporabljam izključno Stronghold. Kot zaščito pred klopi pa prakticiram redno pregledovanje vsak večer, ko je sezona teh malih nadlogic.

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #316 : 15 April 2008, 22:55:04
Ja saj res, glede obarvanosti pa jaz ne bi mogla sodit, ker smo na srečo črni in se razlike v barvi ne opazi.

Lp
Helena

*Sky*

• *
Odgovori #317 : 16 April 2008, 07:43:46
Jaz Sky-u dajem Advantix in me precej jezijo tisti mastni fleki po hrbtu. Skoraj izginili so po 14ih dneh po nanosu.

Za Stronghold vem, da ščiti psa pred komarji, ki prenašajo ličinke srčne gliste. A je učinkovit tudi proti bolham/klopom?

Mi smo pri berncu uporabljali Frontline, ampak stvar ni bila dovolj učinkovita. Še kljub rednemu pregledovanju težavnega črnega kožuščka je kuža zbolel za erlihijo in borelijo ter po mesecu dni hudega boja z boleznima žalostno končal :'(.

Glede na to, da smo doma čisto blizu gozda, se mi zdi zelo pomembno, da bi Sky-a čim bolj zaščitila pred klopi. Advantix uporabljava šele drugi mesec. Tisti, ki to sredstvo uporabljate dlje časa, me zanima, če ste pri psih vseeno našli kakšnega klopa?

LP

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #318 : 16 April 2008, 08:07:27
Za Stronghold vem, da ščiti psa pred komarji, ki prenašajo ličinke srčne gliste. A je učinkovit tudi proti bolham/klopom?
Strongold ni učinkovit proti klopom ;)

*Sky*

• *
Odgovori #319 : 16 April 2008, 09:05:31
Aska hvala za odgovor.

No raje vidim, da ima Sky te mastne madeže po dlaki vsakih 14 dni, kot da bi ponovno doživljala kavarijo izpred enega leta...

LP

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #320 : 16 April 2008, 09:33:53
*Sky* podobno se je zgodilo tudi z mojo prejšnjo bernko ob uporabi Frontline.

Mondu dajem Advantix od samega začetka, to je približno eno leto, pa do sedaj klopa še nisva imela (trkam)  in srčno upam, da tako tudi ostane.

Lp

*Sky*

• *
Odgovori #321 : 16 April 2008, 09:51:24
Mundus fino je prebrat, da imate z Advantixom dobre izkušnje.

Aja pa čist off topic: a je vaš kuža od vreditelja iz Žiganje vasi? Se mi zdi, da sem enkrat nekaj brala na forumu v tej smeri... Če sem si to prav zapomnila, potem poznam Mondovo mamico Vibo. Ko je bila še mladička, se je pogosto igrala z našim berncem, s katerim sta bila približno iste starosti. Kolk sta bla luštna za pogledat ;D. Dve male črne kepe :-[.

LP

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #322 : 16 April 2008, 10:02:29
Z Advantixom imam tudi pri Aski dobe izkušnje in tudi jaz trkam ob les, da bo tako še naprej :)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #323 : 16 April 2008, 10:40:01
*Sky* ja Mondova mama je Viba. A sta vidva tudi iz Žiganje vasi?

Lp

*Sky*

• *
Odgovori #324 : 16 April 2008, 11:25:53
Aha, tud mi2 sva Žigovca ;).

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #325 : 16 April 2008, 13:00:09
*Sky* še eno vprašanje...a hodita mogoče v Struževo v malo šolo?

Lp

*Sky*

• *
Odgovori #326 : 16 April 2008, 13:29:16
Ja ;D. A ste vi tista gospa, ki pride na šolanje z bernijem ob sredah ob 18.00?

LP

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #327 : 16 April 2008, 13:40:59
Ja, očitno se vidimo danes :)

Lp

*Sky*

• *
Odgovori #328 : 16 April 2008, 14:02:59
Aha 8), se vidimo, samo upam, da vreme nekako zdrži. Kako pa se Mond obnaša do drugih psov? Če ne bomo prav pozno končal, bi vas lahko prišla vsaj pozdravit. :-[

Sem Monda že večkrat ogledovala, ko sva šla s Sky-em iz male šole, ampak nism pa pomislila, da bi bil Vibin mladiček.

LP

*Sky*

• *
Odgovori #329 : 17 April 2008, 09:33:47
Zdaj lahko kar sama odgovorim na vprašanje, ki sem vam ga včeraj sestavila. Mond se je do Sky-a lepo obnašal. Je pa pravi lepotec 8), res krasen primerek bernca.

LP