Landseer

cartika · 367165

*Sky*

• *
Odgovori #360 : 28 April 2008, 10:27:28
Uau super. Upam, da bo to res Ganov srečni teden.  :)

Hm, najbrž je potem tudi možno, da je dveletni landseer, ki smo ga včeraj srečali, brat od Gana in Gerice :-*. Romana a ste imeli pred dvema letoma "samo" eno leglo? Če ste, potem je najbrž Tinina Šema sestrica od Gana in Gere??

LP in upam, da nisem preveč radovedna  :-[

venera

• *
  • Šema
Odgovori #361 : 28 April 2008, 18:07:58
Tudi jaz upam, da bo Gan šel v novi dom, ste mi dan polepšali s to novico. :)

Šema je skoraj sigurno sestrica od Gana in Gere, ker je njeno radovniško ime Gracija in tudi njena starša sta Frida in Iras. Če je to isto leglo bodo 12. junija dopolnili dve leti.

Lp

Živali niso manjvredna in ne podrejena bitja, ampak so neka druga ljudstva, ki so skupaj z nami vpletena v življensko in časovno mrežo na Zemlji!
Tina & Šema

venera

• *
  • Šema
Odgovori #362 : 28 April 2008, 19:20:37
Mi smo današnji sončni dan dobro izkoristili :P. Odšli smo na malo daljši sprehod in sicer na Ajdno nad Potoki. Zgledalo je pa takole:

Malo smo tudi počivali:

In na koncu smo se skopali v Završnici:

Živali niso manjvredna in ne podrejena bitja, ampak so neka druga ljudstva, ki so skupaj z nami vpletena v življensko in časovno mrežo na Zemlji!
Tina & Šema

esika

• *
Odgovori #363 : 29 April 2008, 22:22:43
Venera zelo lepi sta obe :) in Šema je prava velika damica.Koliko ima plečne?Ja naš Gan gre šestega maja v novi dom in sicer v Rakičan (mojo rojstno vas)pri Murski Soboti.Čaka ga veliko ograjeno dvorišče in ljudje ki ga bodo imeli tako radi kot njegova prejšnja lastnica ki ga z teškim srcem daje vstran ampak življenje je pač takšno...V leglu G 12.06 2006 je bilo devet mladičkovGaston,Gero,Gabry,Gan,Giga,Gaya,Gracija,Gera in Gaby oče Irras in mama Frida.Lp Romana

venera

• *
  • Šema
Odgovori #364 : 30 April 2008, 14:44:24
Hvala esika. Sem ji danes malo bolj natančno izmerila plečni višino, ker ji jo do sedaj nisem in sem namerila približno 73 cm.
Super novica, da je Gan dobil nove lastnike :) in upam, da se kaj oglasijo na forumu, ker bi zelo rada spoznala Šeminega bratca.

Lp,Tina

Tina & Šema

od-bartolovca

• *
  • "SEMPER FIDELIS"
Odgovori #365 : 30 April 2008, 23:37:39
venera prekrasne slike

Slika v podpisu ni dovoljena, administrator.
http://www.landseer-od-bartolovca.com

venera

• *
  • Šema
Odgovori #366 : 01 Maj 2008, 11:23:09
od-bartolovca hvala.

Tina & Šema

esika

• *
Odgovori #367 : 01 Maj 2008, 20:04:18
Prvi dve sliki Gana ko je bil še mladiček in naši mladički,ki so še doma .

venera

• *
  • Šema
Odgovori #368 : 03 Maj 2008, 16:55:40
Danes sem krtačila Šemo in sem opazila, da ima na trebuhu majhne izpuščaje, izgledajo kot mazoljčki? Mogoče kdo ve kaj bi to lahko bilo? Tiste, ki sem našla sem jih namazala z bepanthenom za celjenje, ker ji vedno pomaga, če je kdaj popraskana po trebuhu. Potem pa sem ji pregledala še ušesa, ker se mi je zdelo, da stresa z glavo in sem opazila, da ima v enem manjše rdeče lise. Je to povezano? Če ne bo nič boljše greva v ponedeljek k veterinarju.

Tina & Šema

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #369 : 03 Maj 2008, 17:06:06
Naš Bal je mel tudi podobno...in sicer po tem ko se je kopal (v ne prav čisti vodi :-X) in se potem ni posušil...pa smo odšli do veta, ki nam je dal neko ribjo mast in še en antibiotik in je bilo hitro bolje!! Ga je pa to fuul srbelo...

Ne vem pa če je to eno in isto...

:)

venera

• *
  • Šema
Odgovori #370 : 03 Maj 2008, 17:24:29
Hvala polonči, tudi Šema se je ta teden kopala, ampak tista voda se mi zdi ful čista. Na enem forumu sem prebrala, da je lahko vzrok tudi trava. Šemo mazoljčki prav nič ne srbijo in jih pusti lepo na miru.

Tina & Šema

od-bartolovca

• *
  • "SEMPER FIDELIS"
Odgovori #371 : 05 Maj 2008, 23:23:12
Ovaj vikend smo proveli na CACIB izložbi u Zadru,Isaac je osvoio 2x CAC,CACIB i BOB šaljemo vam slikicu koju imamo
odmor prije bisa

u bisu

i posli malo poziranje

*Sky*

• *
Odgovori #372 : 06 Maj 2008, 09:44:49
Venera vidim, da ste s Šemo resnično uživali. Sky tudi že komaj čaka, da ga ob kakšnem jezeru spustim s povodca, ker bi rad zaplaval :).

Kako je s Šeminimi izpuščajčki? So izginili? Pri nas se zaenkrat še nismo srečali s čim podobnim in upam, da je to res le od vlage.

Esika če je vse lepo in prav, potem je danes (6.5.) za Gana srečni dan  :o. Upam, da bo nov dom lepo sprejel in se čim lažje ter čim hitreje vklopil v nov krog ljudi. A že kaj veste kdaj in če pridete v Hrušico? :-[

od bartolovca spet ste nam postregli z lepimi slikcami :).

LP

venera

• *
  • Šema
Odgovori #373 : 06 Maj 2008, 17:59:34
Sky izpuščajčki se počasi sušijo, danes sem jih še enkrat namazala in na srečo jo ne srbijo, od sedaj naprej jo bom pa s strahom spuščala v vodo. :( >:(
Za prihodnje dni napovedujejo lepo vreme, tako da bo tudi Sky lahko malo zaplaval. :)

Lp

Tina & Šema

venera

• *
  • Šema
Odgovori #374 : 06 Maj 2008, 18:00:18
od bartolovca čestitam za lep uspeh. :)

Tina & Šema

od-bartolovca

• *
  • "SEMPER FIDELIS"
Odgovori #375 : 08 Maj 2008, 00:54:31
sudac je bio detaljan idemo vidit zubiće

e sad malo pravocrtno kretanje

ponovo kretanje ali kružno

sada malo priča sa sudijom i naravno u stavu

i jedna u bisu

i na kraju zavođenje

i opuštanje sa svoim Marčinkom

i posli malo poziranje

venera Esika hvala

esika

• *
Odgovori #376 : 10 Maj 2008, 00:40:32
Max Eskka Ela in mladički od Fride.

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #377 : 10 Maj 2008, 16:41:58
Danes sem našla nekaj zanimivega. Psički mešančki, očka je bil baje velik, podoben večini mladičkov, mama neka mešanica berskega planšarja in NO. Nočem prehitro sodit, zato vas sprašujem, če se tudi vam zdi, da bi očka mladičkov lahko bil landseer????
Prilagam slikice mladičkov, zanima me vaše mnenje, mogoče se motim, ampak vseeno, da se prepričam :)
lp vsem in lep vikend

*Sky*

• *
Odgovori #378 : 10 Maj 2008, 17:09:41
Meni se zdi, da bi oče mešančkov prav lahko bil landseer :P.

LP

*nisa*

• *
Odgovori #379 : 10 Maj 2008, 19:29:53
Malo pozno, pa vseeno...  slikice s prvomajskih praznikov oz. prvo namakanje v slani vodi   :P

venera

• *
  • Šema
Odgovori #380 : 10 Maj 2008, 19:43:07
Seerland tudi meni se zdi, da bi očka lahko bil landseer. :)

nisa- super slikce, še posebej mi je všeč prva. 8) :D

Tina & Šema

*Sky*

• *
Odgovori #381 : 12 Maj 2008, 09:26:41
V soboto je Sky imel obisk. Prišla je simpatična psička Dona. Malo smo ju poslikali, ampak na žalost je bil čas za to šele na koncu dneva, ko sta bila oba že "malo" utrujena, tako da fotke niso nič kaj inovativne :-[.

*Sky*

• *
Odgovori #382 : 12 Maj 2008, 09:30:50
In še:

esika

• *
Odgovori #383 : 12 Maj 2008, 23:06:06
Zelo lepa sta oba :-* Sky in Nisa ki je prava mala uživačka  ::)tako mala pa že na morju! :)

venera

• *
  • Šema
Odgovori #384 : 13 Maj 2008, 12:20:48
Uf, Sky je pa ful ogromen :o :o, vsaj proti Doni :)

LP

Tina & Šema

*Sky*

• *
Odgovori #385 : 13 Maj 2008, 12:55:08
Sky res izgleda velik in bolj "polne" postave še na račun daljše dlake, ki jo je dobil v zadnjem mesecu. V primerjavi z Dono izgleda še večji.

Če bi imela USB vmesnik za mobitel, bi vam lahko pokazala kako izgledata Sky in bernardinec, ki se je odločil sam iti na sprehod (sploh ga še nisem videla in pojma nimam od kje je prišel; iz naše vasi že ni, tu poznam vse pse >:D). Oba isto velika, pa še ful lepe fotke mi je uspel narest z njima v jutranjem sončku. Moram priznat, da tko skodranega psa kot je ta bernardinec v življenju še nisem videla. Po hrbtu je tak kot bi imel trajno- zelo lepi okrogli kodri 8). Simpatičn in hecn :D, kljub svoji velikosti izjemno prikupen s tisto medvedjo bučo ;D.

LP

venera

• *
  • Šema
Odgovori #386 : 13 Maj 2008, 16:54:59
Glede na Skyevo starost in velikost vse kaže, da bo ogromen. :) Si ga zadnje čase kaj tehtala? Zagotovo je Šemo že kar krepko prerasel :D.

LP

Tina & Šema

*Sky*

• *
Odgovori #387 : 13 Maj 2008, 17:17:37
Tri tedne je s težo miroval. Predvidevam, da je bila takrat vsa energija usmerjena v rast dlake, katero ima res kraljevsko 8). Dva dni nazaj pa se je tehtnica le premaknila in pokazala 50,5 kg, s tem, da se mi zdi, da je shujšal, če odštejem dlako.

LP

*Sky*

• *
Odgovori #388 : 17 Maj 2008, 20:03:37
Spet se vam midva mal oglašava. Upam, da mi uspe prilepit slikce iz včerajšnega sprehoda.

LP

*Sky*

• *
Odgovori #389 : 17 Maj 2008, 20:05:33
Oh no, se mi zdi, da ni uspelo :-[.