Landseer

cartika · 367065

od-bartolovca

• *
  • "SEMPER FIDELIS"
Odgovori #240 : 31 Marec 2008, 13:51:14
evo šaljemo vam malo slikica ed ekipe jel se polako raspada po svijetu cure su nam otišle u Sloveniju,Slovačku u uzgoj jedna u Austriju,jedna se ovih dana sprema preko velike bare a Betthoven odlazi za Bugarsku i tri cure ostaju u Hrvatskoj i jedna kod nas

Slika v podpisu ni dovoljena, administrator.
http://www.landseer-od-bartolovca.com

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #241 : 31 Marec 2008, 13:54:11
kako so že veliki..kolko so stari??
komaj čakam da bo Noora taka...

*Sky*

• *
Odgovori #242 : 31 Marec 2008, 13:59:59
Seerland koliko kilogramski je tisti žakelj Royal Canin briketov, ki ga imate doma?
Mi smo danes kupili RC brikete, ampak na žalost so imeli samo 8 kilogramski žakelj, tako da nismo imeli kaj veliko izbire... Bomo vnaprej morali naročati 15 kg. V isti trgovini smo kupili še

od-bartolovca

• *
  • "SEMPER FIDELIS"
Odgovori #243 : 31 Marec 2008, 14:02:01
stari su tri mjeseca i imaju više od 15 kg

*Sky*

• *
Odgovori #244 : 31 Marec 2008, 14:02:43
...BIO GROOM  Super White Coat Brightener Shampoo. Komaj čakam, da skopam medota >:D >:D.

Se opravičujem, ker je sporočilo prišlo v dveh delih, ampak zdaj imam Sky-a v hiši, (staršev ni doma) pa mi je ravno tako skočil s sprednjimi tacami v naročje, da je pomotoma prišlo do pošiljanja :-[.

LP

Seerland

• *
Odgovori #245 : 31 Marec 2008, 14:48:12
hehe, lepe pozdrave vsem na gorenjsko...jaz imam doma mislim da 17 kilogramski žakelj royal canina(za rejce), ga ni v trgovinah. jaz norice še nisem kopala,hočem da se najprej malo navadi na celotno situacijo, potem pa v akcijo. verjamem kak more bit šele takrat puhasta. morem jo stehtat, da vidim kak napreduje...lp

nezkaaa

• *
  • ZgAgA
Odgovori #246 : 31 Marec 2008, 14:54:05
jooooooj kakšni medoti :)

ampak so veliiiiiiiiiiiki.....jaz sem do sedaj srečala samo enega, pa je tako lep bil....je z mano čakal do pouka, potem je šel pa naprej svojo pot....ma taak medo....joj, jaz sem čisto zaljubljena v njih....mogoče si pa kdaj kakšnega omislim....čez čas, če bo vse v redu...do takrta pa polubčkite tele svoje medote, pa upam da se kje srečamo :)  :-*

ZgaGa

*Sky*

• *
Odgovori #247 : 31 Marec 2008, 15:44:30
Seerland tudi jaz bi na tvojem mestu malo še počakala na kopanje, da se psička privadi te velike spremembe- menjave doma. Saj bodo kmalu topli dnevi in Noora bo takrat s srcem že čisto pri tebi, novo okolje bo dokončno sprejela za svoj dom in to bo pravi čas, da svojo pandico skopaš.

Jaz sem Sky-a redno tehtala na 7-14 dni in si te podatke tudi shranila, ker mi je zanimivo, kako hitro pridobiva na teži, čeprav je suhec. Ravno včeraj je stal na tehtnici, ki je pokazala 44 kg. Bil je zelo priden. Ponavadi sem ga mogla jaz odnest na tehtnico, seveda proti njegovi volji, včeraj se je pa lepo sprijaznil z dejstvo, da to opravilo pri naju postaja rutina ter kar sam šel in se usedel na tehtnico :-*.

nezkaaa landseerji so res veliki psi. Naš Sky je pri 6ih mesecih prav ogromen in ljudje kar stežka verjamejo, da je še tako mlad. No ja, saj če ga primerjam s polletniki, ki z nama obiskujejo pasjo šolo, po velikosti res zgleda kot da je že odrasel pes. Tudi če pobrskam po spominu kakšnih 8 let nazaj, ko je bil naš pokojni bernček star pol leta, se velikost Sky-a sploh ne da primerjat. Tega sem vesela, ker sem nora na ogromne pse in upam, da bo Sky odrasel v velikega in zdravega psa, pa čeprav bi mami rada videla, da bi že zdavnaj nehal rasti >:D >:D.

LP ;)

*Sky*

• *
Odgovori #248 : 31 Marec 2008, 17:54:37
Včeraj smo slikali mojega kožuščkarja >:D. Slikce so koliko toliko uspele, saj jih je bilo 3/4 povsem neuporabnih, ker smo uspeli ujet le zadnji del Sky-a :D.
Tukaj je nekaj "dobrih" fotk, čeprav so malo slabše kvalitete, ker so pomanjšane.

*Sky*

• *
Odgovori #249 : 31 Marec 2008, 17:55:16
In še...

venera

• *
  • Šema
Odgovori #250 : 31 Marec 2008, 18:15:23
Super slikice Sky, res je že ogromen in te smešne dolge noge, me ful spominja na Šemo, ko so se ji tace včasih kar zafrenkljale. :D
Imaš srečo, da Sky tako lepo sodeluje pri tehtanju, jaz šemo lahko stehtam samo pri veterinarju pa še to s tako težavo.
Midve pa čakava na toplejše dneve da se lahko skopava zunaj, drugače je pol stanovanja mokrega.

Lp, Tina

Živali niso manjvredna in ne podrejena bitja, ampak so neka druga ljudstva, ki so skupaj z nami vpletena v življensko in časovno mrežo na Zemlji!
Tina & Šema

*Sky*

• *
Odgovori #251 : 31 Marec 2008, 19:31:42
Sva ravno iz sprehoda. Joj kolk mi je všeč suho vreme. Vsaj domov prideva malo bolj spodobna  :).

Ko sem še urejala slike, sem primerjala včerajšne s tistimi iz januarja. Sem se kar malo zamislila. Človek sploh ne opazi, da kuža tako hitro raste, potem pa pogledaš slike in si presenečen. Res ima noge dolge kot žirafa :P.

Do zdaj je bilo tudi našega težko dobit na tehtnico. Vedno sem ga jaz dvigovala in postavljala gor. Včeraj mu je pa v glavi nekaj preskočilo :D in je šel kar sam sedet 8). Najbrž se je sprijaznil z usodo ;D.

nezkaaa

• *
  • ZgAgA
Odgovori #252 : 01 April 2008, 00:05:45
cuuuuuukr :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

oh, jaz sem zaljubljena :)

ZgaGa

Seerland

• *
Odgovori #253 : 01 April 2008, 10:27:11
ful je lepi sky...se mi zdi,da imata z Nooro zelo podobno porazdelitev črnih flekov, pa čelno črto pa to...sigurno bi se mela rada, če bi se spoznala :D

*Sky*

• *
Odgovori #254 : 01 April 2008, 15:08:47
Seerland verjemi, da bi se Sky z Nooro sigurno lepo razumel. Rad ima vse pse oz. sploh vse živali, kar jih je do sedaj srečal. No ja, hud je samo na pse, ki na njega zarenčijo. Takrat ne ostane ravnodušen, čeprav največ kar je, Sky zarenči nazaj in na hrbtu od razburjenja "dvigne" dlako  8). To je pa tudi vse. Ni skakanja in napadanja; upam, da tako tudi ostane.

Včeraj sva na sprehodu srečala dva konja, katera je tudi imel priložnost povohat in pozdravit. Najprej ga je bilo malo strah, a se je kmalu opogumil in se jima približal.

Sem staršema že napovedala, da si morata razervirati tisti dan, ko bo na Hrušici razstava. Zaenkrat vse kaže, da bomo res šli tja vključno s Sky-em. Čeprav je še tako daleč do 31.5., ampak bomo mogl kar zdržat.

*Sky*

• *
Odgovori #255 : 01 April 2008, 16:08:10
 Seerland:
Na forumu so odprli novo temo, ki se navezuje na razstavi CAC Hrušica in CAC Mežaklja. Zadnjič si spraševala, kako kmalu lahko začneš z razstavljanjem Noore. Tukaj so razredi, v katerih se tekmuje (zraven je v mesecih dopisana starost psov, ki spadajo v določen razred):

Razredi:
1 Mladiči (4 – 6 m)
2 Najmlajši (6 – 9 m)
3 Mladi (9 – 18 m)
4 Vmesni (15 – 24 m)
5 Zreli
6 Delovni  (FCI certifikat)
7 Prvaki (FCI certifikat)
8 Veterani (nad 8 let)
9 Izven konkurence

Očitno bo Noora morala še malo zrast do prve razstave ;).

LP

Seerland

• *
Odgovori #256 : 01 April 2008, 19:03:07
hvala sky za koristne informacije...bomo videli kak bo, tak sem ze poklicala kinolosko drustvo,tako da se gremo vclanit, pa lepo na igralne urice, pa potem mala sola pa tak dalje.....da bo pridna :) tak da upam da se cimprej vidimo na kaki razstavi. zvecer pa dam gor se sveze slikice od nasega malega puhka, saj je bila danes prvic skopana...lp vsem

venera

• *
  • Šema
Odgovori #257 : 01 April 2008, 19:17:13
Sem staršema že napovedala, da si morata razervirati tisti dan, ko bo na Hrušici razstava. Zaenkrat vse kaže, da bomo res šli tja vključno s Sky-em. Čeprav je še tako daleč do 31.5., ampak bomo mogl kar zdržat.
Upam, da pridete na Hrušico in da bom imela to srečo, da spoznam Sky-ja. ;)

Seerland- komaj čakamo slikice :o ;D

Živali niso manjvredna in ne podrejena bitja, ampak so neka druga ljudstva, ki so skupaj z nami vpletena v življensko in časovno mrežo na Zemlji!
Tina & Šema

Seerland

• *
Odgovori #258 : 01 April 2008, 22:12:11
evo slikiceee

*Sky*

• *
Odgovori #259 : 02 April 2008, 07:57:50
Venera mislim, da bomo prišli v Hrušico, kar se tiče staršev in mene, je stvar skoraj 100%. Malo se moram pa še pozanimat, kako je s psi, ki se ne razstavljajo, če lahko gredo na prireditev. Ne bi blo fino, če bi se slabo pozanimala in bi nazadnje ati in mami hodila po razstavi, jaz pa s Sky-em ne bi smela it noter. A ti kaj veš kako je z nerazstavnimi psi? Gredo lahko na prireditev?

Seerland Noora je super na slikcah. Se je kaj bala vode? Je med kopanjem mirovala? Jat upam, da bo danes dovolj toplo, da tudi jaz skopam Sky-a in bo šel tako čisto bel v pasjo šolo 8). Bo še večja trakcija ;D.

LP

Seerland

• *
Odgovori #260 : 02 April 2008, 09:47:22
Nič se ni bala, prav sodelovala je z mano, mi je tačke dajala, pa nekaj časa sedela, nekaj časa stala, pa tako....ful je blo fajn, samo fenirat se pa ne pusti in je jasno in glasno pokazala da nimamo šanse. ma močen karakter res, ko kaj noče, nebo naredla pa če jo vsi lepo prosimo...se ne pusti :)

*Sky*

• *
Odgovori #261 : 02 April 2008, 10:21:08
Sky-a sem že od malega probala navadit na fen, ampak ni šlo. Kadar je zaslišal tisti zvok, se je začel pomikat stran od njega. Zadnjič sem ga imela pri sebi, ko sem si lase sušila in je lepo pred kopalnico sedel pa gledal. No mogoče ga bom s svojim zgledom navadila na fenanje :D.

LP

Seerland

• *
Odgovori #262 : 02 April 2008, 12:17:45
to še je najpametnejše..ok,bom jaz tudi tak probala...upam da bo šlo,čeprav dvomim, ker včeraj je bla totalno odločena, da se nebo fenirala.... ;D

*Sky*

• *
Odgovori #263 : 04 April 2008, 14:38:29
Danes sem opazila, da se je Sky-u na sprednji desni tački "razklal" tisti nohtek, ki je na notranji strani malo višje od ostalih. Se je to že komu zgodilo? Zaenkrat sem mu vse tiste delčke, ki so štrleli stran od nohta, odščipnila s kleščami. Ostali nohti zgledajo OK, so v enem delu, nič razcepljeni, trdni. Upam, da je ta krempeljc le posledica norenja za mucami po asfaltu.

Sem mu pa tudi ušesa očistila. Hitro se mu umažejo. Glede na to, da pri berncu v osmih letih ni bilo nikoli treba čistit ušes, se mi zdi, da so Sky-evi uhlji kar hitro umazani. Najbrž je to še bolj opazno, ker rad koplje luknje in se mu prah od zemlje "ujame" tudi na notranjo stran ušes. Kako je pri Šemi glede tega?

LP

venera

• *
  • Šema
Odgovori #264 : 04 April 2008, 19:41:25
Sky- glede razstave je tako, midva s fantom sva predlansko leto in če se prav spomnim še eno leto prej s sabo vzela psa in sva brez problemov prišla notri. Nihče ni nič preverjal, še vstopnine nisva plačala, ker so verjetno mislili, da sva prijavlena na razstavo. Mislim, da tudi neprijavleni psi lahko pridejo na razstavo nisem pa 100%, zato je bolje, da se pozanimaš še kje drugje.

Če si mu odščipnila noht je v redu in če se psu ne razcepi noht pregloboko (do tiste žile, ki je v nohtu), da teče kri, po moje ne bi smelo biti problema. Verjetno kot praviš je res malo preveč norel.

Jest Šemi ne pustim kopat lukenj pa ima ves čas umazana ušesa in sem že skoraj obupala nad čiščenjem. Tudi naš prejšni pes ni imel nikoli umazana ušesa v vseh svojih 13ih letih. Nekaj časa sem ji jih čistila zelo pogosto, sedaj pa takrat ko se spomnim in še ta svinjarija gre tako težko dol, zato pa ji večkrat samo pogledam in povoham, da ne bi dobila slučajno kakšnega vnetja.

Lp

Tina & Šema

*Sky*

• *
Odgovori #265 : 04 April 2008, 20:05:53
Venera hvala za odgovor. Se bom še kje pozanimala, da ne bom na koncu ostala brez ogleda razstave. Bi pa zelo rada vzela Sky-a s seboj, ker bi bil to še en civilizacijski trening več za naju :D pa še ti bi ga lahko spoznala 8).

Sem odščipnila samo roževinske dele nohtka, ki so bili razcefrani in so gledali stran. Noht je bel,  nobene krvi ni bilo vedeti, tako da gre najbrž samo za površinsko poškodbo.

Sky je imel do zdaj 3krat očiščena ušesa. Prvič so mu to naredili pri veterinarju, potem sem pa še dvakrat to naredila sama in je kar priden med samim opravilom ;D.

LP

venera

• *
  • Šema
Odgovori #266 : 05 April 2008, 20:29:50
Venera hvala za odgovor. Se bom še kje pozanimala, da ne bom na koncu ostala brez ogleda razstave. Bi pa zelo rada vzela Sky-a s seboj, ker bi bil to še en civilizacijski trening več za naju :D pa še ti bi ga lahko spoznala 8).

Drugače pa, če bosta kdaj v okolici Bleda, mi lahko sporočiš, midve s Šemo vaju z veseljem prideva spoznat. :D

Tina & Šema

*Sky*

• *
Odgovori #267 : 06 April 2008, 08:25:21
Seveda, tudi ta možnost obstaja. Če ni preveč dela in je vreme OK, smo ponavadi vsak teden s Sky-em na Bledu in gremo okrog jezera. Se bova prek ZS kaj več zmenili ;).

*Sky*

• *
Odgovori #268 : 08 April 2008, 11:19:25
Seerland kako je kaj z Nooro? Jo imate notri? Je veliko sama doma? Najbrž opazno raste iz dneva v dan. Jaz vsaj vsak teden poslušam, ko se ljudje čudijo nad hitro rastjo Sky-a. Trenutno ga imam notri, mi pomaga pri diplomski nalogi ;). Ko je prejle ležal na tleh, se je v ležečem položaju raztegnil. Saj ne morem verjet kakšen "dolgin" je že  ;D.

LP

od-bartolovca

• *
  • "SEMPER FIDELIS"
Odgovori #269 : 08 April 2008, 18:17:56
*Sky* je bome rastu u početku bome puno onda če ti odjednom stati i početi razvijati ostali dijelovi tijela,sad je to čudno nekomu ko ga ne pozna samo bih ti savjetovo da mu daješ tablete za kalcij,dolazite li u Celje na CACIB