Landseer

cartika · 366985

*Sky*

• *
Odgovori #390 : 17 Maj 2008, 21:12:33
Na sprehodu... :-[

*Sky*

• *
Odgovori #391 : 17 Maj 2008, 21:16:10
Končno znava tudi ukaz "prostor"

*Sky*

• *
Odgovori #392 : 17 Maj 2008, 21:17:15
Ves počasen izpolnjuje "sem" ukaz

*Sky*

• *
Odgovori #393 : 17 Maj 2008, 21:20:17
Da ne boste mislili, da mora Sky med sprehodi samo ubogat pa dodajam še eno slikco v "razpuščenem" stanju:

*Sky*

• *
Odgovori #394 : 17 Maj 2008, 21:48:37
In še ena blatna izpred treh dni nazaj...

*Sky*

• *
Odgovori #395 : 17 Maj 2008, 21:50:41
Še dve slikce, pol vam pa za danes dam mir ;).

Takole je izgledal Sky-ček  :-* na prvem najinem sprehodu.

*Sky*

• *
Odgovori #396 : 17 Maj 2008, 21:52:25
In zadnja, iz dni, ko je bil še večino časa v hiši. Na slikci se igra z najljubšo igračko Ivotom :D.

venera

• *
  • Šema
Odgovori #397 : 17 Maj 2008, 21:57:15
Ful so luštne slikce, meni je najboljša tista "ta blatna".  :D

Živali niso manjvredna in ne podrejena bitja, ampak so neka druga ljudstva, ki so skupaj z nami vpletena v življensko in časovno mrežo na Zemlji!
Tina & Šema

*Sky*

• *
Odgovori #398 : 17 Maj 2008, 23:08:13
Ker se mi je uspel naučit, kako lepše dodat slikco, morm prelomit, kar sem rekla malo nazaj in dodajam Sky-a kobacaja pri starosti 8ih tednov :-*.

Alya

• Pesjanar
Odgovori #399 : 17 Maj 2008, 23:09:45
Ker se mi je uspel naučit, kako lepše dodat slikco, morm prelomit, kar sem rekla malo nazaj in dodajam Sky-a kobacaja pri starosti 8ih tednov :-*.

:o  Kakšen mali medvedek je bil.  :-* :D 

PS: Ta slika v tvojem avatarju izgleda ful luštno. A jo prilepiš? :-[

*Sky*

• *
Odgovori #400 : 17 Maj 2008, 23:12:08
Seveda lahko prilepim to slikco.

Izvoli ;)

Alya

• Pesjanar
Odgovori #401 : 17 Maj 2008, 23:15:06
Hvala  ;D :-*

Koliko je zdaj star? (ne spremljam teme :-[)

*Sky*

• *
Odgovori #402 : 17 Maj 2008, 23:18:48
Sky je star 7 mesecev in 3 tedne.

A ne, kar ne moreš verjet, da iz tistega buhteljčka zraste cela krava :D. Nič čudnga, da sm tko zalublena v njega :-[. Res je bil in je cukr. :o

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #403 : 18 Maj 2008, 09:20:46
A ne, kar ne moreš verjet, da iz tistega buhteljčka zraste cela krava :D.

Pa je res že pravi velikan  :o :o Sem vesela, da sem ga tudi osebno spoznala....res je cuker :-*

Lp
Helena

*Sky*

• *
Odgovori #404 : 18 Maj 2008, 09:30:56
Helena hvala :).

Nočem, da bi to izpadl preveč pocukrano, ampak Mond je zelo prisrčen kuža. Kot sem že enkrat rekla je po mojem mnenju zelo lep primerek bernca in spominja me na našega Lorda, ker ima kravželjče ;). Upam, da se kmalu spet kaj vidimo, čeprav s  Sky-em do jeseni nimava več vaj. Mogoče pa na kakšnem skupnem sprehodu ali kako drugače....  ;D

LP

*Sky*

• *
Odgovori #405 : 18 Maj 2008, 17:09:44
Zadnjič je bil pri nas na obisku za par minutk neznani bernardinec. S Sky-em sta se takoj ujela. Dokaz za to je slikca, na kateri izgleda, kot da sta že od nekdaj prijatla :D.

*Sky*

• *
Odgovori #406 : 20 Maj 2008, 12:54:19
Čeprav pri nas že od jutra precej dežuje, sva s Sky-em šla na daljši sprehod. Oba sva bila preveč neučakana, da bi počakala na lepše vreme. Šetkanje je izgledalo takole:

Najprej sva ponovila kar znava. Uspela je le ta slikca, ker je bil Sky res živahen:

Sledilo je čofotanje po luži.

Nujno je bilo treba prevohat, kdo vse hodi po "najini" potki :D

Malo sva se popasla:

In kvazi pozirala   ::) ::)

Potem pa šla domov čist mal >:D blatna.

LP

*Sky*

• *
Odgovori #407 : 20 Maj 2008, 12:56:07
Preverjanje, kdo vse hodi po "najini" potki:

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #408 : 20 Maj 2008, 12:56:50
He, he....a temu ti praviš čist mal mlatna :o

Lp

*Sky*

• *
Odgovori #409 : 20 Maj 2008, 12:59:02
Očitno ta slikca hoče bit objavljena na ta način:  :-[

*Sky*

• *
Odgovori #410 : 20 Maj 2008, 13:03:12
Sm poizkušala Sky-u slikat trebušček, da bi se bolje videlo kakšno je njegovo podvozje :D po sprehodu, ampak mi ni uspelo. Danes je bil tako poln energije in samo razvajal bi se. Čim sem se mu približala na manj kot en meter je že vstajal, stegoval jeziček proti meni in se dobrikal. Tko da mogoče mi kdaj drugič uspe :).

LP

*Sky*

• *
Odgovori #411 : 20 Maj 2008, 13:14:28
Mundus drugače pa prihajava iz sprehoda tud bolj umazana. Najhuje je drugi dan po dežju, ko je v lužah minimalno vode, prevladuje pa blato. Takrat je šele "fino". Če pa dežuje, kot npr danes, potem so luže dovolj polne, da malo blata tudi sperejo.

Se pa precej uspešno učiva, da gre mimo luže poleg mene. Vseeno mu večkrat kar pustim, da hodi kakor hoče, ker resnično uživa v dežju. Sploh ga ne moti, da ima moker kožušeč, proti blatu na dlaki pa itaq nima nič proti :D. Danes je take kroge delal po gozdu. Prav hecen je bil. Kot eno jadalno padalo ::). Tega veselja mu res nočem vzet in zato grem magari z dežnikom na sprehod, samo da Sky uživa.

Seveda bo slika malo drugačna prvi teden po tem, ko bo skopan. Takrat pa malo pazim, da ni že naslednji dan čist umazan in greva na sprehod (če dežuje) po makedamski poti. Vsaj prideva spodobna nazaj ;).

LP

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #412 : 20 Maj 2008, 20:34:21
Hehe, tudi mi smo bili danes na sprehodu, in zgodba je zelo podobna tvoji *Sky* :)
umazana, ampak vesela ;)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #413 : 23 Maj 2008, 09:16:35
Imam doma enga podobnega paconarja, ki pa je k sreci crn in se vse na njem tudi ne pozna.

Kako pa izgleda pri vasih crno belih medvedkih? Se na dlaki, ko pususeno blato skrtacis/odstranis stran poznajo kaksni rjavi madezi? Ali je dlaka bolj po principu "cistim se sama"?

kalsang

• *
Odgovori #414 : 23 Maj 2008, 14:52:57
Predvidevam, da bi dogajanje v tej temi znalo zbuditi zanimanje tudi tu:

http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,3673.30/topicseen.html

venera

• *
  • Šema
Odgovori #415 : 24 Maj 2008, 13:01:46
Nelly jaz Šemo samo skrtačim, če je umazana, včasih pa tudi ne, ker blato pade kar samo, dlaka pa se lepo čisti sama in ne ostanejo nobeni madeži. Landseerji imajo res super dlako za negovat, se jim prav nič ne vozla, počešeš ga 1x-2x na mesec (razen ko menjejo dlako) in to je vse. :)

LP

Živali niso manjvredna in ne podrejena bitja, ampak so neka druga ljudstva, ki so skupaj z nami vpletena v življensko in časovno mrežo na Zemlji!
Tina & Šema

tessa

• *
Odgovori #416 : 24 Maj 2008, 13:32:50
a landseer je v bistvu črno-bel bernardinec??

Živali ne znajo povedati, znajo pa pokazati...zato se moramo toliko bolj potruditi da jih razumemo

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #417 : 24 Maj 2008, 13:49:09
venera hvala za odgovor. Ker meni glede na to, da imam njufka, ki so nekje isti "kaliber", ko blato odstranis izgleda cist oz. odpade sam in na crni dlaki, tudi ce bi bil kaksen rahel madez se niti ne opazi. Zato me je vedno zanimalo koliko kreditov imate za sampone ;D

So pa lepi pesjancki, vsi po vrsti  :-* :-* Tip psa, ki ti enkrat pride pod kozo in tam ostane za vedno.

Informacije so iz druge roke... Vceraj mi je prijatelj rekel, da je slisal po radio, da so v Zasavju nasli landseerja in iscejo lastnika. Telefonske stevilke si ni zapomnil, jaz pa danes tudi nisem zasledila, ce je bil oglas ponovno. Ce veste za koga, da pogresa svojga pesjancka.. oglas naj bi se vrtel na Radio Trbovlje oz. Kum. Upam, da se pesjanko hitro vrne domov.

Tessa, to sem pa tudi jaz ze marsikdaj slisala, da so landseerje zamenjevali za bernardince. Vec naj kdo drug, ampak Landseer je samostojna pasma, ki nima razen svoje xxl velikosti nic skupnega z bernardincem, ne gre za skupni izvor, kljub vsemu so si landseerji blizje z novofundlandci, na nek nacin bratranci, izhajajo iz iste domovine ustvarjeni z istimi/podobnimi nameni. V starih casih so bili celo tretirani kot ista pasma.  Se danes marsikdo c/b novofundlandca ter lanseerja ne loci med sabo, ceprav velja, da so landseerji praviloma malo visji, bolj atletske postave ter marsikdaj tudi malo bolj temperametni (ne agresivni!)

tessa

• *
Odgovori #418 : 24 Maj 2008, 13:58:33
hvala za obrazložitev pa se opravičujem za zmoto :-[
LP,
    Nika

Živali ne znajo povedati, znajo pa pokazati...zato se moramo toliko bolj potruditi da jih razumemo

venera

• *
  • Šema
Odgovori #419 : 24 Maj 2008, 19:21:18
Nelly res so tip psa ki ti zlezejo pod kožo. :) Tudi njufki so lepi. Nekaj časa sem se tudi jaz odločala med njufkoti in landseerji pa sem se potem odločila za landseerja, ker so malo bolj živahni, čeprav se včasih ne zdi.
Jaz imam bolj malo kreditov za šampone, ker jo kopam samo v toplih dneh.

Tina & Šema