venera hvala za odgovor. Ker meni glede na to, da imam njufka, ki so nekje isti "kaliber", ko blato odstranis izgleda cist oz. odpade sam in na crni dlaki, tudi ce bi bil kaksen rahel madez se niti ne opazi. Zato me je vedno zanimalo koliko kreditov imate za sampone

So pa lepi pesjancki, vsi po vrsti

Tip psa, ki ti enkrat pride pod kozo in tam ostane za vedno.
Informacije so iz druge roke... Vceraj mi je prijatelj rekel, da je slisal po radio, da so v Zasavju nasli landseerja in iscejo lastnika. Telefonske stevilke si ni zapomnil, jaz pa danes tudi nisem zasledila, ce je bil oglas ponovno. Ce veste za koga, da pogresa svojga pesjancka.. oglas naj bi se vrtel na Radio Trbovlje oz. Kum. Upam, da se pesjanko hitro vrne domov.
Tessa, to sem pa tudi jaz ze marsikdaj slisala, da so landseerje zamenjevali za bernardince. Vec naj kdo drug, ampak Landseer je samostojna pasma, ki nima razen svoje xxl velikosti nic skupnega z bernardincem, ne gre za skupni izvor, kljub vsemu so si landseerji blizje z novofundlandci, na nek nacin bratranci, izhajajo iz iste domovine ustvarjeni z istimi/podobnimi nameni. V starih casih so bili celo tretirani kot ista pasma. Se danes marsikdo c/b novofundlandca ter lanseerja ne loci med sabo, ceprav velja, da so landseerji praviloma malo visji, bolj atletske postave ter marsikdaj tudi malo bolj temperametni (ne agresivni!)