Landseer

cartika · 367234

venera

• *
  • Šema
Odgovori #450 : 13 Junij 2008, 19:24:35
Pozdravljena Medvedka tudi jaz ti želim, da čimprej dočakaš svojo landseerko. :)

Sky na tisti sliki kjer se Sky pripravlja, da bo dal prostor se fino vidi kako je ogromen :o. Koliko pa je kaj zrasel?

Šema pa je včeraj praznovala 2. rojstni dan. Slikc na žalost ni nič, ker nisem utegnila. Dobila pa je novo žogo, ker jih tako obužuje in stara žoga sploh ni bila podobna več žogi  >:D:D.

LP, Tina

Živali niso manjvredna in ne podrejena bitja, ampak so neka druga ljudstva, ki so skupaj z nami vpletena v življensko in časovno mrežo na Zemlji!
Tina & Šema

Medvedka

• *
Odgovori #451 : 13 Junij 2008, 20:54:51
Hvala Venera! Vse najboljše tvoji psički  ;D!

Sky je res velik, še posebaj pa mi je všeč njegov pogled na prvi sliki...   :)

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #452 : 14 Junij 2008, 09:05:39
Tudi z naše strani vse naj naj za Šemo in veliko užitkov z novo žogo :D
Medvedka, tebi pa želim, da ti čas čimprej mine in da boš čimprej dobila svojo psičko.
Sky, ogromen je že, pravi velikan!! :o

Lp vsem

venera

• *
  • Šema
Odgovori #453 : 14 Junij 2008, 12:38:11
Medvedka in Seerland hvala za čestitke.

LP :)

Živali niso manjvredna in ne podrejena bitja, ampak so neka druga ljudstva, ki so skupaj z nami vpletena v življensko in časovno mrežo na Zemlji!
Tina & Šema

*Sky*

• *
Odgovori #454 : 14 Junij 2008, 21:48:43
Malo pozno pa vendarle:  :-*VSE NAJBOLJŠE ŠEMI :-* in vsem njenim bratcom ter sestricam (še posebno Geri).

Sky se je od zadnjih vaj v pasji šoli spremenil, predvsem glava izgleda večja na račun daljše dlake. Drugače pa je kar thin and fit po postavci:). Nazadnje je imel 52 kg in mislim da 75 cm plečne višine. Ga bom v naslednjih dneh enkrat stehtala in premerila, da potrdim podatke.

LP

venera

• *
  • Šema
Odgovori #455 : 15 Junij 2008, 09:21:32
Sky hvala.

Tina & Šema

Medvedka

• *
Odgovori #456 : 15 Junij 2008, 16:06:32
Gera je sestra od Šeme? Zanimivo... torej bomo tudi mi v sorodu ;) (naše leglo bo Gerino  ;D)...

A je Sky tudi s psarne Kleinne sontag? Kaj pa ostali? Jaz osebno imam o psarni in vzrediteljici!!!zelo dobro mnenje  ;D

*Sky*

• *
Odgovori #457 : 15 Junij 2008, 17:17:12
Ja, Sky je iz Kleine Sonntag. Tudi jaz imam same dobre izkušnje z go. Romano. Ko me kaj zanima, jo pokličem in vedno takoj pomaga z odgovori.

Vem, da so iz iste psarne še: Noora, Nisa, Nec (sestrice in bratec); najbrž je še kakšen kuža iz Kleine Sonntag-a pa mi trenutno ne pridejo na misel.

Lp

Medvedka

• *
Odgovori #458 : 16 Junij 2008, 09:11:27
Ja, za Nooro, Niso in Neca vem  ;) Ko smo bili pri Romani smo videli še njihove 3 bratce, ki so še ostali doma.  :P Za Skya pa nisem bila 100 % prepričana, prebrala sem sicer, da je Skyev oče Maxs... No, tudi mi bomo v sorodu  ;)

venera

• *
  • Šema
Odgovori #459 : 16 Junij 2008, 10:51:35
Večina landseerjev v Sloveniji je iz Kleine Sonntag tukaj na forumu pa mislim da so vsi iz iste psarne.

Sky pozabila si še Bena tudi on je iz Kleine Sonntag. ;D

LP

Tina & Šema

*Sky*

• *
Odgovori #460 : 16 Junij 2008, 21:12:39
 :-[ res sm Bena pozabila omenit. Spomnila sem se samo članov, ki so zadnje čase bili aktivni v temi :-[.

LP

Medvedka

• *
Odgovori #461 : 22 Junij 2008, 23:25:06
Jah, sej u bistvu me ne preseneča, da je večina landseerjev s Kleinne sontag... Edina druga možnost bi bila tujina...  ;)

od-bartolovca

• *
  • "SEMPER FIDELIS"
Odgovori #462 : 23 Junij 2008, 21:27:29
Pozdrav svim ljubiteljima landseera te vam pokazujemo jednog dečka koi još uvijek išće novi dom
Bart

Slika v podpisu ni dovoljena, administrator.
http://www.landseer-od-bartolovca.com

esika

• *
Odgovori #463 : 24 Junij 2008, 13:58:03
Ja, Ivica lepo rastejo tvoji mladički tudi pri nas je še naprodaj z legla N en samček in z O ena samička.Drugače pa tisti ki bi šli po mladička v tujino tam so cene občutno višje kot v Sloveniji in na Hrvaškem.Trenutno ima kolega na Hrvaškem Tihomir eno leglo zelo kvalitetno res lepe mladiče, če koga zanima lahko posredujem tel.številko.Na Hrvaškem sta dve zelo dobri psarni SANT HADRIAN in OD BARTOLOVCA mladiči od obeh so potomci zelo stare in kvalitetne nemške linije HAIDENBERG .V Sloveniji so iz psarne  KLEINE SONNTAG psi treh različnih linij saj imam tri samce in si kužki z moje vzreje niso vsi v sorodu.Upam da sem kaj pomagala tistim ki kupujete mladička landseerja še za kakšno inf.pa bom rade volje odgovorila na zs ali po telefonu.In kako kaj vaši kosmatinčki v teh vročih dneh?Jim privoščite kaj plavanja?Zelo intenzivno kopanje ima mali  Nec iz Maribora saj me njegovi skrbniki sproti obveščajo o njegovih vsakodnevnih plavalnih podvigih.lp

Nika^^

• *
Odgovori #464 : 25 Junij 2008, 19:38:30
Hojla! :)

Mene pa zanima kakšna je razlika v zunanjosti med landseerjem in črno-belim novofundlancem in kateri so najbolj očitni znaki po katerih jih lahko razlikujemo?

Hvala za odgovore! :)

Lp,
Nika

Medvedka

• *
Odgovori #465 : 26 Junij 2008, 07:57:51
Črno-beli novofundlandci imajo črno glavo, landseer pa ima na glavi belo liso. Landseerji so večji od novofundlandca, ne slinijo se... Kaj več ti bodo povedali še ostali  ;)
lp

od-bartolovca

• *
  • "SEMPER FIDELIS"
Odgovori #466 : 26 Junij 2008, 08:17:10
Hojla! :)

Mene pa zanima kakšna je razlika v zunanjosti med landseerjem in črno-belim novofundlancem in kateri so najbolj očitni znaki po katerih jih lahko razlikujemo?

Hvala za odgovore! :)

Lp,
Nika
ono najbitnije po čemu je landseer poznat po svojoj glavi crno-bijeli njufić ima potpuno crnu glavu

dok kod landseera je crna glava razdvojena sa bijelom crtom na dva dijela što je najvidljivije te karakteristika ove pasmine

ali ima još razlika npr. kod crno bijelih njufiča noga,rep i trbuh može biti crna dok kod landseera ona NE smije biti crno,te da su landseeri viši na nogama od njufiča i ono meni najbitnije landseeri ne sline

Slika v podpisu ni dovoljena, administrator.
http://www.landseer-od-bartolovca.com

venera

• *
  • Šema
Odgovori #467 : 26 Junij 2008, 08:19:11
Jaz bi dodala še to da imajo dosti manj dlake kot njufkoti, ki je lažja za vzdrževanje, so bolj živahni in igrivi ter oblika glave je nekoliko drugačna.
Drugače pa so super psi ;D.

LP, Tina

Tina & Šema

Nika^^

• *
Odgovori #468 : 26 Junij 2008, 09:13:17
Hvala za podrobne odgovore! ;D
Zdaj jih bom končno znala razlikovat. :)

Lp, Nika

Medvedka

• *
Odgovori #469 : 06 Julij 2008, 20:47:44
Kako gre kaj vasim kosmatincem?? Kako minevajo poletne dni?

Uzivajte!

*Sky*

• *
Odgovori #470 : 06 Julij 2008, 22:21:39
Živjo

Sky-u pomagamo skozi poletne dni tako, da ga vsak dan osvežim z vodo iz šlaufa (kar obožuje) ;) in tudi redno hodiva do potočkov v gozdu, kjer je prav prijetna temperatura. Prejšno nedeljo je naš fant v Bohinjskem jezeru prvič zaplaval in bil tako navdušen nad vodo, da bi najraje kar cel dan čofotal ;). Danes sva bila s še dvema psoma v reki Tržiški Bistrici, kjer je bilo spet polno veselja.

V glavnem imamo vsak dan cel kup veselja s "šlaufanjem"  ::) in težko čakamo na dneve, ko bo več časa in gremo spet v Bohinj.

Še par slikic od Romanine Gere:

In slika, primerna za konec posta:)

venera

• *
  • Šema
Odgovori #471 : 08 Julij 2008, 10:45:53
Živjo!

Midve s Šemo preganjava vročino tako, da se skoraj vsak dan kopava v Vintgarju, kjer je prijetno hladno 8). Ko se ohladi v vodi je zopet polna energije.

Takole Šema skoči v vodo za palico:

Palico prinese nazaj...

...in na koncu vsa mokra še malo pozira

Tina & Šema

Medvedka

• *
Odgovori #472 : 13 Julij 2008, 16:59:02
Cudovite slike!! Jaz razmisljam o Landseerjih vecino casa in si tako krajsam dolgcas...

Se nekaj me zanima... greste na kaksno potovanje letos poleti? kaj med tem casom naredite s kosmatinci?

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #473 : 14 Julij 2008, 10:17:59
Pozdravljena medvedka. Midva sva odšla na precej zaslužen dopust pred dvema tednoma, za sedem dni. Precej časa sva razmišljala kaj bi naredila z Nooro, če ne bi dobila nekega fajn varstva, pač ne bi šla. Ker sva šla z letalom, ni bilo možnosti da jo vzameva zraven. Za nasvet sem poklicala Romano, ki je kljub zasedenemu urniku bila prijazna in Nooro vzela v varstvo :-)  Jaz ti pasjih hotelov ne priporočam preveč, edino če za koga res veš, da je OK. Najboljše pa je psa zaupati nekomu, ki ga pozna, ki ga je vsaj malo navajen, da ni potem to takšen šok..So pa kosmatinci kar se takšnih stvari tiče kar vzdržljivi. Noora se je še isti dan, ko sva prišla po njo vpeljala v svoj stari urnik, brez težav. Ko smo šli na hrvaško obalo, pa smo jo vzeli zraven, ravno tako ni bilo težav.
Lp

venera

• *
  • Šema
Odgovori #474 : 14 Julij 2008, 21:15:56
Živijo!

Tudi jaz sem se ravno vrnila iz krajšega dopusta (5 dni). Jaz imam to srečo, da mi Šemo čuvajo doma starši in sestra. Razmišljala sem že, da bi jo vzela s seboj na dopust, ampak ker imam to možnost jo raje pustim doma.

LP

Tina & Šema

Nec

• *
Odgovori #475 : 20 Julij 2008, 18:12:56
POZDRAVČEK VSEM!! ;D ;D
Mi še vedno pridno spremljamo tale forum in se na čase tudi oglasimo z kakšnim postom...:)
G. Romani smo oblubili slikice od našega Neca in jih tukaj prilagamo....
Lepo bodite vsi! Veeeliko hladne sence za naše kosmatince:) :P :-* :-*

In še slikice:   (namig: za povečano sliko klinite nanjo! :))

Hladna voda...mmmm :D

paaaaalica!!!!!

imam jo... :P 8)

ponosen.... :o

z palico ni problemov za poziranje :D ;D

še ena... 8)

in ena podkupljena brez palice :D ;)

spet za njooooo.... ;D

;D

ponosno proti kopnem... :)

... :D

še stresem se.... :)

se poslovim od vode....

in grem domov... :-\

V kratkem še kaj novih slikic... 8) 8)

LP.......           Nec

venera

• *
  • Šema
Odgovori #476 : 22 Julij 2008, 11:36:09
Nec je že pravi velikan :o :) in velik uživač ;D

Tina & Šema

Nec

• *
Odgovori #477 : 03 Avgust 2008, 13:43:14
 ;D ja Nec je res zrastel hitro in dosti! :D
Venera mi pa poznamo kraj kjer se kopa Šema...Mi z Necom pa verjetno 15.augusta prihajamo v Bohinj. 8) :D
prilagam pa še nekaj slikic:

Nec in njegov novi prijatelj Mick 8) :D

Prijatelja v druzbi male varovanke :) :D

Pozdravcek vsem :-*

Medvedka

• *
Odgovori #478 : 03 Avgust 2008, 22:29:49
Hvala vsem za odgovore in čudovite slikice!!

Nec se je pa res neverjetno potegnil, slike pa so enkratne!!  :o Vidim, da vsi skupaj uživate počitnice!

Uživajte še naprej s kosmatinčki! Lp

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #479 : 11 Avgust 2008, 13:18:51
od-bartolovca, a ste vi mogoče iz Novega vinodolskega?  :P