Landseer

cartika · 366940

od-bartolovca

• *
  • "SEMPER FIDELIS"
Odgovori #480 : 12 Avgust 2008, 18:29:02
od-bartolovca, a ste vi mogoče iz Novega vinodolskega?  :P

:P si me videla doli ili auto  ;) a zašto se nisi javila ako si me vidjela

ne nisam ja iz Novog Vinodolskog doli sam bio u posjetu kod kumova koi doli žive

Slika v podpisu ni dovoljena, administrator.
http://www.landseer-od-bartolovca.com

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #481 : 14 Avgust 2008, 13:12:33
Ustavila sva se na poti na Rab in slučajno parkirala zraven vašega avta ( pri gostilni ni bilo prostora) za 2 minutki, da sva skočila na kavo. Vas ne poznam, sem gledala če bom kje videla kakšne črno-bele velikane na kakšnem jutranjem sprehodu - pa nisem imela te sreče ;) Če bi opazila, bi sigurno pristopila in prosila, če lahko malo pobožam ;)

od-bartolovca

• *
  • "SEMPER FIDELIS"
Odgovori #482 : 14 Avgust 2008, 23:13:04
Ustavila sva se na poti na Rab in slučajno parkirala zraven vašega avta ( pri gostilni ni bilo prostora) za 2 minutki, da sva skočila na kavo. Vas ne poznam, sem gledala če bom kje videla kakšne črno-bele velikane na kakšnem jutranjem sprehodu - pa nisem imela te sreče ;) Če bi opazila, bi sigurno pristopila in prosila, če lahko malo pobožam ;)
bili smo bez njih ali biče prilika  ;)

predstavljamo vam psa koji ostaje u našoj hiži da ga predstavimo
Bongo od Bartolovca

Medvedka

• *
Odgovori #483 : 21 Avgust 2008, 08:37:32
Slike so res supr!!!!

No, mi smo se začeli pripravljat na prihod novega člana... ampak se nam je zataknl pri merah za hišico... A mogoče kdo ve, kako velika naj bi bila pasja uta, za tako velikega psa???

venera

• *
  • Šema
Odgovori #484 : 22 Avgust 2008, 13:07:33
Glede hišice ti jaz ne bi znala svetovati. Šema ima hišico veliko približno 2x2 metra in je res ogromna 8), v njej bi lahko spala 2 landseerja, če ne celo 3 :). Najbolje, da vprašaš Romano.

S Šemo sva bili prejšni teden nekaj dni v Lendavi v vikendu, bila je tako pridna, da gre naslednijič zagotovo spet z mano. In še slika na kateri se lepo vidi kako jo prekmurski zrak uspava.

... še ena pozerska

LP, Tina

Živali niso manjvredna in ne podrejena bitja, ampak so neka druga ljudstva, ki so skupaj z nami vpletena v življensko in časovno mrežo na Zemlji!
Tina & Šema

Medvedka

• *
Odgovori #485 : 24 Avgust 2008, 15:48:08
Hvala!!! Glede hišice smo se doma (in z Romano) kar nekaj pogovarjali in na koncu smo prišli do sklepa, da bo 1m v širino več kot za glavo dovolj, dolžina pa tako ali tako ni problema!

Hvala še enkrat!! LP

dedina

• *
Odgovori #486 : 10 September 2008, 21:35:41
žiwjo, tudi jaz imam landseerja Larsa...

dedina

• *
Odgovori #487 : 10 September 2008, 22:04:18
Rada bi vam poslala nekaj fotk, pa ne vem kako, saj mi s priponko ne gre skozi (prevelika fotka). Mi lahko kdo razloži...   :'(

Medvedka

• *
Odgovori #488 : 11 September 2008, 14:50:43
Hej!!!

Jaz sem šla na shrani.si, kjer ti stran avtomatsko naredi url naslov, ki ga samo prilepiš v post! Mislim, da ti sliko tudi sam pomanjša, če je prevelika, ampak nisem prepričana...  :-\ No, jaz sem naredila brez težav, ker je stvar zelo enostavna in ti vse lepo piše  ;)

Komaj čakam, da vidim slikce in upam, da ti bo uspelo  ;D

Lp!!

dedina

• *
Odgovori #489 : 12 September 2008, 18:01:04

No... končno mi je ratalo...  ;) Tukaj je imel Lars enajst mesecev (dlaka je še zimska).

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #490 : 12 September 2008, 18:14:08
Pozdravljena,
kot vidiš je tema bolj kot ne zaspana ;D
Od kod imaš Larsa in koliko je star zdaj??

Lp

dedina

• *
Odgovori #491 : 12 September 2008, 19:12:52
Ojla!
Junija je dopolnil dve leti. Kupili smo ga pri Romani - Bučkovci. Z Larsom oz. s to pasmo smo zelo zadovoljni. Ne le, da je zelo prijazen, neskončno rad nas ima in to nam vsakodnevno izkazuje. Včasih se mi zdi, da s svojimi kretnjami in očmi govori... no lahko rečem, da ga razumemo, kaj bi nam rad povedal. Za vsako minuto, ki mu jo posvetimo, nam je neskončno hvaležen.  :)

venera

• *
  • Šema
Odgovori #492 : 15 September 2008, 11:52:59
Pozdravljena dedina!

Super končno sem spoznala enega bratca od Šeme :o :). Zelo je lep, pa še kakšno slikico nam pokaži.

LP, Tina

Živali niso manjvredna in ne podrejena bitja, ampak so neka druga ljudstva, ki so skupaj z nami vpletena v življensko in časovno mrežo na Zemlji!
Tina & Šema

iras

• *
Odgovori #493 : 16 September 2008, 13:53:45
Ali se je kdo od vas prijavil na razstavo v Maribor?

dedina

• *
Odgovori #494 : 18 September 2008, 10:27:12
Ojla, venera!
No pa smo tudi mi našli "žlahto".  :)  Ko smo kupili Larsa, je imela Romana tri legla. Iz katerega legla je vaša psička... Berem, da jo večkrat kopaš... mi tega ne počnemo. Ker smo na Primorskem in je poletje zelo vroče, ga le dobro osvežimo -tuširamo, nikoli pa ga ne kopamo s šamponom. Opazili smo, da ima zeloooo občutljivo kožo in elergičen na pik bolhe. No v morje zelo rad skoči (noro-pije slano vodo!) ter tudi v rečicah in potokih na Gorenjskem se rad zmoči.

dedina

• *
Odgovori #495 : 18 September 2008, 10:57:55
  april 2008

december 2006

jesen 2006 (v avtu, ko smo ga pripripeljali domov)

dedina

• *
Odgovori #496 : 18 September 2008, 11:10:03
Ne, v Maribor ne gremo... zanima me, če je še kakšna razstava v letošnjem letu -mogoče kje na Hrvaškem... ??? Kakšne so tam cene prijavnine? Že nekaj let je, odkar nismo razstavljali, pa ne vem cen v Slo in tujini (državne in mednarodne).
Iras, hvala za odgovor!
Čaw :-*

venera

• *
  • Šema
Odgovori #497 : 18 September 2008, 11:23:42
Dedina, mislim da sta Lars in Šema iz istega legla, ker kot si napisala je junija dopolnil dve leti, tako kot Šema, če sem bolj natančna 12.6. Jaz Šemo kopam samo poleti s šamponom in tudi ne tako pogosto. Letos sem jo samo 3x, drugače pa se rajši kopa sama v jezerih, rekah,... Tuširanja pa ne mara ??? :)

LP

Tina & Šema

dedina

• *
Odgovori #498 : 19 September 2008, 16:20:53

sestop z Orlove glave - Vogel

Venera, žal s Šemo nista bratec in sestrica, saj je Lars poležen 15/6/2006. Če me spomin ne vara so bila takrat v juniju tri legla. No, saj nivažno, veva pa, da sta se skupaj igrala in zganjala norčije. Jutri ali pa v nedeljo mogoče greme v hribe in komaj čakam... še bolj Lars, saj je nor na potepanja po gorah. Ja, nor je na vse kar ni doma v boksu. Bil je že v več appartm. po Dalmaciji, na trajektih... najbolj vesel pa je bil lani v brunarici na Pokljuki. Takrat se je vozil tudi z gondola in to je bila atrakcija dneva - za turiste.
Bodi fanj, kot tudi Šema in lep vikend!

::)   Pošlji še kakšno fotko!!!

dedina

• *
Odgovori #499 : 19 September 2008, 16:28:35
Medvedka, kdaj dobiš mladička? Oprosti, če te sprašujem, saj si verjetno že povedala, a nisem zasledila, kot vidiš sem na novo prijavljena.
Lep vikend!  :)

venera

• *
  • Šema
Odgovori #500 : 22 September 2008, 13:16:49
Super dedina, da zahajate tudi v naš konec v hribe :). Tudi Šema je navdušena nad vsem kar počnemo, samo da ni sama. Ji je kar malo dolgčas, sedaj ko so postali dnevi hladnejši in ko nas ni več toliko na vrtu.

Zanima me na kako zahtevne ture v gore pa hodite? Tudi jaz namreč zelo rada hodim v gore, ampak s Šemo si ne upam preveč daleč, poleti pa sploh ne hodiva v gore zaradi vročine. Najdlje greva, da hodiva maximalno 3 ure.

Kakšna fotka pa še pride, si moram vzeti čas.

LP :)

Tina

Tina & Šema

dedina

• *
Odgovori #501 : 22 September 2008, 15:50:53
Ko gremo v hribe, izbiramo predvsem ali ni pot oz. steza preveč strma -stopničasta (visoki kamni), saj bi le to naš Lars težko premagoval. Zadnjič smo šli iz Aljaževega doma proti Luknji in je bila res kriza za dol. Postal je utrujen in skoraj bi ga bilo treba "nositi", kako pa ne me vprašat. No, pa smo naredili nekaj postankov in osvežili smo ga z vodo... pa je le šlo. Ne vem, kaj naj ti rečem... mogoče skupaj v obe smerii tak cca pet ur hoje le gremo. Kot ti pravim, je vse odvisno od težavnosti poti. Težko je tudi, ker za dol vleče in na povodcu je kriza za tega, ki ga drži. Lars je zelo vitalen pes in ne dovolimo mu, da bi se zredil in zalenil. Ti si z okolice Bleda? Kot sem razumela greš s Šemo v Vintgar...
  ;)     Pozdrav obema in drugič še kaj več!

venera

• *
  • Šema
Odgovori #502 : 24 September 2008, 12:50:46
Se strinjam s tabo, hitro postanejo utrujeni oziroma po moje je to posledica, ker jim postane tako hirto vroče. Mi smo prej imeli mešanca z zlatim prinašalcem in z njim sem lahko hodila cel dan brez problema, sedaj s Šemo pa dobro premislim kam jo lahko vzamem s sabo in izbiram take poti kjer ni dosti ljudi, da je ni potrebno imeti na povodcu.

Ja jaz sem iz okolice Bleda in s Šemo greva dostikrat v Vintgar predvsem poleti, ko je tam nekaj stopij hladneje, da se malo osveživa.

LP obema  :)

Tina & Šema

Medvedka

• *
Odgovori #503 : 25 September 2008, 14:07:57
Hojla!
Po dolgem času se spet oglašam... (šola) :)

Medvedka, kdaj dobiš mladička? Oprosti, če te sprašujem, saj si verjetno že povedala, a nisem zasledila, kot vidiš sem na novo prijavljena.

Ne, milsim, da še nisem omenjala, ker nismo natančno vedeli, kdaj bo leglo... Romana pravi, da se Geri brejost že kar pozna in da bodo mladiči verjetno skoteni konec septembra ali v začetku okrobra. :)

dedina

• *
Odgovori #504 : 27 September 2008, 19:41:48
Si peljala Šemo na slikanje kolkov? Mi še ne, imamo pa v načrtu tam nekje na pomlad. Takrat bi se mogoče udeležili tudi kakšne razstave. Tega je že dolgo, ko sva z možeh hodila na razstave s šarplanince in moram se kar pohvalit, da je dosegal odlične rezultate (nekaj CACIB-ov, CACO-ov, BOB-ov in seveda odlično ocenjen). Najraje smo zahajali v vaše kraje. Hrušica nam je kar zlezla pod kožo. Tam je vse tako domače in vsi se se nama zdeli prijazni. Pred podelitvijo (ko je nekaj časa od ocenjevanja) pa smo vedno skočili do Mojstrane. Tam se je naš šarplaninec Vif malo osvežil v reki. Ja... potrebno ga je bilo dobro obrisat v par velikih brisač, da je bil pripravljen za finalni zaključek.
pa še eno novo ti povem... kaj mi zadnje dni mrgoli po moji glavi. No, to mi že zdavnaj mrgoli, a te dni bolj intenzivno. Rada bi imela še psico landseerja. Mogoče bi nekega dne imela celo psarno... a je to vse še v oblakih. Največji problem je seveda potrditev oz. dovoljenje družinskih članov... hmmm... moža, se razume. Pa bomo videli. Ta pasme me je res očarala.
Lep vikend želim...  :-*

dedina

• *
Odgovori #505 : 27 September 2008, 19:50:19
Ali se je kdo od vas prijavil na razstavo v Maribor?

In kako je bilo v Mariboru? Koliko si jih prijavila? No, mi bomo počakali še kakšen mesec, pa gremo pogledat, kaj bodo rekli našemu Larsu. Veš mogoče, če je kakšna razstava nekje v decembru ali januarju (tudi če je na hr).

Hvala za slike, ki si mi jih poslala. Res je "mrcina" in tudi samica je zelo močna. Tudi za vse nasvete res hvala (z moževe strani).

Lep pozdravček in se slišiva!  :-*

venera

• *
  • Šema
Odgovori #506 : 01 Oktober 2008, 11:02:00
Si peljala Šemo na slikanje kolkov?
Ne Šemi nismo slikali kolkov še nič in se mi tudi ne zdi potrebno, ker se mi zdi, da je ta pasma na splošno zelo zdrava.

Verjetno nam vsem ljubiteljem landseerjev mrgoli po glavi, da bi si omislili še kakšnega landseerčka, tudi meni ;), mogoče se mi ta želja uresniči čez nekaj let.

LP

Tina & Šema

venera

• *
  • Šema
Odgovori #507 : 01 Oktober 2008, 11:22:43
Pa še nekaj slikic...

Tina & Šema

iras

• *
Odgovori #508 : 04 Oktober 2008, 15:37:20
Šema, velika lepotička ki je zrasla v pravo damo!Ja,pri nas pa  imamo novost, Gera ima osem mladičkov.Tri punce in pet fantov.Vsi mladički in mamica so zdravi in lepo pijejo mleko pri Gerinem ,,mlečnem baru,,Slikice sledijo!

od-bartolovca

• *
  • "SEMPER FIDELIS"
Odgovori #509 : 05 Oktober 2008, 13:32:44
Da vam se javimo stigli smo sa izložbe u Budimpešti EURO DOG SHOW 2008 još smo malo pod dojmom velikog broja landseera i jer je skoro najmlađi pas na izložbi od 31-og prijavljenog landseera bio među prva 3-4 psa a to je naš Bongo sa svoih 9 mjeseci i 5 dana ostavio odličan dojam tek napunio uvjete za ocjenjivanje i pokazao se u pravom svijetlu  u svojoj konkurenciji je izgubio jel to tako moramo nazvati od 6 mjeseci starijeg psa jer je to strašno vidljivo u toj dobi ali ništa kvalitetnijeg psa i moramo reči od srtašno strogog sudca dobio excellent V2 i postao vice prvak europe mladih

puno pozdrava od ekipe Bartolovčana