Landseer

cartika · 367167

venera

• *
  • Šema
Odgovori #510 : 06 Oktober 2008, 12:05:50
Šema, velika lepotička ki je zrasla v pravo damo!Ja,pri nas pa  imamo novost, Gera ima osem mladičkov.Tri punce in pet fantov.Vsi mladički in mamica so zdravi in lepo pijejo mleko pri Gerinem ,,mlečnem baru,,Slikice sledijo!

Čestitke Geri za 8 mladičkov :-*

LP

Živali niso manjvredna in ne podrejena bitja, ampak so neka druga ljudstva, ki so skupaj z nami vpletena v življensko in časovno mrežo na Zemlji!
Tina & Šema

dedina

• *
Odgovori #511 : 09 Oktober 2008, 13:19:55
Novo leglo... super...

ČESTITAMO!!! ;)

*Sky*

• *
Odgovori #512 : 09 Oktober 2008, 15:22:21
Obljubljene slikce od Gerinih ter Maxovih mladičkov:

Čestitke Romani, Gerici in ponosmenu Maxu :)

LP, Katarina

iras

• *
Odgovori #513 : 11 Oktober 2008, 13:31:08
Hvala vsem za čestitke in lepe želje.če pa je kdo zainteresiran za katerega od mladičkov me lahko pokliče na 031 576 474 in dogovorili se bomo za ogled.lp Romana

*Sky*

• *
Odgovori #514 : 15 Oktober 2008, 11:34:59
Že dolgo nisem prispevala nobene slikce od Sky-a, zato jih danes dodajam malo več. Sky menja dlako in je pravi suhec. Po konstrukciji je trenutno vse prej kot pa landseer :D.

Tu je Sky še dobro odlakan. Slika je nastala poleti, enkrat proti večeru, ko smo se vračali iz Lajnarja:

Pred Valvasorjevim domom se je spoprijateljil z labradorcem, ampak sta se tako vrtela en okrog drugega, da boljše fotke od te nism uspela narest z mobitelom:

Utrujen po igranju:

Pod Ajdno čakava na atija in mamico:

Malo manj zaskrbljen tudi zagleda starša, ki se nama bližata:

*Sky*

• *
Odgovori #515 : 15 Oktober 2008, 11:44:52
Utrujen od večurnega čofotanja po Bohinjskem jezeru:

Dolgonogi, "oskubljeni" ;) Sky na preži v sadovnjaku:

Še ena utrujena:

In še zadnja. Sky izpred parih dni nazaj, ko je skrbno opazoval enega nabiralca kostanja. Kakšna resna faca:

Toliko zaenkrat.

LP, Katarina

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #516 : 16 Oktober 2008, 07:05:27
O koliko je Sky že zrastel....res ma ful dolge noge :P Lepotec ;) Katarina, a hodita v šolo? Mi smo sedaj čisto izven terminov pa se nič več ne vidimo :)

Lp
Helena

*Sky*

• *
Odgovori #517 : 16 Oktober 2008, 08:09:45
S Skyem hodiva v osnovno šolo ob sredah od 19.-20. Vidva še kaj hodita v Struževo?

LP, Katarina

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #518 : 16 Oktober 2008, 08:24:48
Ja sedaj delava B-bh...no v bistvu smo s tečajem že nekaj časa zaključili, ampak imamo sedaj vsake 14 dni še treninge pred izpitom....imamo pa jih ob vikendih, včasih v Struževem in včasih v Crngrobu v KD Ovčar kjer bo izpit.

Lp
Helena

dedina

• *
Odgovori #519 : 21 Oktober 2008, 06:55:19
Medvedka, si obiskala Romano in tvojo novo najboljšo prijateljico landseerko?  :o  Mi smo bili v nedeljo popoldan in si izbrali samičko. Moje sanje se uresničujejo... imeli bomo par landseerjev.javascript:void(0);
Wink Kako sem srečna!  ::)

dedina

• *
Odgovori #520 : 23 Oktober 2008, 06:44:56
Ojla, Katarina!
Meni pa se prav nič ne zdi Sky suhec, saj je na slikah kar dobro odlakan. No, mogoče pa je na eni sedel malo bolj nerodno... to poznamo... Se rad slika? Naš Lars se je začel kar "nastavljati". Nekaj časa sem imela težave, saj ni hotel počakati na posnetek, zdaj pa je res priden. A mi lahko zaupaš kilograme vašega Sky-a in koliko je star?
Še lep pozdrav s Primorske...  :o

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #521 : 23 Oktober 2008, 08:50:26
Joj , joj, smo že kar v zaostanku..Morem kakšno slikico naše Noore prilepit :) Vedno več nas bo na tem forumu počasi, super  ;D :D
No, kaj je pri nas novega, Noora je, meni se zdi, v nekem butastem obdobju, ko je en dan taki angelček, da na vem kaj ji še naj " v rit porinem", drugi dan je pa dobesedno čisto afnasta. Prav čakam zjutraj, ko sezbudi, kakšen dan nam sledi :(
Dokončno(vsaj upam) je začela obvladati ukaze, kot so: ne, stran, taco, drugo taco, prostor, sedi, počakaj, počasi, pridi, gremo,...Mislim, da me je zdaj res začela razumet, ko ji kaj govorim...No, vsaj približno :)
Zrastla je zelo, noge ima že zdaj kar precej močne, glava je vedno večja, rep je postal lepo košat, tako kot pri vaših, malce starejših landseerjih. Mislila sem, da bo postalo njeno bivanje v stanovanju vedno težje, ko bo zrastla, da ne bo imela dovolj prostora, ampak ta pes je čudež( ali pa ni, pa so psi pač taki). Ko je doma, se gipa zelo lepo, počasi(večino časa), pazi, da z repom ne pomeče vse dol s polic(spet večino časa), pač kulturna in uvidevna je  :)
Ko smo pa zunaj, pa se spremeni v istega otroka, kot je vedno bila. Pravilo je, da se enkrat na dan sesa, kar pri stanovanju ni problem, ker si hitro "fertik". Nehala se je tudi "pajtlat", oziroma otresavat v stanovanju, ko jo prime, pač gre na balkon in se otrese, pa pride nazaj..Glede na to, kako velik je ta pes, koliko gibanja potrebuje, se mi zdi, da je odlično prilagodljiv za življenje v hiši, oziroma v stanovanju.
Bil bi že čas, da pripopam kakšne slikice, vendar zdaj ne morem, ker sem v službi...
Vaši psi so čudoviti!
Lp

dedina

• *
Odgovori #522 : 23 Oktober 2008, 10:06:53
Mislim, da me je zdaj res začela razumet, ko ji kaj govorim...No, vsaj približno :)

Bodi prepričana, da te razume!!! Z Larso se tudi razumeva, že s samim pogledom mi marsikaj pove. Pred dvemi tedni smo ga prvič po dveh letih pustili samega čez vikend doma. No... večkrat na dan je prišel oče pogledat kako je kaj in ga nahranit. Bil je tako razočaran oz. užaljen, da smo se morali crtati kar nekaj dni, da je bil spet Lars kot smo ga bili vajeni. Drugače, kot sem že napisala, vedno hodi z nami na dopust, vikende, izlete. Zelo je priden v tujih apartmajih in na trajektih. Tudi na gondoli za na Vogel se je lepo obnašal in ni ga bilo strah. Rad hodi z nami na kavico in seveda je smetana na kavi rezervirana izrecno zanj. Moti nas le, da je še vedno grozno otročji... saj včasih paše a ne vedno...
Mogoče si zasledila... v hišo dobimo še eno landseerko in zdaj bo šele... :P... Vseeno pa se bomo neskončno potrudili, saj se mi uresničujejo sanje. Ko sva se z možem spoznala, sva imela podobne interese - živali in predvsem psi. Tudi sin je nor na živali in smo, tako nam nekateri rečejo "res čudna družina"... no kakor za koga.
Še pozdrav in bodite fanj!  ::)

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #523 : 23 Oktober 2008, 10:24:45
Dedina, seveda sem zasledila...Mislim, da delate prav, še ena bunka vam bo v dom prinesla ne samo še enkrat toliko, ampak desetkrat toliko veselja in užitka. Komaj komaj čakam slikice velikana in bodoče velikanke skupaj. Veš kolikokrat sem že razmišljala kako bi bilo super in oh in sploh imet še enega, ali pa še dva  :-[
V tem trenutku je pač Noora še premlada za mladiča, stanovanje pa premajhno, si ne bom oteževala, če ni potrebno. Ampak, midva začneva polagati temelje :) ( saj veš katere) , potem imamo pa prostora za vse in še več :D :o JUHUUUUUU  :)
Tudi midva ko sva se spoznala, sva bila oba prav željna psa. Sva rekla, ko bova tako daleč, da greva na svoje, potem ga pa kupiva. Normalno, da sva ga :) Še avto sva menjala zaradi nje, dvakrat :)
Jap,...opažam, da je točno tako, kot pravijo. Landseerji bodo vedno otroci :) Jaz sem včeraj zvečer Noori ploskala, tako malo za hec ;) Ona je skoraj rep zgubila od veselja, prav videlo se ji je, da ima nasmeh od ušesa do ušesa :) Prav smešna mi je, ko je vedno za akcijo ;D
Ja, midva jo na kavo tudi zraven jemljeva, odvisno od tega kam pa s kom pa zakaj se gre...In je kar pridna, tudi ko se je, ni posiljena, pač leži pod mizo in spi..Zadnjič ko smo bili na kosilu, seveda smo sedeli zunaj ( kadilci), je prišel en spuščen bokser. Naenkrat je bil dva metra od mize. Pogledam pod mizo, Noora je bila tako nizka, kot da spi. V "gepard pozi", tako jaz temu pravim. Gledala ga je tako, da prav nisem vedela kaj bo zdaj...In bokser začne renčat. Zakaj? Nevem, mu je že bilo. On si lahko privošči, ko odvezan hodi mimu miljontih restavracij, po centru mesta >:(
Noora je TAKO zalajala, da sem jaz postala zelena. Nakar je prišla lastnica, psa komaj komaj odpoklicala, in mi zabrusila, kaj ji ne povem kje je njen pes. Potem sem ji par družinskih zabrusila nazaj, Nooro pa je moj zamotil s čevapčiči :)
Pač ena izkušnja, drugače je po navadi vse ok... :)

*Sky*

• *
Odgovori #524 : 23 Oktober 2008, 12:02:26
Glede na to, kako bogato dlako je imel Sky kot mladiček, je bil pred kratkim res "skromno" odlakan. Sedaj se stanje izboljšuje. Raste mu zelo kvalitetna, gosta, svilnato svetleča dlaka, ki bo za negovanje veliko peprostejša kot puhek :). Komaj čakam, da zamenja "otroško konfekcijo".
Sky je star dobro leto in ima trenutno 61 kg. Je bolj suhcan. Upam, da mu zimsko obdobje prinese tudi kakšen dodaten kg.

LP, Katarina

dedina

• *
Odgovori #525 : 23 Oktober 2008, 13:18:27
Praviš, da je  Sky suhcan  :-\ in kaj naj rečemo mi  :-[ ... Ima nekaj čez dve leti in 65kg, a se ne obremenjujemo preveč. Čez poletje je pri nas na Primorskem "grozno" vroče in za hrano se ne zanima preveč... no zdaj je začel dobro jest. Hranimo ga le z nizkokaloričnimi briketi najvišje kakovosti in pazimo na njegovo kondicijo. Nikoli mu ne kuhamo nar. testenin, polente in ne dajemo mu mesne konzerve. Vedno smo imeli pri hiši vitalne... posledično zdrave pse. Lars je, kot vidim, še v dobi razvoja in širit se bo začel šele letos. Nikoli nisem bila pristaš zamaščenih in lenih psov.
Danes pa smo se res razgovorili...čaw :P

Medvedka

• *
Odgovori #526 : 24 Oktober 2008, 13:58:09
Dedina!
Ja, bli smo pri Romani v nedeljo dopoldan in smo si izbrali psičko! Je na prvi slikici z Gero in na tretji slikici skrajna desna!   :-*

Medvedka

• *
Odgovori #527 : 25 Oktober 2008, 11:17:50
Spet se oglašam... (učeri sem imela malo časa, tako da nisem uspela vsega prebrat...  :-\).
Vidim, da svoje ljubljenčke povsod jemljete s sabo. Tudi mi jo bomo februarja vzeli s sabo na smučanje, pa tudi na morje bo šla z nami!  ;D Zanima me, kako kombinirate prtljago in psa v prtljažniku??
Drugače pa že komaj čakamo december, ko bomo našo pandico pripeljali domov... že odštevam dneve!!

Najini prvi skupni trenutki:

dedina

• *
Odgovori #528 : 30 Oktober 2008, 21:20:19
Medvedka, no pa sem se končno prijavila in tu je moj odgovor: Sprašuješ kako s prtljago in landseerjem... Preprosto, kupili smo nov avtomobil. No, že prej smo imeli karavana (smo že prej imeli velikega psa), sedaj pa smo morali še večjega karavana. Ker smo trije in pes v prtljažniku, je bilo potrebno kupiti tudi strešni kovček. Tako je to... >:( če imaš velikega psa in te skrbi tudi za njegovo počutje na potovanjih. Kako bomo zdaj, ko dobimo še psičko, pa ne vem... upam, da bo za oba dovolj prostora... bodo mogoče naši izleti oz. vikendi nekje bližje domu. Tudi mi smo bili tisto nedeljo pri Romani. Izbrali smo si psičko...  :) sestrico vaše. Te dni smo doma in pripravljamo oz. kar zidamo novi box in hišo. Seveda smo par dni preživeli z Larsom v Rovinju in imeli smo se super. Še vedno se vsak obrača za njm in sprašuje o pasmi.
No... zdaj sva pa v žlahti! ;)
Lep pozdtav!

Medvedka

• *
Odgovori #529 : 03 November 2008, 15:36:07
Hvala za odgovor, Dedina!
Ja, tudi mi smo trije na zadnjih sedežih... sicer imamo karavana in strešni kovček, ampak vseeno nisem prepričana, da bomo šli na smučanje samo z enim avtom  ;)

dedina

• *
Odgovori #530 : 05 November 2008, 11:21:54
Ja, to pa je že kriza... :-[ pet ljudi res ima tudi cel kup garderobe... ???
Kaj naj ti rečem... mogoče pa bo potrebno selekcionirati, kaj vzameš in kaj pustiš doma. Vedi le, da v prtljažniku ni placa za drugo kot za ''malo punčko'' (mogoče le posoda in ne pvc, ker jo bo po cesti dala na prafaktorje). Ko računaš, da boste s seboj vlekli še hrano... ja veliko tega bo. :-[
Ste mogoče še kaj videli vašo psičko?
Lep pozdrav  ::)

*Sky*

• *
Odgovori #531 : 05 November 2008, 13:06:09
Medvedka prav vesela sem, da dobiš predstavnico te krasne pasme, saj vem, kako lepo je živeti v landseerjevi družbi. In spominjam se kako sem bila nestrpna, ko sem čakala na dan, ko dobim Sky-a domov. Dnevi so bili daljši kot ponavadi. Kar nisem vedela s čim naj se zamotim, da bo čas hitreje minil. Ko pa sem v naročje dobila svojo gromozansko kepo, sem pozabila na čakanje.

Naj ti čas čimhitreje mine! ;)

Medvedka

• *
Odgovori #532 : 05 November 2008, 14:48:45
Hvala, Sky!!! imap prav, vsak dan je daljši od drugega...  :-\
Dedina, mislim, da bomo šli na pot z dvema avtomobiloma, druge možnosti skoraj ne vidim...

Drugače pa sem bila pri Romani med počitnicami... res sem uživala!!! Male pandice so zares zrasle in vsi se že veselo kobacajo naokoli in se igrajo! Že odštevam dneve do naslednjega obiska in seveda do dne, ko jo bomo pripeljali domov  ;)

Dedina, ali ste tudi vi še kaj videli vašo malo kepico??

lp

dedina

• *
Odgovori #533 : 06 November 2008, 09:06:33

Ne, žal se nismo odpravili na obisk. Kot sem omenila, smo med počitnicami par dni preživeli v Rovinju in preostale dni namenili zidanju boksa. Ja, vreme nam je prekrižalo načrte, saj je non-stop deževalo. Tako smo samo naredili izkop, pripeljali kamenje za temelje ter zacementirali cca 10m2 in pripravili za nadaljevanje. Polovico boksa bomo obzidali, polovico pa bobo dali v mrežo. Ravnokar iščem najcenejšo varijanto za leseno hišo. Ni ravno poceni štos... :-[
Več časa se posvečamo tudi Larsu, saj imamo občutek, kot da nekaj sluti... prihod nekoga... ::) Komaj čakam, da vidim njegovo faco  :o ob prihodu male Pande. Upam, da bo čas čim prej minil, saj je mesec še dolg. Če nam bo čas dovoljeval, mogoče skočimo do Bučkovcev, čeprav je za nas to sorazmerno daleč (si moraš vzet dan).
Pri vas je že vse pripravljeno?
Pozdrav vsem! ;)

*Sky*

• *
Odgovori #534 : 06 November 2008, 09:30:03
Sem površno brala post-e in izpustila, da dedina tudi čaka na kuža. Tudi tebi želim, da čimprej dočakaš landija, čeprav ti je mogoče čisto malo lažje, ker imaš že Larsa  ;).

Medvedka

• *
Odgovori #535 : 06 November 2008, 16:26:09
Tudi mi se še vedno pripravljamo... skušali smo uskladit vse želje in na našem ne ravno velikem vrtu je bilo to malo težje  :-\ zaenkrat smo razkopali celo teraso in naredili novo betonsko plošo... sledi zimski vrt, ki bo čez zimo zaprt (tako da bo naša Paniya pravzaprav z nami), poleti pa bo odprt, tako da bo imela možnost hoditi ven na zrak in notri v senčko...
Za leseno hiško (ki seveda paše zraven) pa smo šli iskat nekaj desk v merkur in jo bomo sestavili kar doma. Mislim, da je to daleč najcenejša možnost, ne pa seveda tudi najlažja. Tako da zdaj večino prostega časa (če seveda ne dežuje) porabim za lakiranje  :)

Kdaj pa boste šli po Pando? Mi smo se zmenili, da bomo šli okoli 20. decembra, ko imam počitnice in bom lahko z njo cele dneve...

lp!

od-bartolovca

• *
  • "SEMPER FIDELIS"
Odgovori #536 : 06 November 2008, 20:29:28

evo malo slikica Isaacovih kćerkica iz Slovačke  :pinklove1 :lgh napreduju male buhtlice

Slika v podpisu ni dovoljena, administrator.
http://www.landseer-od-bartolovca.com

dedina

• *
Odgovori #537 : 07 November 2008, 08:47:18
evo malo slikica Isaacovih kćerkica iz Slovačke  :pinklove1 :lgh napreduju male buhtlice

Res so ''sladke'' kot cukrčki... ::) in komaj čakam, da pride tudi naša Pandica domov. Rada bi pohvalila tudi vaše fotografije, saj ujamete v foto-objektiv čudovite trenutke (v teku, igri...). Res vredno pohvale!  ;)

dedina

• *
Odgovori #538 : 07 November 2008, 09:18:08
Ojla, Medvedka! :-*
Po Pandico...  ne vemo še... Upam, da čim prej, saj jaz ne bi mogla počakati niti dneva več, kot je potrebno. Gledali bomo, da je nato vikend in mogoče še kakšen dan dopusta.
Glede lesene hišice pa sem našla najcenejšo varijanto: Javor ima ravno zdaj akcijo za opažne elemente (če ne veš so to tiste rumene deske-plohi za zidarje) po 11€ za m2. To pomeni, da za hišico 1,5 x 1,5 x 1,25 gre cca 90€. Pod hišo pa bomo dali še paleto (imamo doma), da ne tika tla in je prezračeno. Tako smo naredili tudi pri Larsu in je super (pozimi ne zebe iz tal in poleti diha). Po te elemente gremo že danes po službi. Res, da moramo do Postojne 2 x 65km, toda kot sem ti rekla je najugodnejše.
Še pozdrav! ::)

dedina

• *
Odgovori #539 : 07 November 2008, 09:21:00
Sem površno brala post-e in izpustila, da dedina tudi čaka na kuža. Tudi tebi želim, da čimprej dočakaš landija, čeprav ti je mogoče čisto malo lažje, ker imaš že Larsa.

Hvala! Res upam, da bo minili hitro, saj so dnevi vedno daljši...
Ciao :-*