Landseer

cartika · 366971

*Sky*

• *
Odgovori #570 : 08 December 2008, 10:39:56
Sky na Zelenici pred dvema mesecema:

Na poti proti Ljubelju:

Čas bi že bil, da spet malo poslikam medota in dodam še sveže fotke.

LP, Katarina

dedina

• *
Odgovori #571 : 08 December 2008, 12:25:30
Katarina, živijo!
Lepe slike... Ko gledam te gore, me je kar zasrbelo pod nogami. Najraje bi ugasnila računalnik, odšla iz službe ter z nahrbtnikom na rami prišla gor k vam. Ja, zdaj je vse zasneženo... bomo počakali na pomlad! Baje so tam nekje slapovi (na Avstrijski strani). Si že bla in je ok pot tudi za naše štirinožce? Ko smo se poleti vračali iz Celovca, smo tam videli cel kup parkiranih avtomobilov.
Kako kaj Sky... pa njegov zimski kožuh... Lars se je začel ravnokar oblačit. Tudi apetit se mu je povečal.
Pozdrav s soncem obsijane Obale  :o

*Sky*

• *
Odgovori #572 : 08 December 2008, 13:55:08
Na Zelenico bova šla s Sky-em tudi zdaj, ko je zasneženo, ampak čakam, da ne bo nevarnosti plazov. Drugače pa tudi mene močno vleče gor  :o.

Pri slapovih še nisem bila. Bom povprašala, če kdo kaj ve o dostopnosti in sporočim, če izvem kaj uporabnega.

Skyev kožušček je čisto zimski in šele zdaj je skoraj v celoti zamenjal mladičkasti puhek. Kar dolgo ga je nosil :D. Sem pa vesela, da imajo landseerji tako nezahtevno dlako. Zadnjič sem ga, po sprehodu v dežju, fino zbrisala in njegova dlaka je bela kot bi bil skopan. Sem pa že študirala kako bi ga skopala v tem času... Zdaj mi ga pa ne bo treba :).

LP, Katarina

Medvedka

• *
Odgovori #573 : 11 December 2008, 20:54:28
Sky, pri vas je pa res lepo!

Ko smo že pri negi dlake... jaz opravljam zadnje nakupe, pa ne vem, kakšne krtače naj kupim... kaj vi uporabljate?

*Sky*

• *
Odgovori #574 : 11 December 2008, 21:05:23
Jaz sem za česanje mladičkaste dlake uporabljala grabljasti glavnik. Z njim sem bila zelo zadovoljna. Kupila sem ga v Zooticu. Mislim da sem dala zanj okrog 9 EUR, izgledal je približno tako kot drugi glavnik iz leve proti desni:

http://www.zootic.si/index.php?id=240&option=com_content&task=view

Lp, Katarina

dedina

• *
Odgovori #575 : 12 December 2008, 12:24:05

Ko smo že pri negi dlake... jaz opravljam zadnje nakupe, pa ne vem, kakšne krtače naj kupim... kaj vi uporabljate?

Tudi mi uporabljamo tak glavnik - grablje. Nauči jo že majhno, da ti ne bo kasneje delala probleme pri česanju. Za Larsa uporabljamo poleg takega še krtačo, verjameš ali ne kar tako za ljudi (pvc), čeprav smo izbirali bolj redko in na konicah nima bunkice. Moj nasvet: ne zapravljaj denarja na dragih rečeh... :-[ . Kot je že Katarina napisala, dlaka naših landseerjev je res nezahtevna. Ne vem, kako ti Katarine, mi moramo le paziti pri Larsu na dlako za uhlji. Tam se zelo rado delajo svaljki in je potrebno včasih uporabiti tudi škarje. Največ ga moramo razčesati pod usti, ko poje kaj tekočega in se popaca. Že s samo krtačo se dlaka očisti in je zopet lepa bela.
 :-*

dedina

• *
Odgovori #576 : 12 December 2008, 12:38:03

Sem brskala po starih fotografijah in naletela na to... :o ... tako mi je pri srcu, da sem si rekla, da vam jo moram pokazati...
To so prvi posnetki našega Larsa in sina, ko sta kot dva angelčka  ::) popoldan spala na terasi.

*Sky*

• *
Odgovori #577 : 12 December 2008, 13:02:01
Simpatična fotka  ;).

Tudi jaz sem bolj pozorna na dlako okrog ušes, zlasti pod njimi. Tam je bolj mehka in se raje zavozlja. Ampak če jo enkrat na teden temeljito prečešem, potem ni problemov.

Deževni pozdravček iz Gorenjske, Katarina

dedina

• *
Odgovori #578 : 12 December 2008, 13:12:15
Tudi jaz sem bolj pozorna na dlako okrog ušes, zlasti pod njimi. Tam je bolj mehka in se raje zavozlja. Ampak če jo enkrat na teden temeljito prečešem, potem ni problemov.

Res je tako, a kaj... ko se zgodi, da gre mimo ''tisti'' teden in ga počešemo včasih bolj površno...
Tudi tebi lep pozdrav in prav tako z deževne ter celo poplavljene Obale :'(,
Zvezdana

Medvedka

• *
Odgovori #579 : 12 December 2008, 14:20:56
Hvala za vse nasvete!

Tudi vam in vašim kosmatincem pozdrav iz mokre ljubljane  :P

Stella

• *
Odgovori #580 : 14 December 2008, 05:19:05
Živjo fantje in punce, kako ste kaj? Kako kaj vaše velike scrkljane pande? Vidim, da ste kar pridni, veliko se vas je nabralo. Vas moram spet bolj pogosto obiskati, da malo spoznam vse, ki ste bolj novopečeni:D
Sky, vi2 sta iz gorenjske? Iz kje točno pa že? Jaz sem tudi zdaj na gorenjskem, priženjena in sem večino časa tukaj brez Bena. Vsaj dokler ne dokončamo ograje, kar zna še potrajati, glede na to, da je zima. Zato sem mislila se vama s Skyjem mogoče kdaj pridružiti na sprehodu, če me vzameta ker svojo mrcino neznansko pogrešam? Saj grem vsak vikend ponj ampak se mi potem vedno znova srce trga, ko ga pustim doma. Saj ne, da mu ne bi bilo fino, če me ni mu itak gledajo skoz prste na veliko in jih lahko okrog prinaša ampak on je vendar samo moja maza, ga ne dam.

*Sky*

• *
Odgovori #581 : 14 December 2008, 11:19:33
Mi2 s Skyem sva iz tržiškega konca, iz Žiganje vasi. Seveda, brez vsakršnega problema se nama lahko pridružiš na sprehodu. Iz kje si ti?

LP, Katarina

Stella

• *
Odgovori #582 : 14 December 2008, 15:02:32
Jaz sem pa v Kranju, v Stražišču. Moj včasih gre na zelenico turno bordat. Bom kdaj šla zraven pa se lahko dobimo. Da vidim tvojega medveda.

*Sky*

• *
Odgovori #583 : 15 December 2008, 11:15:58
Mi2 hodiva v Struževo v pasjo šolo  ;). V sredo končujeva z osnovno šolo, januarja nadaljujeva z B-Bh tečajem, aprila naju čaka izpit. Seveda je možnost, da se zmeniva in vidiva tudi na Zelenici. Imam tako v mislih, da bova tudi pozimi gor hodila ;D.

*Sky*

• *
Odgovori #584 : 15 December 2008, 14:06:03
Slikice Romaninih cukrčkov:

Pilar kleine sonntag:

Peppino kleine sonntag  :-*:

Pax kleine sonntag:

Pika kleine sonntag:

LP, Katarina

dedina

• *
Odgovori #585 : 15 December 2008, 14:29:24
 :o Ohhh... skoraj jih ne smem gledat... drugače pokličem Romano še za enega... ;) ta Peppino me prav mantra...
Res so pravi medvedki... saj vidim našo Pando... ta teden je pridobila na teži za kar 1500g. Seveda jo hranimo samo z briketi! Postala je prava nagajivka. Moram vam pa tudi sporočit, da sta se z Larsom lepo ujela. Zdaj jo ima za mlajšo sestrico... hahahaaa... kaj bo, ko mala odraste... bo kar ljubosumen na svojo ''punco''.
Pozdrav in :-*

Medvedka

• *
Odgovori #586 : 15 December 2008, 16:03:01
Ja, res so cukri... se pa kar pozna, da so zrasli, že samo iz slik... Še 4 dni, pa gremo po našo kepo!  :o

Me pa veseli, da sta se Lars in Panda ujela! A sta zdaj že oba zunaj, ali je Panda še kar z vami v hiši? 

lp

dedina

• *
Odgovori #587 : 15 December 2008, 17:50:12
Ne, še vedno jo imamo v hiši in mislim, da bo kar celo zimo ostala. Zunaj tako dežuje iko brije še burja. Vseeno se mi zdi premajhna, da bi jo dali ven. Ja... tudi boksa še nismo dokončali. Upam, da bo ta vikend vreme in končno še pokrijemo. Da ti ne povem končni izračun... šli bomo kar v bankrot. Ko bo vreme, jo bomo puščali v boksu, zvečer pa jo bomo vseeno dajali v hišo (spodnjo etažo). Če bi bila zdaj tukaj pri nas... >:( norišnica... laje... grize nas... nori po hiši... To je njenih 15 minut!!! :P Joj, če bi jo zdaj slišala... aha... s sinom sta se skoraj stepla... :'( oba jezna... sta šla vsak na svojo stran... :'(
Komaj čakam, da greš po tvojo kosmatinko in nam kaj več napišeš... Boš videla, kako kratki postane dnevi in koliko stvari po hiši zmanjka oz. postanejo poškodovane, uničene... Konec koncev pa je vse to del veselja in zadovoljstva.
Bodite vsi skupaj fanj in naj teh par dni mine v sekundi!
Zvezdana

Stella

• *
Odgovori #588 : 15 December 2008, 23:45:57
Potem pa lahko kdaj pridem vaju pogledat tudi v pasjo šolo. Se takoalitako še nisem pozanimala, kje imate na gorenjskem kakšna društva in pasje šole in bo super, da vidim kam je treba.
Ali tudi drugi hodite v pasje šole s svojimi landseerji? Kako vam kaj gre? Kako se razumejo z drugimi psi?
Mojemu Benu je šlo v šoli odlično, taglavni je bil. Imava narejen B-BH. Ben je na vseh izpitih delal odlično, na BBH sem ga pa jaz opeharila za par točk, saj sem izpustila eno vajo, prava tepka. Sem si še dolgo razbijala glavo zaradi tega, predvsem zato, ker me je inštruktor vprašal, če mi naj šepeta, pa sem bila tako suverena, da sem rekla da to pa seveda ni potrebno.

dedina

• *
Odgovori #589 : 18 December 2008, 17:56:46
Še 4 dni, pa gremo po našo kepo! 

No... pa še ena noč... in mala kepica bo pri vas doma!  :)

Medvedka

• *
Odgovori #590 : 18 December 2008, 23:27:58
Ja, ponjo gremo jutri zjutraj  ;D Ne morem verjet, da sem dočakala  :o

Zdej moreva z mami spakirat še rjuhe za v avto, ki jih bova vzeli s sabo, pa grem spat... slikice vam pa pošljem čim prej...  ;D

lp, pa lahko noč!  ;)

*Sky*

• *
Odgovori #591 : 19 December 2008, 09:45:51
Veselim se s tabo, ker vem kakšno srečo prinese landseer v hišo  :o :o. Upam, da bo kepica čim bolje prenesla vožnjo do doma.

Lp, Katarina

Kala

• *
Odgovori #592 : 21 December 2008, 19:37:12
Jaz pa sem danes že drugič videla malo kepico Paniyo  :o. Res je tak cukr...
Ker pa Medvedka nima časa bom pa kar jaz prlepla nekaj slik  :P.

Pa še ena skupinska:

od-bartolovca

• *
  • "SEMPER FIDELIS"
Odgovori #593 : 24 December 2008, 12:17:57

Slika v podpisu ni dovoljena, administrator.
http://www.landseer-od-bartolovca.com

Medvedka

• *
Odgovori #594 : 26 December 2008, 07:40:04
Res vsem vesele praznike!!!!  :o

Končno sem se dokopala do računalnika (brat in Paniya spita)  ;) Žal mi je, da se oglašam tako pozno, se vam bom oddolžila z nekaj slikami  :P

Kako ste preživeli praznike? Je bilo kaj pokanja?
Naša sicer zelo pridna Paniya je čisto zgubila glavo in je odvlekla sestro domov, ko so začeli spuščati rakete!  >:(  Drugače pa se je mala že udomačila in je že začela razgrajat! (prej je bila tako prestrašena, da je ležala na svojem prostoru in se ni nikamor premaknila)
Zdaj je že super, tudi zunaj se lepo obnaša, boji se edino ljudi, ki so otovorjeni z vrečkami ali pa žensk z visokimi petami  :D

Včeraj je z največjim veseljem strgala papir s svoje nove igrače, ki jo je dobila za božič in koščke smo še cel dan pobirali naokrog  ::)

Takole se je mastila včeraj za božično večerjo:

Včeraj je tudi prvič videla konja (bila je navdušena) in je potem spala kot ubita še do večera  ;D

lp

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #595 : 26 December 2008, 10:04:34
Lep praznični pozdrav še z naše strani!

Medvedka, lepo je videti Paniyo kako gloda ;D Jap, zdaj se bo pa začelo razgrajanje, tudi Noora je prvi dan večinoma ležala in gledala okrog sebe, po prvem sprehodu se je pa začela privajati na naju in capljati za mano kamorkoli sem šla :D
Pri nas je bilo malo pokanja, ampak smo šli za cel dan k družini, tam pa ni bilo nič..Tako da ni bilo panike. Včeraj zvečer je par "dinamitk" padlo, Noora je sicer pogledala, ampak ni trznila kaj preveč..Me je bilo kar strah kaj bo, kakšen bo odziv, pa ni bilo nič hudega. Vseeno pa ne hodimo na sprehode tja, kjer poka...Se vedno najde kakšen tak, ki ti rav z veseljem vrže kaj pod noge >:(
Hehe, boji se žensk z visokimi petami :o Ta je pa dobra. Se bo vsega navadila. Noora čisto podivja, ko prideva s kakšnega velikega šopinga, pa je polno vreč. Čaka če bo iz katere vreče kaj za njo...In ko dobi, potem se odstrani :)

Za pokušino nekaj slikic, ko jo poslikamo malo bolje, bom dala gor...

Lp

Medvedka

• *
Odgovori #596 : 27 December 2008, 07:21:49
Živijo!

Ja, tudik ona caplja za mano, ko pa gledamo tv, ali pa sem na računalniku pa nekaj časa leži ob meni, preostali čas pa razgraja po dnevni sobi.
Pri nas letos sicer ni toliko raket in petard kot prejšnja leta, ampak... Ljubljana... Petarde pač so in mislim, da se temu ne da izognit  >:(

Včeraj smo šli k dediju na dolenjsko, kjer se je mala lahko igrala na snegu. Bila je čisto navdušena in je spala do danes zjutraj  :P

Jutri gremo v Koper na družinsko kosilo k noni in dediju in mislim mali pokazat morje... (upam, da ne bo preveč navdušena  ;) - obožuje vodo in najraje skače po velikih, globokih, blatnih lužah)  ::)

Noora pa je pravi uživač.... komaj čakam še kakšne slikice   ;)

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #597 : 27 December 2008, 10:12:39
Ful lepo je videt malo ko s takim veseljem skače okoli ;D
Mi smo šli predvčerajšnjem, ko je sneg zapadel pod Pohorje, na ene jase, ko so idelane za norenje in se je tudi čisto znorela...Telefona pa seveda nisem vzela zraven, da se ne zmoči ko se mečem po snegu ;D  Morem poslikat danes ko gremo.
Drugače pa nekaj slik, ko se Noori nič ne da in se odloči, da bo kar spala... ::)

Lp

dedina

• *
Odgovori #598 : 27 December 2008, 14:42:25
Najprej želim vsem lepe praznike... ja, čeprav z zamudo. Morala sem pripravljati božično kosilo, saj imamo navado povabiti none in nonote. Tudi včeraj smo bili dokaj zasedani, pa na obisku, tako vam danes zaželim lep Božič (verjamem, da ste takega tudi preživeli). Vidim, da imate povsod sneg... tu pri nas je sonce in brije burja. Nameravali smo v Koper na sprehod ob morju...  :-[ a kaj če nas odnese v vodo...  Medvedka, če bi se prej prijavila na naš forum, bi tudi mi mogoče skočili do Kopra in morda bi se tudi srečali. Nisem vedela, da imaš nonote v Kopru. Ko jih drugič obiščete, sa lahko vidimo...

Medvedka

• *
Odgovori #599 : 27 December 2008, 19:46:11
Heh, pri nas nimamo snega, samo dež in vse naokrog polno luž in blata  :-\

Dedina, sem se šele danes zjutraj spomnla, da sploh gremo in sem šele potem pomislila, da bi se srečali...  >:(
Bi bilo pa res fajn, da bi se kdaj dobili z našimi kosmatinci.  :o Naša tukaj nima posebne družbe (samo kakšni nori lajajoči kužki, ki so že zdaj manjši od nje in jo poskušajo naskakovat, ali pa večji psi, ki jim ne pustijo blizu  :( ).

Noora na zadnji sliki zgleda kot majhna puhasta kepa, čeprav majhna sploh ni  :D

lp