Landseer

cartika · 367687

Chiba

• *
Odgovori #660 : 31 Januar 2009, 13:49:59
Hvala Katarina!
Če maš čas drugi teden od srede dalje se lahko zjutraj kaj na sprehodu dobimo.  :)

CANIS CARNIUM - vzreja staffordshire bull terrierjev
http://www.carniumsbt.com/

*Sky*

• *
Odgovori #661 : 31 Januar 2009, 14:30:23
Aha, se bova zmenile. Jaz bom imela čas.  :)

LP, Katarina

Medvedka

• *
Odgovori #662 : 01 Februar 2009, 09:06:59
Ja, to da obožujejo živali vsekakor drži! Moj dedi se sicer zgraža nad tem, da to ni noben pes, da je preveč prijazen in ne preganja mačke...  :D

Tole sta pa še dve sliki, stari že kakšen mesec... Paniya je bila tukaj prvič pri konju!

lp

dedina

• *
Odgovori #663 : 03 Februar 2009, 07:12:37
Paniya :)  je res korajžna punca. Tako majhna, pa se je približalo zelooo velikemu konju.
Družba...  mislim, da ste vsi veseli, saj vam je zima zopet nasula kup snega. No, žal je nam poslala le :'(  dež, dež... Imejte se vsaj vi fanj in uživajte z vašimi landseerji. Mi pa bomo malo počakali, da zapiha burja in zopet pokuka težko pričakovano sonce.

Prejšnji teden sem izkoristila lepo vreme in malo poslikala Larsa. Tako nekako zgleda to poziranje...

*Sky*

• *
Odgovori #664 : 03 Februar 2009, 12:45:50
Medvedka ta vaša punca je res neustrašna :).

Lars je pa v bučko zelo podoben Sky-u. Najboljši je na 2. in 3. slikci. Tako ponosno stoji in samozavestno drži rep pokonci.

Mi imamo pa ogromno snega. Včeraj zvečer smo namerili 35 cm, vendar je do zdaj zapadlo še dodatnih 10 cm ali pa morda še več. Sky pridno spremlja kidanje in zravn razposajeno nagaja z rokovico, ki jo je včeraj zjutraj od nekod prinesel. Z novo "igračko" v gobčku poskuša tečt, vendar mu ne gre prav dobro, saj mu sneg seže do trebuha. Prav hecno je za vidt ;).

Medvedka

• *
Odgovori #665 : 04 Februar 2009, 08:25:34
Ja, Paniya se konjev res ni nikoli bala - že prvič je kar stekla za mano v boks in sem jo mogla zapret ven, da se ni motala konju pod nogami. Na srečo je naš Sheitan flegma in se ne sekira, če mu kdo skače med nogami  :P Drugače pa je Paniya precej prestrašena in se ne pusti niti pobožat, če človeka ne pozna. Glede tega, da ne zaupa neznancem sem kar zadovoljna, problem pa imamo, ker noče hodit ven z nikomur drugim razen z mano...  :-\ (no sicer ji gre že boljše lepo hodi, če pozna okolje. Če ga ne, se upira in sploh noče naprej, moji pa tudi niso preveč odločni...  :-\ )

Larsove slike so res super! Tudi meni sta najbolj všeč 2. in 3. slika (tretja mogoče še bolj), ker res zgleda tako samozavesten!

Skya si pa lahko predstavljam... uživač! V Ljubljani imamo tudi kar precej snega. Tudi naši Paniyi seže do trebuha, ampak naša mestna gospodična je večino časa raje hodila kar po skidanih pločnikih in po zgaženih poteh. Drugače pa je tudi navdušena nad kidanjem in jo bolj zanimajo lopate, kot pa sneg...

Ujel naju je tudi dež in vrnili sva se čisto premočeni...

lp

dedina

• *
Odgovori #666 : 04 Februar 2009, 14:21:26
                                   Draga Paniya,
                  vse najboljše za tvoj rojstni dan...

Danes si stara štiri mesece in čaka te lepa dolga pot.
                Da bi se čim lepše imela in razumela s tvojo ''šefico''
                                      ti želi tvoja sestrica Panda...

Vse najboljše tudi vsem ostalim bratcem in sestricam!

*Sky*

• *
Odgovori #667 : 04 Februar 2009, 14:52:56
Vse najboljše Pandi in Paniyi. :-*

Je še kakšen lastnik poleg dedine in Medvedke aktiven na forumu, ki ima mladička iz P-legla?

dedina

• *
Odgovori #668 : 05 Februar 2009, 10:13:03
Če slučajno kdo rabi recept za slastno torto:
instant polenta
tunina pašteta
ribja pašteta
V še vročo kuhano polento primešajte tunino pašteto. Pustite ohladiti (v teflon kozici se ne prime), jo obrnete na krožnik in dekorirate z ribjo pašteto.

Medvedka

• *
Odgovori #669 : 07 Februar 2009, 19:04:16
S Paniyo se vsem zahvlajujeva za čestitke, Pandi in ostalim pa pošilja koš  :-* :-* :-* :-*

Sky. mislim da sva midve edini...  :-\

Dedina, kako razvajate Pando! Paniya je dobila jogurt z briketi in je bila navdušena!  ;D Drugače izgleda pa ogromna na tej sliki s torto! Se priporočam za kakšno slikico!

lp

Medvedka

• *
Odgovori #670 : 15 Februar 2009, 21:35:34
Paniya je danes doživela prvo kopanje, ker se je povaljala v najbolj blatni luži na hipodromu! Nad kopanjom je bila čisto nenavdušena, saj ji tekoča voda ne diši preveč...
Potem pa sem jo pustila na soncu, da se v hladnem hlevu ne bi prehladila in ker je imela družbo je seveda norela okrog kot zmešana (in bila spet blatna).  :-\

Pa naj ima otrok veselje!  :P

Poleg konjev in vran pa je odkrila novo radost - koze! Lajala je na njih in jih vsbila k igri, koze pa so se počasi približevale in ko je skočila so stekle stran!  :D Res smo se nasmejali! (sploh je pa imela boljšo družbo in koze so se ji kmalu zdele precej nezanimive)

Domov smo se vrnili okrog 2h popoldan in mala še zdaj spi...

Včeraj je bila super, saj sem jo vzela s sabo na hipodrom, ker sem konja samo sprehajala. Jaz sem jahala, ona pa je tekala okrog in se redno vračala v izvidnico. Mislim, da je prav zaskrbljeno gledala navzgor proti meni  :P

lp!

dedina

• *
Odgovori #671 : 16 Februar 2009, 18:14:39
Paniya,... glej ti malo packo... :-[ ... no, saj je prav... Naj punčka uživa v svojih otroških vragolijah  :P ... saj bo prišel tudi čas, ko bo postala resna dama.
Mi pa smo se včeraj potepali po Socerbu. Bil je res čudovit dan  :) in bi bilo škoda čepet v hiši.

Pozdrav vsem

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #672 : 16 Februar 2009, 19:13:09
No, da vas obvestim...v Slovenskih Konjicah imajo eni pametnjakoviči nerodovniško leglo landseerjev..jih prodajajo po 120€. Izgleda, da je pasma že popularna. Juhu! >:(

*Sky*

• *
Odgovori #673 : 16 Februar 2009, 20:58:08
Se mi zdi, da je Panyia prav srečna, če je blatna. No, vsaj na prvi slikci izgleda tako ;).

Dedina kako vaša tamala spremlja, kaj se dogaja. Lars pa že ve, da mora pozirat. :)

Seerland: na žalost landseerji s svojo prijaznostjo in simpatičnostjo postajajo vedno bolj priljubljeni, zato se je žal treba navadit tudi na taka legla. Vem, da imajo tudi na Gorenjskem nerodovniško leglo. Drugi lastniki so pa celo mene spraševal, če bi se lahko Sky paril z njihovo psičko, ki seveda nima vzrejnega dovoljenja. In še takrat je bil Sky star komaj 10 mesecev. No, njemu to ni bilo nič narobe, saj je moj kuža izgledal "prov fejst".

LP, Katarina

esika

• *
Odgovori #674 : 18 Februar 2009, 10:43:04
Vse lastnike landseerjev ki so kuplii kužke v naši psarni KLEINE-SONNTAG obvezuje pogodba na kateri je navedeno da se novi lastnik ob nakupu psa obveže,da ne bo paritev brez vzrejnega dovoljenja.Oglas posredovan na bolhi uporabnik naj bi bil iz Sl.Konjic ima za kontakt objavljeno neobstoječo številko tako da je vse res malo čudno.Sta pa dve psički,ki imata displazijo kupljeni sta bile pri enem vzreditelju ki je imel dve rodovniški legli že pred leti vendar pa mu je psička poginila(mama od teh dveh psičk) po kotitvi in se ne ukvarja več z vzrejo.Izgleda da so se ti novi lastniki vseeno odločili za nerodovniško vzrejo :( čeprav imata psički displazijo. Rada preberem kaj napišete in pogledam slike od vaših medvedkov in vesela sem da imajo naši mladički tako skrbne in odgovorne lastnike.Pozdravček vsem  :-* Romana

*Sky*

• *
Odgovori #675 : 18 Februar 2009, 11:16:21
Za nobeno od psičk (katere omenjam v prejšnem postu) ne vem, od kje izhajata. Ena od njiju je imela mladičke (nerodovniške) pred dobrim letom in pol. Za drugo pa ne vem, če so potem našli samca landseerja ali ne. Pri slednji so imeli (ali pa še imajo) doma še bratca od psičke. Sklepam, da sta oba brez rodovnika. Psa se nahajata na kmetiji, kjer se nihče kaj dosti ne ukvarja z njima in močno dvomim, da bi si kupili dva rodovniška psa naenkrat in se z njima nič ne bi ukvarjali.

Jaz močno upam, kdorkoli si bo zaželel landseerja, da bo kupil rodovniškega, pri vzreditelju/vzrediteljici ;) z izkušnjami.

LP, Katarina

Medvedka

• *
Odgovori #676 : 19 Februar 2009, 13:24:33
Živijo!

Panda je res že zelo zrasla, odkar sem videla njeno zadnjo sliko!  :o
Ja, Paniya pa je res najbolj srečna kadar se valja po snegu, lužah ali blatu  8)

Glede nerodovniških landseerjev je pa tako, da jih je vedno več. Zadnjič me je na cesti ustavila gospa in me je prav previdno vprašala, če je to landseer. Izkazalo se je, da ima nerodovniško (čistokrvno :-\) landseerko, je bila pa precej presenečena nad Paniyino konstrukcijo telesa in glave. Rekla je, da je njihova precej drugačna in da zato ni bila prepričana, če je to ista pasma... Pa menda ima okrog 50 kg   ???
Še vedno pa me je najbolj pretresla zgodba, da so eni kupili mešanca z landseerjem pri "vzreditelju"  >:(

lp vam in vašim mrcinam!

venera

• *
  • Šema
Odgovori #677 : 19 Februar 2009, 17:04:26
Zdravo!

Redno prebiram forum, pišem pa bolj malo in z veseljem gledam slike vaših landseerjev (res so pravi lepotci :-* :-*).

Glede nerodovniških landseerjev pa me je kar šokiralo, nisem vedela, da jih je toliko in očitno jih bo vedno več >:(. V naši okolici vem da imajo enega nerodovniškega samca, ampak ga še nisem videla.

Mi imamo še vedno nekaj snega in zato sva se danes malo fotografirali...

LP, Tina&Šema

Živali niso manjvredna in ne podrejena bitja, ampak so neka druga ljudstva, ki so skupaj z nami vpletena v življensko in časovno mrežo na Zemlji!
Tina & Šema

dedina

• *
Odgovori #678 : 21 Februar 2009, 11:57:00
Danes smo malo pomerili našo Pando in  :o njena plečna višina je cca 57cm, težka pa je 22kg. Ne morem več reč, da je mala punčka, ampak že pravo dekle! ;)

dedina

• *
Odgovori #679 : 23 Februar 2009, 12:18:33
Včeraj nas je Lars neverjetno osrečil. Bili smo na razstavi Winter winner v Celju. Lahko priznam, da smo bili dokaj nervozni, saj nismo vedeli, kako se bo Lars v množici 600 psov obnašal. To je bila njegova prva razstava in mislim, da smo naredili veliko napako, ker ga nismo prej peljali, ko je bil še majhen. No... veseeno se je lepo končalo. Res je pred vhodom olajal vsakega psa in sami veste kakšen glas dajo ven naši kosmatinci, da mi je bilo kar malo nerodno. V dvorani pa se je počasi umiril in privadil na ta vrvež in gužvo. Res se je izkazal in zeloooo smo ponosni na našega Larsa. Največje presenečenje in veselje pa nas je čakalo na koncu, ko se je res čudovito obnašal v ringu. Sodnik mu je dodelil odlično oceno in cac!  :o
Z možem sva ga peljala na krof na Trojane, doma pa so mu vsi čestitali. Njegova ljubica Panda, pa mu je dala najlepše darilo: koš poljubov, saj ga je zelo pogrešala. Seveda je ostala doma s sinom in pridno navijala.
Vesela sem bila, ker sem srečala nekatere od vas in seveda poklepetala z Romano in njenim dragim. Upam, da se kaj kmalu vidimo... Romana, pomlad kliče na morje!
Lep pozdav vsem  :-*

*Sky*

• *
Odgovori #680 : 23 Februar 2009, 13:57:56
Super, vse čestitke Larsu za tak uspeh. Meni pa je žal, da nisem uspela pridt gledat in navijat. Vseeno upam, da se kmalu kaj vidimo, Romana tudi z vami.

LP, Katarina

Medvedka

• *
Odgovori #681 : 28 Februar 2009, 19:56:25
Čestitke Larsu!!! Tudi jaz sem v nedeljo razmišljala o razstavi, ampak žal smo šli na dopust in niti interneta nismo imeli! Če bo pa še kdaj prilika (in ne bo ekstra planov) se pa brez skrbi prikažem!  :D

Tudi jaz sem pred dobrim tednom tektala Paniyo in je bila težka dobrih 22kg. Je pa ta teden precej zrasla. Ko smo se peljali na smučanje je imela v avtu še dovolj prostora, da se je brez težav obrnila, nazaj grede pa je imela resne težave  :)
Imeli smo se super. Sicer ji je bilo v apartmaju zelo vroče (ponoči pa so šle temperature precej v minus in si je nisem upala pustit zunaj na balkonu), ampak tako ali tako je večino časa preživela zunaj in neskončno uživala! Spoznala je krave, ampak ni bila niti slučajno tako navdušena kot nad konji - na smrt se jih je bala  :P
Ker cel teden ni imela nobenih bližnjih srečanj z avtomobili, pločniki in podobnimi stvarmi sem bila danes, ko smo se vrnili precej zgrožena nad njenim obnašanjem, ampak na koncu sprehoda je bila spet mestna psička, ki se pridno ustavi pred cesto   :D
Drugače pa jo je bila vesela tudi mačka, kar je nekaj čisto novega!  :o

lp!

esika

• *
Odgovori #682 : 28 Februar 2009, 21:09:12
Živa kakšno slikico male puhike dodaj da vidimo kako je bilo na počitnicah.Tudi jaz sem videla Larsa na razstavi in moram pohvalit da je bil pravi cuker :-*zelo lepo se je predstavil v ringu ima lahkotno gibanje res lepo socializiran kuže se pozna da je pravi svetovljan in da je vedno bil zraven družine kamor koli so potovali.Samo da omenim zopet oglas na bolhi http://www.bolha.com/oglas382711815/mesanci-psicka-psicek-landseer ni vse landseer kar je črne in malo bele barve  ???

Medvedka

• *
Odgovori #683 : 01 Marec 2009, 08:30:30
Živijo!

Glede slikic ni problema, sem morala samo počakat, da se razpakiramo in da najdem fotoaparat  ;)

Tukaj pozira:

Na tej sliki sem pa ujela trenutek, ko je odkrila, kako daleč zadaj sem in se je zapodila čez gozd proti meni. Šli smo namreč na sprehod še s prijateljem, ki veliko hodi po hribih in naju je z očijem seveda prehitel, Paniya pa je veselo tekla za njim po poti. Šele čez nekaj časa je ugotovila, da naju z očijem ni zraven in je hitro stekla nazaj dol (seveda ne po poti, ampak kar direktno čez gozd!)

No, tukaj je pa v ozadju osrednja stavba naselja, kjer smo počitnikovali (z bazenom, savno, družabnimi prostori...)

Lp, Živa

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #684 : 01 Marec 2009, 19:04:41
Živa kakšno slikico male puhike dodaj da vidimo kako je bilo na počitnicah.Tudi jaz sem videla Larsa na razstavi in moram pohvalit da je bil pravi cuker :-*zelo lepo se je predstavil v ringu ima lahkotno gibanje res lepo socializiran kuže se pozna da je pravi svetovljan in da je vedno bil zraven družine kamor koli so potovali.Samo da omenim zopet oglas na bolhi http://www.bolha.com/oglas382711815/mesanci-psicka-psicek-landseer ni vse landseer kar je črne in malo bele barve  ???

Pri tem oglasu vsaj piše, da so mešanci. Pa dobro...se bo treba sprijazniti s temi "upsi", al karkoli pač... Medvedka, mala zelo lepo napreduje, je že prava baba, pa težka že tudi :)
Mi tudi uživamo in seveda počasi izgubljamo zimski kožuh :D

dedina

• *
Odgovori #685 : 02 Marec 2009, 14:48:06
Najprej vsem hvala za čestitke... malo z zamudo, a sem bila nekaj dni v bolnišnici. 
Tako zdaj skupaj s Pando leživa ena na kavču, druga pa poleg. Mene boli žolč, ona pa ubožica zaradi bolečin v nogah. Že deset dni nazaj je malo šepala, pa je čez pet dni bilo vse ok. Včeraj pa je ponovno začela težko hodit. Pravijo, da je le-to posledica hitre rasti. Uboga revica... Upam, saj smo zadnje čase zelo zaskrbljeni glede naše Pande (šepanje, smrček...). Lars je drugače super, a zelo pogreša svojo prijateljico. Vsi smo doma zelo žalostni.
Paniya je tudi zrastla in je prava ''šinjorina''. Si jo kaj merila v višino (plečna višina). Panda se mi zdi tako visoka in dolga.
Še lep pozdrav vsem in poljubček kosmatincem!

Medvedka

• *
Odgovori #686 : 02 Marec 2009, 16:07:00
Dedina, držim pesti za čimprejšnje okrevanje!
Tudi Paniya je kakšen mesec nazaj občasno šepala in težko hodila, ampak se je v roku nekaj dni vse uredilo in nima več težav. Sicer pazim, da je ne vozim na zelo dolge sprehode in v hrib (greva raje ven večkrat po malem), ampak opažam, da ima vedno več energije in me ne skrbi več tako zelo...

Paniyo sem merila, ampak se je precej bala metra, tako da sva vajo ponovili večkrat, ampak niso bili vsi rezultati enaki  :-\ Verjetno je visoka med 57-58cm, kar je precej realen rezultat... Bom pa še poskušala, če ne drugače pa zato, da je metra ne bo več strah  :D 
Meni se Paniya ne zdi tako zelo velika, saj jo gledam vsak dan in nimam primerjave, smpak ko se igra s kakšnim psom, opažam, da jih kar hitro prerašča  :o

Vidim, da se Noora že kopa  :o Srečna punca!

lp

*Sky*

• *
Odgovori #687 : 03 Marec 2009, 09:55:38
Fridini mladički so stari šest tednov. Ron in Ren sta že oddana, krasen samček Rolf pa še čaka na skrbne lastnike.

LP, Katarina

Medvedka

• *
Odgovori #688 : 03 Marec 2009, 21:54:34
oooooo, kolk so kjuti!!!!!!!!!!!!!!!! :o :o :o Bi šla takoj še po enega  :o  :o

*Sky*

• *
Odgovori #689 : 05 Marec 2009, 18:09:37
Kljub deževju s Sky-em uživava na sprehodu. Zdi se kot da je zadnje dneve bolj vesel na sprehodih kot v suhem vremenu.

LP, Katarina