Landseer

cartika · 367353

Ron_landseer

• *
Odgovori #720 : 24 Marec 2009, 22:07:56
Pa hvala vama za nasvete.

Psi so zakon!!

*Sky*

• *
Odgovori #721 : 25 Marec 2009, 12:19:01
Živjo!

S snegom je bilo pri nas bolj skromno. Snežilo je le toliko, da je bila trava pobeljena, ampak so bile čez dan previsoke temperature, da bi dočakal večer.

Do sedaj smo na morje hodili na Cres, v sindikalno hišico od podjetja, kjer dela oče. Tam so vse živali prepovedane. Malo sem gledala za 1. maja, ampak je res zelo zelo malo ponudb, kjer je pes dovoljen, tako da bo Sky na žalost brez mene 4 dneve. Vem, da mu ne bo hudega, saj ga imajo vsi domači zelo radi in ne bo za nič prikrajšan. Mogoče bo najbolj hudo še meni, ker ga ne bom videla. Veselim pa se poletja, ko bo z nama hodil v Bohinj. Letos na morje tako ne bom mogla it zaradi operacije. Upam, da drugo leto najdeva kaj primernega, da vzameva na morje še Sky-a ;).

Hm, mnenja glede uživanja mleka pri psih so res različna. Prejšni pes ga ni dobro prebavljal. Po njem je imel prebavne težave, zato mu ga nismo dajali. Sky pa je nanj prav nor. Prebavlja ga čisto normalno. Nobenega zaprtja, driske ali bruhanja. Prav z veseljem ga popije. Dokler ga bo normalno prenašal, mu ga bom tudi dajala. Seveda mu dajem domače polnovredno mleko ;). Ko sem za mnenje vprašala veterinarja, je rekel, da če pes normalno prebavi mleko, mu ne more škoditi in ga lahko dajem. Res pa je, da dosledno dobiva tabletke za zatiranje glist in ostalih notranjih parazitov. Na srečo je imel par glistic samo pri prvem jemanju tablet, pred več kot enim letom, ko je bil še majhen. Od takrat naprej pa nikoli več.

LP, Katarina

*Sky*

• *
Odgovori #722 : 25 Marec 2009, 12:20:54
Pozabila sem pohvalit vaše slikce. Vse so krasne ;).

Ron landseer čestitke za tako leeepo pridobitev. Krasnega kužka imaš :).

LP, Katarina

dedina

• *
Odgovori #723 : 25 Marec 2009, 14:12:03
KatarinaTudi mi smo dve leti zapored počitnice preživeli preko firme v brunarici na Pokljuki, kjer je tudi prepovedano vozit domače živali. Tega se nismo držali  :-[ , saj smo bili v gozdu sami in po odhodu je bila brunarica bolj čista, kot smo jo prevzeli. Lars pa je čist fantek  :)  in ni bilo problemov. Celo noč je spal poleg postelje in šele zjutraj okrog sedmih prosil za lulanje. Če želiš, ti lahko posredujem privat namestitev 5m stran od morja z vrtom na Rabu, kjer smo že bili z Larsom. No, mogoče so nam dovolili, ker ni bila ravno sezona, toda če želiš, me obvesti. Pa tudi drago ni bilo (45€) za tri in Lars zastonj. Kot sem razumela čaka tudi tebe operacija... kaj hujšega  ???... Ja, zdaj mi je kapnilo, tudi na Cresu sem enkrat rezervirala, ma je bilo potem slabo vreme in nismo šli... hiša (stanovanje) ob morju.

Lep pozdrav vsem  :P

*Sky*

• *
Odgovori #724 : 25 Marec 2009, 15:51:23
Saj če bi bilo odvisno samo od mene, bi prekršila pravila. Starša se pa striktno držita predpisanega in tako sva lani s Skyem bila kar doma med poletjem. No, saj sva se hodila namakat v Bohinj, je bilo zelo luštno ;).

Za Rab sem pa zainteresirana. Lahko na ZS pustiš info.

LP, Katarina

dedina

• *
Odgovori #725 : 25 Marec 2009, 18:34:43
Joj, Katarina, prehitro sem ti ponudila informacije... :-[ Že več kot uro iščem in ne najdem, kam smo dali... pa po internetu iščem in zopet nič...vem kje stoji bajta in pribl.št., ma tega app ne najdem. Če bom, te sigurno obvestim.
Ciao

*Sky*

• *
Odgovori #726 : 25 Marec 2009, 18:43:15
Kar v miru ;). Se čisto nič ne mudi, ker letos ta možnost tako ali tako ne pride v poštev. Če pa ne najdeš kontakta, se tudi ne sekirat. Do takrat bom že kaj primernega najdla.

LP, Katarina

Ron_landseer

• *
Odgovori #727 : 25 Marec 2009, 19:36:29
Evo jst pa Ron, da se vam še mal javmo. Dans smo mal pospravlal po hiši, pa je večinoma samo ležal na tleh pa nas zanimiv opazoval kaj delamo.

Čez cajt se je pa odloču da nam bo mal pomagu :P ;D

LP, Sabina

Psi so zakon!!

Medvedka

• *
Odgovori #728 : 25 Marec 2009, 21:12:56
Ron, kar tako naprej!  :P

Mi na morje hodimo na Hrvaško, na Ugljan v manjšo ribiško vasico, ki živi od poletnega turizma... Apartmaji so čisto ob morju, seveda pa so v enih psi dovoljeni in v drugih ne  ::) Mi imamo veliko srečo, saj že skozi hodimo k enemu gospodu in ko sem ga letos vprašala, če bomo lahko vzeli psa sabo ni imel nič proti. Omenil je, da so imeli letos že eni gostje s sabo čivavo...  :-\ ampak tudi ko sem mu omenila velikost ni imel nič proti  :)

lp

Ron_landseer

• *
Odgovori #729 : 25 Marec 2009, 22:53:50
Pozdrav!
Učeri sm opazla pr Ronu, da se mu je odlomu spodni zob podočnik, ni poču cel, ampak samo zgornji del, samo špica. To ga vidno ne moti, ker se obnaša čist običajno, vendar me zanima če mu bo ta zob odpadel in mu zrastel nov.
Hvala za kakršen koli odgovor
LP Sabina

Psi so zakon!!

dedina

• *
Odgovori #730 : 26 Marec 2009, 08:13:39
Ron, brez skrbi... zrastu ti bo nov, lep in močan zob! Ta, ki se je odlomil je itak mlečni zobek...
Pozdrav  :P  lepotcu  :)

Ron_landseer

• *
Odgovori #731 : 29 Marec 2009, 16:29:12
Pozdrav!!
Mam še eno uprašanje, kuk ste vi svoje landseerje navadl na boks, moj Ron nonstop samo cvil pa laja, pa ga učasih zamotim s kostjo pol pa že naprej laja ko se naveliča kosti. Me zanima, če mate kakšen predlog.
LP Sabina

Psi so zakon!!

*nastya_lony*

• *
  • uživam pasje življenje...
Odgovori #732 : 29 Marec 2009, 17:03:02
Pozdrav!!
Mam še eno uprašanje, kuk ste vi svoje landseerje navadl na boks, moj Ron nonstop samo cvil pa laja, pa ga učasih zamotim s kostjo pol pa že naprej laja ko se naveliča kosti. Me zanima, če mate kakšen predlog.
LP Sabina

Sicer nimam landseerja, ampak leonberžana. Na začetku sem ga puščala v boksu 10 min, potem vedno dlje. Je cvilil in lajal ampak sem preprosto ignorirala ( mi je bilo zelo mučno). Čez čas se videl, da njegovo cviljenje in lajanje ne pomaga čisto nič in je po približno mesecu in pol ostal v boksu tiho. Sedaj je star 3 leta in pol in brez problema počaka v boksu tudi par ur( ko sem v šoli,..) in mu je boks sedaj tudi nekakšno zavetje.

Lp, Nastja

Ron_landseer

• *
Odgovori #733 : 29 Marec 2009, 19:14:30
Pozdrav še enkrat!!
Ko sm gledala mal nazaj, tam približno pri 20, 21 strani sem vidla da je kr dost slik in teksta od bartolovca, kako to da se zdej nč več ne javlja??
Kje pa so kaj Sky, medvedka pa ostali? Kako kaj napredujejo vaši velikani?? :P :D

Psi so zakon!!

Medvedka

• *
Odgovori #734 : 29 Marec 2009, 19:52:09
HOJ!!

Jaz sem se danes vrnila iz intenzivnih vaj z orkstrom (cel vikend me ni bilo doma)... Paniya me je pozdravila s takim navdušenjem!!  :o

Medtem ko me ni bilo je pobegnila s sprehoda domov, česar ni naredila še nikoli in ko je mami prišla za njo je bila tako navdušena, da jo vidi...  ::) 

Paniya sicer nima boksa, ampak jo puščamo na terasi. Sicer je večinoma časa z nami v dnevni sobi in ko je sama ne dela nobenih problemov. Če pa smo doma in jo ztaprem na teraso včasih laja in tolče s taco po vratih. Ampak smo jo ignorirali in je zdaj že super. Pridno čaka pred vrati, če hoče noter. če pa vidi, da ji pripravljam hrano pa postane nervozna in laja.

Kako gre pa drugače Ronu? In vsem ostalim????

lp, Paniya in Živa  ;D

Ron_landseer

• *
Odgovori #735 : 29 Marec 2009, 22:21:14
HY!!!
Ja Ronu gre super, u petek smo ga dal cepit proti glistam pa še nekimi otroškimi bolezni, smo ga vagal ma že 18kg. Neki me še zanima, ka je Paniya kdaj grizla za roko, ko je bla stara tok ko Ron 2,5 mesca, namreč Ron po nekem cajtu začne kr grizt.
Lp Sabina in Ron

Psi so zakon!!

*Sky*

• *
Odgovori #736 : 30 Marec 2009, 11:18:44
Živjo

Glede cviljenja v boksu se strinjam z načinom kot ga opisuje *nastya_lony*. Sky ni nič cvilil, ko sem ga preselila v box, ker sem to delala postopoma. Najprej sem ga puščala samega par minutk, potem sem ta čas podaljševala. Mogoče bi bilo lažje, če ga po sprehodu, ko bo utrujen, daš v box in najbrž bo kmalu zaspal.

Čeprav sama nisem preveč navdušena nad deževnimi dnevi, je pa toliko bolj vesel Sky. Vsaj nekdo ::).

LP, Katarina

*Sky*

• *
Odgovori #737 : 30 Marec 2009, 11:22:21
Še tole: Sky je kot mladič zelo rad grizel za roko. Še pri letu in pol se včasih spozabi  >:D in to naredi. Seveda sledi korekcija. Najbolje, da ga začnete čimprej odvajat od nazaželjenega obnašanja. Dlje kot boste tolerirali, težje ga bo odvadit.

Medvedka

• *
Odgovori #738 : 30 Marec 2009, 21:04:56
18 kg pri dveh mesecih in pol???  :o Je pa res ogromen! Mislim, da Paniya ni bila tako težka, pri skoraj šestih mesecih ima zdaj okrog 30kg, ampak je že od cepljenja proti steklini nisem tehtala...  8)

Ja, Paniya velikokrat grize  :-\ Sicer mene ne, brata in sestro pa precej, ker ju ima za tovariša v igri... No, tudi pri meni včasih poskusi ugriznit (še posebaj zdaj, ko ji rastejo stalni zobki), ampak ponavadi se hitro zmeniva kako in kaj  :) Pri nas je problem v nedoslednosti in če ga boste vi vsi odvajali tega vedenja bo verjetno hitro nehal  ;)

No, tudi Paniya uživa v deževnih dneh in danes sva prišli domov tako blatni, da sem jo morala stuširat  ::)

lp

dedina

• *
Odgovori #739 : 04 April 2009, 13:23:32
Kako hitro beži ta čas... že je 1/2 leta mimo, odkar so pokukali na ta svet mali medvedki... :)
Za šest mesecev srečnega in razigranega otroštva vsem P-jem pošiljamo koš poljubčkov!

Paniya, naša Panda te lepo pozdravlja in Lars ti seveda pošilja poljub.

*Sky*

• *
Odgovori #740 : 06 April 2009, 11:31:39
Malo z zamudo, ampak vseeno iz srca: Vse naj Panyi, Pandi in ostali P-bandi :-*.

Zvezdana: Lars in mala sta zelo lepa :). Škoda, da še sama trenutno nimam možnosti, da bi imela dva psa ;). Po vsej verjetnosti bi imela še enega landseerja ali pa nemško dogo.

LP iz prekrasne Gorenjske :P

Medvedka

• *
Odgovori #741 : 06 April 2009, 13:57:32
Tudi Paniya pošilja svoji sestrici in vsem ostalim kosmatincem velik, slinast poljubček!

S Paniyo sva šli v Tivoli, da bi dostojno proslavili šesti mesec  :P , na žalost pa so imeli ravno tisti dan akcijo in so pobirali kazni za spuščene pse, tako da sem jo morala imeti skozi na povodcu. Ker nimam fleksija sva se pač znašli drugače in sem jo privezala na dolg, alpinističen štrik...  8)

Danes zjutraj sem jo odpeljala na operacijo in zdaj zabijam čas pred računalnikom, ko čakam na klic iz veterine... Baje bo morala nositi ovratnik najmanj 8-10 dni in do takrat je prepovedano vsako tekanje, igranje...  :-\ Se bomo pa zato toliko več crkljali!  ;)

Jaz o dveh psih nisem še nikoli pomislila... Čeprav bi imela več psov bi morala počakat, da se preselimo v večjo hišo, ali pa na svoje  :) Verjetno bi imela še enega landseerja, ker sem s pasmo res več kot zadovoljna...

Ali gre kdo od vas na razstavo v Maribor? Lars, Panda?

Lp

dedina

• *
Odgovori #742 : 06 April 2009, 15:04:12
Pozdrav vsem  ;)

Z dvema je veliko dela, zato o nabavi še enega takega velikega psa je potreben velik premislek. Ne moreš gledati samo finančno plat (nabava psa, boks, celjenje, hrana,...), rad moraš imeta popolnoma enako oba, saj to čutita. Ko greš na sprehod oz. na izlet, sta dva... Kopanje dveh landseerjev vzame tudi nekaj časa, pa česanje, čiščenje boksa,... Mislim, da mora za nekaj takega živet cela družina. No, če si pa kdo želi, le pogumno! Ko gledam oba skupaj, kako se lovita, grizeta, ljubčkata... mi je tako lepo pri srcu. Človek kar ozdravi!!!

Sem tudi jaz slišala za to akcijo v Ljubljani in mislim, da je prav, da so psi na povodcih. Veliko ljudi se psa bojijo, drugi imajo probleme s svojim, saj jih neprivezani dražijo,... Roko na srce, tudi pasjih kakcev je povsod po ulicah in parkih. Če kaj ušpičita naša dva (v mestu), to rešim z pvc vrečko, ki jo imam vedno v torbici.

Ne, v Maribor ne pridemo. Ravno te dni je razstava tudi na Hrvaškem in gremo dol. Prijavili smo le Larsa, Pando mogoče vzamemo kot obiskovalca.

Paniya se mi zdi, da je zelo zrastla. Res je lepa... ma čudovita šinjorina!

Medvedka

• *
Odgovori #743 : 07 April 2009, 16:19:53
Ja, že z enim psom je veliko dela, kaj šele z dvema!!!

No, glede povodcev in vsega kar paše zraven pa mislim, da ni prav, da striktno prepovejo spuščati pse. Meni se zdi prav, da so psi na povodcu ko se sprehajajo po mestu, v Tivoliju ali kakšnih drugih parkih pa naj jim vsaj določijo prostor, kjer so lahko spuščeni in se igrajo... Lahko bi tudi uvedli da so lahko spuščeni samo šolani psi... meni je vseeno, se pa sploh ne strinjam s tem, da jih ne smemo spuščat! Zdi se mi, da je veliko lažje živet s psom, ki gleda kje si, ti sledi... Vidim Paniyo, kako se obnaša ko je spuščena in kako, ko je na povodcu in zdi se mi, da sva veliko pridobili s tem, ko jo spuščam... Seveda jo vedno primem, ko nama prihaja nasproti neznan pes ali človek in se najprej pozanimam, ali jo lahko spet spustim, si pa sloh ne predstavljam, da bi jo imela vedno pripeto.

Ja, Paniya pridno raste! Včeraj je lepo prestala sterilizacijo in operacijo oči. Zaradi oči bo morala imeti zaščitni ovratnik kar 10 dni, ne bo se smela igrat in skakat okrog. Ne vem, kako bomo zdržali teh 10 dni, ker je že zdaj polna energije, pa je šele 1. dan po operaciji. Se kar pozna, da je aktiven pes...

Jaz bom skoraj 100% prišla v Maribor, Paniyo pa bom pustila doma z ostalimi...

Uživajte v teh lepih dneh s svojimi medvedki!!!

dedina

• *
Odgovori #744 : 07 April 2009, 20:19:58
Se strinjam, da morajo tudi psi imeti svoj prostor, kjer so lahko spuščeni. Moti me le, da so psi spuščeni po mesnih ulicah in vaških cestah brez gospodarjev oz. so le-ti za mizo pred lokalom ter sploh nimajo svojega psa na očeh.
Me veseli, da je Paniya dobro prestala operacijo. Nisem te dobro razumela, kaj je bilo narobe z učkami, da je imela operacijo oči.
Danes je bil dan za kopanje našega Larsa. Obenem sem mu prikrajšala zastavice na ušesih. Za prvič, mi je kar ratalo... no, drugič bo že boljše in seveda lažje. Panda je ta čas izkoristila za raziskovanje, saj je bila v boksu svojega Larsa.

Pozdrav vsem!

Medvedka

• *
Odgovori #745 : 07 April 2009, 22:06:41
Ja, to da se psi potikajo okoli brez gospodarjev tudi mene moti... Prav tako me moti da v mestu ljudje ne pobirajo za svojimi ljubljenčki...  >:(

Lars je pa res srečnež, da se je v takem toplem dnevu lahko tuširal! Mislim, da bi tudi komu drugemu precej pasalo  :D

Paniyi so trepalnice rasle v oko in ga dražile, nič hujšega ni bilo, je bila pa operacija potrebna, saj bi lahko trepalnice sčasoma poškodovale vid... Operacijo so zelo lepo izpeljali, saj se ji nikjer nič ne pozna (razen, da je obrita pri očeh  ::) )

Kako pa gre kaj ostalim?

Lp!

Ron_landseer

• *
Odgovori #746 : 08 April 2009, 15:51:06
Heii!!
Evo nas spet nazaj. Rona sm učer vagala ma že 21kg,a je ker od vaših mel tolk kil pr tej starosti, 13 aprila bo star 3 mesce. Me pa še zanima, kdaj je razstava v Mariboru.
Pozdrav vsem!!
Sabina

Psi so zakon!!

Ron_landseer

• *
Odgovori #747 : 08 April 2009, 23:03:31
Evo jst pa Ron sma se danes mal potepala po travnikih pa obiskala še druge pasje prijatelje.
Tak žalosten pogled  :-[

Tuki se je pa lepo postavu za poziranje :D ;D

Njegov najbolši prijatl , sta soseda ;)

LP VSEM!!SABINA

Psi so zakon!!

Medvedka

• *
Odgovori #748 : 09 April 2009, 13:22:40
Paniya ima zdaj nekaj čez 30 kg, pri šestih mesecih... Očitno ima Ron kar precej Maxovih genov  :P

Ravno zdaj sem jo morala zapret, ker je bila čisto zmešana, noret pa še ne sme (še en teden :( )... Razstava v Mariboru je v nedeljo 19. 4. 2009. A boš prišla?

Ron_landseer

• *
Odgovori #749 : 09 April 2009, 20:34:43
Ne vem če bom prišla na razstavo, se morm zment s starši pol bom pa vidla. Ampak po vsej verjetnosti bom prišla. Ka pa kej veš, če bo Max pršu na razstavo?
Lp , Sabina

Psi so zakon!!