Landseer

cartika · 367369

Ron_landseer

• *
Odgovori #1020 : 26 Januar 2011, 20:51:47
Pozdravček tudi od naju!
LUMESA, krasen psiček, kar se tiče Ronovih staršev, je težo in strukturo pobral po Maxu, včeraj smo bli pri veterinarju in smo ga odšli vagat kar v hlev s konji, ker v ordinaciji je vaga veeliko premajhna :D. Težek je 90 kg. Tako sem bila presenečena nad njegovimi kilogrami, še jst nism vedela d jih ima toliko.
SNEŽINKA Ron, ko je bil majhen, se je ful podrejal starejšim ali pa večjim psom, ulegel se je na tla, in ko je pes pršu do njega, se je obrnil na hrbet. Sicr zdj je glih obratno, se Ronu vsi podrejajo XD. Tud Rona vsi v Sevnici zamenjujejo za bernardinca al pa novofundlanca, in ko jim povem pasmo, noben nima pojma o tem.
Se pa vsaj tle na forumu razumemo v landseerje :D.
LP Sabina & Ron

Psi so zakon!!

Medvedka

• *
Odgovori #1021 : 26 Januar 2011, 22:14:02
Tudi Paniya je bernardinec  :P

Drugače pa Lumesa - Ziggy je pravi facooon!!! Res super kuža!! pa čudovite slikice, se priporočamo za še kakšno  :-*

Snežinka, Zoya še vedno krasna in čudovita, kar še naprej naz zalagaj s slikami, se usa topim pred ekranom in komaj čakam, da jo spet vidim  :-*

Ron je pa res pravi Max!!!  :o

Drugače pa ja ... landseerji so fuuul prepoznauni psi, kar sploh ni čudno, če so pa tako ljubki, kosmati in najlepšiii!!! Tudi Paniyo kar poznajo ljudje, pasme pa si sploh ne zapomnijo XD
Ja, moja se še vedno podreja vsakemu, niti približno ni tak karakter kot mala Zoiya - razgrajač  :P :P Si pa ne pusti skakat po glavi, ima rada vse razčiščeno in sploh ne prenese ustrahovanja in napadanja - takrat se pač postavi nazaj, zaradi česar ji dam 100 % prav  8)

Je pa moja pikica pridna, zdaj je osvojila že fakulteto in bo absolventka  :P :P potem bo  mela pa pravo pravcato službo!!!! (terapevtska kužica bo  :o) Sem prav ponosna na mojo pikico malo!!  :P

Lp, vsem

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1022 : 27 Januar 2011, 21:32:03
Hojlaa!

Medvedka kje so pa kšne slikce od čudovite Paniyuške :P.?

Ron_landseer a Ron zdaj pridobiva sm še na teži al tudi še v višino? Pa kakšne slikce bi lahko objavla. ;

Ja Zooiya je res mala razgrajačica. :o

K se igrata s tetino veliko šnavcerko Šemo se hoče Zojča igrati in začne lajati vanjo nato se začneta igrati in ko se Zooiyi ne da več (to je kar hitro 8)) jo začne ignorerati in takrat začne lajati Šema. Prav smešne sta. :)

Zooiya se je tudi parkrat podredila a se to zgodi bolj malokrat. :) A zaenkrat smo zelooo zadovolnji z njo.

Vse čestitke Paniyi.!!! :-* . Živa,je Paniya pri treh mesecih znala že veliko trikcev.? Zooiya jih zna kr nekaj a ji moramo pokazati z roko kaj naj nardi.

Pozdravček in :-* vsem pandicam.!

lumesa

• *
Odgovori #1023 : 27 Januar 2011, 23:02:44
Pozdrav. Imam vprasanje o razvijanju in rasti zadnjih nog. Namrec opazam da ziggy pri teku premika obe nogi hkrati. Zgleda kot tek kake srne. Hvala za pomoc ze v naprej. Lp

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1024 : 28 Januar 2011, 18:15:49
hojj.

pri nas nismo ravno gledali kako teče a se mi zdi da premakne skupaj prve dve in nato še zadnje (ko teče hitro) (;

pa že spet slikce (Zooiya je pravi model :P).

Medvedka

• *
Odgovori #1025 : 06 Februar 2011, 19:51:45
Lumesa, dokler ne šepa, se jaz ne bi preterano sekirala. Pa tudi če občasno zašepa kužek med rastjo se mi ne zdi problem, edino če šepa nekaj dni in močno ...

Snežinka, čudovite slikice  :o lepo, da si tako pridna in jih obesiš sem gor, jaz se kar topim ko gledam vašega cukra  8) hitro raste, a???  ;)
paniya še vedno izvaja trikce s pomočjo roke  ::) in jih pomojem vedno bo  :-[ jih zna pa kar precej, je najpridnejša  8) slikice pa ... khm, khm ... še vedno sem prelena, da bi se spravila kakšne fajn fotke narest  :-[ bom - upam da v kratkem XD

pozdravček vsem!!!

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1026 : 07 Februar 2011, 19:52:23
Živjo!

Končno sem lahko "priromala" na forum saj smo bli vs čas v pogonu. ;)

V soboto smo se odpravili v Tivoli, kjer smo zlooo užival saj je bila tako zelooo pridna da še sami nismo mogli verjet. :o
V nedeljo pa smo se odpravili na morje. Voda je ni kaj dost zanimala edino ko je zavalovilo je pozorno gledala okoli sebe. Šli smo tud neki pojest ,kjer je lepo ležala pod mizo.
Naša pridna punčka! :) :-* Edino kar nas moti je to da nas ignorira ko se igra z drugimi psi. Takrat če jo imamo prvezano velikrat zelo povleče in jo mormo to odvaditi saj jo bo potem težko obdržati. :-\

Medvedka ja zelo hitro raste. V petek bo stara 4 mesece in prejšno nedeljo je imela dobrih 22 kg. Slikce pa čim prej nalož da vidimo še malo tvojo lepotičko.! :P
Če boš mela kdaj čas se bi lahko kdaj kje zmenili da se bi lepotički malo poigrali. 8)

Slikce od Tivolija in Pirana pa so tukaj:
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=10801.0#bot

Lp!!!

ludvik

• *
Odgovori #1027 : 07 Februar 2011, 20:31:13
Hojla.

Čas je, da se tudi mi po ful času spet javimo ... naš Ludvik je med tem pridno rastel in prodobival na teži in karakterju .... zdaj ima že deset mesecev in pol in okoli 55 kilogramov ... prilagam par slikc iz nedeljskega potepa po Barju, kjer smo srečali sedemmesečno landseerko Afrodito ... Ludvika sta sonček in voda tok navdušila, da se je odločil za plavanje ...

Pozdravček vsem lepotcem iz foruma ...

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1028 : 07 Februar 2011, 22:09:48
Ludvik je res prava faca! :P
A kej veste iz kje je ta lepotička Afrodita?

Lp!!!

ludvik

• *
Odgovori #1029 : 08 Februar 2011, 19:57:21
Afrodita živi na Barju, kupljena pa je bila v okolici Zaloga (Lj).

Mene pa zanima kaj uporabljate proti klopom pri odraslih psih. Jaz sem Ludviku zdaj nanesla Frontline - sem ga uporabljala že pri prejšnjem kužku, ampak se mi zdi, da ni kaj prida koristil. Smo namreč doma ob gozdu.
Sicer so pa klopi že na pohodu, sem ga dva dni nazaj že najdla na sosedovi bernki.

Hvala in Lp.

BiancaBučko

• *
Odgovori #1030 : 08 Februar 2011, 20:22:03
Prekrasni psi so tole  :) Ludvik ima zelo podobno pobarvan gobček, kot moj mešanec.  :)

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1031 : 10 Februar 2011, 16:14:18
Živjo!

Mi še vedno zelo uživamo , mami je nekaj zbolela in sem se še jz nalezla tako da se z Zooiyo ukvarja ati.
Zooiya opazi čisto vse: luno na nebu, ribe v akvariju,vse. :P Ko pa na televiziji sliši pse k lajajo teče po stanovanju ( ob večerih jo mamo not  ;)) in nato začne lajat še ona.
Smeška naša. :o Za trikce je pa zlo pridna za enkrat.Zna :  tačko,drugo tačko,glas,petko,sedi,prostor,okrog ; učimo pa jo še nekaj drugih ki se jih pridno uči. 8)

Slikce so pa tuki :
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=10801.0#bot

Uživite z lepotci , Zooiya pa jim pošilja en veeelik  :-*!

Ron_landseer

• *
Odgovori #1032 : 14 Februar 2011, 16:27:31
Pozdrav !
SNEŽINKA, tvoja mala je pa res prava manekenka glede slik, zna pozirat, ne pa naš ko skače sem pa kje d ga komi ujamem. ČUDOVITA PSIČKA !
LUDVIK, krasen pes, kolk kg ima?
Ron zelo napreduje glede njegovih treningov, pa trener je tud zadovoljen z njim, pravi d bo odličen pes ko konča šolanje.
Pa mal slikic:
Ron pred treningom

LP SABINA

Psi so zakon!!

lumesa

• *
Odgovori #1033 : 14 Februar 2011, 19:56:57
Pozdravljeni,

naš Ziggy še kar buri duhove s svojimi okončinami. Namreč resno me moti tek psa, se pravi kot opisano pri pospešenem teku premika zadnji taci sočasno, gledam tudi sprednje tačke, ki so od "kolen" navzdol obrnjene malo navzven. Pri opisih pasme upam, da to ne pomeni noge na X :( . Po svetovanju bom s tem tednom začel dajati Condroton 1000 mg, 2 tabletke dnevno vsaj do takrat, ko bom nekako videl, da je nehal rasti. Malo me je prestrašilo vse skupaj, sedaj ne vem ali je to samo posledica hitre rasti ali pa ima dejansko te napake. Kar se tiče prehrane, dobi 3 odmerke po cca 220g in od začetka mu dajemo Nature s Best za Puppies od Hills za Giant breeds. Mislim, da ga s prehrano nisem kiksnil. Pri 4 mesecih, to je 3 dni nazaj, je imel 27 kg. Giblje se mislim da v mejah normale, hocem povedat, da prej mi omagamo kot pa on, ne forsiramo ga, ni hoje po stopnicah...

V kolikor ima kdo od vas lastnikov kakšne podobne izkušnje oz. "pomirjajoč" nasvet...

lp,

Ron_landseer

• *
Odgovori #1034 : 14 Februar 2011, 20:25:58
Tudi naš Ron ima od kolen navzdol noge obrnjene na ven, drugače pa če ne veš zakaj je tako z zadnjimi nogami, pokliči Romano. Ona bo najbolj vedla, zakaj je tako.
Evo slika, kako Ron stoji s sprednjimi nogami, pa povj če je pri Ziggyiju podobno.

LP

Psi so zakon!!

lumesa

• *
Odgovori #1035 : 14 Februar 2011, 20:31:45
hvala za hiter odgovor, bom poskusil posnet primerjalno slikco pa jo cimprej nalepim gor na forum. Namrec dal sem vprašanje na forum, da v kolikor lahko v fazi intenzivne rasti karkoli pomagam je dobro da dobim informacije "iz prvih rok":) Hvala se 1x.

lp

ludvik

• *
Odgovori #1036 : 14 Februar 2011, 21:34:56
Sabina, koliko ima Ludvik trenutno kil ne vem, zadnjič smo ga vagali takoj po novem letu ko smo bili pri zdravniku na cepljenju za steklino, in takrat jih je imel 51. Se mi pa zdi da je od takrat še zrasel in kar nekaj pridobil na teži. Mu pa še kar nekaj kilogramov manjka do Rona, smo se namreč srečali na razstavi v Lj.

Kar se tiče rasti in nog, mi ga hranimo z Royal Canin za velike pasme, do 8 meseca Pappy, zdaj Junior, nobenih dodatnih vitaminov razen rumenjakov za dlako. Nič ga ne šparamo s hrano ki jo jemo mi, obožuje pa tudi vse vrste sadja. Ludvik ima velik vrt, praktično čez dan skoraj nič ne leži, cele dneve hodi okoli. S sprehodi smo začeli šele pri šestih oz sedmih mesecih. Kar se tiče stopnic smo ga pa šparali oz smo ga, dokler smo ga zaradi teže in velikosti še lahko, nosili, da ga še sedaj, ko bo star 11 mesecev preganjajo duhovi - po stopnicah dol se namreč ne upa, smo ga pa uspeli prepričati da gre gor :) Sreča je, da imamo tudi en izhod brez njih, drugače ne bi mogel nikamor od doma :)
Tudi Ludvik je imel in ima še zdaj prednje noge od kolena navzdol na X, je pa res da je to bolj vidno tam nekje do osmega meseca ko ima še puhek oz ko je dlaka še bolj kratka. Zdaj to ni več tok očitno, je pa odvisno kako se postavi. Zadnji dve nogi se mi pa zdi da tudi Ludvik, kadar štarta v hiter tek, premika sočasno. Imam občutek da tako lažje spravi v pogon svojo težo :). Bom preverila in sporočim.

Lp.

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1037 : 14 Februar 2011, 21:38:41
Hojla !

Ron_landseer hehe manekenka :P. Ron je pa lepotec na kvadrat.(;

lumesa a Ziggy ko teče premika skupaj zadnje noge in skupaj sprednje? ker tako teče naša Zooiya in je to čisto normalno. Če pa vas res skrbi pa se strinjam da pokličete Romano. ;)
Smo pogledali Zooiyine tace in nog za enkrat še nima obrnjenih navzven . Hrano dobiva 3x na dan po cca 190 g ,  Royal Canin Giant Puppy. Ima slab 25 kg; nam se zdi veelka ampak vrjetno je Ziggy večji od nje.  :o

Za tek me pa res zanima kako teče?.

Lp.!

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1038 : 14 Februar 2011, 21:41:22
Aha še glede stopnic !

Zooiya pri nas do naše hiše že hodi po stopnicah a te niso visoke ; nosili smo pa jo do takrat ko je še težko stopila čez njih. V avto in iz avta jo še dvignemo in po stopnicah ki so bolj visoke kot naše. ;)

ludvik

• *
Odgovori #1039 : 14 Februar 2011, 21:54:19
Evo par primerov Ludvika in njegovih nog na X :)

Ron_landseer

• *
Odgovori #1040 : 15 Februar 2011, 09:47:44
LUDVIK, se spomnem da smo se srečali na razstavi, naš Ron ima podobno noge ko sedi, ampak mu zaradi tega sodniki niso dali nižje ocene, je prav tako dobil CACIB in BOB. Probaj ga slikat enkrat tudi ko bo stal, ma tudi tako noge ko stoji ali samo ko sedi, namreč ko Ron stoji ima samo na koncu šape obrnjene navzen, drugače ko sedi je pa podobno kot pri Ludviku. Na razstavi sm mu šape mal popravla, d ni glih zgledalo kot da jih ma na X. Kaj več bo pa vedela Romana :D.
LUMESA, Ron ko je bil majhen, me je tudi prestrašil s svojim tekom, kr je prav tako tekel vendar je kasneje bilo boljše, z rastjo se mu je tek popravil, drugače pa bi rekla podobno kot Ludvik, mogoče je res tako, da lažje zalaufa. Pa on samo na začetku tako teče ali ves cajt, ko teče?
LP SABINA

Psi so zakon!!

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1041 : 15 Februar 2011, 11:12:22
Živjo!

Tud jz sm danes slikala Zooiyo in njene tace. Malo jih ima na X ampak se bolj vidi v sede tako kot pri LUDVIKU. ;)

Za tek se pa nam zdi da je normalno. Ko "galopira" premika skupaj zadnji nogi in skupaj sprednji. Dans smo jo stehtal in ima že 26 kg.  :o

tko ma nogice k stoji.

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1042 : 15 Februar 2011, 11:17:51
In še par slikc od legla:

lumesa je mogoče to Ziggy?:

še Gabi je pršla pogledat:

prejšna kužika:

lumesa

• *
Odgovori #1043 : 15 Februar 2011, 12:02:04

evo še slikca tačk
zadnje tace pa spremika sočasno samo ob močnem teku oz. štartu.

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1044 : 15 Februar 2011, 20:34:01
Lumesa; je tisto na sliki Ziggy (slikce od legla -prva)?

Pa ma res malo noge na X ,  tace pa ogrooomne. :o
Zooiya pa ko galopira premika skupaj zadnji nogi ko pa normalno teče pa ne.

lumesa

• *
Odgovori #1045 : 16 Februar 2011, 08:52:17
snežinka* ja to bi lahko bil ziggy. Zakaj? Mislim, da je ta ukrivljenost tačk samo zaradi rasti. Kolikor sem malo naokoli povprašal je to ustaljena praksa pri večjih pasmah, bernci, howawardi itd.

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1046 : 16 Februar 2011, 12:22:26
lumesa nevem, samo najlda sm sliko in se mi je zdelo da je to on.(;

Ja to je zaradi hitre rast. Tud šepanje je možno. Mogoče potem tace niso več tako ukrivljene.

Lp!!!

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1047 : 22 Februar 2011, 19:53:46
evola par slikc naše male Zooiye.

še ena k je bla stara 2 mesca:

3 mesce:

in 4 mesce:

Smo jo stehtal in ima že 27 kg.
Pri trikcih pa tud nismo v zaostanku  ;) zna že:                          učimo pa se:
-sedi                                                                                  - stopi v škatlo
-prostor                                                                             -oblizni se
- taca & druga taca                                                              -priklon
-give me 5                                                                          - glej me & poleg 
-pa pa ( s taco zamahne :P)                                                   
-okrog (mene)
-glas
-iskat,prinesi,spusti(igračo zamenjamo za priboljšek)
-spusti igračo v škatlo
-odpoklic (pridi, neše 100%-samo ko smo sami brez družbe psov)

Je pa zlo pridna,pozorna; velik ljudi nam reče da je ful dobr kr skoz gleda v oči 8) . Na sredini hrbta ima že pravo dlako in je velik bolj bela kot pa rumenkast puh (;
Skratka uživamo!!!

lumesa

• *
Odgovori #1048 : 23 Februar 2011, 10:16:52
pozdrav,

že prava korenjakinja Zooya :) Se vidi, da se psičke raje učijo, namreč Ziggy že mal po svoje okoli trmari:)

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1049 : 23 Februar 2011, 13:11:11
ja naša je tud velikrat trmasta in to ampak jo takrat ignoreramo in pol ve da se tko ne sme obnašat. :P
rada pa tud grize -bunde.