Landseer

cartika · 367088

Inanna

• *
Odgovori #1110 : 09 Maj 2011, 21:42:21
Hmm, mislim, da je bolj bel, na enem boku ima večjo črno liso. Glavo ima črno, z belo črto.
Se mi zdi tak suh velikan ali pa je to zato, ker ni tista čisto puhasta, mladičkasta in štrleča dlaka, kot pri njufih.

To z obarvanostjo glave pa tudi mene zanima. Sem bila sveto prepričana, da morajo imeti belo črto po sredini, vsaj povsod tako piše :-[ :)Tako sem tudi ločila dvobarvne njufkote od Landseerjev ::) Dokler nisem bolj spoznala razlik...in v živo je sploh drugače.

Pike so tudi posrečene, ja ;D

Medvedka

• *
Odgovori #1111 : 09 Maj 2011, 23:00:15
po standardu so ušesa čisto črna, črta je zelo značilna in zaželjena, ni pa nujna. Tace in rep naj bi bili beli pa spodaj na vratu naj bi bila tudi belina. Seveda pa je tole nek standard, ki ni tako pomemben kot telesna konstrukcija, ugriz, stoj, gibanje in podobno ... mislim, da bo to sicer bolje vedel kdo, ki razstavlja, ampak vem, da se barve gledajo šele takrat, ko se npr. med dvema ne morejo odločiti. Mislim, da je tudi tako, da je boljše, če so barve čim bolj simetrično razporejene. recio, da ima črne fleke na obeh straneh in bolj kot so barve simetrično razporejene, boljše je. To seveda ne pomeni, da naj bi nujno imel simetrične flekce, v resnici sploh nimajo veze  :P

no, upam da ste kaj razumeli XD sem že malček utrujena in se bojim, da se zmedeno napisala  ::)

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1112 : 10 Maj 2011, 13:05:42
Medvedka vse smo razumeli.  :D Ja to sem tudi jaz vedela samo ne vem kako je z belo glavo. Meni je zmeraj zabavno gledat to različno obarvanost med Landseerji.

Medvedka

• *
Odgovori #1113 : 10 Maj 2011, 23:02:20
ja, meni so tudi zabavni  :o glava je lahko bela, samo ušesa naj bi bila črna ... a si vidla slikice od Neca?? Ta je tudi takooo luškan!!  :-* ful posrečen pesjan  ;)

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1114 : 11 Maj 2011, 18:20:04
Pa Kitty - no leglo mi je zelooo zabavno. Mislim da imata 2 samca skoraj belo glavo.  :-* Ja Nec mi je tut zeloo ušeč. In seveda Paniya , Ziggy , Zoja , Pinna , Ludvik , Vindy , Noora , Max , Irras , ...  :D

No pomemben dogodek : Zoja in ostali Z-jevčki danes praznujejo 7 mesecev. !! Kako hitro gre ta čas.  :o Se mi zdi da je bila ravo pred 1 tednom stara 6 mescov.
Zoja pošilja bratcu Ziggy-ju koš  :-* !

Lp.!!

lumesa

• *
Odgovori #1115 : 12 Maj 2011, 12:03:23
pozdrav,

Naš Ziggy se zahvaljuje za čestitke. Ja, lepo napredujejo naši z -jevčki, čeprav mislim, da kolikor sem bral po forumu bi velikost in teža pri teh mesecih morala biti večja kot pa je trenutno. 43kg in 73 plečne ima ziggy pri 7 mesecih. Kakšne so kaj vaše izkušnje pri tistih, ki imate že starejše landseer-je.

Hvala in lp

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1116 : 12 Maj 2011, 19:02:49
lumesa verjetno Ziggy ne bo velik poba ker tudi njegov oče Irras ni bil velik. Zoja ima sedaj 70 cm in 40 kg .

Ron_landseer

• *
Odgovori #1117 : 12 Maj 2011, 21:21:21
Hei!
LUMESA, naš Ron je mel pr 7 mescih 57 kg, zj jih ma 103, sam more shujšat, k začne učasih mal šepat.
Drgač je pa Ron v redu, zj mu je učasih mal vroče, pa se gre sfrišat u bližnji potok, sam tok d mal taca po vodi, pa vsak dan se gre zalufat na travnik. Pa še mal slikc od našga velikana.

LP SABINA & RON

Psi so zakon!!

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1118 : 13 Maj 2011, 17:23:36
Hooj.

Ron_landseer Ron je pa tak velikan ! :o A šepat je začev.?  :-\ A kej veš kok ma Max  kil ?? :)

No pa še par slikc iz današnjega "sprehoda" - bolj slikanja  :P. Zoja je zadnje čase zelo pridna  :-* , danes pa je bilo zelo vroče in je bila taaako lena da je take sploh nisem navajena.  ;D :D.

Kuuumi čakam da se dobimo še kdaj na kakšnem sprehodu. :D

Pa še par slikc :

(drži jo Lara - Zojč jo preprosto obožuje  :D )

Ron_landseer

• *
Odgovori #1119 : 13 Maj 2011, 22:09:22
Max mislm, d ma okol 98, Ron šepa učasih ja, smo ga pelal veterinarji, d ni kej s tačka narobe, pa je reku d more sam mal shujšat, d se do konca razvije, pa že pol lahk se spet zredi, d ni nč s tačka oz. taca  :) narobe, drgač na treningih ful pridn, pa mislim d bomo kmal zaklučl s šolo, sej tak že dost zna, tiste agresivne vaje bomo pa opustil, pa težko so verjel, d se landseer lahk nauči tak, ko drugi šolani policijski psi. Landseerji so pametni, taki so :P.

LP SABINA IN RONČI

Psi so zakon!!

Ron_landseer

• *
Odgovori #1120 : 13 Maj 2011, 22:10:02
AJA Snežinka, Zoja je prekrasna... ;D

Psi so zakon!!

Medvedka

• *
Odgovori #1121 : 15 Maj 2011, 23:32:11
Krasne slikice!!  :o Jaz sem lenoba, slikam ne nič, saj fotoaparata nimava ... oz. nimava kabla, telefon pa kar počiva XD

pozdravite kosmatinkoteee!!  :o

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1122 : 16 Maj 2011, 19:39:12
Ron_landseer hvala. :-*
Medvedka pa sej ko pa maš slikce so pa megabombastične !  :P

No jz mam eno vprašanje.:  ;D

Kako posušiti vaše kosmatince , kadar pada cel dan dež (tako kot je včeraj ) . Če gre Zoja mokra na ležišče ima potem ležičke mokro , noter pa jo je tudi težko pripeljati , saj je blatna.  :)
Zoja drugače spi odzunaj v uti - posuši se pa ne še kakšne 3 ure.

In zopet par slikc - ni dobra kvaliteta    :-[ :D

Medvedka

• *
Odgovori #1123 : 16 Maj 2011, 22:51:43
hehe, kej več kt to, da jo zbrišš ne morš nardit ... jst mam tudi take problem in je grozaaa. Ponavadi jo čim manj vozim ven, ko je dež, da se ognem takim trapastim situacijam, pani pa nima nič proti  ;)

Inanna

• *
Odgovori #1124 : 17 Maj 2011, 09:25:36
Res, da nisem imela nikoli dolgodlakega psa...ampak...
Jaz sem ga vedno zbrisala, kadar je bil res namočen ali pa je bil mraz. Poleg tega je imel ponavadi samo leseno desko za ležišče, ker je ostalo ponavadi strgal ali znosil ven iz ute. Ta se tudi manj namoči. Se je obnesla tudi slama...
Za sedanjega psa sem pa že kupila peno in nepremočljivo oz. vodoodbojno blago in bom naredila blazino. Všeč mi je, ker se ta material lahko spira pod tekočo vodo in ko je pes moker, se ne vpije v ležišče, samo obrišeš in je. No, upam, da se bo tako obneslo, kot sem si zamislila  :)
Je bilo pa res zoprno to nedeljo, ko je čisto cel dan padal dež. Njemu je bilo blazno zabavno, ko sem ga vsakič brisala in sva se potem še cufala za brisačo ::) ;D

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1125 : 17 Maj 2011, 12:50:06
Ja sej sem jo zbrisala kar fajn pa se je samo na ene par mestih posušila dlaka - glava je bila pa še mokra. No bomo že ampak Zoja takooo uživa na dežju da smo vseeno šli na sprehod.
Sem bla čist navdušena da mi je prinašala palice ker jih ponavadi noče.  :P

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1126 : 22 Maj 2011, 16:31:32
HejHoj !

Danes smo bili z Zojo na enem super sprehodu z dvema hrtinjama in flatkotom Aš-om ! Zoja je bila res noro pridna. Še par mescov nazaj se z hrtinjama ni lih kaj lepo igrala danes so imele pa res lepo igro.  :o
Zoja je čisto zmatrana , so plavali in tekli kot nori   :P in zdaj bo spala verjetno še zelo dolgo.  :D

Par slikic:

Athena & Ametista

Aš & Zoja - najboljša prijatelja.  :-*

To je za enkrat vse . Lp ,

Neja & mala Zoja

Medvedka

• *
Odgovori #1127 : 31 Maj 2011, 23:29:03
lepotiiiica  :-*

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1128 : 04 Junij 2011, 21:45:32
No da pobrišemo prah iz te teme  :P.

Vzgoja za mladega psa se je že končala in Zoja ima sedaj počitnice  :D . Zelo se je izboljšala seveda bo pa treba še veliko delati z njo kar nam je seveda v užitek.  ;D
No pa ker ni veliko pomembnih stvari bom prilepla še kakšno slikco :

Trikce naravnost obožuje  :o prosi :

Zoja & Šema

naša velikanska lepotička  :-*

To je zaenkrat vse ! :)

Lp , Neja & Zoja

Inanna

• *
Odgovori #1129 : 07 Junij 2011, 20:02:21
Jaz sem pa pravkar izvedela, zakaj sošolca Lupa zadnje čase ni na treningih...vrnili so ga vzrediteljici :-\
Menda se kar ni in ni izboljšalo stanje.
Čeprav, meni se je zdelo (v šoli), da gre na bolje, je bilo kar očitno, še sami so tako rekli. Nič pa ne gre čez noč, jasno. Ne razumem te odločitve.
Zdaj čakajo novega mladička.

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1130 : 08 Junij 2011, 21:49:03
Ojoj.  :(
Pa čakajo na mladiča druge pasme.? Ja nič ne gre tako hitro. Verjetno doma ni bil tako priden al pa kaj...

Inanna

• *
Odgovori #1131 : 08 Junij 2011, 23:53:45
Ne, na istega, v isti psarni ???

Ne vem, sami so rekli, da gre očitno na bolje, pa sem domnevala, da bolj doma kot pa v šoli...

Medvedka

• *
Odgovori #1132 : 12 Junij 2011, 20:36:42
ok, ne razumem ... ni bilo ok zdravstveno ali vedenjsko?  ???

Inanna

• *
Odgovori #1133 : 12 Junij 2011, 21:54:30
Vedenjsko...
Mislim, da sem v prvem prispevku napisala nekaj okoli tega. Ampak, kot sem omenila, se je že izboljšalo. Zato mi ni jasno.

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1134 : 22 Junij 2011, 08:57:58
Živjo !  ;D

No da pobrišemo prah iz te teme, bom napisala par novičk.
Zoja je še vedno naša pridnica , ima pa tudi "slabe" dneve in je prava porednica, ampak se že zmenimo  :D.
Ker so počitnice se bova več posvetile trikcanju, zato smo kupili kliker  :P. Zna že veliko trikcev - dama (prekriža desno tačko), lady ( levo tačko) , desno ( se zavrti v desno) ,  puf ( se uleže na hrbet) , prosi ; in še veliko drugih.  :) Je zelo pridna učenka.  :-*

Spoznali sva veliko pasjih prijateljev : Kivi (gladkodlaki prinašalec) , Nala ( mešanka ) , ...
Igra se ji je zelo izboljšala , se lepo igra tudi z manjšimi psi. ;D 8) Odpoklic je super če je sama brez pasje družbe , če ima pa družbo je pa raje ne kličemo ker ne pride.  ::)

Slike pa pridejo kmalu. :P

Lp, Neja & Zoja.

maya

• *
Odgovori #1135 : 25 Junij 2011, 19:07:20
No če snežinka* ne bo dala fotk iz našega sprehoda bom pa jaz.  :P

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1136 : 25 Junij 2011, 21:17:57
Maja hvala ti.  :-* Ju3 bo pa še veeeeelik več slikc.  :D

lumesa mi in Zoja bi že radi spoznali Ziggy-ja   :o :P

cani

• *
Odgovori #1137 : 04 Julij 2011, 12:58:27
Ta lepotec Uny (kličemo ga Kani) živi v Portorožu. Malo se pritožuje nad vročino, drugače je kar ok. Občasno se ohladi v morju. Star je 14 mesecev in ima 65 kg. :)

snežinka*

• *
  • Dogs are my life.<3
Odgovori #1138 : 11 Julij 2011, 15:15:57
O Uny je pa verjetno od Ludvika bratec.  :o

No očitno vsi spite... :P
Mi uživamo na polno , malo se tud mi pritožujemo nad vročino ampak ni panike.  :D Zoja plava na polno , če ima svoje žogice je še posebej NORA. ;D
Trikcamo napolno; zdaj se učiva obrat v levo in to da ji daš pribolšek na nos  :P Zna pa že delati mehurčke  8)

Aja... Danes so Z-jevčki stari 9 mesecev.  :-*

Lp , Neja & Zoja

Ron_landseer

• *
Odgovori #1139 : 30 Julij 2011, 18:39:32
Pozdravček tudi od naju z Ronom!
Dolgo se nisva javila, ker se ves čas ubadamo z Ronovo šepavostjo. Zdaj že tako šepa, da ko sedi ima levo tačko skos u zraku, ko pa hodi, pa se trudi čim manj stopit na levo nogo. Ne vem, kaj bi lahko bilo, veterinar ga je pregledal, vendar ni ga nč zabolelo, ko mu je tipal nogo, verjetno nam preostane le še rentgen, če bo kaj več pokazal. Ves čas leži in nikamor ne hodi na sprehode, veterniar mu priporočil počivanje. Kilogrami ne vem če so tok bistveni, namreč Ron tehta zaj 102 kg, vendar prej ko jih je imel 104, ni šepal. Če v nadaljnjih dnevih ne bo boljše, ga bomo odpeljali na rentgen.
Vidim, da vsi uživate s svojimi kosmatinci, Snežinka imaš čudovite slikce od Zoje in že pridno raste. Kok kg pa ima zj Zoja?

Lp Sabina in Ron

Psi so zakon!!