Tuli, ko je sam

mia+zar · 6085

mia+zar

• *
: 11 September 2007, 15:33:38
Problemov pa še ne bo konec.
Ta naš mali črni vragec je  grozen ko je sam.
Takrat tuli , laja... To dela tako živčno, da včasim mislim da se mu bo zmešalo. In to lahko dela tudi 2-3 ure. >:(
Baje pri tej ne-vem-kakšni motnji pomaga samo veterinar, ki da nasvete in pomirjevala( ???) ter pasji inštruktor.

Aja, naš pes kaže vse znake te motnje: tuli( in laja) ko je sam, ko pa je v družbi pa vedno hodi za njemu najljubšo osebo.

Sosedje so že obupali nad njim :-[,  v meni pa še sveti kanček upanja. Mi lahko pomagate? :(

If there ever comes a day when we can't be together keep me in your heart, I'll stay there forever.
(Winnie the Pooh)

Taja_the_vizsla

• *
Odgovori #1 : 11 September 2007, 15:55:31
Pozdravljena,

to kar opisujes je najverjetneje locitvena tesnoba. Zadevo pa se vsekakor da resiti, tudi mi smo jo  ;)

Nasa vizla je bila sposobna se dret tudi 4 ure skupaj - neprekinjeno, soseda se je ze penila in lepila grozilne listke na vrata.
Pa smo si nasli varusko (ja, prav zares), h kateri smo jo peljali, ko je bilo treba v sluzbo ali na fax. Ko je bila pri njej, problemov sploh ni bilo. Smo pa kmalu kupili boks (kar precejsen: 100*80*90cm) in jo pocasi navajali nanj. Najprej spoznavanje, nato minuta ali 2, cas smo podaljsevali in box je nato pridno uporabljala skoraj eno leto. Na boks se je povsem navadila, to je bilo njeno zatocisce in vedno je v njem pocakala brez lajanja. Pred nekaj meseci smo tudi boks umaknili, sedaj pa ni prav nobenih problemov. Lepo pocaka v dnevni sobi, kraljuje na kavcu, unicuje pa tudi ne nicesar. Skratka, problem je resljiv, pri nas je ucinkovala uvedba boksa.

Koliko pa je star tvoj pesjan? Po slikci sodec je gordon seter, torej pticar - pes z ogromno energije za pokurit  :)
Vsekakor pa ti svetujem cimprejsnje solanje in cimbolj razsciscen odnos vodnik - pes. Lahko se obrnes tudi na DLP - Drustvo ljubiteljev pticarjev, to je res pravi naslov za vsa vprasanja glede vzgoje pticarja.

Lp, Laura

mia+zar

• *
Odgovori #2 : 12 September 2007, 19:39:50
Prav imaš ;D res je gordon seter. Star pa je eno leto in pol.
Ampak, mi imamo doma en pesjak v katerem je tudi zelo velika pasja uta.Ta pesjak je tam že od prejšnjega psa in naš sedanji gordon je ne uporablja kaj dosti.Raje leta okoli in lovi sence. :-9
Ima pa tudi svojo 'sobo'. :)  Velika je 2×2m iz nje ima prost izhod na dvorišče cel dan in noč. Ne sme pa v naš del hiše (razen zvečer). Je pa tako, da mora iti skozi garažo. In ko je sam doma garažo zaklenemo, zato tja ne more, ampak ima ta prostor res zelo rad. Zato ne vem ali bi ga navajala na pesjak in uto (nočem ga zapirati v pesjak ko je sam doma-naj leta okoli hiše) IN na njegovo 'sobo'.V pesjaku bi bil, ko bi bil sam doma, v 'sobi' pa ko bi bili vsi v hši in bi bil sam ZUNAJ. Misliš da bi bilo to preveč zakomplicirano?
Ampak ti, si uporabljala kakšen ukaz, ko si jo navajala na pesjak ali kako? V eni knjigi sem prebrala, da se da ločitveno tesnobo rešiti tako, da psa naučiš ukaza ostani.
Kako pa si ti to naredila?
LP

If there ever comes a day when we can't be together keep me in your heart, I'll stay there forever.
(Winnie the Pooh)

mia+zar

• *
Odgovori #3 : 12 September 2007, 19:41:30
Ali na to vedenje vpliva tudi to, da si je naš gordon podredil dedija, ki se največ ukvarja z njim? ???

(Winnie the Pooh)

yonna

• *
Odgovori #4 : 11 December 2007, 13:51:20
mi smo imeli doma podobne probleme z isto pasmo. če smo jo samo zaprli sami v sobo je tak zganjala, da bi človek mislil, da imamo izganjalca hudiča v tisti sobi. To je pač pasma, ki ne mara biti sama, ker se res navežejo na človeka. pri nas smo težavo rešili tako, da smo se "odplazili" ven, ko je psička spala in ni opazila, da je sama doma. Drugače pa še vedno, kadarkoli vidi, da kdo obleče bundo, začne zganjati norčije in je pol vsa užaljena, ker ne gre zraven ven.

damayanti

• *
Odgovori #5 : 11 December 2007, 16:10:34
 Mislim , da bo kar držalo to kar je napisala yonna. Jaz sem bila opozorjena  že ob nakupu mladiča , da je to pasma ki ne mara biti sama. Čeprav smo se trudili več kot leto in pol, da bi ga odvaditi tuliti. Pri nas ni samo tulil, ampak je bil zmožen lajat-> beri "nabijat" cel čas, ko je bil sam in to brez prestanka. In tudi razno razna sporočilca( listke na vrata) smo dobivali od sosedov. In ko smo prišli tako daleč, da smo ugotovili , da ne bo nič drugače smo mu nabavili družbo. Dino.  Sedaj je pa mir.

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

mia+zar

• *
Odgovori #6 : 02 Januar 2008, 09:26:27
Hvala.
Pa je res nekaj na tem, da gordoni ne marajo bit sami!
Yonna: Zar dela enako. Ko vidi da ne bo šel zraven je cel užaljen in te ne pogleda več.
Damayanti: ko bi tudi jaz lahko dobila še enega psa. Samo kaj , ko pa je mama trdno odločena, da je en čisto dovolj in da je to tuljenje ( in lajanje) samo 'izsiljevanje'!

:o Zdaj pa neverjetna novica :o
Enkrat (čist tako, brezveze) sem hotela Zara naučit, da se vsede na streho pesjaka. O.K. na ukaz tega še vedno ne dela, samo ko pa je sam doma, ali pa nas ni zraven pa lepo SEDI NA STREHI in NE TULI!!!!!!!! Juhuhu!!!!!   :) ;D :D :o :) ;D :o

LP Mia

(Winnie the Pooh)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
Odgovori #7 : 02 Januar 2008, 14:14:14
Ne bo dolgo (: Naš ravno zdaj sedi na strehi in tuli (laja) (:

Yo

• *
Odgovori #8 : 18 Marec 2008, 22:41:41
No, je kdo uspel vsaj delno rešiti težavo?
Mi smo imeli pasjo psihologinjo, ampak očitno ne bo nič.
Pes tuli kot utrgan, ko je sam doma.
Tuli tudi, če pustim koga pri njem in grem samo na wc, bognedaj po čike.
Tuli celo, če me oddaja na tv zanima bolj kot on.
Res me zanimajo konkretni nasveti, saj se mi bo dobesedno utrgalo od tuljenja, lajanja, cviljenja, najhujše je pa piskanje skozi nos...

zvezdicazaspanka

• *
Odgovori #9 : 19 Marec 2008, 15:03:10
Sicer sem pisala že pri lajanju, ampak še tule. Naš sicer ne laja, ko je sam doma, ker mu vedno rečem, da pridem kmalu nazaj in s tem res ni problemov.
Je pa enako kot pri tebi Yo, laja če grem na wc jaz, pa tudi če je pri meni pa gre fant za 2 minutki kamorkoli, v avtu ko žmigavec prižgem, ko smo že skoraj na cilju...
Včasih pa mori tudi s piskanjem čez nos, samo takrat ga imam na sumu, da izsiljuje in se mu ne dam, čeprav malo manjka da me s tira spravi.

Yo, kaj vam psiloginja ni znala pomagati, vsaj kakšen nasvet?

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #10 : 19 Marec 2008, 15:27:30
YO - žal ti lahko dam samo en nasvet, ki je uporaben ni pa pri nas legalen.
Psa debarkaj.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!