Moja kavalirka Iris

agility loving girl · 82538

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #330 : 12 Avgust 2009, 10:53:30
Agility loving girl, tvoja kavalirka Iris, mi je pa res zelo lepa, prav vse slice so čudovite. :) A mi lahko morda napišeš kdo sta njena starša?

Zelo mi je všeč ker je lepo košata, pa ker ima dolga ušesa, ker moj Boni ima zelo kratka..
Pobožaj jo še v mojem imenu! :-* :-*

Tudi meni se zdi prav posrečena, kljub temu iz katere psarne prihaja.. :-X

starša sta:
Beatrice Scarlett team

Versace Biely demon

agility loving girl

• *
Odgovori #331 : 12 Avgust 2009, 11:48:53
no pa da nadaljujemo..

Ker je poletje takoo vroče, smo se šli ohladit na morje..2 tedna smo kampirali na Pagu, AC Straško. Družbo nam je delal tudi papillon Mai.
Iris se dobesedno ni dalo ločit od morja :) Če sva se šli sprehajat po poti, ki je bila od plaže oddaljena 20m, sem garantirano dobila žulje, ker me je tako vlekla proti vodi..psiho mali ::) Ko sva bili na pasji plaži in je videla, kako otroci mečejo kamne v vodo, je morala biti takoj tam in jih tauhat ven..
Večkrat me je tudi prišla obiskat k sanitarijam, kjer sem šla ali na wc ali pa pomivat posode..Lahko rečem, da je imela kamp v malem prstu in je točno vedla, kam je treba zaviti, če smo šli do trgovine, na pasjo plažo ali pa smo se samo vračali na našo parcelo..Uživala je na ležalniku in v viseči mreži, zvečer pa je bil čas za akcijo. No, enkrat me je presenetila z zlobnimi iskricami v očeh sredi dneva, ko ji je zapasalo malo norenja v krogih z repom tesno pod ritjo in zadnjimi tacami pred prednjimi. Lovila sem jo okrog šotorov, dreves, po sosedovi parceli, zraven pa se ji tako smejala, da sem starše zbudila iz popoldanskega počitka. :D ko sem mislila, da se je umirila in se ji približala na 1m, je spet dobila sršene v rit in vse se je ponovilo.. Prav neumna sem se zdela sama sebi, ko sva se gledale čez dva skupajrastoča drevesa in razmišljale kdo bo koga  ::)
Imajo pa fajno naštimane pasje tuše..In enkrat se mi je smejalo pol kampa, ko mi je še preden sem jo uspela po tuširanju obrisati in pripeti, pobegnila naravnost 'domov'. Tako sem tekla za njo, da bi jo prestregla, ampak očitno nisem bila dovolj hitra, saj se je uspela večkrat povaljati v rdečkasti zemlji in kopanje se je ponovilo. Tokrat bolj pazljivo z moje strani ;)
Skratka, imeli smo se superfajn, predvsem pa nam ni bilo nikoli dolgčas :D

slikovno gradivo:

na trajektu

yo man  :D 8)

tolk z morja ;)

agility loving girl

• *
Odgovori #332 : 12 Avgust 2009, 14:32:30
ah, se mi je zdel da mam še nekje 'morske' slike..

preostanek:

wazup? 8)

čuvamo kuhinjo:

plavamo:

se potapljamo:

prinašamo..

bezamo velike skale iz morja:

se otresamo: (hey, i look like dinosour  ::) )

brišemo:

in končno zaspimo na zmočeni brisači:

agility loving girl

• *
Odgovori #333 : 12 Avgust 2009, 14:52:07
jp, vpliv morja se nam še vedno pozna :D :D
dirkamooo...

skrbimo za zdravo prehrano in pomagamo pri nabiranju padlih jabolk :)

tud utrujeni znamo bit:

joj, ne preveč pozorno gledat..lev ušesk nam noče zrast odkar je bil pred tremi leti ostrižen :-[

jenny3

• *
Odgovori #334 : 12 Avgust 2009, 15:22:52
krasne fotke! ušeskov pa sploh opazila nebi, če ti nebi povedala :)

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #335 : 12 Avgust 2009, 16:34:41
super slikce! :-*
se vidi da ste 100/h uživali 8) :-*

pa na prejšnji strani so tud hude slike! tisti dve, k je krava zadaj sta najboljši :o

Lynn

• *
Odgovori #336 : 12 Avgust 2009, 16:35:57
Živjo,

hvala za slikce od staršev. :) In ostale slike so tudi čudovite, sem pa zdej prvič vidla kavalirja ki se potaplja.. :D Moj nikoli ni plaval,
kar je kar škoda.. Je pa res zelo lepa, tvoja Iris.. :-* :-*

silver

• *
Odgovori #337 : 13 Avgust 2009, 11:34:53
Se vidi da uživate.
Super fotke!  :-*

teja con panto

• *
Odgovori #338 : 17 Avgust 2009, 00:14:21
kašna lepotička je. dolgo sploh nisem vedela, da obstaja ta pasma, zdaj pa mi je vedno bolj pri srcu ;D  :-* za lepotičko  :)

rest in peace my precious friend

agility loving girl

• *
Odgovori #339 : 19 Avgust 2009, 18:01:22
Ratitovec:

Potepanje po Dolenjski:
bilo je zabavno :) Iris je za žabam skakala v bajer z lokvanji, želvami in belouškami (hvala bogu nismo nobene vidl) in ker je bila vsa mokra, se ji je energija spet nafilala in je norela po parku, se valala po pesku itd.

Spet photoshooting:

ušeska ;D

Jamsi

• *
Odgovori #340 : 19 Avgust 2009, 19:52:38
Kere lepe slikce, pozirat pa zna  ;)

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #341 : 19 Avgust 2009, 20:02:48
Luštna je...zelo :o :o :o

Lynn

• *
Odgovori #342 : 19 Avgust 2009, 22:16:29
O, super slikce, res je luškana! :D

Jamsi

• *
Odgovori #344 : 06 September 2009, 18:42:54
Kva je dobra, sploh k pleza na lojtro  :D

silver

• *
Odgovori #345 : 06 September 2009, 20:09:07
Super sta!  :o

culto

• *
Odgovori #346 : 08 September 2009, 21:37:20
Iiiiiiiiiiiiiii, country girl Iris :o...lepoooo ;)

agility loving girl

• *
Odgovori #347 : 25 Oktober 2009, 22:47:54
Da se spet malo oglasiva.
Ponovno sva bile na pregledu srčka na VF. Iris me je čisto osupnila, ker tako pridna pa res še nikoli ni bila. 7 veterinark se je z njo ukvarjalo 2 uri in pol, naredile so ji 3 EKGje, UZ, izmerile pritisk, vzele kri, jo izmerile. Na mizi je ležala tako pri miru, da je večino časa še držati ni bilo treba. Ni se upirala, kljub temu da so ji po telesu prestavljali elektrode. Bila je deležna še malo fotografiranja, ko je pozirala z vsemi žicami pripetimi nanjo :D Pri UZju pa je zaspala..
V čakalnici si je izborila svoj stol, včasih s trikci malo zabavala ostale čakajoče, pomagala zbudit 'omamljene' pse, ki so prišli z rentgenskega slikanja, me pridno čakala pred straniščem in žarela v vsej svoji cartljivosti :D Prav ponosna sem bila nanjo. Včasih je malo zoprna in zna šavsnit, če se kdo preveč vanjo vtika, tukaj pa se je popolnoma predala kljub temu, da je na sebi občutila 14 rok..Bila je res pravi sonček :-*
Izvidi so malo slabši od maja :( , dobili sva recept še za ene tablete, ki pa jih moram iskat v Italijo, ker ji v Sloveniji ne prodajajo. (hm, to pa tudi ne vem, kako hitro me bodo poti zanesle čez zahodno mejo :-\ ...če v bližnji prihodnosti sploh kdaj..)

Nekega lepega popoldneva smo se z družino odpravili nabirat kostanj. Sprva je bila Iris čisto nesrečna, hodila je previdno, vsake toliko časa držala eno tačko v zraku. Ko sem ji obula čeveljčke je postala popolnoma drug pes..norela je gor in dol, ni več pazila kje hodi, mi nagajala, hkrati s tačkami kopala kostanje iz ježic in imela ogroomen nasmešek na obrazu ;D
Ko je švignila mimo tebe, si mislil, da se ti bliža eden od gozdnih kopitarjev, ker je tako topotalo ::)

Sicer pa uživamo po starem in še vedno skrbimo za dobro kondicijo :)

lisa-srček:

vse fotografije posnete s strani Tee (Mai*the*little). Hvala Tea!

silver

• *
Odgovori #348 : 26 Oktober 2009, 08:26:43
Čudovite fotke! Iris je res ena taka posrečena psička.  :-*
Pa upam, da se izvidi izboljšajo..

Simona_Dina

• *
  • Mali Piškotek.
Odgovori #349 : 26 Oktober 2009, 19:37:44
Hjoooj kakšna lepotička je tole  :)

agility loving girl

• *
Odgovori #350 : 27 Oktober 2009, 09:32:25
Hihi hvala :) je moja mala prinčipesa :-*

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #351 : 10 December 2009, 09:18:20
Hej.
Zadnji dve urci sem prebrala tvojo temo in moram reči, da sta res super. Sploh agility in trikci, da dol padeš  :o   :o

Vidim, da imajo kavalirji zelo kosmate tačke, pa me zanima, a se jim nič dlaka ne ostriže okol tac?  ???  Ker tudi moja ima kosmate tace, ampak ji dlako ostrižem, je bolj higienično (se blato, sneg ne nabira toliko in tudi do vnetja ne pride).

Ko si napisala, da ima levo uho krajše, ker se ni nazaj zraslo, si mislila dlako, a ne? Če jim ostrižeš dlako, ne zraste nazaj?

Pa še to, a imajo kavalirči pogosto težave s srcem? Je to dedno pogojeno? To verjetno pomeni, da zdaj ne bo imela mladičkov? 

Kristinca & Florinca

agility loving girl

• *
Odgovori #352 : 10 December 2009, 10:35:17
Hihi, hvala, si si pa vzela čas :o
Trenutno ima postrižene tace, ubistvu ima pozimi in jeseni vedno postrižene prav zaradi snega, blata..Za razstave se jih ne sme striči, te diskvalificirajo. Ampak jaz itak ne hodim na razstave, rabim bolj 'praktičnega' psa za delo  ;)
Ja, ja, dlako na levem ušesu :) Dlaka že zraste, samo njej ni popolnoma in je malo smešna :D

Težave s srcem so dedne. Pred nakupom bi se vsak moral pozanimati o prednikih in njihovem zdravju. Pasma je zaradi parjenja obolelih psov že zelo nastradala. Obvezne preglede pred vzrejo imajo mislim da le v Nemčiji in Skandinaviji.
Ne, ona ne bo imela mladičev, čeprav so mi rekli, da jih mam lahko vseeno. Ampak nočem prosucirati psov, ki bi škodili pasmi. ;)

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #353 : 10 December 2009, 10:46:09
Zelo zanimivo tole z dlako. Pri setrih pa na razstavi dobiš slabšo oceno, če pes NI ostrižen (pa ne samo po tacah, tudi okoli vratu in ušes - cel protokol  ::)  ).  Jaz moji strižem na pribl. 3 tedne, ker sem v stanovanju in se ful pozna manj blata. No, pa tudi lepše tačke so mi, če je dlaka ostrižena, zato sem takoj opazila kosmate tace od tvoje Iris.  :D

Keep on the good work  ;D  ker vaju je res lepo gledat. Imata ful dost trikcev, ampak vidim, da je majhen pes toliko bolj praktičen. Jaz ne bi mogla narest recimo skakanje skozi obroč iz rok, pa tudi cikcak med nogami je težaven, ker je tako velika (ali pa jaz premajhna  :D ).

Kristinca & Florinca

agility loving girl

• *
Odgovori #354 : 10 December 2009, 13:27:18
Jap, mali so malo bolj praktični :P no ja, za določene stvari..

Imava pa v pripravi trenutno še 2 filmčka z novimi trikci. ;)

Ewe

• *
Odgovori #356 : 11 December 2009, 00:04:54
Super sta! :o Sta mi dali zopet nekaj novih idej za učenje.

silver

• *
Odgovori #357 : 11 December 2009, 14:58:36
Super ideje, izvedba pa še bolj!  :o

agility loving girl

• *
Odgovori #358 : 11 December 2009, 15:02:43
Super ideje, izvedba pa še bolj!  :o

Ha, kaj pa video na splošno, a?  :P ::) spremljava, izbira, besedilo, prehodi, povezovanje  ;D ::) ::) :D

silver

• *
Odgovori #359 : 11 December 2009, 15:18:28
Ha, kaj pa video na splošno, a?  :P ::) spremljava, izbira, besedilo, prehodi, povezovanje  ;D ::) ::) :D

Ja to pa že itak, kot vedno.  :P
Sploh glasba je super izbrana. Ampak tisto proti koncu je pa malo žalostno, ampak konec pa prisrčen.  ;D