Dam v hrano, če ni hujšega (recimo sračkanje po snegu), Žepku pa sem ob napihovanju dala z injekcijo kar v gobček.
Ma ne vem v čem jim je finta, saj če sama ne bi imela ene res hude zastrupitve (sem bila res na robu) in posledično se je moj prebavni trak res dolgo k sebi spravljal in sem na marsikaj reagirala hudo slabo, tudi ne bi vedela tega. Ob napadu mi ni pomagalo popolnoma nič, oglja sem lahko pojedla po celo škatlico, Linex je bil za vzorec in kot sem že napisala, ko sem dobila Sikapur, je bilo olajšanje v trenutku.
Tudi ko se je moj shih-tzujek napihoval in je izgledalo kot zasuk želodca (2x smo leteli k veterinarju), tretjič nisem imela avta in sem morala čakati na prevoz, sem mu dala sikapur in so se v 5 minutah plini spustili. Ko je imel še en tak napad sem ponovila in spet enako. Sedaj vedno, če gre kam v varstvo, dobi to zraven in navodila, ker se je zgodilo že 4x in me je strah, da se ponovi.
Dejansko vsak okoli mene, ki začne driskat/bruhat, pa naj bo pes ali človek, ga zabašem s tem in je v momentu konec. Seveda kot sem že napisala, so to bili vse lažji primeri (nič resnejšega, se mi zdi), no razen mene, ker so že mislili, da imam žolčne kamne, ko sem imela take napade krčev.