Driska

ninci · 112151

Felina

• *
Odgovori #150 : 09 Februar 2012, 17:41:59
Moji po bikovkah vedno mehko kakajo, en, ki pa je malo bolj občutljiv, pa ima  eno rundo majhne driske, zato jim tega tudi ne dajem pogosto.

Malo opazuj in izključuj iz prehrane kar mu ne ustreza, ker če večinoma lepo kaka, potem ni nekega večjega problema.  ;) Se je pa pri mojih v mladosti pojavljalo več takšnih problemov, s starostjo pa vedno manj, sedaj je že tako, da lahko požerejo skrajda vse, pa ni nekih posledic, razen ko se nažerejo snega, potem pa je tudi krvava driska, pa pač k hrani dodam sikapur (prebava se takoj umiri), splošno pa jih pazim kolikor se le da, da ne pride do tega. 

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #151 : 09 Februar 2012, 20:47:04
Sigurno pripomore tudi stres zaradi menjave doma.

battito animale

Macika

• *
Odgovori #152 : 09 Februar 2012, 20:57:22
Felina, ta Sikapur se dobi v lekarni? Mi imamo malo težav zdaj s tem snegom, ker se tamalemu ne da dopovedat, da se to ne je  >:(

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

Felina

• *
Odgovori #153 : 09 Februar 2012, 23:40:30
Ja, samo potrebno je reči za želodec, ker je ista varianta proti herpesu, le v manjši pakungi, da ne boš čudno gledala na blagajni.  ;) Pa ponavadi pri prvi dozi dam malo več kot piše na embalaži, potem pa se držim navodil, oziroma če je takoj ok (kar ponavadi je), več ne dajem.

V bistvu mi je zelo zanimivo, da v lekarnah še niso ugotovili kako res dobra stvar je to. Ravno nekaj dni nazaj je kolegica zvečer priletela po sikapur za psico (mi imamo to sedaj vedno na zalogi), ki je tekom dneva vse izbruhala, je bilo že po prvi dozi ok. 

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #154 : 10 Februar 2012, 08:38:22
Kako ga pa dajete? Kar po zlici v grlo?

Ma res ne vejo za ta Sikapur, jaz sem zadnjic mamo poslala v lekarno pa je prisla domov z Linexom ??? ker so ji v lekarni rekli, da je boljsi ::)

battito animale

Macika

• *
Odgovori #155 : 10 Februar 2012, 09:07:00
Felina, hvala! Za mladiča bi se doziralo kot za otroke ane? Nima glih driske, pač pa tko mehko blato, pa mal krvavo sluz. Smo pa tudi na dieti zdaj že drugi dan...

Ja, tud js sem mami razlagala že za to, pa so ji v lekarni rekli, da je Linex najboljši.

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

Felina

• *
Odgovori #156 : 10 Februar 2012, 09:54:16
Dam v hrano, če ni hujšega (recimo sračkanje po snegu), Žepku pa sem ob napihovanju dala z injekcijo kar v gobček.

Ma ne vem v čem jim je finta, saj če sama ne bi imela ene res hude zastrupitve (sem bila res na robu) in posledično se je moj prebavni trak res dolgo k sebi spravljal in sem na marsikaj reagirala hudo slabo, tudi ne bi vedela tega. Ob napadu mi ni pomagalo popolnoma nič, oglja sem lahko pojedla po celo škatlico, Linex je bil za vzorec in kot sem že napisala, ko sem dobila Sikapur, je bilo olajšanje v trenutku.

Tudi ko se je moj shih-tzujek napihoval in je izgledalo kot zasuk želodca (2x smo leteli k veterinarju), tretjič nisem imela avta in sem morala čakati na prevoz, sem mu dala sikapur in so se v 5 minutah plini spustili. Ko je imel še en tak napad sem ponovila in spet enako. Sedaj vedno, če gre kam v varstvo, dobi to zraven in navodila, ker se je zgodilo že 4x in me je strah, da se ponovi.

Dejansko vsak okoli mene, ki začne driskat/bruhat, pa naj bo pes ali človek, ga zabašem s tem in je v momentu konec. Seveda kot sem že napisala, so to bili vse lažji primeri (nič resnejšega, se mi zdi), no razen mene, ker so že mislili, da imam žolčne kamne, ko sem imela take napade krčev.

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #157 : 10 Februar 2012, 10:12:22
Aja, v bistvu jim ob driski cisto normalno das naslednji obrok, samo zlico sikapurja not?

Ma niti meni niti mojim psom ne pomaga niti oglje, niti Linex. Pa sem probala tudi Linex forte. Sploh ne vem, zakaj ga tolko forsirajo.

battito animale

Felina

• *
Odgovori #158 : 10 Februar 2012, 10:19:50
ja, v bistvu dam normalno obrok in v hrano :)  Dejansko sem nehala komplicirat, ker je do sedaj vedno pomagalo.

Za Ai-ja, ki ima okoli 22 kg dam za prvič dve jedilni žlici, potem pa vidim kako in kaj, recimo sedaj pri snegu, je imel krvavo drisko in se je zgodilo prvič, da ni zdržal, ker me ni bilo doma, sem nato ponovila drugi dan ob hranjenju še enkrat z eno žlico, pa imamo že nekaj dni mir (v bistvu je bilo ok že takoj, ampak sem vseeno ponovila, ker je bilo kar grdo), kljub temu da baraba še vedno žre sneg, če ga ne gledam. Pa v hrano še dam dosti vode, ker na embalaži priporočajo, da piješ zraven.

Meredith

• *
Odgovori #159 : 10 Februar 2012, 10:55:34
Hvala vsem za odgovore :) bomo res ukinili vse priboljške, da vidimo če mu briketi pašejo, potem pa naprej. Res ni tako hudo, včeraj popoldne je potem še enkrat normalno kakal, danes pa sploh še nič..zdaj ga bom peljala ven pa bomo videli kako bo.

Tale Sikapur se pa res sliši fajn..moram nujno nabavit, če ne za Timija pa zase ;D pred letom in pol sem imela salmonelo in sem bila čisto fuč, skoraj sem dehidrirala, linex forte ni nič pomagal in en mesec nisem mogla nikamor. Škoda da takrat nisem vedela za tole.

_maja_

• *
Odgovori #160 : 20 April 2013, 13:33:30
Zdravo!
Mi imamu tudi težavo z drisko, ampak ta driska se pojavi, ko mu pripravim kuhano zadevo (meso+makaroni ali riž). Občasno v tej driski opazim tudi kri. Ko je brikete je vredu edina težava je v tem, da smo zamenjali že ene 4 vrste briketov, ker jih preprosto noče jesti. Prvo in drugo porcijo briketov bo pojedel potem se pa neha... >:(
Bi bila zelo vesela kakega nasveta.              Hvala

fbShark

• *
Odgovori #161 : 27 Maj 2013, 05:57:14
Možno je, da zaradi briketov.
Mi imamo tudi zdaj problem z drisko in sumim na brikete. Meni je čudno, ker je imel skoz brikete Tehni-cal in ni imel nobenih problemov (driska in nič). En dan sem ga postila, en dan pa je dobival samo prekuhan riž. 2 dni je imel normalen kakec, danes pa spet driska potem ko sem mu dala nazaj brikete. Kakšen nasvet prosim?

*Amor Vincit Omnia*

_maja_

• *
Odgovori #162 : 30 Maj 2013, 12:43:44
Zdj se je pri nas zadeva že umirila. Med brikete mu zmešam še mal omakice k se jo da dobit v trgovinah za male živali in zdj je normalno. Predvsem pa ni več driske :)

fbShark

• *
Odgovori #163 : 30 Maj 2013, 15:39:02
Pri nas je tudi zdaj vse vredu in trd kakec (tak kot more bit). Je pa trajalo več koč kot 1 teden da ima zdaj normalno.

*Amor Vincit Omnia*

Vezalka

• *
Odgovori #164 : 02 Julij 2013, 08:08:02
ali ima kdo izkusnje s tem probiotikom?

http://vsl3.si/

Natalija

• *
  • Lastnica dvornega norčka ;)
Odgovori #165 : 12 November 2013, 11:21:35
Koliko Linex tablete za 7 kilogramsko psičko. V zadnjih 14 urah driska non stop (8x do zdaj) krivda pa je moja saj se ji dala včeraj zjutraj premrzlo hrano direkt s hladilnika >:( :'(

Papillonček

• *
  • Papillon & Tibetan spaniel owner
Odgovori #166 : 12 November 2013, 14:36:34
meni so sicer za odraslo mačko rekli eno kapsulo na dan, mislim da škodit ne more.

denis93

• *
  • Dogo Argentino/Argentinska Doga <3
Odgovori #167 : 05 Januar 2014, 18:34:13
Živjo :)
A bi mogoče kdo vedel zakaj moj argentinc prvič kaka normalno drugič, tretjič,(včasih tudi četrtič) pa bolj oz čist driskasto.. ?
Namreč stvar je taka, ko greva na sprehod ( 2-3ure) se kmalu v štartu prvič pokaka (prvič je zmeraj v redu oz dokaj v redu kakec, se pravi dovolj čvrst oziroma ima obliko ) in po tem če je sprehod daljši oziroma bolj intenziven se zmeraj pokaka še drugič tretjič.. a zmeraj driskasto, res da je malo ampak je pa..
Hranim ga z belcando junior maxi, pes je star skoraj leto, in dal sem mu že linex in oglje a stvar se ne izboljša.. Drugače je normalno aktiven, požrešen in use..
Probal bom še zamenjati hrano za taste of the wild ali pa bosch, ker so mi ih priporočali..
Ka bi lahko bil vzrok ?

A dog is the only thing on earth that loves you more than he loves himself.”
― Josh Billings

Tejch

• *
Odgovori #168 : 05 Januar 2014, 18:48:09
Sem opazila že pri večih psih, da ko se gibajo več kot normalno se najprej normalno pokakajo, naslednja kakanja pa so driske. Moji se je tudi to dogajalo, da ko je imela res dolg (10 km) sprehod, da je tudi kakala tako. Sedaj sem zamenjala hrano, zdajšnja bolj ustreza njeni prebavi in tudi koži in tudi tega driskanja po večji aktivnosti načeloma ni  ;)

denis93

• *
  • Dogo Argentino/Argentinska Doga <3
Odgovori #169 : 05 Januar 2014, 18:56:38
No bom tudi jaz probal zamenjati hrano, ker mislim da kakšnega večjega problema ne more biti ker je pes skoraj nenormalno aktiven in tudi požrešen  :D

A dog is the only thing on earth that loves you more than he loves himself.”
― Josh Billings

Lary

• *
Odgovori #170 : 20 Marec 2014, 12:02:22
Pozdravljeni!
Jaz imam podoben problem s svojo 3mesecno staro psičko. Ko smo jo pripeljali iz zavetisca je po 1 tednu zbolela z kuznim kasljem. Dobila je tudi drisko. Veterinar ji je predpisal antibiotike in nam je dal brikete proti driski. Antibiotikov sedaj ne jemlje ze več kot 1teden driska pa je sevedno prisotna. Danes zjutraj je bila celo zelena. Briketi seveda niso pomagali .. Ker ima drisko res sevedno odkar jo je prvic dobila. Kaj bi bilo pametno nardit? A se da kaj kupit proti driski?
(Hranimo pa jo z Trainer briketi za mladiče in oče ji je dal parkrat konzervo ampak sem mu rekla naj odneha ker postane izbircna pa se hujsa driska je)

Lunette

• *
Odgovori #171 : 20 Marec 2014, 16:06:12
Riž daš kar v mrzlo vodo. Kuhaš tako dolgo, da je pocast/sluzast (recimo da vre tko ene 20min je običajno že kar ok). Ohladiš s sluzjo vred, zraven vmešaš kuhane piščančje prsi. Običajni prvi recept za zapiranje driskavega psa. Če ne pomaga pa nadalje preiskuješ opcije. A veterinar pa nič kaj ni svetoval razen njihovih intestinal briket?

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #172 : 20 Marec 2014, 16:57:44
A vam ni dal kaksnega Farmatana, Fermactiva al kaj podobnega?

battito animale

martina.o

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #173 : 20 Marec 2014, 17:24:08
Pri mladiču je nujno treba postaviti diagnozo, če driska tako dolgo traja. Potem pa zdravljenje - segurno elektrolite.
In poskrbi za dovolj tekočine, če ne pije moraš dajati z brizgo.
In da slučajno ni krvava driska.

I don't regret my past, I just regret the time I wasted with the wrong people.

Lary

• *
Odgovori #174 : 20 Marec 2014, 18:10:30
Ne samo intestinal brikete.
Bom probala s rizem da vidimo.

Lunette

• *
Odgovori #175 : 20 Marec 2014, 18:40:25
Ja ampak to nima kaj trajat dlje od dveh dni. Za mladiča so lahko dlje trajajoče driske, brez pametne diagnoze, usodne. Ne strašim, ampak driske pač niso normalno stanje psa. V bistvu imaste že več dni trajajoče stanje pri psu, ki ga izčrpuje.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

martina.o

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #176 : 20 Marec 2014, 19:09:06
Ne vem, kaj sem pa jaz napisala  ::)

Nehajte z rižem pa ne vem kaj.. še blažev žegen ali kaj
K veterinarju, ki zna postaviti diagnozo in potem zdraviti !!!

Kaj je s folkom?

I don't regret my past, I just regret the time I wasted with the wrong people.

Lunette

• *
Odgovori #177 : 20 Marec 2014, 19:33:51
Se tudi jaz sprašujem kaj je s folkom  :) Ker eni skačejo v luft za žabjo volno, spet drugi pa pacajo dlje kot je treba. Hja. Tko je.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

KARMEN

• *
Odgovori #178 : 20 Marec 2014, 21:07:06
Farmatan kapsule, prvih nekaj dni kar dvojno dozo, saj niso škodljive. Zelo hitro deluje tudi ena črna pastica v tubi.Če pa se v driski pojavi tudi kri, opraviti test za giardio.

Lary

• *
Odgovori #179 : 20 Marec 2014, 22:10:39
Imate prav. Jutri gre k veterinarju.