3. srečanje PeSjanarjev

Neyka · 295618

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #330 : 13 Januar 2006, 22:01:18
T.M.T. ja kot je že povedala rina...kar vprašaj vse ki so bili na vlaku...zoe, siba, ello, itd. ...pojedli smo sprevodnika itd. itd. ...ma ja povej mamici tvoji da te bo Irena merkala ;D ;D

lp

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #331 : 13 Januar 2006, 22:54:42
No ja...mene ne bo.Na vlak ne smem,ati me ne bo pelu...tako,da se mogoče vidimo v halozah ;).Imate,da se lepo jemate ;D...pa fotkejte :-*

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #332 : 13 Januar 2006, 23:01:21
ojla....ja medve z asko skoraj ziher prideva tako T.M.T jo boš lahko prečohala ;D, pa tud ti svojo mrcinco pripelji :)....drugače me pa neki še zanima,, kako se psi  tako na takih srečanjih obnašajo?...no verjetno se psi med sabo že poznajo sej ko to ni ravno prvo srečanje, a ne?...ok lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #333 : 14 Januar 2006, 09:07:44
Aska mene žal ne bo.Pa tudi,če bi bila b bila brez psa...drugače je bilo na 2.srečanju vse čist vredu,so se fajn razumel samo Ron je naskakoval >:(...

Lepo se mejte pa naj kdo drug še namesto mene prečoha :-*

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
Odgovori #334 : 14 Januar 2006, 09:12:55
Če so psi lepo socializirani pri takšnih večjih srečanjih običajno ne prihaja do težav. Četudi se psi ne poznajo med seboj.

Aska - sicer si pa nekaj govorila na sosednjem forumu, da boš kdaj prišla v Zajčjo Dobravo. Mogoče bi bilo res dobro, da pred našim srečanjem enkrat greš tja, da vidiš, kako se tvoj kuža obnaša v družbi drugih psov. V zajčji jih je namreč manj kakor jih bo na srečanju.

Drugače pa je (po mojem mnenju) kužate treba nenehno nadzorovati, da ne pride do nepotrebnih pretepov. Torej se jih že pri renčanju loči in pomiri. Tudi ni primerno, da 1 pes dominira druge. Vsak lastnik mora biti pozoren na svojega psa, da ne prihaja do nepotrebnih težav.

Naskakovanje tudi ni zaželjeno in je potrebno psa odstranit dol iz psice. Jaz že vem  :( Astor je namreč velik loverboy (najbolj so mu sicer všeč sterilizirane psičke, ampak ok.  ::) ) - ga pač skozi nadzorujem, da ne teži psičkam.

Lp,
M

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #335 : 14 Januar 2006, 10:25:50
no verjetno se psi med sabo že poznajo sej ko to ni ravno prvo srečanje, a ne?...ok lp

Poznajo ali ne ubistvu ne predstavlja nobene razlike. Pri prejšnjem srečanju sta bila dva problema Neon in Ron, obema so bile všeč dogaške riti pa se jima je zdelo, da bi se bilo za njih prav fino prepirat, kateri bo dobil katero. Drugi problem pa je bila čisto moja napaka, ko sem Smarta spustila iz oči in pustila, da se je preveč približal Rondotu. Pretepov ni bilo, kljub temu, da so bili skoraj vsi psi spuščeni. Mislim, da vsi vemo kakšne pse imamo in pač če smo v družbi agresivnih psov ali psa pripnemo ali pa ga imamo stalno 100% pod kontrolo. Pri večjem številu samcev pač pride lahko do rangiranja pa ga moramo mi rešit in ne čakat, da se zmenijo sami.
Recimo renčala je tudi Gana, ko so rinili vanjo in jih je imela dovolj, pa smo tudi njo umirili in druge pse umaknili, ko je pač imela dovolj. Pa lepo je če je kakšen pes hud do drugih, da se pač to prej pove. Recimo za Rondota je irenchy vsem povedala kakšen je, da smo svoje pse držali stran, prav tako Rina za witty...

Malo prilagodljivosti in iznajdljivosti ;), ko te bolijo roke psa privežeš za drevo ;D ali pa daš povodec v roke komu drugemu, da si malo odpočiješ ;) Sploh ni tak problem. No vsaj do zdaj ni bil in upam, da tudi v prihodnje ne bo ;)

Skakanje po samičkah pa...  ::) zgleda imajo samci poseben fetiš skakati po steriliziranih, tudi Smart ima namreč najraje prav take ::) Moški pač... seks brez odgovornosti ;D

Lp nina

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #336 : 14 Januar 2006, 10:49:40
ojla hvala vam za odgovore.  no sej noben ne bi na kako tako srečanje pripeljal ful agresivnega psa, to je pa tud res, sem vprašala samo na splošno.

Scythe , res je da sem na drugem forumu govorila , da prideva z Asko v Zajčjo dobravo  in tudi bova, samo , da trenutno okreva in to zelo dobro , ker je bila pred enim tednom sterilizirana.

Mislim, da se bo moja kar lepo ujela z drugimi štirinožci, ker socializacije je imela ogromno...tako da, če bom le imela cajt, prideva na srečanje...pa lp vsem skupi

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
Odgovori #337 : 14 Januar 2006, 14:07:59
Poznajo ali ne ubistvu ne predstavlja nobene razlike. Pri prejšnjem srečanju sta bila dva problema Neon in Ron, obema so bile všeč dogaške riti pa se jima je zdelo, da bi se bilo za njih prav fino prepirat, kateri bo dobil katero. Drugi problem pa je bila čisto moja napaka, ko sem Smarta spustila iz oči in pustila, da se je preveč približal Rondotu. Pretepov ni bilo, kljub temu, da so bili skoraj vsi psi spuščeni. Mislim, da vsi vemo kakšne pse imamo in pač če smo v družbi agresivnih psov ali psa pripnemo ali pa ga imamo stalno 100% pod kontrolo. Pri večjem številu samcev pač pride lahko do rangiranja pa ga moramo mi rešit in ne čakat, da se zmenijo sami.
Recimo renčala je tudi Gana, ko so rinili vanjo in jih je imela dovolj, pa smo tudi njo umirili in druge pse umaknili, ko je pač imela dovolj. Pa lepo je če je kakšen pes hud do drugih, da se pač to prej pove. Recimo za Rondota je irenchy vsem povedala kakšen je, da smo svoje pse držali stran, prav tako Rina za witty...

Malo prilagodljivosti in iznajdljivosti ;), ko te bolijo roke psa privežeš za drevo ;D ali pa daš povodec v roke komu drugemu, da si malo odpočiješ ;) Sploh ni tak problem. No vsaj do zdaj ni bil in upam, da tudi v prihodnje ne bo ;)

Skakanje po samičkah pa...  ::) zgleda imajo samci poseben fetiš skakati po steriliziranih, tudi Smart ima namreč najraje prav take ::) Moški pač... seks brez odgovornosti ;D

Lp nina

Nina, ni bil samo tvoj Smart .. tud Indi je čisto nor na Rino  ;) bil .. pol mu je Ambra ratala kjut a ne  ;D ;) :) :-* hahahaha .. joj kak se mi lubi pridt ..  :( morm mal premislt, glede testov itd. pol pa še mami ..

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
Odgovori #338 : 14 Januar 2006, 15:16:36
Ravno danes smo se pogovarjali v Zajčji, da dejansko vedno sterilizirane psičke samcem najbolj dišijo (baje tudi se delala neka raziskava o tem). Tudi zadnjič je bila prisotna 1 psička, ki je bila proti koncu gonitve, pa je ni noben samec nadlegoval - vsi samo na sterilizirane. Jah ti pasji moški....  ::)

Aska - seveda, naj si psička najprej dobro opomore, ker v Zajčji res neumorno letajo.  ;D

M|my

• *
  • Mali medvedek
Odgovori #339 : 15 Januar 2006, 15:24:13
Tudi mene boste po vsej vrjetnosti videli na srečanju. Za vse tiste, ki pridete z vlakom vas lahko spet počakam in gremo skupaj ;)

LP

Mašy

• *
Odgovori #340 : 15 Januar 2006, 15:32:19
Trenutno je moj brat na Bledu. In če malo premislim je do tja potreboval cca 2 uri z avtom. ;D Torej sploh ni tako daleč tale Bled (no, je daleč, ampak ne tako hudo). ::) Mogoče me celo vidite s Tysončkom. :P
Aja, ura je že določena? :-[

Lp, Maša

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
Odgovori #341 : 15 Januar 2006, 16:19:20
ob 11.00

tincy

• *
Odgovori #342 : 15 Januar 2006, 18:32:01
Mislim, da vas bom morala razočarati s tem 3. srečanjem. Sem šla včeraj na sprehod mimo tistega prostora, pa je vse pod snegom, le pot je splužena, tako, da je za sprehod uredu, za sračanje pa...malo nerodno.

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Odgovori #343 : 15 Januar 2006, 19:10:52
No sem kar vedel,da pozimi (na tem prostoru) ni primerno srečanje ;).
Ker ne že zaradi tega ,da sploh prostor " ni več viden " :D :D :D ampak JEZERO ! :o ....
Čisto zmrznjeno in pes gre po jezeru in se mu lahko zgodijo različne nesreče  :o :-[ ....

- zlom tačke
- padec v ledeno mrzlo vodo (kjer pes utone) :o
- ...
 In mislim,da to nobeden ne bi privoščil svojemu psu  :o :-X ...ane ?

lp Jure

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #344 : 15 Januar 2006, 19:21:33
mam en predlog.Lopate s sabo...ko vas bo pa zebst začel pa kidat ;D.Aja koliko je pa tam sončna stran?Ker je napovedana (???) otoplitev in se bo sneg še malo stopil potem bodo pa prvo psi poteptali :D...

YURE zakaj si pa potem mislil priti ??? Pa imaš psa pod nadzorom in paziš da ne tekatam okrog...

P.S:Ninci delaš čudeže :-*

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Odgovori #345 : 15 Januar 2006, 19:31:39
Zato,ker takrat ,ko sem jst mislil priti je blo rečeno ,da gremo v Haloze  :-\ ....
Pa itak se nima smisla kregat..,ker  ::) .... itak mojih psov ne-bo ;).

Sam nasvet sem dal.

lp Jure

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
Odgovori #346 : 15 Januar 2006, 19:47:28
Mislim, da vas bom morala razočarati s tem 3. srečanjem. Sem šla včeraj na sprehod mimo tistega prostora, pa je vse pod snegom, le pot je splužena, tako, da je za sprehod uredu, za sračanje pa...malo nerodno.

Sicer sama ne poznam tega prostora in tudi ne vem kako je potekalo prejšnje srečanje, zato me ne za lase vlečt, če bodo moja vprašanja trapasta.  ::)

Torej praviš, da je pot splužena. Samo pot? Je ali ni prostor za več avtomobilov? Koliko snega je?

Se mi zdi, da če je vsaj prostor za parkiranje, da bi šlo. Saj ne pričakujemo zelene travice za piknik, ampak zimo - ker smo sredi januarja!  ;D Sicer pa se bodo stvari do februarja še spremenile...
Aja, je tista "voda" zraven zamrznjena?

Lp,
M

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Odgovori #347 : 15 Januar 2006, 19:51:15
Ja sigurno ! :o
Pa tista "voda" je veliko vode a veš ?? bajer/ribnik/jezero..=] ::)
Pa si lohk kkšen pesjanar kej naredi  >:( ....
Mislim zdej ,ko je vse zmrznjeno... :o

lp Jure

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
Odgovori #348 : 16 Januar 2006, 17:18:52
Yure: če je tiste "vode" veliko - potem sploh ni nujno, da je zamrznjena. Več je vode (tudi odvisno od pretočnosti), težje zamrzne. Zato pa sprašujem, če je zamrznjeno, ker si tudi jaz ne želim, da bi se kakšen kuža poškodoval. ;)

Marko

• *
  • Pasji Kot Hudič
Odgovori #349 : 16 Januar 2006, 18:07:48
Naj vam povem, da ja Velensko jazaro v celoti zamrznjeno in se gor lepo drsajo in igrajo hokej. Ono jezero je pa dosti manjše in sem siguren, da je zamrznjeno. Sicer pa Gana sploh ne gre na led.  ;)

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
Odgovori #350 : 16 Januar 2006, 18:13:48
Ne vem kakšno jezero je v Ribnem pri Bledu, vendar tukaj, kjer jaz živim imamo 2 jezera - 1 je take povprečne velikosti in skoraj vsako leto zamrzne in je primerno za drsanje etc. Drugo jezero pa je zeeeelooo majhno, ampak NIKOLI ne zamrzne - tudi ni zapisa, da bi kdaj zamrznilo. Razlog je (po mojem mnenju) enostaven - prvo jezero ima maximalno globino 2m, drugo jezero pa sploh nima izmerjene globine (ker je tako globoko). Seveda to sklepam ob predpostavki, da sta oba enako pretočna (o čemer pa nimam podatka).
Ok, pustimo to - rabimo samo nekoga, ki tam živi, da nam pove v katerem agregatnem stanju je tisto jezero.  ;D

tincy

• *
Odgovori #351 : 16 Januar 2006, 18:31:09
Ja, splužena je samo pot in nekaj manjšega za avtomobile, samo za parkiranje mislim, da niti nebi bil problem, se jih pusti pač malo stran, pa se gre peš do tja.Drugače pa ja na tistem prostoru, kjer ste/so bili zadnjič približno 20cm snega.

Mislim, da si naša mlaka niti ne zasluži imena jezero ;) pri nas pravimo kar bajer. Je pa kar v celoti zamrznjen in mislim, da za pesjane niti ni nevaren, je 5cm snega gor, tako, da ne drsi-sva ga z Makom danes stestirala :) Pa če koga skrbi, da bi se mu udrlo, je led res debel (kar se sicer lahko do februarja še spremeni).

Bom jutri malo poslikala in vam nalimam kakšno slikco, da si boste lahko predstavljali, kako zgleda in se nato odločili kako in kaj :)

Lp

tincy

• *
Odgovori #352 : 23 Januar 2006, 12:33:52
Evo slikice: http://tincy.moj-album.com/album/1993936/  jih nisem limala, jih je preveč :)
Pa sami presodite, če je primerno za srečanje. Po moje bi bilo tukaj bole za kakšno pomladansko srečanje.

ella

• *
  • Lota
Odgovori #353 : 23 Januar 2006, 13:57:29
Recimo maltežan ne bi mogel hodit, pa še par...  :'(
Odvisno keri maltežan LoL.:P(hecam se)

Ja jaz pridem z vlakom, najbrž z Eto.... :-\ :-[ ::) Sicer ne vem kako bo, ko bo zagledala toliko psov, ampak...bo že. ;)

lp

Od najstarejših dni človekove civilizacije in kulture je pes njegov prijatelj in sopotnik.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #354 : 23 Januar 2006, 15:26:34
Opa: http://tincy.moj-album.com/album/1993936/?os=1994143 na tole klopico sem se pa jaz prav pošteno matrala Rona dvigniti ;D.Sedaj pa ne bi bilo problema.

A torej bajer je zmrznjen?Se gremo drsat :)?Drugače pa sneg...približno 20 psov in 20 ljudi ::),no problem.Mi se še pogajamo,samo ne ga prestavt ;)

zoe

• Moderator
Odgovori #355 : 23 Januar 2006, 16:25:34
Mene 4.2. ne bo, ker grem na srečanje avstralskih ovčarjev. Lepo se mejte vsi :)

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #356 : 24 Januar 2006, 09:03:49
Mogoče se prikažemo tudi mi. In če bomo šli na srečanje, bomo imeli v avtomobilu nekaj prostora viška. Tisti, ki ste iz Lj se  nam lahko pridružite.

Miša

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #357 : 24 Januar 2006, 10:20:51
jsz tudi nisem sigurna če pridem....bomo videli če bo šoferju ustrezalo in če bo sploh hotelm it  :'( :-[ :-\

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.  [~Josh Billing]

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
Odgovori #358 : 29 Januar 2006, 17:19:53
Ker ni nihče od "organizatorjev" komentiral stanje (zasnežen prostor, led, malo prostora za avtomobile...) izbrane lokacije za 3.srečanje, me zanima če datum, kraj in ura srečanja še vedno veljajo ali je vse skupaj zatonilo v pozabo?  :-\
Moram tudi malce vnaprej vedeti zaradi planiranja drugih stvari, usklajevanja....etc.  :-[

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #359 : 29 Januar 2006, 17:46:33
Oj!

Evo cel vikend smo bili odsotni in smo med drugim razglabljali tudi o tem srečanju. Ker so bile temperature ta teden izredno nizke in se na prostoru sigurno snegec ni nič stopil ampak je vse še dodatno zmrznilo, mislim, da bo potrebno zadevo res prestavit. Sploh če bodo temperature tudi v naslednjem tednu take, ker potem ... bomo zmrznili po 5-ih minutah.

Ne vem kaj mislite??

Lp nina