Bordojska Doga [Dogue de Bordeaux]

Topfield · 159581

naja and zemy

• *
  • Če psi niso v raju bi rada odšla tja kjer so oni
Odgovori #180 : 15 April 2008, 19:53:50
Aha dobro!
Hvala.

Lp. Danaja&Zamaro
Razlog zakaj ima pes toliko prijateljev je v tem , da pes maha z repom, ne z jezikom.

Sanja

• *
  • Irish rocks!
Odgovori #181 : 15 April 2008, 21:20:18
Drugače pa je bila lani septembra specialka bordojcev v Franciji - Tanja (Topfield) je bila s svojimi psi tam (za kar sem ji še dandanes fouš). Baje, da je bilo cca 300 bordojcev?

Topfield

• *
Odgovori #182 : 16 April 2008, 08:27:43
Naja and zemy, specialke so čez vse leto po različnih državah, ne vem kaj te zanima, bodi bolj natančna. Slovensko klubsko razstavo si pa že zamudila, če si za to spraševala. Bila je v januarju.

Topfield

• *
Odgovori #183 : 16 April 2008, 08:33:57
Drugače pa je bila lani septembra specialka bordojcev v Franciji - Tanja (Topfield) je bila s svojimi psi tam (za kar sem ji še dandanes fouš). Baje, da je bilo cca 300 bordojcev?

;D Sanja sej je letos tudi specialka v Franciji, če se ne motim 13. in 14. september. Grem tudi letos, ne vem še kaj bom prijavila.Lani je bilo v Franciji 243 bordojcev iz celega sveta (tudi Avstralija Mehika,Argentina...). Sta pa Luna in Spike prijavljena na svetovno razstavo na Švedskem, prav tako na švedsko klubsko razstavo.

10.maja je klubska razstava v Avstriji blizu Dunaja, tudi tam sta prijavljena...
31. avgusta je specialka na Nizozemskem, tudi tja grem...

Topfield

• *
Odgovori #184 : 16 April 2008, 08:39:07
Da se še tukaj pohvalim, da sva bile z Luno prejšnji vikend na Cacib Vršac, Luna je bila CAC, CACIB, BOB pri ruskem sodniku Alekseju Belikinu. Izpolnila je pogoje za Inter šampiona, na kar sem še posebej ponosna.
Bili sva tudi na foto sessionu pri profi fotografu Miliji Stankovu iz Beograda, uspeli smo narediti prekrasne slike na Ušću, ki jih bo v kratkem mogoče videti na mojmu web sajtu. Za pokušino samo ena (jih zaenkrat še skrbno čuvam dokler ne dobim vseh  :P)

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #185 : 16 April 2008, 09:50:11
Cestitke za uspeh! Vidim, da si odkrila "care" balkanskega razstavljanja  ;) Jaz sem svoje case na veliko hodila dol, zato, da sem sebe in Zoyo ucila razstavljanja. Pa je bilo super! Sedaj pa se mi zdi skoda denarja, raje grem na kaksno evropsko, kjer je dobra konkurenca in sodniki sodijo po standardu!

In fotograf je tudi naredil super posnetke. Jih moras dat hitro na sajt, da jih bomo lahko obcudovali. Je bil mogoce kaksen mastino prijavljen? Kaj pa nemske doge? Ce imas doma katalog, kukni noter, me firbec matra  ;D

Missa

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

Topfield

• *
Odgovori #186 : 16 April 2008, 12:55:28
Cestitke za uspeh! Vidim, da si odkrila "care" balkanskega razstavljanja  ;) Jaz sem svoje case na veliko hodila dol, zato, da sem sebe in Zoyo ucila razstavljanja. Pa je bilo super! Sedaj pa se mi zdi skoda denarja, raje grem na kaksno evropsko, kjer je dobra konkurenca in sodniki sodijo po standardu!

In fotograf je tudi naredil super posnetke. Jih moras dat hitro na sajt, da jih bomo lahko obcudovali. Je bil mogoce kaksen mastino prijavljen? Kaj pa nemske doge? Ce imas doma katalog, kukni noter, me firbec matra  ;D

Missa

O Mišikaaaaa !!!
Hvala za čestitke! Ne ne ne, nisem odkrila "čare balkanskega razstavljanja"   ;D. Tale razstava mi je bila iskreno čist za "usput", namen mojega bivanja v Beogradu je bil čist drug + foto session   ;D. Ne maram srbskih razstav, tale mi je bila druga v 10.letih. Po doooolgem prigovarjanju sem pristala, da prijavim Luno, no in zdej mi tut ni žal, ker je postala Int.Ch.

Ja, moram reči, da me je Milija presenetil totalno, drugače je expert za slikanje amstaffov, človek si je pred slikanjem prebral standard bordojske doge in pregledal nešteto strani s slikami bordojskih dog!!! S slikami sem res več kot zadovoljna.

Kataloga nimam, bilo ga je potrebno kupiti, pa sem vsakič, ko sem šla mimo vhoda na to pozabila  :'(. Mastinov mislim, da ni bilo, vsaj jaz nisem nobenega videla, videla sem 2 harlekin dogi. Lahko poskušam koga kontaktirat in prosit za prepis, če želiš. Imajo pa čist drugačen sistem katalogov tako da sem se komaj znašla in ugotovila kdaj sem na vrsti  ???.

Joooj, sej te moram poklicat, da se par stvari zmeniva....

naja and zemy

• *
Odgovori #187 : 16 April 2008, 12:56:35
Zanima me kdaj bo naslednja specialka za bordojce .
Če imate kakšne podatke.
Drugače vam pa čestitam topfield!
In še naprej uspehe!

Lp

Lp. Danaja&Zamaro
Razlog zakaj ima pes toliko prijateljev je v tem , da pes maha z repom, ne z jezikom.

Topfield

• *
Odgovori #188 : 16 April 2008, 13:08:57
Zanima me kdaj bo naslednja specialka za bordojce .
Če imate kakšne podatke.
Drugače vam pa čestitam topfield!
In še naprej uspehe!

Lp

Prva naslednja specialka za bordojce bo 31.08. na Nizozemskem, prva naslednja klubska razstava pa bo 10.maja v Avstriji.
Če te zanima za Slovenijo, specialk za bordojce ni, bo pa klubska za molose januarja 2009 v Ljubljani.

Topfield

• *
Odgovori #189 : 16 April 2008, 13:09:18
Pa hvala za čestitke!  :)

naja and zemy

• *
Odgovori #190 : 16 April 2008, 15:32:01
Najlepša hvala! :)

lp

Lp. Danaja&Zamaro

sarci

• *
Odgovori #191 : 16 April 2008, 16:03:35

Tanja, tale fotka je pa res huda  ;) Se vidmo v Celju  8)

Topfield

• *
Odgovori #192 : 17 April 2008, 01:41:54
Hvala Sara!  :)
Se vidimo  8)

Sanja

• *
  • Irish rocks!
Odgovori #193 : 17 April 2008, 10:48:03
Še od mene čestitke.   ;D
Ampak Luna je pa krasna psica ... se mi zdi, da je čedalje boljša z leti  8)

Topfield

• *
Odgovori #194 : 18 April 2008, 07:16:55
Še od mene čestitke.   ;D

Hvala sanja!  :)

Ampak Luna je pa krasna psica ... se mi zdi, da je čedalje boljša z leti  8)

Kot vino  ;D :D

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #195 : 20 April 2008, 21:21:10
Topfieldka,
cestitke za dosezene rezultate. Jaz sem na zalost bila zasedena s svojimi cokoladnimi princeskami a mi je uspelo ujeti Spayka na eno samo fotko:

Missa

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

1x2xx3xxx

• Gost
Odgovori #196 : 25 April 2008, 14:05:39
ojla :)
no mene pa še ne poznate a ne?sm med novejsimi na forumu.
bordojci so mi zelo lepa pasma.
omenjali ste, da so med samcem in samico velike razlike. So to samo teža in višina ali se kaksna posebnost?
Se dosti slinijo? Bolj ali manj kot nemske dogice?
Kako je z vodo? Se rade kopajo v morju?
hvala
    caw
Urska :) :)

Topfield

• *
Odgovori #197 : 27 April 2008, 10:24:47
ojla :)
no mene pa še ne poznate a ne?sm med novejsimi na forumu.
bordojci so mi zelo lepa pasma.
omenjali ste, da so med samcem in samico velike razlike. So to samo teža in višina ali se kaksna posebnost?
Se dosti slinijo? Bolj ali manj kot nemske dogice?
Kako je z vodo? Se rade kopajo v morju?
hvala
    caw
Urska :) :)

Živjo Urška!

Lepo, da se nam je pridtružil še en ljubitelj bordojcev. Sej razlike niso ne vem kako extra, so pa. Višina pri psicah je med 58-66 cm, pri samcih 60-68cm. Teža pa naj bi bila pri psicah vsaj 45 kg, pri samcih vsaj 50 kg. Glede slinjenja je tako, da se samci slinijo bolj kot psice. V bistvu se (vsaj pri mojih psicah je tako) psice slinijo le ko je kakšna hrana v igri in ko pijejo vodo. Samci pa za odtenek bolj. Ni pa to ne vem kakšno grozno slinjenje. Ne vem koliko se nemške doge slinijo, pri bordojcih ni tako hudo no  ;D.
Glede vode; moji jo OBOŽUJEJO! Poleti se obvezno vsaj 3x na dan tuširamo, so pa čist nori na igro z šlaufom. Pesjake recimo ne morem oprati ne da bi jih zaprla v drug prostor, ker norijo, da bi se igrali  ;D

naja and zemy

• *
Odgovori #198 : 27 April 2008, 10:39:06
Topfield ima prav. ;)

Lp. Danaja&Zamaro

Topfield

• *
Odgovori #199 : 28 April 2008, 09:13:43
Naja and zemy kako pa kaj vaši mladički?

naja and zemy

• *
Odgovori #200 : 28 April 2008, 10:11:51
Naši mladički so vredu.
Kako pa kaj vaši kužki dajte razpišite se malo.....
Pa kakšno slikco prilimajte
Mimogrede ali gre kdo na razstavo v Hrušici , ki bo 31maja?

Lp. Danaja&Zamaro

naja and zemy

• *
Odgovori #201 : 28 April 2008, 11:44:45
Topfield dobili smo rodovnik za samca.
Zanima me kdaj bo tisto srečanje na vašem klubu na katerem se da opraviti tudi vzrejni pregled.

Lp. Danaja&Zamaro

Topfield

• *
Odgovori #202 : 28 April 2008, 12:03:33
Kakšen rodovnik si dobila, navaden ali export? Upam, da se zavedaš da tile mladički, ki jih imate sedaj vseeno ne bodo dobili rodovnikov.
Psa moraš še vpisat v SLR oz.nostrificirat rodovnik in mu slikat kolke, potem pa lahko prideš na vzrejni pregled, ki bo jeseni najverjetneje v Slovenski Bistrici.

Jaz v Hrušico ne pridem, ker takrat stažiram na specialki v tujini.

Int.ch.Tanakajd Szepe Omaha

naja and zemy

• *
Odgovori #203 : 28 April 2008, 13:02:25
Export rodovnik smo dobili.Vem da mladički ne bodo imeli rodovnika.So že pri novih lastnikih.Kolki so že slikani v rodovno knjigo ju moremo pa še vpisati.A potrebuješ še kaj drugega za vzrejni pregled?

Lp. Danaja&Zamaro

Desobediencia

• *
Odgovori #204 : 28 April 2008, 19:45:38
Imam samo eno vprasanje, kje ste slikali kolke?

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.

naja and zemy

• *
Odgovori #205 : 28 April 2008, 20:17:48
V Zagrebu

Lp. Danaja&Zamaro

Topfield

• *
Odgovori #206 : 28 April 2008, 22:49:54
Export rodovnik smo dobili.Vem da mladički ne bodo imeli rodovnika.So že pri novih lastnikih.Kolki so že slikani v rodovno knjigo ju moremo pa še vpisati.A potrebuješ še kaj drugega za vzrejni pregled?

Ne, to je vse.

Topfield

• *
Odgovori #207 : 28 April 2008, 22:51:28
V Zagrebu

In seveda so kolki A kot pri vseh ocenah iz Zagreba

Topfield

• *
Odgovori #208 : 28 April 2008, 22:53:12
Naja and zemy daj kakšno slikco od mladičkov.

Sanja

• *
  • Irish rocks!
Odgovori #209 : 29 April 2008, 14:32:48
Tanja ali prideš v Zadar? Vem, samo da bo prišla ekipa od Agramerbordog ampak brez moje Briči - kako je pa tamala posvetlela! Je sploh nisem prepoznala v Celju. Njen bratec recimo sploh še ni v fazi menjavanja dlake, pa tudi tvoja kraljica ne. Prav zanimivo, ali pa se ne vidi toliko.

Me pa zanima, kdaj načrtuješ še kako leglo  ;) Bi se kar najavila za obisk. ;D