Topfield čestitam za tako lepe rezultate

Prosila bi te, če mi poveš kako je z dednimi boleznimi pri Bordojcih in kakšno povprečno starost dočakajo ti psi?
Ps. Tale Queeny je pa Bordojec čisto po mojem okusu
, vsaj na sliki 
lp era
Hvala tudi tebi Era.
Z dednimi boleznimi pri bordojcih je tako: nagnjeni so k displaziji komolcev in kolkov, k torziji želodca, k OCD, k alergijam, k srčnim boleznim in k bolezni v motnji delovanja ščitnice. Seveda sem ti naštela vse možne in najpogostejše bolezni. Večinoma pa imajo probleme s displazijo in s srcem. Torzija je pa itak predisponirana za vse velike pasme (no displazija prav tako).
V Sloveniji je za pridobitev vzrejnega dovoljenja obvezno samo slikanje kolkov, jaz mojim slikam in kolke in komolce prav tako imajo vsi opravljen barvni eho-doppler srca, prav tako testiram srce vsem mladičkom preden gredo od mene. Odrasle pse, ko so zreli za parjenja testiram še na herpes virus in brucelozo (spolno prenosljive bolezni).
Starost psa je vedno odvisna od zdravja, kvalitetne prehrane in od kvalitete življenja. Povprečno starost bi ocenila nekje med 6-10 let.
Queeny je psica, ki te takoj popolnoma zasvoji s svojim karakterjem. Vedno dobre volje, vedno izredno temperamenta in neverjetno prijazna. Ves čas maha z repom, še v ringu, ko jo sodniki ocenjujejo. Res je pravi srček.