Ni prezgodaj, ce ne pretiravas and ce upostevas starost in sposobnost psa. Jakub (ki bo imel seminar) sprejema pse vseh starosti, tudi mladicke. Citiram:
"The age is up to you. I invite people with all aged dog, even puppies. In my opinion the goal of dogfrisbee is the handler skills... And I can even show how to work with puppie ;-)"
Tako kot pri agilityju, ni nic narobe, ce zacnes zgodaj, ce ves, kaj delas, in ne zahtevas prevec prekmalu. Ampak kar se tice njegovega seminarja, ker je stevilo mest omejeno, ce jih bo prevec prijavljenih, verjetno bodo imeli prednost tisti, ki se ze ukvarjajo s tem sportom, ker bo slo bolj za izpopolnjevanje. Ker nimamo izkusenih/usposabljenih instruktorjev v Sloveniji, moramo iti po znanje v tujino oz. povabiti v Slovenijo tuje strokovnjake.
Drugace za zacetnike sem jaz na volji, najbrz tudi drugi, ki so se zelo hitro napredovali in ze uspesno tekmujejo/nastopajo, bi lahko pomagali. Kar se tice starosti psa, moj tecaj oz. zacetniski seminar je itak namenjen predvsem vodnikom (metanje brez psov, teorijo itn). Delo s psom poteka individualno, tako da je popolnoma prilagojeno fizicnim in psihicnim zmoglivostim posameznega psa. Vec tukaj:
http://www.skd-ajdovscina.com/?AKTUALNO:Te%26%23269%3Baj_frizbijaPo drugi strani pa moram reci, da sem vesela, da sem zacela z Lyro sele po enem letu, zgolj zato, ker po naravi skace zelo zelo visoko v zrak, in ker takrat ne bi vedela, kaj smem in kaj ne smem delati z njo, da je varno. V bistvu sta dve glani pravili tega sporta: "Keep it fun, and keep it safe."