Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]

Rinchy · 2496358

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #4500 : 11 September 2007, 14:33:50
Silence - Dobrodošla na forumu! :) 8)

Povej nam kaj o tvojem Zoru, kakšen je, koliko je star, kaj rad počne, pa kakšne slikice bi bili tudi zelo veseli! :) ;)

Lp
Tina in Taj

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #4501 : 11 September 2007, 15:33:35
silence- dobrodošla! :)

No pa imamo mi našo "slikovno pravljico" :D (Tina hvala še enkrat :) )

Na nedeljskem sprehodu sem se odločila, da vzamem fotič s sabo in kaj slikam! In nastalo je kar nekaj luštnih slikc ;)
 Ko sem rekla "gremo" je runo že nestrpno čakal, da vzamem pase iz predala ;D. No pa smo odšli na sprehod. Najprej smo se seveda polulali. Prvi je šel seveda Bal, takoj za njim Runo, Sissyka pa je zaostajala in Runo jo je moral seveda počakati. In smo odšli. No ker je v tistem gozdu več poti, sva odšli jaz in Sissy po eni, Runo in Bal pa po drugi. In ko sem ju poklicala sta oba pritekla okrog ovinka :D. No potem pa smo naleteli na zame, za Bala in za Sissy dokaj neprijetno presenečenje, Runo pa je v tem naravnost užival ;D odšli smo po nekem manjšem hribčku, in ko smo prišli na vrh smo srečali psa s katerim smo se super razumeli in smo hoteli oditi kar z njim :o No in smo prišli, do enega mini "vikenda", kjer smo pozirali, pozirali in pozirali in bili na koncu že čisto izčrpani.

No pa še vsak posebej: Sissy, Bal in Runo.

Upam, da vam je všeč :)

Lp,
Polona

:)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #4502 : 11 September 2007, 16:43:51
Silence - dobrodošla tudi z najine strani. Prav tako kot vse tukaj, tudi naju zanima kaj več o tvojem bernskem prijatelju :)

Polona
- wau, lepa zgodbica, krasen izlet in seveda lepi pozerji :P   Super. Je prav lepo videti spet kakšno slikco Runota. Lepo pozdravi tvojo pasjo bando, počohaj in jim daj :-*

LP
Helena

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #4503 : 11 September 2007, 16:57:29
Helena hvala za pohvale!  :-* za bratca Monda!

silence tudi mi nestrpno pričakujemo fotke in kaj več o tvojem berniju :) (smo firbčni mi pesjanarji ne ;D ;D)

Lp,
Polona

silence

• *
  • bernček :)
Odgovori #4504 : 11 September 2007, 17:04:56
Hvala vam :-*

Zoro je naš hišni ljublenček,star 2 leti. Zelo je ubogljiv in socializiran. Skratka mi smo zaljubljeni vanj že odkar je prišel domov :-[ . Čeprav ni moj,ga večina časa vozim na sprehode in se sama ukvarjam z njim. Skratka navezala sva stik,kakršen mora biti med berncem in njegovim gospodarjem. Slikice pa zagotovo pridejo. Nekaj slikic moram spraviti na računalnik,vendar se mi je pokvaril vhod za usb,skratka sedaj ne morem nič. Mislim da ga bo serviser kmalu prišel popravit in sevede takrat dobite kakšno slikco,saj nism ravno ne vem kakšna dobra fotografinja,tako da slabih slikc ne bom objavlala. KOt vidim vas večina uporablja moj-album.Se moram tudi jaz naučiti upravljati z njim ;)

Lep pozdrav

lep pozdrav!
Mateja in Zoro

Rinchy

• Moderator
Odgovori #4505 : 11 September 2007, 17:11:37
Silence, pozdravljena na forumu  :)

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

silence

• *
Odgovori #4506 : 11 September 2007, 17:14:44
hvala :)

No pa sem našla eno slikco,kjer pa se ga ne vidi dobro :-\ saj pravim šola fotografa je še dolga :P

lep pozdrav!
Mateja in Zoro

Rinchy

• Moderator
Odgovori #4507 : 11 September 2007, 17:18:01
Sicer se ga samo od strani vidi, ampak zgleda lep in lepo obarvan  :) Od kod pa prihaja (starši)?

lp

www.varstvopsov.si

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #4508 : 11 September 2007, 17:20:17
Polona - ni za kaj! ;) Luštna zgodbica in luštni pesjančki! 8) Madona je Runo že velik... pa ful je lep! :-*

Silence - Lepo si nam predstavila Zorota... zdaj bomo pa pridno a hkrati nestrpno čakali na slikice.
 ( če ti kaj ne bo šlo glede slik si lahko prebereš tukaj ---> Vstavljanje slik ali pa vprašaš kar tu, lahko pa tudi mene preko ZS  ;) )

Dokler ne bo slikic, nam pa kar javljaj vajine dogodivščine in vse kar sodi zraven. ;) :)

...........
U madona na sliki zgleda ogromen! :o Pa lep tudi! ;D :-*

Lp
Tina

Rinchy

• Moderator
Odgovori #4509 : 11 September 2007, 17:21:40
Ja, Runo je res že ful velik  :o . Sploh ne moraš verjet, kako to hitro zrastejo iz tistih malih kepic.

www.varstvopsov.si

silence

• *
Odgovori #4510 : 11 September 2007, 17:23:42
Joj tega pa ne bi vedela :-\ Brat ga je dobil za rojstni dan rodovniškega od strica iz Torina. Mislim da je nekje iz Italije,nisem pa prepričana :-\ Vendar moj brat sedaj dela šolo,starši so v službi,edina ki ostane v hiši sem jaz,tako da bi lahko rekla da je na nek način moj,vendar sem samo enkrat videla rodovnik in še to 2 leti nazaj,žal ga nisem študirala,saj nekako to ni bil moj namen :-[

Taj hvala. Ja je velik. Meri okoli 69 cm plečne višine,ima pa kar 60 kilogramov :o Imel jih je že več,pa smo reveža malo shujšali,čeprav je zelo močne konstrukcije pravi veterinar.
Drugače pa lušna zgodbica,sem prej pozabila povedat ;)

lep pozdrav!
Mateja in Zoro

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #4511 : 11 September 2007, 17:28:14
Uuuuu to pa je medo! :o :o ;D

Saj se mi je zdelo že po slikici, da mora biti ogromen! :)

silence

• *
Odgovori #4512 : 11 September 2007, 17:32:16
Imaš prav,toda tale medo postane kar težak slon ko se ti usede na noge :) ;D Drugače pa je zelo priden,ga moram pohvalit,se mi pa zdi da ni ravno fotogeničen,ali pa je za to kriv fotograf :D ::)

lep pozdrav!
Mateja in Zoro

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #4513 : 11 September 2007, 17:37:18
O to pa poznam.... usedanje na noge -> naše vsakodnevno opravilo! :D

Lepo je slišat, da je pridkan! :-* Zakaj ne bi bil fotogeničen - dej nehi no! Na sliki je že od strani fotogeničen.. 8)
Pa čeprav, se ga na tisti sliki ne vidi dobro, je tista slikca prav huda! ;) 8)

Kaj pa ta berni na avatarju - je to Zoro? :)

silence

• *
Odgovori #4514 : 11 September 2007, 17:40:24
verjamem ja ;D,pri nas ni samo usedanje na noge ampak smo tudi vsak dan po večkrat tepeni :P opleta z repom kot da bi mahal s šibo :)

Ne ta v avatarju ni Zoro,to sem našla na internetu in mi je zelo simpatična,nekako me spominja na Zora,le da ima on več beline na glavi ;)

lep pozdrav!
Mateja in Zoro

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
Odgovori #4515 : 11 September 2007, 18:09:52
silence, dobrodošla na forumu!  :)

LP, Maja

SPLETNA STRAN: http://www.majchy.com
PORTFOLIO: http://www.majarokavec.com

uroda

• *
  • Dotek smotek
Odgovori #4516 : 11 September 2007, 18:55:51
Dobrodošla tudi z najine strani :)!

Doti in Darja

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #4517 : 11 September 2007, 20:51:57
Nina, Tina- Hvala! :-* Ja je kar velik tale naš fant :o ;)

Silence- jah usedanje na nogo pa poznamo tudi mi :D Je pa že na oni sliki od strani ful lep :-* Pa velik je tudi!!! :o

Lp,
Polona

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #4518 : 11 September 2007, 21:05:38
Oj,
midva imava pa prvo delovno nesrečo :'(.... Danes sva imela šolo, med pavzo pa pse privežemo k ograji, da nas čakajo. Ko sem ga po koncu pavze šla iskat in ko ga odvežem opazim da revež šepa na prvo levo tačko :( Šepanje je kar močno, tako da nisva mogla več pošteno delati naprej in sva samo bolj sedela in delala vaje sede.

Pojma nimam kaj bi to lahko bilo ???, mogoče je ko je bil privezan povodec spravil okoli tace in vlekel, ampak jaz od daleč nisem opazila nič. Čudno se mi zdi, ker nič ne zacvili ko stopi na taco, pa ima zelo nizek prag bolečine. Tačko sem vso pretipala pa nič sumljivega ne opazim. Močno upam da se bo čez noč uneslo in da bo zjutraj bolje. Drugače pa bova morala jutri do veterinarja.

LP
Helena

baloo

• *
  • Lepotička:)
Odgovori #4519 : 11 September 2007, 21:07:09
Helena, upam da bo Mondova tačka jutri že v redu.

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #4520 : 11 September 2007, 21:08:05
Helena upam, da bo z Mondom vse vredu!!! :)
Pa  :-* :-* bratcu za pogum :)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #4521 : 11 September 2007, 21:28:02
Anka in Polona hvala za želje. Tudi jaz močnoooo upam da bo v redu.

LP
Helena

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #4522 : 11 September 2007, 22:06:16
Helena - upam in držim pesti, Taj pa tačke, da bo vse v redu! :-*

Sporoči jutri kako je!

Baki

• *
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
Odgovori #4523 : 11 September 2007, 22:10:05
Silence...dobrodošla ti in vaš lepotec. Tudi Bak se ti mimo grede usede na noge, sicer z dvama kilama manj kot Zoro.  ;)

Helena...upam, da jutri  Mond ne bo več šepal.

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #4524 : 12 September 2007, 07:15:24
Oj,

stanje pri nas danes zjutraj ni pokazalo nobenih vidnih sprememb :'(....... Še vedno je šepal oz. težko stopil na tačko. Tako da je danes zjutraj jutranji spehod odpadel. Ker sem trenutno v službi, bom stanje zopet lahko preverila šele popoldne ko pridem domov.

LP
Helena

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #4525 : 12 September 2007, 08:53:32
Helena resnično upam in držim pesti, da ni kaj narobe... :( mogoče je pa čudno stopil, pa se mora zdaj zadeva samo umiriti... ;)

Baki

• *
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
Odgovori #4526 : 12 September 2007, 10:01:45
Joj Helena, ne smeta ga zdaj še vidva sračkati!  :-\
Upam, da ko prideš domou, bo Mond veselo in brez šepanja pritekel do tebe. ;)

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #4527 : 12 September 2007, 10:13:36
joj...me je že prav malo strah kaj bo z nami...skoraj z vsakim je nekaj narobe... :-\ :-\

upam da se bo vse kar najbojlše rešilo...

arkula

• *
Odgovori #4528 : 12 September 2007, 11:10:43
Polonči,

vem, da je malo z vaše teme - kaj prideš na švicarski piknik v soboto? (Seveda s pasjo kompanijo). Jaz grem, verjetno tudi Špela, če bo komolec ok, obe psici.... V glavnem, žur bo!

Oprosti, če si že kje zapisala, pa nisem opazila.

Lp na drug breg potoka!

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #4529 : 12 September 2007, 11:26:58
Mateja imaš zasebno... ;)