Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]

Rinchy · 2495112

Rinchy

• Moderator
Odgovori #5910 : 06 Marec 2008, 10:12:17
simsa, pozdravljena na forumu!

macika, čestitke za novega člana. Želim ti, da z njim ne bi imeli nobenih (zdravstvenih) težav.

Še dve sliki od Besta (foto: Gibb)

:-*

lp,
Nina

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #5911 : 06 Marec 2008, 18:29:35
Simsa pozdravljena in dobrodošla še z moje strani :)

Macika
, Tai je prav luškan mali medvedek. Samo kaj ko tako hitro zrastejo :D

Nina
, te zadnji fotki sta prav super. Bog si ga vedi kaj Urša razmišlja na zadnji :)

Lp

Lenny

• *
Odgovori #5912 : 06 Marec 2008, 18:35:08
Simsa, dobrodošla na forumu  :) Povej še kaj več o tvoji bernki in nalepi kako sliko  ;)

Macika, tudi jaz ti želim veliko veselja ob prihodu novega člana. Upam, da ne bo imel težav  ;)

Urša, Best se mi zdi na vsaki sliki lepši. :) V objemu pa izgledata super  :-*

Lp, E.

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #5913 : 06 Marec 2008, 18:42:52
Tadruga slikca je res zakon!  :-* :-* Ful lepo paseta skupi  ;)

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #5914 : 06 Marec 2008, 19:41:02
Ja tista druga slikca od Urše in Besta je res lepa! :-* :)

Evo jaz imam pa za vas en paketek novih slikic, saj smo bili danes na snegu, kjer je Taj blazno užival, no pa saj si lahko predstavljate kakšne vragolije je počel... :) :D

Veliko več fotk pa ---> TUKAJ... :)

Lep pozdravček,
Tina in Taj

ginka

• *
  • Bonie Lou
Odgovori #5915 : 06 Marec 2008, 21:15:40
Macika Tai je pa pravi mali cukerček :-* Upam, da bo z njim vse vredu ;)

simsa Pozdravljena na forumu! :) pa kakšna slikica tvoje lepotičke tudi ne bi škodila ;D :D

Urša, tazadnja slkica je pa res  :-*

Tina   Taj se je pa na snegu spremenil v sneženega Taja :D :-* >:D

te slikice so mi fenomenalne ;D

a to on kar sam nase sneg meče :o >:D

sva pa tudi midve z Gino danes uživale na snegu, Gina je kar glavo v sneg tiščala :o :D
Slikice pa sledijo malo kasneje, ali pa jutri, ker nimam fotoaparata pri sebi :-[ ::)

Lp Lucija in Gina

Look at me and I will smile,
kiss me and I will fly,
turn away and I will cry,
say goodbay and I will die.

Boniena spletna stran

nezkaaa

• *
  • ZgAgA
Odgovori #5916 : 06 Marec 2008, 21:36:05
Tina, kake hude fotke......waaaaa....ima Lucija prav, res je en sneženi pesek....hehe

ah, jaz v kosteh čutim, da bo z Mackinim Tai-em vse v redu....res to čutim :)

Simsa velkom, vilkomen, ali dobrodošla po naše ;) mal pozno, se pa pridružujem dobrodošlicam

Urša- mi je všeč, da se tvoj pusti objet...pri moji jaz dobim še kako klofuto, tako more stegovat svoje tace (no včasih se posreči)

no, nekaj časa nazaj sva se učili elemente sabljanja :P

Lp, do prihodnjič

ZgaGa

Macika

• *
Odgovori #5917 : 07 Marec 2008, 06:39:19
Hvala za vse dobre želje  ;D

Pa še ena slikica moje male zverine  :D

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

rožica

• *
  • Athos & Best
Odgovori #5918 : 07 Marec 2008, 07:07:52
Moj Besti se pač zelo rad stiska, totalno nasprotje od Atosa, ki tega sploh ne mara.  ::) ;)

Včeraj sva bila z Bestom prvič po skoraj enem letu v šoli, in sicer se pripravljamo za izpit Bbh. Je bil zeloo priden za prvič, ga psi niso kaj dosti motili. V skupini imamo še njegovega bratca Bena, ki pa je precej drugačen: veliko manjši od Besta.  :) Poleg njiju je še ena nerodovniška bernka, v sosednji skupini pa še en berni  :o V glavnem ,bernci prevladujejo.  :)

Obožujem pse, še posebej bernije!
http://www.athos-best.com

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #5919 : 07 Marec 2008, 08:52:25
Pri nas se Mond tudi ful rad stiska, če ne bi bil tako velik, bi se spravil celo v naročje :o

Glede šolanja sem se pa trenutno odločila, da morava pred B-Bh narediti še ogromnooo na pozornosti in odpoklicu, ker nama to še močno škriplje. Tako da sedaj obiskujeva osnovno šolanje pri KVRP Kranj in sva začela delati s klikerjem. Z Mondom je trenutno zelo težko, ker ima močno željo po vohanju, raziskovanju okolja in druženju z drugimi psi ( on bi šel vsakega pogledat in povohat ). Sem mislila da ga bo že malo minilo, pa ga na žalost še ni. Tako da se mi zdi nesmiselno ga moriti z B-Bh in če bova pridna, greva na B-Bh jeseni ;D

Lp

Rinchy

• Moderator
Odgovori #5920 : 07 Marec 2008, 08:55:34
Sami pridni šolarčki  8) Midve ne hodiva več na treninge, ker lahko doma sami ponavljava in utrjujeva. Bova šli pa sigurno še kdaj na kakšno tekmo  ;)

www.varstvopsov.si

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #5921 : 07 Marec 2008, 09:09:08
Ojla!

Lucija - hvala, me veseli, da so ti slikce všeč! :-* :)
Drugače, pa tam Taj ne meče sam snega po sebi, ampak ga moj fant zasipava, ker to Taj obožuje... ;) :D

Nežka - hvala tudi tebi! :-* :)

Macika - super fotkica! :D :-*

Drugače se pa naš Taj zeloooo rad stiska... :D On sam pride do mene, pa mi da tačke na ramena in se čist stisne k meni. :-* Taprav scrkljanček je. ;D

Lp
Tina in Taj

rožica

• *
  • Athos & Best
Odgovori #5922 : 07 Marec 2008, 09:16:33
Pri nas se Mond tudi ful rad stiska, če ne bi bil tako velik, bi se spravil celo v naročje :o

Lp

Meni pa se spravi. Ko sedim, enostavno skoči name najprej s sprednjimi nogami, potem pa elegantno potegne gor še zadnje  :o ;D ;)

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #5923 : 07 Marec 2008, 09:36:09
Meni pa se spravi. Ko sedim, enostavno skoči name najprej s sprednjimi nogami, potem pa elegantno potegne gor še zadnje  :o ;D ;)

Joooj, kako vama pa to uspe???  :o A ni malo prevelik/pretezek?  :P  Pri nas ima take poiskuse edino kadar na tleh sedim, takrat se mi mora obvezno usest v narocje  ;D

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

rožica

• *
  • Athos & Best
Odgovori #5924 : 07 Marec 2008, 09:38:37
To večinoma dela, ko sedim na klopi, ki je pač malo daljša, pa mu uspe.  ;)

Macika

• *
Odgovori #5925 : 07 Marec 2008, 10:26:38
Kaj naj naredim? Ko moj Tai pride ven teka naokoli po zelenici in gre do vsakega grmička, ki je nasajen in ga gre malo "poglodat", js pa za njim skačem vsa zelena da se mi nebi zastrupil  :'( Koliko je grmovje (ciprese, pušpanj, ...) strupeno? Kaj naj mu naredim da ga neha glodat?

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

dog4ever

• *
Odgovori #5926 : 07 Marec 2008, 11:05:29
ovratnica + povodec in bo konec težav. Pa ne dovoli mu, da pride do grmov. Ker ko se bo enkra naučil, kako je fino grist, potem ga boste to zelo težko odvadili.

icey

• *
Odgovori #5927 : 07 Marec 2008, 11:18:04
Macika - probaj ga ti zamotit s kakšno igračo, pa bo počasi pozabil na grme, ker boš ti veliko bolj zanimiva... Je pa to tudi odlična priložnost, da začneta vaditi odpoklic!

Rožica - mene tudi prijatelji sprašujejo, kako se berni spravi v naročje, pa povem tako kot ti - zelo elegantno!  ;D

Macika

• *
Odgovori #5928 : 07 Marec 2008, 11:26:03
Hvala za nasvet  ;)

(Hellen Keller)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #5929 : 07 Marec 2008, 17:21:52
Ojla,

jaz imam pa eno vprašanje...in sicer zadnje čase opažam, da si naš bučman grize dlako ???  Najprej sem opazila, da si jo je pogrizel spredaj na tački približno tam kjer ima prvi sklep, potem sem opazila da na konici repa, sedaj si pa grize tisto dolgo dlako na zadnji strani prvih tačk. Ali se mogoče komu kaj sanja, zakaj bi to počel oz. ali mu mogoče česa manjka?

Pa še eno vprašanje... kako ugotoviš oz. opaziš če ima pes težavo z analno vrečko oz. če je mogoče polna?

Lp

simsa

• *
  • Daisy in Aisha
Odgovori #5930 : 07 Marec 2008, 23:01:52
Ej hvala vsem za pomoč, ampak jaz sem mislila bolj na številke; npr koliko so vaši lepotci imeli kilogramov ob starosti 9 mesecev in podobno
Hvala za lep sprejem še enkrat ;D

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #5931 : 08 Marec 2008, 10:04:50
Simsa moj je mel nekje 40-45 kg (se ne spomnim čist). Sam glede na to, da je tvoja samica, jih ma najbrž kar nekaj manj...

Helena: poglej, da nima, tam kjer se je pogrizel kakšnega vnetja...kaj pa garje ??? :-\

Glede analnih vrečk pa me ne vzet za besedo...pomoje ga ritka srbi... ::)

Pa upam, da bo z Mondekom kmalu boljš (sporoča Runo :)) :-* :-* :-*

:)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #5932 : 08 Marec 2008, 10:31:16
Špela hvala za želje :-*... jaz sem mu vsa mesta pregledala, nima ne srbečice, ne kakšne redče kože, bolh tudi nima ker imamo skozi ampule....tako da imam malo osumljenega, da se v bistvu grize iz samega dolgčasa, al kaj ??? Pogrizel si je samo dlako nekako tako da je ostala po nogi dolga 1-2 cm, sploh ne do kože. Ali je možno, da psa tudi " živci dajejo" oz. ali so psi lahko tudi živčni, mislim da imajo živčne težave?

Simsa, tudi naš je imel pri 9 mesecih nekako 40-42 kg.

Lp

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #5933 : 08 Marec 2008, 13:02:25
Helena seveda so psi lahko tudi živčni...a je Mond doživel kakšen stres v zadnjem času? A je mogoče več časa sam doma, kot je bil prej in mu je dolgčas?...nevem drugo mi nekako ne pride na pamet...

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #5934 : 08 Marec 2008, 13:16:56
Ne da bi jaz vedela, da bi ga kaj pretreslo, saj se ni zgodilo nič kaj nepričakovanega oz. nenavadnega.
Ja to da je sam je pa dopoldan tako ali tako navajen, pa ne da bi bil več, trenutno je še manj, saj je dopoldan do kakih desetih vedno kdo z njim oz. je pri nas v stanovanju. Tako da to po moje ne more biti vzrok.

Lp

Rinchy

• Moderator
Odgovori #5935 : 08 Marec 2008, 13:21:01
Kaj pa kakšna alergija?

www.varstvopsov.si

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #5936 : 08 Marec 2008, 13:41:38
Zdaj govorim zgolj na pamet... ;) kaj pa, če ga mogoče matra in srbi odmrla dlaka... probaj ga fejst sčesat, ker se mi zdi, da v tem času naši bernčki kar na veliko menjajo dlako, pa bi mogoče znalo biti tudi kaj takega. :)
Drugače pa nimam kakšne ideje prav posebej, tole mi je zdaj padlo na pamet... :-[

V vsakem primeru pa držimo pesti in tačke, da bo tole srbenje čim prej mimo. :-* :-*

Lp
Tina in Taj

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #5937 : 08 Marec 2008, 14:13:29
Sej to se mi zdi najbolj čudno, ker se nič ne praska in sploh ne daje videza da bi ga kaj srbelo in nima nobenih srbečih in pordelih mest, ker se sploh ne zgrize do kože, ampak samo dlako.  Pa tudi odmrla dlaka se mi zdi da ni, ker je kar pošteno sčesan pa tudi menja jo še ne. Saj pravim, odgrizel si je dlako na konici repa tam kjer ima belino, tako da je ostalo samo še par dolgih belih dlak.
Tole se mi zdi res prav čudno, sploh ne vem kaj bi ga lahko motilo tam na konici repa, pravzaprav na koncu tam kjer se dlaka konča.

Pa hvala za predloge in lepe želje :) sem mislila da je imel že kdo kakšen podoben primer, ker meni je tole čisto neznano.

Lp

Rinchy

• Moderator
Odgovori #5938 : 09 Marec 2008, 17:00:08
Če koga zanimajo rezultati iz letošnjega Cruftsa: KLIK. BOB je dobil Lux CH Emerson Van 't Stokerybos.

lp,
Nina

www.varstvopsov.si

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #5939 : 09 Marec 2008, 18:37:53
Nove slikce:

Več pa v naši temi!