Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]

Rinchy · 2500468

Macika

• *
Špela, hvala  :-*

Se pa tudi jaz strinjam, ta dlaka mora obvezno ven, ker drugače se začne vse skupaj vozlat, pol je pa vse še samo slabše.

Helena, Isis je krasna!  :-*

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Barbara, Helena in Urša - super fotke in vidim, da zelo uživate v teh toplih sončnih dneh! 8) ;D

Mi smo bili danes na sprehodu na Mengeškem polju, ampak bolj na brzino, ker je bilo Taju čist prevroče... bo treba kar začet na sprehode hodit samo kam k vodi, kjer se bo lahko ves čas hladil in resnično užival... 8)

Nekaj današnjih foto utrinkov...

lp

Macika

• *
Tina, čudovite fotke!!!  :-*

Tole vreme je že res čisto prevroče za naše kosmatince...Tai se hodi vsake toliko namakat in se hladit v ribnik  :D

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Hvala Barbara! :-* Ja tvoj Taiček ima pa itak luksuz doma... 8) kaj bi Taj dal za en tak ribnik... :D :D :D

nikky

• *
Lep pozdrav!

Naša Nikky je 19.5. skotila 8 cukerčkov:)
Na žalost ena punčka pri kotitvi ni preživela tako da imamo doma 7 lepih kepic.

Hera, Hailey, Havana, Hanna, Hooch, Hachi in Harley

LP

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Tina živjo, čestitke še enkrat za male kepice :-* Čudovito so obarvani, želim vam veliko veselja z njimi in da vsi dobijo skrbne lastnike :)

Tajeve slike med ročicami so pa spet čudovite ;)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Ja mladički so pa res luškani, sem jih imela čast videti takoj, ko se se skotili. :) Res so prekrasno obarvani! :-*
Jih gremo pa danes spet malo pogledati, premečkati in poslikati... :P

Pa še nekaj novih Tajevih fotkic... ;D [klik na sliko za boljšo kvaliteto]

Več slik pa tukaj -> KLIK ...  :)

Lp
Tina in Taj

Macika

• *
Tina, spet ste uživali  :D  8)  :-* Luštne fotke  ;)

Tamalčki so pa pravi srčki  :-*

(Hellen Keller)

nikky

• *
Helena hvala :) Lahko jih prideš kdaj pogledat ;D

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
O ja Tina, pridem obvezno čimprej ;) Računam tam tisti vikend v soboto 12-tega. Sicer me pa Tina  pridno zalaga s slikcami, tako da sem slikovno na tekočem :)

Lp

čara

• *
  • Obožujem pse!
Eni mičkeno vprašanje. A je v SLO enotna cena za bernce? Mi je bilo rečeno pred leti, da je klub uskladil cene za vse vzreditelje? ::)

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

rožica

• *
  • Athos & Best
Ne  ::) Bilo je priporočeno, da se rodovniških mladičev ne prodaja za manj kot 800 eurov. To je pa vse. Cene se gibljejo med 800 in 1200 euri, verjetno kakšno leglo tudi več. Manj pa zelo, zelo redko, če sploh.

Obožujem pse, še posebej bernije!
http://www.athos-best.com

nikky

• *
Odgovori #9043 : 05 Junij 2010, 15:26:01
Kljub oblačnemu vremenu, so bile učeraj dosti prijetne temperature, da smo mi prvič pokukali v širši svet  ;D

Lp

catjusa

• *
Odgovori #9044 : 09 Junij 2010, 21:39:57
Ok vprašanje za vse bernije  :P

Midva sva se preselila. Ker z nami živi tudi moja babica in je kuža pravno formalno od mojega očeta (pač družinski pes), je ostal doma. Vendar ga vzameva skoraj vsak vikend k nama. Berniji so THE BEST. Koliko od vas živi v stanovanju z bernijem? Recimo dvosobno stanovanje.
Čisto tako informativno. Še vedno sem 100%, da je berni the best :o Ok, pustimo pač dlako, že vemo, da furminator dela čudeže. Ampak me mika en berni, moj pa pravi, da je prevelik in prekosmat. Prosim, koliko vas je z enim ali več bernijev v dvosobnem (vsaj približno) stanovanju??? Da imam kakšen argument še, poleg tega da so berniji THE BEST  :P

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #9045 : 10 Junij 2010, 11:34:46
Catjusa,  mi smo sicer v hiši, ampak je Taj vedno notri, edino ko smo mi zunaj, je tudi on in ti povem, da ni prav nobenega problema. Mislim, da berniju tudi v dvosobnem stanovanju nebi prav nič manjkalo, seveda ob rednih sprehodih. ;) Dlake se pa nabirajo tako v hiši, kot v stanovanju, je isti končni izzid. Mislim pa, da dlaka od bernija niti podrazno ni zahtevna za čiščenje, pač posesaš in problem je rešen. Je pa dejstvo, da so berniji psi, ki jim je na prvem mestu bližina gospodarja, pomembno jim je le, da so v naši družbi, ostalim stvarem se pa prav lepo prilagajajo.  :) Edino kar se trenutno spomnem je to, da je treba paziti, da stanovanje ni prevroče, tako poleti kot tudi pozimi (ogrevanje). ;)

Ti enostavno povej svojemu dragemu, da pač ne moreš brez bernija in da se ne vidiš z drugo pasmo. Enostavno želiš si ga in ga hočeš imeti! :) Brez pregovarjanja! :D :P

nikky

• *
Odgovori #9046 : 11 Junij 2010, 09:07:29
Catjusa, jaz bi se v celoti strinjala s Tajom. Berniji so zelo navezani na svojega gospodarja in mu je bolj pomembna tvoja bližina kot pa veličina stanovanja/hiše.

Kužku bo že fino, bolj pomembno je na tebi da se sprijazniš da ga boš morala vsaj tri krat na dan peljati ven, kajti jaz sem zjutraj bolj lena in našo Nikky samo spustim na dvorišče da opravi potrebo (živimo v hiši) in so najini sprehodi bolj popoldanski  ;) ;)  :)

Mr_Globus

• *
Odgovori #9047 : 23 Junij 2010, 01:05:34
Kal že drugo leto životari v sobici študentskega doma.. pa smo trije not  8) Manjka mu nič, ker rabi samo samo svoj kvadratni meter za poležavanje   :) Po faksu bo pa imel upgrade na enosobno stanovanje - punca ni navdušena ampak učki nardijo vse  :D

P.S. je pa res da je švicar, berncu bi blo ziher vroče ko ma toooolko več dlake  :P

Macika

• *
Odgovori #9048 : 28 Junij 2010, 11:12:15
Hei, kako ste kaj? Spet imamo vročega sončka  ;D

Malo naših novih slikc  :)

Tai the sailor dog

Flower Power

Lp

Barbara

(Hellen Keller)

Macika

• *
Odgovori #9049 : 29 Junij 2010, 19:41:15
Še ena sončna Taikova  ;D

(Hellen Keller)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #9050 : 07 Julij 2010, 11:23:29
MLADIČKI V PSARNI BLUEOCTOBER

V psarni BlueOctober je 4.6.2010 na svet prikobacalo 11 čudovitih bernskih kepic in sicer 4 punčke in 7 fantkov iz skrbno izbrane kombinacije DarkEstrella X CH A Xander's Hill Happy!

Mladički so seveda rodovniški in če ste zainteresirani za nakup kakovostnega bernskega mladička, ne odlašajte in kontaktirajte vzrediteljico, ki vam bo na vsa vaša vprašanja z veseljem odgovorila.

KONTAKT:
E-mail: [email protected]
Telefon: 386 31 757 862
Spletna stran: http://www.blueoctoberbmd.com

DarkEstrella "Stella"

CH A Xander's Hill Happy "Happy"

Pa še slike malih cukerčkov:
Na slikah so stari 3 tedne

punčka 1 in punčka 4

punčka 2 in punčka 3

fantek 1 in fantek 3

fantek 2 in fantek 5

fantek 4 in fantek 7

fantek 6 in punčka 3

Novejše slikice dodam v prihodnjih dneh...  :)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #9051 : 09 Julij 2010, 21:35:59
Kot sem obljubila so tukaj nove slike z današnjega obiska pri mladičkih... ;D Lahko pa samo rečem, da sem čisto navdušena nad mladički, saj so prekrasni! :-*

Mladički so na slikah stari 5 tednov:

samička 1

samička 2

samička 3

samička 4

samček 1

samček 2

samček 3

samček 4

samček 5

samček 6

samček 7

...pa še mešane slikce...

KONTAKT:
E-mail: [email protected]
Telefon: 386 31 757 862
Spletna stran: http://www.blueoctoberbmd.com

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #9052 : 11 Julij 2010, 13:22:28
Včeraj smo imeli kar pester dan, vsekakor pa je bil več kot čudovit. Najprej smo bili na Pesjanarskem pikniku, nato pa smo se odpravili še k Tini in Nikky prečohat mladičke in jih seveda tudi poslikat.

Bernska zasedba na Pesjanar.Si pikniku: Taj, Athos, Best, Rina, Mond, Isis in Luna
Klikni na sliko za boljšo kvaliteto slike

Photoshooting mladičkov Kibela "Nikky" X Athos Bernieshine:

Mladički so na slikah stari 7 tednov...
Klikni na sliko za boljšo kvaliteto slike

Nekaj mladičkov še vedno išče dobre domove... ;)

catjusa

• *
Odgovori #9053 : 14 Julij 2010, 07:55:44
Hej hvala... ma spraševala sem zato, ker sedaj živi v hiši (notri/zunaj, saj poznate variante)... pa sem se bala da mu bo hudo v tako majhnjem stanovanju, ko ima doma cel grad. Je pa res, da je m2 dovolj za poležavanje, tudi v še tako veliki hiši.

Zaenkrat ostaja berni pri starših, do mene pride za vikend in 2x na teden sem doma. Razlogi so popolnoma drugi, ne pa velikost stanovanja.

Bernski Planšar Bart

• *
Odgovori #9054 : 14 Julij 2010, 13:27:03
Bart..

catjusa

• *
Odgovori #9055 : 14 Julij 2010, 21:15:17
Taj.. ne pisat, da nekaj mladičkov še išče dom... ker pol začnem računat... pa vem da si sedajle niti slučajno še enega psa ne morem privoščiti... ja za hrano, veta bi bilo (če se kaj zgodi se bomo pa zapufal, to ni problem)... ampak sam finančni zalogaj nakupa je pa zame prehud... pomoje... pa spet računam. Pa mojemu omenim še enega bernija... in potem dobim  >:( >:( >:( jaz pa  :'( :'( :'( ... in potem oba trpiva kristusove muke.... Ne zdej, zdej res ne gre  :'( :'(

Lenny

• *
Odgovori #9056 : 02 Avgust 2010, 21:58:00
Še en lep pozdrav od nas! Še vedno smo živi, imamo samo nekaj problemov s fotoaparatom. Po dolgem času spet fotka, tokrat slikana s telefonom.  ::) Upam, da uživate poletje!  ;)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #9057 : 03 Avgust 2010, 21:04:58
Ema, en lep pozdrav vama pošiljamo nazaj ;) Lenny lepotička:))) pa še dobro da so na telefonih tudi fotoaparati, kaj :D

.....in ja, mi uživamo poletje maksimalno z vsem kar paše zraven.... :P

Bernski Planšar Bart

• *
Odgovori #9058 : 04 Avgust 2010, 12:29:35

Ena nasmejana :D:

Rinchy

• Moderator
Odgovori #9059 : 04 Avgust 2010, 12:46:49
Se dve novejsi sliki od nase Rine  :)

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si