Helena - nasmeh na obraz!

Sploh ni nujno, da bo Monda displazija ovirala. Naj ti povem en primer. Enkrat sem pri veterinarju srečala eno punco, ki je bila v čakalnici z bernijem. In seveda, kot takrat novopečeni lastnik bernija sem takoj pristopila do nje in začela čohati njenega lepotca. Ko sva se pogovarjali je pogovor nanesel tudi na displazijo. Punca je rekla, da ima njen berni zelo hudo obliko displazije, vendar ne kaže nobenih znakov le te oziroma nima nobenih težav, pa naj povem, da je bil berni star 8 let. Tako, da ni vse tako črno. Čisto možno je, da Monda to sploh ne bo čisto nič oviralo in sploh ne bo imel nobenih problemov.

Tako, da se ne sekiraj in s pokončno držo z nasmehom na obrazu naprej!

Kar se tiče pa ovratnika, verjemi da se bo navadil. Vidiš kaj je rekla Nina, da se je Rina po parih dneh čisto navadila na ovratnik in je brez težav hodila med vrati in se normalno gibala. Daj mu čas in se bo že navadil. Nikakor pa ne naredi iste napake, kot sem jo jaz.
Saj bo verjetno tudi našega Taja po vsej verjetnosti čakal ovratnik nekje na začetku poletja... saj sem skoraj že čisto odločena, da ga bomo kastrirali in mu potemtakem ovratnik ne uide. Iste napake, kot sem jo storila pri prvem nošenju ovratnika, pa sigurno ne bom ponovila.
Če se sprašujete, zakaj ga bom kastrirala na začetku poletja (če se bom odločila za to, kar se po vsej verjetnosti bom), zato ker takrat zaključimo s pasjo šolo in da ne bi izostala pri treningih, sem se odločila, da bi to opravila takrat. Se bom pa do takrat še veliko pozanimala o kastraciji sami in ko izvem vse o tem, se bom dokončno odločila.

Lp
Tina