Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]

Rinchy · 2502282

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #7860 : 08 Januar 2009, 18:56:55
Moj Taj je tudi blazno zbirčen in večkrat noče jest iz trme in principa, ker hoče pač kaj boljšega... ::) čeprav moram rečt, da odkar imava brikete Eagle Pack, lepo papa... :) sem pa tja se še malo zmrduje, ampak je šlo res na bolje, samo seveda, brez dodatkov še zdaj ne gre. :D

Glede na to, da je živahen, bi mogoče res lahko probal, kar je predlagala Barbara (Macika), ker se mogoče res malo zmišljuje, vsaj upam, da je to, da ni kaj zdravstvenega.
Vendar v vsakem primeru bi ti pa res priporočala test krvi za klopne bolezni, ni nevem kakšen strošek, pa še miren si lahko potem oziroma lahko pravočasno ukrepaš in bo kuža zdrav. ;)

Aja.. povej, kaj pa stvari "iz mize" a to mu pa gre oziroma ima apetit za to? Se pravi hrana, ki jo vi jeste - pri kosilu, sendviči itd...

PS: Barbara - Luuuuškan Taiček! :-* :)

Lp
Tina

**katka**

• *
Odgovori #7861 : 08 Januar 2009, 19:33:52
[img]http://katkak.moj-album.com/liza[img]

sončnica

• *
Odgovori #7862 : 08 Januar 2009, 20:17:40

Ko ste že debatirele o klopnih boleznih, ....... Me zanima kako vi obvarujete vaše bernčke pred klopi? Prešnjemu psu smo dajali takšne ampule za vrat, tekočina ki jo vmasiraš v vrat in pes obvarovan za 3 mesece, se mi zdi. Pes res ni dobil klopov in tudi ni bilo nobenih problemov.

Joj kako je lep Tai, pravi mačo  ;) :D

Macika

• *
Odgovori #7863 : 08 Januar 2009, 20:48:44
Tina in sončnica hvala  :-*

Jaz Taia špricam z Zyzek sprejem in se obnese super. Naj bi bil manj agresiven od ampul, ampak jaz nevem, to sem samo slišala  ???
Pri tem spreju mi je fino tudi to, da pes nima potem tistega jedkega smradu še par dni in pa zelo hitro se vpije/posuši.
Je pa po mojih izkušnjah odvisno kako dolgo drži sprej/ampule od intezitete klopov in pa na kakšnem območju živiš. Pri nas so sami gozdovi, kamorkoli greš, greš skozi gozd.

Lp

Barbara

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

berni

• *
Odgovori #7864 : 08 Januar 2009, 20:53:15
Vsem hvala za nasvete juter pa bom poklical na veterino da ga naročim za odvem krvi  ::)

conte

• *
Odgovori #7865 : 08 Januar 2009, 21:22:48
Berni
Je tvoj berni samec?   Se v bližini goni kaka psica? 
Če je tako, ga samo zapri v stanovanje, da ne bo vohal pa bo vse v redu
Lp conte

sončnica

• *
Odgovori #7866 : 08 Januar 2009, 21:33:09

Macika mi smo tudi sredi gozdov, tako da so kar klopi tukaj. Še sama sem imela klopno boreliozo pred leti.

Aha se bom pozanimala še za ta sprej, ker do sedaj res nisem mela pojma o sprejih proti klopom, nisem vedela kateri bi bil učinkovit.

Hvala

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #7867 : 08 Januar 2009, 22:37:28
Berni
Je tvoj berni samec?   Se v bližini goni kaka psica? 
Če je tako, ga samo zapri v stanovanje, da ne bo vohal pa bo vse v redu
Lp conte

A vidiš... :o to bi tudi lahko bilo ja! ;) :)

Sončnica - Midva imava ampule Advantix in sva kar zadovoljna. :) Je pa tako pri ampulah, da proti klopom deljujejo mesec dni in ne tri mesece, mislim, da tri mesece delujejo proti bolham, ampak nisem popolnoma prepričana. ;) Posebej bi opozorila na ampule Frontline Combo, ki delujejo proti klopom le 14 dni po nanosu in ne mesec dni, kot pri navadnem Frontline-u.
Drugače pa nekateri uporabljajo tudi elektronske obeske, ki naj bi odganjali klope, odzivi so pa seveda različni, pri nekaterih deluje, pri drugih spet ne.

Lp
Tina

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #7868 : 09 Januar 2009, 10:13:26
Sem gledala statistiko in je ful veliko berncev prijavljenih oba dneva :) Super, bo kaj za videt.
Midve še ne vem kateri dan prideva, ampak verjetno v nedeljo ;)

nezkaaa

• *
  • ZgAgA
Odgovori #7869 : 09 Januar 2009, 13:25:22
Ojla,
jaz sem nazaj iz potepanja po Indoneziji.....vidim, da ste se vmes ful razpisale...sem imela kar dosti za prebrat :)
najprej pa čestitke melisi za bodoče leglo
potem bi pa vsem zaželela še čimbolj zgagasto novo leto, ki upam, da ste ga pričakali, tako kot ste si želeli.

lp
Neža in Aja

ZgaGa

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #7870 : 11 Januar 2009, 21:09:32
Ojla!

Evo Taj ima spet prenovljeno spletno stran - spet kompletno... :o :D :D

... ampak ta pa mislim, da bo kar ostala... :P mi tiste prej nikakor niso bile všeč. Ta mi je pa kar simpatična! ;D

WWW.BERNITAJ.COM

Dobrodošli komentarji, kritike, ideje... :)

Lp
Tina in Taj

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #7871 : 12 Januar 2009, 07:02:17
Tina super spletna stran ;) Tale dizajn je pa tudi meni izmed vseh do sedaj najbolj všeč :P

Mr_Globus

• *
Odgovori #7872 : 12 Januar 2009, 07:15:10
Zelo lep dizajn in dobra izbira bar  ;D Lahko bi šla v profi vode  8)

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #7873 : 12 Januar 2009, 10:55:17
Luštno stran ima Taj...Meni se pa ne ljubi oblikovt spletne strani  ::)
Glede klopov-ampule ali sprej, pa redno pregledovat psa, izogibat se visoki travi, ker tam je klopovske zalege ogromno! Pa menda ima leska in praprot ogromno klopov. Hvalabogu na Koroškem ni veliko okuženih klopov (zaenkrat) in so redki primeri erlihije ali borelioze pri psih.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #7874 : 12 Januar 2009, 13:38:05
Helena - hvala!  :-* :)  :D

Mr_Globus - hvala za pohvale, me veseli, da ti je všeč! :o :) :-*

Čara - prav tako, hvala... :-* :)

Glede klopov sem pa jaz slišala tudi to, da naj bi bili najbolj dejavni v času, ko je prisotna rosa, se pravi zjutraj, pa včasih tudi proti večeru. ;)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #7875 : 12 Januar 2009, 15:20:17
Najbolje, da držite pesti, da bo še kakšen teden fajn mrzlo, pa bo klopov pol manj :P

Ajda.

• *
Odgovori #7876 : 12 Januar 2009, 17:52:42
TAJzelo lepa spletna stran :)

AlesKo

• *
  • Basha
Odgovori #7877 : 18 Januar 2009, 20:27:55
A imam samo jaz težave s forumom, ali še kdo drug?

Macika

• *
Odgovori #7878 : 18 Januar 2009, 22:13:30
Jaz tudi...hude težave.
Ko pa sem ravno uspela priti do sem...
Tai je v četrtek praznoval svoj prvi rojstni dan  :o Mišek moj vse najboljše!!!  :-*

In še tortica  :D

Pa Taiček

Več slik pa v albumu

Lp

Barbara

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

nezkaaa

• *
  • ZgAgA
Odgovori #7879 : 18 Januar 2009, 22:15:10
smo jih imeli vsi....ampak meni sedaj že normalno dela...

kako je bilo na razstavi? jaz sem si tako želela it, ampak me je tale bolezen prikovala v posteljo in sem lahko samo še sanjala o tem, da bi navijala za bernce....pa če ima kdo slikice, se tudi priporočam

Eno letoooo....waaaw...vse najboljše Taiček...

ZgaGa

Macika

• *
Odgovori #7880 : 18 Januar 2009, 22:34:36
Jaz bom šla pa v Celje na razstavo  ;D Me pa zanima, če lahko pes, ki se ne razstavlja, gre poleg zraven v halo?

nezkaaa, še tukaj, hvala  :-*

(Hellen Keller)

nezkaaa

• *
  • ZgAgA
Odgovori #7881 : 18 Januar 2009, 22:50:30
Jaz sem šla z mojo brez problema notri navijat...sicer cca 2 leti nazaj...ampak nisva ostali predolgo, ker jo je vse skupaj malo nerviralo....preveč kužatov na kupu, pa vse je bilo novo, plus tega je bila pa še njena samozavest takrat čisto na tleh.. Bova pa zadevico definitvno še ponovili :D

ZgaGa

Macika

• *
Odgovori #7882 : 18 Januar 2009, 23:08:17
Aha hvala. Jaz bi tudi Taia malo peljala not v gužvo, ker take pri nas ne delajo  :P Ali pa je folk čisto paf ko vidijo malo večjega psa, ki se rine v gužvo  :-\

(Hellen Keller)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #7883 : 19 Januar 2009, 07:53:19
Tai vse najboljše za prvo svečko :P Tortica je pa lepa ;)

Midve sva bili pa v soboto prvič na razstavi, tokrat samo kot obiskovalki in za socializacijo in moram pohvalit mojo punco....obnašala se je super. Tako da je bila tole priprava za Celje ko bo šlo zares :)
Drugače pa glede vstopa psa v dvorano v soboto niso čisto nič komplicirali.

icey

• *
Odgovori #7884 : 19 Januar 2009, 13:18:08
Jaz sem šla v soboto firbcat - me je pa presenetila v splošnem precej boljša kakovost privedenih psov, še posebej mislim na specialko.

O sojenju pa samo toliko, da je dopoldan na CACIBU menda Madžar sodil praktično za Madžare, na specialki pa je Finec za moj okus zelo kvalitetno ocenil pse, bilo je pa tudi zanimivo, ker je vsako oceno povedal na glas publiki, tako da sem počakala kar do konca do devete ure zvečer.

Družba pa je bila kot ponavadi odlična, tako da je bilo prav luštno.

Tina - hitro kako fotko napopaj... če je baterija zdržala.

rožica

• *
  • Athos & Best
Odgovori #7885 : 19 Januar 2009, 14:34:13
Se strinjam z Icey. Sobotnega dopoldanskega sojenja sicer nisem spremljala, zato ne morem oceniti. Sem pa včeraj bila navdušena, sodila je Satu Yla-Mononen in po mojem mnenju odsodila super :) Jaz sem razstavljala Brika, bil je sicer sam, vendar pa je prejel ogromno pohval sodnice, ki mi je z njim zaželela tudi veliko sreče v prihodnje.  :) Lastniki so bili zelo navdušeni, tako da bo Brik verjetno še šel na razstave :)

Lp, Urša

Obožujem pse, še posebej bernije!
http://www.athos-best.com

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #7886 : 19 Januar 2009, 18:09:37
TAI - VSE NAJBOLJŠE!!! :o :-* :-* :-*

Evo slikce se ravnokar nalagajo v moj album, potem pa jih prilepim sem, sicer za moje pojme niso preveč dobre... ampak ok. :-[

Je bilo pa v soboto res fajn... super družba, super kužki. 8)

Sem pa imela možnost prečohat in premečkat malo Isis, ki je taaaaaaaaak bonbonček, da je joj! :o :-* :-* :-*

Macika

• *
Odgovori #7887 : 19 Januar 2009, 18:15:27
Helena in Tina, Tai se zahvaljuje  :-*

Jaaa, slikce  ;D Mi pridemo pa v Celje firbcat  ;) Mogoče bo še mrcina zraven  ;)

(Hellen Keller)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #7888 : 19 Januar 2009, 19:05:13
Evo slikce... ;D

Najprej Karica (Carisma)... ki je prišla firbcat... :P

Pa Ema (Conte Veneto Greatexpectations)... ki je blestela na svoji prvi razstavi... :)

Calvin Kline od Twinssy...

Lepotec Fenix (Conte Veneto Fenix)... :-*

Na socializacijo in firbcanje je prišel tudi Cezar (Cezar Donelini)

Malčica Isis... :-*

Captain Jack od Twinssy...

Baxter

Scooby Doo

Adis in Fenix...

In ostali... :)

Več pa tukaj... KLIK... ;)

Lp
Tina

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #7889 : 19 Januar 2009, 19:22:32
Tina slikce so super ;)

Kakšne rezultate pa so dosegli teli naši lepotci?