Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]

Rinchy · 2495002

Bernski Planšar Bart

• *
Odgovori #9060 : 04 Avgust 2010, 14:47:23
Rina je krasna  :-* :-*

nezkaaa

• *
  • ZgAgA
Odgovori #9061 : 11 Avgust 2010, 13:39:34
Ojla,
da se tudi midve javiva v temo in pokazeva, da sva se vedno zivi. Zal se dolgo casa nisva javili, ker so Aji pri prevledu nasli tri rakave tvorbe, ki so bile uspesno odstranjene. Tako da smo sedaj zdravi, ne se cisto v dovolj dobri formi in dopolnili 5 let! :)
Nasa pasja gospodicna se ima super, se mi zdi, da je celo postala bolj razvajena, ker je bila bogica, ampak ona se ne da, se vedno je moja zgaga.
To je zaenkrat to, lepo se imejte in pocohajte vase (ne)zgage,
lp

ZgaGa

Macika

• *
Odgovori #9062 : 20 Oktober 2010, 22:51:39
Hei hei, da pobrišemo malo prah s te teme  8)

Najprej vse najboljše Aja, čeprav s precejšnjo zamudo, pa vseeno  :-*

Kako ste, uživate deževne jesenske dni? Sončnih je nažalost bolj malo  :-\

Danes je bilo končno lepo sončno popoldne po tednu brezveznega dežja, prav prijalo je, Tai se je veselo sočnil na hrbu na sončku  :D  8) Drugače je še vedno vse po starem, počasi lezemo proti tretjem rojstnem dnevu (ne morem verjeti da je čas tako hitro minil), vedno bolj smo razscrkljani, malo se delamo boge, da Barbaro in mami (beri sluge) malo po nepotrebnem skrbi  :P Znajdi se, pravi Tai, da dobiš še več čohanja in razvajanja...in ja, definitivno trdim, da bi Tai težko bil še bolj razvajen kot je  ;D

Pa še par današnjih slik  :)

Lp

Barbara in razvajena rit Tai  :-*

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #9063 : 21 Oktober 2010, 20:53:15
Danes pa je čisto poseben dan!! Moja miš praznuje rojstni dan!! :o :-* Ja...minila so že 4 leta odkar je prišel na svet moj zlati Runo! :o :-* :-*

Runo vse najboljše  :-* :-*

želim si, da bi me še veliiiiiko let razveseljeval in mi polepšal čisto vsak dan!!! :-* :)

Vse najboljše tudi Mondu in ostalim trem bratcem! :-* :-*

Lp,
Špela

:)

Bernski Planšar Bart

• *
Odgovori #9064 : 21 Oktober 2010, 21:51:18
Vse najboljše Runo :-* :-*

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #9065 : 25 Oktober 2010, 07:23:14
Runo malce pozno pa vseeno VSE NAJBOLJŠE!!!

Jesenski čas je čas, ko pri nas praznujemo kar dva pasja rojstna dneva in sicer Mond je 21.oktobra dopolnil 4 leta ;D

Isis pa je 23.septembra dopolnila 2 :o

[/img]

Macika

• *
Odgovori #9066 : 25 Oktober 2010, 15:10:41
Čestitke Runu in Mondu!  :-* :-* :-*

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

miško

• *
Odgovori #9067 : 31 Oktober 2010, 10:51:38
Da še jaz prilepim sliko naše Kaje. Januarja bo stara 9 let, in se ji leta nič ne poznajo :)
Se je šla še kopat včeraj v reko ::)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #9068 : 01 November 2010, 08:52:20
Barbara hvala še tukaj za čestitke ;)

Miško, tvoja Kaja se super drži in po sliki sodeč je krasna punca ;) Očitno ji zelo paše družba mlajšega mladeniča :D

Pa še naše čisto sveže slikce;

Isis :-*

in Mond :-*

La.nula

• *
  • Aston
Odgovori #9069 : 01 November 2010, 09:46:19
Vaši berniji so naravnost čudoviti! :o ;D..res so lepi, vsi po vrsti  ;) :)..

LP L

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #9070 : 12 November 2010, 19:48:49
ojla!
kar malo je zamrla tale tema! :-\ No jaz dodajam par slikc našega bučmana, mamo se fajn, uživamo na sprehodih, sploh sseaj ko so temperature čisto take, kot bi si jih berniji želeli ;D

Kok sm jaz bogi pes!  ::) ::) 8)

Zanima me še, kdo pride kaj v Vrtojbo na razstavo, da se vidimo? Jaz pridem sigurno, 90% pa me bo spremljal tudi Runo.

Lp,
Špela

Macika

• *
Odgovori #9071 : 12 November 2010, 20:05:34
Ja, tale tema kar zamira  :-\

Mi uživamo v teh hladnejših dnevih (Tai bolj, jaz manj)  ;D Mene ne bo v Vrtojbo, je malo predaleč za samo firbcat...potem januarja pa bom v Ljubljani  :)

Še nekaj novejših slik Taička  :)

Takole se pa afnamo (se je igral s cufo, pa je zagledal očeta in mu je ostala na glavi  :D - jaz pa sem umirala od smeha  :o)

In potem ko ni več dobro videl, je malo sklonil glavo, da je cufa padla malo nižje  :D

Lp

Barbara in afna Taiko  ;D

(Hellen Keller)

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #9072 : 12 November 2010, 20:28:35
Ojla!
Lušen je tale Tai! :-* :-* Ful mu je dlaka zrastla!! :o :) Sploh okrog vratu zgleda čist puhast! :-*
Ja so ene afne teli naši berniji ja...naš se tudi s cufo zlo rad igra, pa si jo meče, pa skače za njo...ampak nikol ni take fore kot ko se jaz z njim igram! ;)

najvecjazelja

• *
Odgovori #9073 : 27 November 2010, 18:36:38
Ojla
Mene pa zanima če veste,ali je letos mogoče v izdelavi kakšen berni-koledar?  :)

Rinchy

• Moderator
Odgovori #9074 : 30 November 2010, 14:57:08
Tri slikce od nase Rinke  :)

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #9075 : 01 December 2010, 14:05:53
Rinček :-* :-* :-* krasna je ;)

Ojla
Mene pa zanima če veste,ali je letos mogoče v izdelavi kakšen berni-koledar?  :)

Kar precej tistih, ki smo tukaj na forumu nismo več člani PILBPP, tako da ti priporočam, da se glede koledarja obrneš direktno nanje. Najbolje da jim pišeš na mail. Mogoče jim pa uspe izdati koledar za naslednje leto :)

lp

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #9076 : 09 December 2010, 15:37:29
Runo danes:

Lp,
Špela

Bernski Planšar Bart

• *
Odgovori #9077 : 16 December 2010, 18:27:58
Danes Bartek praznuje svoj drugi rojstni dan. :)
VSE NAJBOLJŠE, BART! :-* :-*

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #9078 : 16 December 2010, 22:26:43
Vse najboljše Bart!!!  :)

Macika

• *
Odgovori #9079 : 17 December 2010, 07:49:52
Vse najboljše Bart!  :-*

(Hellen Keller)

Bernski Planšar Bart

• *
Odgovori #9080 : 17 December 2010, 21:03:53
Hvala za čestitki :).

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #9081 : 19 December 2010, 17:34:18
Končno imamo tudi mi sneg! ;D :o :o

Par današnjih in včerajšnjih slik:

pozorno poslišamo

veselo tečemo

nič jasno :D

utrujeni od divjanja

najlepša glavca

Toliko od nas!

Lp,
Špela

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #9082 : 19 December 2010, 19:29:56
Pa še ena od vlečnega psa, ki je danes cel dan pridno vlekel sani :D :-*

barbara10

• Vzreditelj
  • *
  • Moji musketirji in cebelice...

rožica

• *
  • Athos & Best
Odgovori #9084 : 21 December 2010, 19:18:31
Upam, da kmalu najde nov dom. Nikakor pa bernski planšar ni primeren za čuvaja  ??? ???

Obožujem pse, še posebej bernije!
http://www.athos-best.com

Macika

• *
Odgovori #9085 : 06 Januar 2011, 15:23:01
Zopet se malo oglašamo po dolgem času  ;D

Kako ste kaj? Mi uživamo zimo, malo smo se očuftali tudi  :D Bo treba spomladi malo na shujševalno  :-[  :D

Lp

Barbara

(Hellen Keller)

keptan

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #9086 : 10 Januar 2011, 16:45:31
Pozdravljeni,

Sem nov na forumu in pred kratkim smo dobili novega člana štiri mesečno Kajo

kat

• *
Odgovori #9087 : 15 Januar 2011, 11:05:20
Pozdravljeni!

Tukaj pa še naša zgodba, v toliko, da boste res pozorni na svoje kosmatince.

Imeli smo bernsko planšarko Zaro, res čudovito psičko. Jeseni je začela lulat v pesjak, kar smo povezovali s tem, da smo imeli malo manj časa za njo in ko smo se začeli z njo spet ukvarjati “po starem”, se je problem skoraj v celoti odpravil. Novembra, ko je bila stara približno 2,5 leti, je začela štrajkati pri hrani - naenkrat ni hotela več jesti njenih briketov, vse druge priboljške pa je “žrla”. Ker drugače pri vedenju ni bilo opaziti nobene spremembe (bila še vedno izredno živahna), se je tudi veterinar strinjal, da nas verjetno izsiljuje. In smo si rekli, ne, na to finto pa ne bomo padli, bo že jedla, ko bo lačna. Po slabih 2 tednih, ko še vedno ni hotela jesti, smo se vdali in ji kupili drugo vrsto briketov. Nad njimi je bila navdušena, ampak samo 3 dni. Potem pa spet nič. Tu nas pa je že pošteno zaskrbelo, ker je bila vedno zelo požrešna psička, in je nehala jesti samo, če ji je zmanjkalo hrane, nikoli pa zato, ker bi bila sita. “Za vsak slučaj” ji je veterinar vzel kri, kasneje je priznal, da si ni mislil, da bo kaj pokazalo, in... katastrofa ... ledvičke. Po posvetu tudi z drugimi veterinarji smo ji nekaj dni dajali infuzije (dopoldan pri veterinarju, zvečer pa doma), da bi spodbudili ledvičke, da bi spet začele delovati, bila je striktno v hiši, da se ne bi zraven še prehladila (drugače je bila ponoči v pesjaku). Predvsem ponoči je začela spet precej lulat, smo jo na 2uri spuščali ven. Skrbelo nas je, ker ni hotela niti več piti, zato smo ji pustili, da je jedla sneg, da je dobila vsaj nekaj tekočine. Po parih dneh se je stanje še poslabšalo, začela je med drugim tudi lulat kri, bruhat, ni več prenašala infuzij (težko dihala, se tresla), zato smo jo odpeljali k veterinarju v Šentjur, kjer so jo še podrobneje pregledali. Ultrazvok ledvičk ni pokazal bistvenih sprememb, kri je bila katastrofalna (poleg izredno povišane sečnine in kreatinina, kar je kazalo na odpoved ledvic, je bila tudi že izredno slabokrvna), vzrok pa ... hiter test je pokazal prisotnost okužbe z borelijo. Spomnim se samo 2 klopov, ki jih je imela, ko je bila star manj kot 1 leto. Poudariti moram, da nikoli ni šepala, mogoče je kdaj imela, ko se je zbudila, zadnjo tačko nekoliko “leseno”, ampak čez par minut, ko se je razmigala, je bilo vse ok. Vglavnem, v tednu, ki je prišel, je kljub intenzivnemu zdravljenju šlo vse samo še navzdol in na predbožični dan smo se odločili, da se od Zare poslovimo, da ji ne podaljšujemo več trpljenja. Od dneva, ko smo ugotovili, da ledvičke odpovedujejo in do dneva, ko je ni bilo več z nami, je minilo 11 dni.
Če bi pokazala kak znak, da bi lahko posumili na borelijo prej, bi se verjetno srečno končalo. Žal pa je bila prava borka, ki nikoli ni pokazala, da je z njo kaj narobe, oziroma mi nismo znali prebrati njenih “mini” znakov.

Ko še nismo vedeli točno, kaj se dogaja, in sem iskala informacije po internetu, sem v temi o boreliji od uporabnice scythe naletela na nekaj zanimivega. Njen Astor je ob boreliji imel tudi vnetje tačk. Veterinarji ji sicer niso potrdili povezave med tema boleznima, ampak naša Zara je pri starosti približno 1 leta imela ogromno vnetij tačk in ušes (več mesecev zaporedoma na antibiotikih). Nato so rekli, da je možno, da so to povzročile hormonske spremembe (že po prvi gonitvi je bila namreč navidezno breja), zato smo jo sterilizirali in pa takoj prešli na dietno prehrano pri alergijah. Ne vem, ne morem reči, da je to to, ampak začelo se je pojavljati v času, ko je imela tista 2 klopa, na začetku je bilo več izbruhov, potem pa smo vnetja že na začetku uspešno zaustavljali  jodovimi obkladki.

Upam, da se to ne bo zgodilo komu izmed vas, če pa bo komu prišlo prav, da bo svojemu psu dovolj hitro pomagal, pa je tudi bilo vredno deliti našo zgodbo z vami.

Lepo se imejte in pazite na kužke!

Katja

era

• *
  • Dogs never lie about love.
Odgovori #9088 : 15 Januar 2011, 14:09:13
Moje sožalje katja :'(
Poskušaj se spominjati lepih dni, ki si jih preživela z njo.

lp, era

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #9089 : 16 Januar 2011, 09:04:42
Katja, moje iskreno sožalje za Zaro :(

Ko berem tole tvojo izpoved me obletava srh in verjamem da je tole za vas grozna izguba. Držite se.....

Lp
Helena