Bernski planšarski pes [Berner Sennenhund,Bernese Mountain Dog]

Rinchy · 2495356

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...

risenshine

• *
Odgovori #931 : 13 November 2006, 10:08:16
Danes ponoči smo se vrnili iz Poznana. Zahvaljujemo se vsem za čestitke. Naziv Svetovni vice šampion je naša Risenshine degli Antichi Mulini dosegla pri svojih 18 mesecih in 13 dnevih. Slike z razstave pa bodo objavljene naši spletni strani www.twinssy.com.
Avrelija

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #932 : 13 November 2006, 10:24:36
Čestitke tudi od nas 8)

Lp nina

PiSiZ

• *
Odgovori #933 : 13 November 2006, 15:49:56
lijep pozdrav svima!
nadam se da nece biti problema ako cu pisati po hrvaški, ali slovenski ne znam bas dobro  :-[ a i ono malo sto znam je toliko krivo da bi vas vjerojatno samo zbunila sa riječima  :-\

da se i predstavim-vlasnik sam 2 bernija pie i zena (neki od vas me vec znaju-rožica&rinchy  :-*)
ovo su njih dvoje iz pticje perspektive  ;D
pia

zen

neko vrijeme sam citala vas forum na www.mojpes.net i htjela sam se rezistrirati, ali vidjela sam da nise bili bas redoviti u pisanju i cijelo vrijeme ste se nesto svađali  :-\ to ne znam zasto...i nekakva je bila losa amosfera, pa sam ipak dosla ovdje  ;)
nadam se da cete ovdje puno puno pisati, tako da mogu puno toga novoga saznati....  ;)

a sada čestitke od srca risenshine!!!to je ogroman uspjeh BRAVOOOOO!!!! :o :o :o

i cestike i malom co-u super zapoceta izlozbena karijera!!!

i naravno cestitke svia koji su uopce sudjelovali-ja bi vjerojvatno pala u nesvijest da sam uopce dosla tamo  ;D

svi imate prekrasne pse i svima im dajte veliku  :-* od pie i zena  ;)

rožica

• *
  • Athos & Best
Odgovori #934 : 13 November 2006, 16:19:15
Bog Ana!

Tu je bolja atmosfera, kazala sam ti  ;D ;D :) Ja sam upoznala Zena i peso je krasan: takav karakter, da ga samo tražiš. Nadam se, da ču upoznati i Piju  ???

Čestitike malemu iz psarne from Orsinas land.  :-*

Obožujem pse, še posebej bernije!
http://www.athos-best.com

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
Odgovori #935 : 13 November 2006, 18:33:21
Dobrodošla risenshine in PiSiZ! Čimveč nas je, tem bolje.  :o

Čestitke za Poznan sem potalala pa že prej.  8)

Lp,
M

marc

• *
  • Eros
Odgovori #936 : 14 November 2006, 23:54:20
Po dolgem času se še midva malo javiva. Da sporočiva, da še veselo brcava. :)
Vmes smo bili smo malce na dopustu in smo se potepali po Kranjskogorski okolici.
Tu je ena fotka za pokušino, kako je bilo lepo. Več pa v albumu http://barteros.moj-album.com/album/5766225/.

Rinchy

• Moderator
Odgovori #937 : 15 November 2006, 09:27:05
Risenshine in PiSiZ dobrodošli na forumu!  :)

Marc,vidim,da je Eros užival!..drugače pa lepe fotke!  ;)

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

marc

• *
  • Eros
Odgovori #938 : 15 November 2006, 12:28:03
Thnx, Rinchy.
LP, M. ;)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #939 : 15 November 2006, 13:11:20
Lep pozdrav!

Sem lastnica prisrčnega sedem mesečnega bernčka Taja.
Zasledila sem tale forum in se odločila, da se vam predstaviva.

uroda

• *
  • Dotek smotek
Odgovori #940 : 15 November 2006, 13:37:34
Ojla!

Taj, slikice prosim. To je meni in mislim še marsikomu tukaj v največji užitek. ;D

Lp,
Darja

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #941 : 15 November 2006, 13:41:28
Živjo!

Z veseljem bi pokazala slikice, sem že hotla, pa mi ne gre ker so vse čez 128kb.
Pa bi prosila za pomoč, kaj naj naredim? :-[

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #942 : 15 November 2006, 13:44:14
Navodila kako vstaviti sliko so Tukaj.

Lp nina

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #943 : 15 November 2006, 13:54:38
Ninci hvala!
Bom poskusila! :)

rožica

• *
  • Athos & Best
Odgovori #944 : 15 November 2006, 18:14:44
Dobrodošel Taj! Od kje pa je tvoj kuža? Malo nam napiši o njem, kakšen je kaj po karakterju, ti kaj nagaja...  :)

Rinchy

• Moderator
Odgovori #945 : 15 November 2006, 20:25:18
Pozdravljena Taj! Če boš imela probleme s slikam jih lahko pošlješ meni,pa jih bom objavila tukaj.Seveda pa me zanima tudi to od kod je tvoj kuža,itd  ;)

lp,
Nina

www.varstvopsov.si

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #946 : 15 November 2006, 21:05:23
Živjo Rožica in Rinchy!

Moj Taj prihaja iz Brežic, sicer pa sva doma iz Ljubljane. Star je sedem mesecev. Je zelo prijaznega in nežnega karakterja. Zelo zelooo rad se crklja in hodi na dolge zanimive sprehode. Obožuje raznorazne igračke, ki jih ima seveda ogromno. Zelo dobro se razume z vsemi kužki, čeprav se jih je od začetka malo bal, sva ta strah premagala ;D.
Drugače sva pa pred kratkim opravila preizkus v mali šoli, v kateri je zelo užival, včasih malo ponagajal pa vseeno veliko odnesel.
Tako, da zdaj obvlada sedi, prostor, tačko,  pozornost, odpoklic in kakšen trikec, naprimer da se prikloni.
V glavnem pa vsem okoli njega predvsem pa meni prinaša veliko ljubezni, zadovoljstva in sreče.

Rinchy zdaj bom poskusila naložiti par slikic, če mi ne bo šlo ti jih bom pa poslala. :)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
Odgovori #948 : 15 November 2006, 21:32:46
Pozdravljena Taj! Vaš kuža je luškan kot strela!  :-* No ja, saj kater bernčk pa ni.  :-[ Lepo, da se naša bernska družba širi tudi na tem forumu. :)

Lp,
Mojca

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #949 : 15 November 2006, 21:41:24
Hvala za pohvale! Samo je pa čista resnica, da so tile bernčki od sile, čist vsak je luškan.
Jaz sem nad svojim čisto navdušena, kakšen je to bonbonček!!

Rinchy

• Moderator
Odgovori #950 : 15 November 2006, 21:43:13
Taj je res en lepotec!  :-*
Zdaj nas je že toliko,da bi se mogoče res lahko kje dobili(pa magar samo na enem veliiikem travniku),da vidimo naše bernčke na kupu! Kaj pravite?  ;)

lp,
Nina

www.varstvopsov.si

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #951 : 15 November 2006, 21:45:53
Se strinjam! To bi bilo veselje!!!! :) Tajči bi bil tako vesel!

uroda

• *
  • Dotek smotek
Odgovori #952 : 15 November 2006, 22:20:52
Joj, Taj je pa res pravi lepotec, Doti bi se sigurno takoj zaljubila vanj.  ;)  Kdo so pa starši?

Ajdi, kje se dobimo in kdaj? Organizacija je moja šibka točka, tako da samo čakam na pobudo. Dajmo izkoristit to lepo jesen!

Lp,
Darja

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #953 : 15 November 2006, 23:23:25
Tajeva mamica je Nera, očka pa Gar. Oba sta iz Brežic oziroma okolice.  :)

Lep pozdrav,
Tina

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #954 : 16 November 2006, 11:05:13
Živjo!

Od kod so pa vaši bernčki in koliko so stari? Kot vidim so vsi krasni! Prave lepotičke in lepotci! :)
Zanima pa me, koliko bo Taj še kaj zrastel, če je zdaj star dobrih sedem mesecev, po vaših izkušnjah?
Do kdaj rastejo?
Kaj pa vaši bernčki, so tudi taki dobrovoljčki kot naš Taj?

uroda

• *
  • Dotek smotek
Odgovori #955 : 16 November 2006, 11:39:23
Moja Doti je zdaj stara 6 mesecev in en teden in težka 30,5 kg (stanje pred enim tednom). Prinesla je eno samo veselje v našo hišo. Njeni pogledi znajo res očarati.  :-* Še posebej ob večerih, ko tako rada nasloni glavico k nogi, češ: božaj me.  ::)
Ves možni čas preživimo skupaj, tako da ima tudi vstop v hišo. Noči pa od prve naprej preživi v pesjaku. Hitro se ga je navadla, ukaz "v kočo" tudi zvečer brez težav deluje.
Sicer pa hodimo v šolo, kjer ponavadi najbolj kaže svojo trmo. Je pač preveč zanimivega okrog nje.  :o Za moje pojme je zelo ubogljiva.
Po jutranjem krajšem razgibavanju gremo popoldne na daljši sprehod, kjer prečita vse novice (kraje, kjer se kužki polulajo  ;))

Taj, odgovore na druga tvoja vprašnja bom prepustila komu drugemu, ki se malo bolj spozna na to.

Lp,
Darja

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
Odgovori #956 : 16 November 2006, 12:02:53
Taj: tudi moj Astor je izjemen dobrovoljček. Obožuje vsa živa bitje in ga je sama energija in veselje. Za bernca je pa sploh izjemno hiperkativen.  ::)  Je pa Astor dolen`c in prihaja iz Ivančne Gorice (psarna Bernieshine). Atos od forumašice rožice pa je njegov bratec. :) Oba sta stara 1 leto in pol. Z Astorjem drugače tudi že ves čas obiskujeva šolo - do sedaj sva opravila malo šolo in izpit A (iz poslušnosti). Trenutno trenirava v šoli za izpit Bbh. Kaj več o Astorju pa si lahko prebereš na njegovi spletni strani - http://astor.gajba.net . Fotke od prvega dne pa do danes (no ja, malo štrajkamo s fotkami trenutno  :-[ ) pa se nahajajo na http://astor.moj-album.com

Drugače pa berniji rastejo tam do drugega, tretjega leta. Največ zrastejo v prvem letu, nato pa počasi pridobijo še kakšen centimeter in kilogramček. Je pa treba tudi upoštevati psihološki razvoj psa, ki naj bi se tudi zaključil tam najkasneje do tretjega leta.
Tako, da naj bi Taj, če upoštevamo standard, do svojega drugega, tretjega leta dosegel tam od 64 cm do 70 cm plečne višine (idealno med 66 in 68cm). Teža pa je odvisna od konstitucije psa. Moj Astor recimo je imel plečno, nazadnje ko sem ga merila, 66,5cm in cca 45kg. Pa ima močne kosti, ampak je zaradi svoje hiperaktivnosti bolj "atletski" tip (pa se trudimo, da bi pridobil kakšen kilogramček). Pri teži se orientiraj na to, da naj bi se dolgodlakemu psu, če ga pobožaš tam, čutilo rebra (ne preveč izrazito - ravno toliko, da se jih čuti).
To je nekako na kratko to. :)

Lp,
Mojca

rožica

• *
  • Athos & Best
Odgovori #957 : 16 November 2006, 13:02:08
Atos je bratec od Astorja. Velik je 67 cm in težak 50 kg- rastel ne bo več, bo pa verjetno dobil še kakšno kilco. Je super kuža, vedno me nasmeje, ima tolikooo energije, da sploh ne morem verjet. Zelo rad se čoha (kater kuža se pa ne  ::)). Midva sva obiskovala malo šolo in pa tečaj za izpit A. Redno obiskujeva tudi razstave. Bo Taj tudi obiskal kakšno mogoče?  :)

Drugače pa je tu njegova spletna stran: http://www.freewebs.com/berni-atos.

Lp, Urša

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #958 : 16 November 2006, 14:09:51
Darja vem kaj misliš s trmo, ker je bilo pri Taju isto, čeprav je bil ponavadi priden, je bil kakšen dan trmast ko strela in po glavi so mu rojile same vragolije, najraje pa je nagajal z grizenjem povodca. Drugače se pa zelo hitro uči in hitro dojame kaj hočeš od njega, za moje pojme.
To prislanjanje glavice k nogi, pa še kako dobro poznam, ne moreš da ga nebi pocrkljal.  :)

Nazadnje ko sem Taju merila plečno višino je imel nekje 64cm - 65cm, kilaža pa je bila pred dvemi tedni okoli 38kg.
Kar se otipanja reber tiče, je pri Taju tako, da jih ravno čutiš.
Drugače je pa zelo zbirčen glede hrane, samih briketov noče jesti, vedno mu moramo dati zraven kakšne dobrote, mogoče smo ga pa kar malo razvadilil. :-[

Rožica, Taj ne bo hodil na pasje razstave, ker  nima rodovnika, čeprav vem da naj bi bilo bolje da bi ga imel, predvsem zaradi kolkov, mislim da Taj teh težav ne bo imel (upam), ker nič ne kaže na to in zelo smo ga čuvali in ga še vedno, pa tudi vzrediteljica mi je rekla in verjamem ji na besedo, da noben od odraslih mladičev istih staršev nima nobenih težav, upam da res.
Ima pa tudi izjemen in enkraten značaj.

Vse slikice so čudovite in kužki krasni, spletna stran mi je zelo všeč.
Vidim da nisem edina, ki vedno nosi s seboj fotoaparat in z navdušenjem slika svojega lepotca. ;D

Lp,
Tina

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
Odgovori #959 : 16 November 2006, 15:04:05
Vidim da nisem edina, ki vedno nosi s seboj fotoaparat in z navdušenjem slika svojega lepotca. ;D
Ah, vsi smo po malem obsedeni s fotkanjem naših mrcin.  ::)  :-[ Če pa so tako luštni, da nočem zamuditi nobenega posebnega trenutka v njihovem življenju. Zato skorajda vse tudi foto-obeležim.  :o

Kar pa se tiče kolkov vašega Taja - ne glede na to ali je berni rodovniški ali ne, se za vsakega kužka (velikih pasem) priporoča preventivno slikanje kolkov in komolcev od 6.meseca naprej. Mi slikanje načrtujemo v kratkem (vsaj v roku pol leta), čeprav je Astor rodovniški in imata oba starša zdrave kolke. "Preventiva je bolje kot kurativa" (pri displaziji pa sploh!)  :-\ Slikali ga bomo seveda zgolj preventivno, ker ne kaže znakov displazije, pa tudi pariti ga ne mislimo.

Pa še kaj pofotkajte Taja, da vidimo še kaj sličic!  :-*

Lp,
Mojca