Tina in Hajdi, tudi jaz vama čestitam, pa ne samo za BBh, ampak za super nastop na EDS.
Prav veselje vaju je pogledati, kadar nastopata, ker se vidi, da super sodelujeta in da so trikci obema v veselje. To, da pa je na izpitu Hajdi pokazala, da ne verjame preveč v neke formalnosti, je pa tako ali tako izrazito kraševska lastnost. Moja Čajka je na BBhju jasno pokazala, da je nič kaj ne zanima sodelovanje z mano, kadar sem v napol stresnem stanju (težko si je takrat dopovedat, da si s tremo samo škoduješ), tako da so bile vse vaje prej dosti boljše kot pa tisto, kar sva prikazali na "D-Day". Glede na vse zgodbice kraševcev, ki so delali do sedaj BBh, imam občutek, da imajo te naše zverince nek prirojeni senzor, ki na najbolj subtilnih ravneh zaznava vse naše treme, strese in podobne napetosti, potem nam pa malo pokažejo, da se nima smisla sekirat za neke formalnosti in kaj si oni mislijo o tem, če je treba delati nekaj pod pritiskom. Imajo naši kraševci pač še svojo lastno pamet, pa včasih naredijo kakšne stvari malo po svoje. Tako sem npr. slišala za kraševca, ki je med delanjem Bhja na deževni dan namesto hoje poleg kar malo potegnil, da je prišel čim prej v zavetje pod dežnik sodnika in pa psičko, ki je konec izpita malo skrajšala, ker so na drugem koncu poligona že pekli čevapčiče. Na izpitu A se pa moja Čajka tudi ni mogla zadržati, da ne bi vmes med odpoklicem še malo zarinila glave v sveže zapadli sneg.