Neapeljski Mastif [Mastino Napoletano,Neapolitan Mastiff]

mefisto · 205154

hera

• *
Odgovori #120 : 24 April 2006, 20:17:55
Neyka,ni tako enostavno,kot si ti napisala :(
Sem poskušala in je zlatarka skoraj diplomirala z izgovori,preden je priznala,da ne zna :-[
Drugi je postavil tako ceno,da bi bilo ceneje,če bi kupila enega živega mastina :P
Miša,hvala za mail,sem ti odpisala prav tako na privat :)

unique&magnificent

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
Odgovori #121 : 25 April 2006, 07:57:42
Hja jaz pa pozna primere da so slike puščali za modelčke, ampak so tut fajn plačali  :-X Verjetno ti pa tudi vsakzlatar ne bo naredil ampak načeloma bi moglo it.  ::) Bom vprašala tiste dva k mata obeske kje sta jih dobila. Vem da je blo neki zarad slik pa zlatarjev.

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #122 : 25 April 2006, 09:10:48
Neyka,

ni se ti treba ravno v vsako stvar vtakniti, če ne veš točno zakaj  gre.

Eno je sigurno: zlatarji niso tako dobro usposobljeni, da bi delali modelčke kar po slikah, razen redkih izjem, ki so v bistvu bolj kiparji in potem ulivajo tudi iz zlata. Pri nas v Sloveniji je sedaj mlada generacija zlatarjev, ki jih zanima tudi kakšna druga izdelava nakita, kot samo prodaja kalupiranih kupljenih modelov iz tovarne zlata.

Če bi nekdo želel, da se mu naredi obesek ali prstan po sliki svojega psa, človeka ali karkoli že...potem potrebuješ: dobrega fotografa, ki ti bo objekt slikal iz vseh možnih kotov in profilov in če želiš biti perfekcionist, moraš imeti res dobre posnetke. Potem potrebuješ človeka, ki ti bo po teh slikah naredil model ali modelček, odvisno kako veliko zadevo si želiš. Potem šele najdeš dobrega zlatarja, ki se bo želel ukvarjati s tvojo željo in bo po tem modelčku naredil odlitek, ki bo tako dober, da bo lahko vanj vlil zlato ali srebro in , da bo ta zadeva potem dobro izpadla je potrebna še finalna obdelava. Cena takšnega početja je verjetno res tako velika, da si lahko kupiš kar celo leglo lepih mastinov, ne samo enega, kot je rekla Sonja.

Tudi sama obžalujem, da se ne da delati kar po sliki, ker potem bi jaz imela na prstanu odlitek glave moje Zoye, tako pa imam glavo mastina, ki se ga lahko kupi na vsaki pasji razstavi.

Neyka, v Sloveniji  poznam samo eno osebo, ki bi ti po slikah naredila kipec iz katerega se da narediti odlitek in potem še izdelek iz zlata, pa da ob tem ne boš bankrotirala. Vendar je vsa stvar še nedodelana in oseba potrebuje veliko prakse, ter izpopolnitev svoje tehnike ( predvsem pa veliko časa ), da bi končni izdelek izgledal, tako kot izgleda moj prstan na sliki. Nekje imam sliko takšnega izdelka, mislim, da je prstan nemške doge, pa ti jo bom ob kakšni drugi priložnosti tudi prilimala sem, da boš videla razliko med amaterskim in profesionalnim delom.

Miša

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

Neyka

• Pesjanar
Odgovori #123 : 25 April 2006, 09:26:31
Miša nesramna pa ni treba da si! Smo na forumu, kjer lahko pišem kar hočem dokler nisem nesramna in žaljiva! Dva prijatelja sta po slikah dala naredit obeske iz zlata in obeska sta čudovita. Se opravičujem hotela sem pomagat.  >:( očitno je popovedano

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #124 : 25 April 2006, 09:48:30
Neyka,

žal mi je, da se počutiš užaljeno ob branju mojega posta, kjer sem poizkušala razložiti kako potekajo zadeve o katerih imam kar nekaj izkušenj. Tudi jaz imam obesek narejen samo po sliki in je več kot čudovit. Vsi lastniki mastinov po navadi na razstavah stojijo okrog mene in ga občodujejo. Vendar je razlika med izdelavo obeskov po sliki in izdelavo obeska po modelu. BISTVENA ! Sedaj na žalost nimam časa, da bi poiskala slikce in jih prilimala sem, da bi tudi nazorno videla o čem govorim. Ti pa obljubim, da se bom potrudila v najkrajšem možnem času in ti jih pokazala. Mogoče se bo iz slik lažje razbralo o čem sem govorila.

Če ne bom zate zopet preveč nesramna, te lahko vprašam, koliko zlatih ali srebrnih obeskov pa imaš ti od svojega psa ali pasme ? Sprašujem zato, ker me zanima kje ti to delaš, ker je dobrodošlo imeti informacijo, da to počne še kdo drug, ne samo moj zlatar.

Miša

Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

Neyka

• Pesjanar
Odgovori #125 : 25 April 2006, 15:33:43
Jaz tega nimam, sem samo občudovala ker sem za takšne zadeve občutno prekratka. Imata pa zlata obeska za na verižico dva prijatelja in oba sta narejena po slikah. Poskušam ju doklicat, da bi ju vprašala kje sta zadevo dala izdelat.

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #126 : 25 April 2006, 15:48:33
Malo slikc za lažjo razumevanje mojega predhodnega teksta, da ne bo slučajno kdo resnično mislil,  kako  enostavna je izdelava zlatega izdelka po naročilu:

Takole izgleda modelček po katerem se je naredil kalup ( slike so na žalost bolj nejasne ):

in to je odlitek:

Tole je narisana slikca:

in tole je po slikci narejen obesek:

Tukaj imam še en mastino izdelek iz 24 karatne pozlate:

ki ga bom tudi enkrat uporabila za odlitek.

Takole pa izgleda profesionalno narejen odlitek mastino glave:

In še za primerjavo kako izgleda amaterski poizkus izdelave prstana z glavo nemške doge ( ne vem iz kakšnega je materiala ):

Pa še kipec nemške doge:

In še kipec istega izdelovalca mastinota, žal je slika zelo temna:

Zadnji trije izdelki so delo g. Miloša Trbulina, ki ima psarno From long neck in če koga zanimajo določene vrste izdelave raznih kipcev se lahko obrne nanj. Naredi po slikah in osebnih željah, cene pa so tudi pristopne, tako, da se študentje ne rabite bati, da bi bankrotirali.

Neyka, med tem, ko sem jaz limala slikce, si ti napisala odgovor. Naj te potolažim, te stvari niso tako drage, kot se zdi na prvi pogled in lahko si jih privošči skoraj vsak, ki ima željo po tovrstnih zadevah. Obrniti se je potrebno na pravo osebo in imeti prave zamisli. Se držim načela, da se vse da, če se le hoče.

Drugače pa sem se spomnila, da sem pri dveh prijateljicah videla takšne obeske o katerih ti govoriš. Res je, da se izdelati obesek psa tudi po sliki. Vendar je to obesek psa, ki je narejen kot silhueta psa in ga imam tudi jaz. Na žalost imam ta obesek v drugi škatli ( ki je v sefu ) in ga ne morem danes pokazati tukaj.

Miša

mefisto

• *
  • Neapeljski mastifi CARSO DEL DOLAR

mefisto

• *

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Nekaj zabavnih mastino slikc s pravega prvomajskega praznovanja :

Miša

Gina

• *
mefisto - še dobro, da Rudi zdrži vse te napade "krvoločnežev".  ;)

Lp

mefisto

• *
Ravno danes je bil eden izmed "krvoločnežev" hvaljen še pa še, kako je prijazen, ubogljiv..., ko smo šli delat cardiomyopathy test na Vet. kliniko.
Zlobni so samo v fazi "baraba" ;D

Gina je najbrž tvoja bokserka, kajne? In mislim, da smo se enkrat pred leti spoznali...ja!, še fotko z ljubljanske razstave imam, ko sta se z Gazdo igrala.

Gina

• *
Gina je moja bokserka, ja, ampak tale ne bo taprava, saj niti ni repata , ne rjava, je namreč tigrasta in kupiranega repa. ;)
Če sem prav uganila, bi lahko bila tole Altijeva Brina. ???
Drugače pa smo se tudi mi pred parimi leti spoznali na gospodarskem rastavišču, samo se mi zdi, da je bil smučarski sejem. Si pa takrat imela s sabo mladičko , tisto hčerkico ki ste jo zadržali ...hmmm.... če ni to že ta velika gospodična s fotk. :-[
Zato si verjetno mal pomešala, isti plac, pa bokserka. ;)
Drugače pa sem iz istega kraja kot Rudi, pa še v žlahti sva in ravno njegov prvi bokser Cis je povod moje ljubezni do bokserjev. :)

Lp

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
Kolikor jaz vidim to sliko ima tale boksar rep in je rjav  :-\

mefisto

• *
 :-[ :-[ Oprosti!
ja, tudi sejma se spomnim.
mladička = velika gospodična s fotk = Argentina

Sem se že spraševala, kako si ga prepoznala.

Citiraj
je povod moje ljubezni do bokserjev.
  :) ni ga lepšega...  Uživajta z Gino! Lep vikend, N

quantum

• *
Mefisto ko ste ravno omenila cardiomyopathy test. Ali lahko poveste kako tak test poteka in kaj se da ugotoviti s tem testom?

Hvala in lp

Gina

• *
mefisto -  samo da se razumemo. ;)
Mogoče se pa še srečamo, itak se pa že spravljam en lep čas tja gor, da si tele vaše treninge bolj od blizu ogledam.
Menda se bokserji tud kar lepo izkažejo v mondioringu... :-\

Lp

mefisto

• *
quantum, a sem res že taka starina, da me Vikaš :o ?

Test obsega kardiovaskularni pregled ( utrip, poslušanje ), ultrazvočno diagnostiko ( cca 15 min ležanja psa na boku z elektrodami na določenih mestih, pod mizo na kateri leži je del izrezan, da spodaj pride s sondo, ki jo premika po predelu srca. Na zaslonu se prikazuje srce v vseh prerezih, vidiš krčenje, raztezanje,...izpisujejo se neki parametri, ki jih nato dobiš na izvidu, prekate, izreze, ki jih pregleduje, se vidi na zaslonu v okencu, če gre čez njih samo modra/rdeča barva ( dotok/odtok krvi ) je v redu, če pa bi se kje pokazala zelena, je sum, da je nekaj narobe,....tu se bi tudi videle dedne napake, če bi bile-in to je bilo tisto, kar me je najbolj zanimalo! In EKG.
Oprosti za laičen opis, boljše ne znam :(

Gina, super, če se srečamo!

quantum

• *
Vikanje ni bilo mišleno po starosti, da vas slučajno ne bi s tem užalil ;D 
Se pa zahvaljujem za odgovor, ker si tudi približno nisem mislil, da ta test poteka tako natančno. Ter res pohvalno, da se ga poslužujete.

Neyka

• Pesjanar
Na forumih smo ponavadi vsi na "ti"  ;)

dog4ever

• *
mefisto, ali mora biti pes med testom v "normalnem" stanju? Verjetno ni v narkozi, a ne (glede na to, da se pregleduje srce) :-[ Kaj pa cena (ce ni skrivnost)?

mefisto

• *
pes je v normalnem :) stanju, cena presenetljivo nizka 11.800,00, so mi menda dali popust, ker smo darovali še kri za neke pasje raziskave.

Imamo pa izgleda spet novega klopnega bolnika in me je včeraj skoraj zadelo >:(, preiskave na klopne bolezni in hemogram  30.000,00 SIT. ( in to kljub temu, da strašimo naokoli z nekimi piskajočimi obeski na ovratnicah + redno 3 tedensko menjavo ampul Advantixa. In da se od lani sprehajamo samo po potkah, zaraščene travnike in gozdove smo izključili iz naših obhodov )

quantum

• *
Ja groza no. Kako je to mogoče ??? Pa vsa ta zaščita in izogibanje gozdov. Mefisto sem šel prav 2x brati vaš post. Groza.
Upam da boste zadevo uspešno pozdravili.

hera

• *
V Neaplju je 6/7 maja potekala specialka neapeljskih mastifov,na kateri smo sodelovali tudi mi.
Naš Mack je osvojil prvo mesto v svojem razredu,Mia drugo,Hera pa med močno,tapravo konkurenco 16 psic ni prišla med prve tri.
Imeli smo kaj videti,zvedeli precej novega,predvsem pa smo bili zelo ponosni na našo Hero,ki je požela veliko zanimanja raznih vzrediteljev.Še najbolj pa je bil menda ponosen njen vzreditelj,saj je vsakemu razlagal,da so to njegovi Slovenci :D :D

unique&magnificent

Neyka

• Pesjanar
Čestitke!!

Ampak Hera je pa še vedno glavni cuker  :-* Ta njena faca mmm  :-* :-* Imate namen kje v sloveniji it na kakšno razstavo da si jo bom mela priložnost pogledat še v živo ali bom mogla v tujino?  ;)

hera

• *
Hvala,Neyka!
V Sloveniji bolj malo razstavljamo,seveda pa se bomo s "tamalima" dvema udeležili kakšne razstave,ko bosta dovolj stara,da začneta pobirati titule ;)
Hera razstav ravno ne obožuje,zato jo ponavadi razstavljam samo na tistih res pomembnih razstavah,ki v svetu mastinov kaj pomenijo...
Mogoče se bomo prikazali v Mariboru,zaenkrat plana za Slovenijo še nimam ::)
Saj lahko prideš v Zreče ,še nikogar nismo nagnali :P :P

unique&magnificent

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Bravo ! Sem se že spraševala kje so rezultati  ;D  ???

Čestitke za osvojene nazive, pogum za prvi nastop mladih razstavljalskih upov in pa nobene odvečne skrbi, če se mamica ni uvrstila med prve tri. Veš koliko je mastinarjev, ki si na tako izložbo ne upajo niti v sanjah.  ;) Važno je sodelovati in spoznavati nove istomisleče lastnike ter nabirati izkušnje - ne samo v razstavljanju ampak tudi o vsem kar sodi v življenje z mastini.

Miša

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
Kdo je pa meni najbolj všeč. Nisem poznavalka mastifov. Ampak mi je od vse .. res najhbolj všeč Betka. Pa sploh ne vem zakaj. Padla mi je takoj v oči. Res je prelepa. Zelo mi je všeč.  :-*

Miša .. pošlji ji lupčke  :-* pa še Zoyi .. pa Zokiju pa celi vaši bandi v glavnem.  :-*

hera

• *
Hvala,Miša !
Rezultati so prišli z nekajdnevno zamudo zaradi mojega "prisilnega" dopusta :(

unique&magnificent

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #149 : 05 Junij 2006, 23:33:54
Čudna so pota Gospodova.

Nekje življene vzame, zato, da ga drugje lahko podari.

In prav je tako.

Missa