Ja, Ora, toooooooo... slikce

Tudi naše mačke-fračke so na začetku, ko so menjavale zobke hotele vse živo sprobati, če je dobro za grist. Pa smo v manjšem delu uspeli to preprečiti. Za razliko od njihove mamice Zoye, ki je popolno destruktivno nastrojena. V fazi odraščanja nam je poglodala 100 let staro posteljo, ki smo je po totalni demulaciji samo še odpeljali na kosovca. Odtrgala banger od kopalnice, dvignila parket, v beton skopala luknjo, požvakala vse usnjene zadeve v njenem dosegu in na koncu se je dokopala do skritih usnjarskih izdelkov.
Sedaj sem pogruntala, da jim to pride od lakote. In ne mislim tiste taprave trebušne. Ampak "zobobolske lakote". Najprej je faza, ko rastejo mlečni zobje, potem izpadajo in rastejo stalni. Na koncu jim začne abnormalno oblikovanje glave in po enem letu se jim formira čeljust. Takrat so mastini najbolj uničevalski. Edina pomoč proti "zobni lakoti" je zadostna količina materijala za zaposlitev mastino zobovja. Mi smo naše uničevalske pohode rešili na ta način, da naše napolitančice požvakajo tudi do 10 kg kosti dnevno. Nobenih uničevalskih mislih ali kakšnih zlobnih poizkusov napadanja naše stanovanjske opreme. So jo pa dodobra obdelale, dokler jim nisem dajala kosti.
Pa še to: kosti krasno uravnavajo izpadanje mlečnih zobkov, pripomorejo k hitrejši rasti stalnega zobovja, pri oblikovanju čeljusti, pred ali pod ugriz se da do neke mere odlično popraviti, pa še na prebavo dobro vpliva. Treba je samo vedeti kakšne kosti jim pašejo, ker nekateri so alergični na določeno meso, svinjske so najpogostejši povzročitelj alergij, v manjši meri pa piščančje. Pri piščančjih kosteh je treba biti previden, če pes ne zna jesti piščanca, potem je bolje, da mu dajemo samo meso brez kosti. Naše mastičice jedo vse po vrsti ( zajca, konja, ovce, svinjsko in goveje). Razen Twisty, ki je na svinjsko meso in njihove kosti alergična. Tako, kot njen stric Zoro.
Evo, ena porcija kostnega dnevnega obroka izgleda pri nas takole:

Na koncu od pojedine ne ostane čisto nič. Sem jim probala dati tudi surove kosti, pa jih ne marajo. Jim pa nikoli več na misel ne pride, da bi še kaj v stanovanju pogrickale.
Psi niso nič krivi, če nam uničujejo stvari. Krivi smo sami, ker ne vemo kaj psu manjka, psi pa na žalost ne znajo govort.
Slikc, kako nam je Zoya uničila stanovanje pa ne bom dajala sem gor, ker so preveč "pohujšljive". Bi nas takoj naročili na revijo "Moj dom"
Missa