Neapeljski Mastif [Mastino Napoletano,Neapolitan Mastiff]

mefisto · 205220

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Hera,

tudi od nas čestitke za osvojen BOB in lepo prezentacijo tvojih mastinov. Žal nimam nobenih slik, ker sem "prepovedala" uporabo digitalca v tisti temačni dvorani. Zato pa smo toliko bolj snemali. In ko se Bobi spravi uredit filmčke, bom kakšnega prilimala tudi sem gor, da bomo imeli za spomin tale Portorož.

Pa ena naša skupinska, ko smo bili najbolj mokri:

Missa

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

hera

• *
Hvala,Satin in Miša :)
Mi imamo nekaj slik,a so zelo slabe-bilo je zelo težko narediti kakšno lepo sliko,saj smo razstavljalci obračali hrbet ljudem okoli ringa ::) in se psi skoraj niso videli.....
Seveda smo zelo veseli  rezultatov,še posebej zato,ker je Mia s to razstavo postala slovenski  mladinski prvak  :)
Čestitke tudi  tebi Miša za Twistyin PRM in kvalifikacijo
na Crufts!

unique&magnificent

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
Jaz ipa imam par spodobnih slik

pa še ena prodajalska:

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com

hera

• *
 ;D ;D
Neyka,tazadnja slika je čisto Mackovska-v tem položaju je najsrečnejši :o
Večji je,bolj mu gre na otročje :D
Pa saj si sama videla ;D
Mogoče bi  mu lahko konkurirala le Hera-Mia pa je iz drugačnega testa-ona je bolj vzvišena in se dela bolj nedostopno ::)
hvala za lepe slike-se priporočam še naslednjič ;)

unique&magnificent

Ora

• *
Tole pa je naš Tango, no pravzaprav je od moje mami ;D

Bučman je star dobre pol leta in je bolj športna izvedba mastinčka  :o
Najraje hodi na dolge sprehode po gozdu in preureja mamičin vrt ::)

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
O, poglej ga, poglej, našega občasnega sošolca iz pasje šole !

Ora, pozdravljena na forumu! Lepo, da sta se s Tangom oglasila. Prav lepo sta se poslikala. In Tango je res pravi športnik!

Upam, da nas boš tudi v naprej razveseljevala z njegovimi slikami in opisi vragolij.

Missa

Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

Ora

• *
Ja, v šoli je kar veliko manjkal, ker je imel poškodovan en prstek, sedaj je zdrav in bo spet redno hodil ;)

S slikcami je pa kriza, ker kadar sem jaz na obisku, se z Oro tako podita, da so vse zmazane ::).
Lumparij pa itak ne manjka... Meni je najljubša ta, ko je zrušil ograjo in se povabil k sosedom na piknik :o

hera

• *
pozdravljena na forumu,Ora!
prav simpatičen je tale gospodič :)

unique&magnificent

matrox

• *
 :D

TYASHY

• *
Oj!
Kako je pa tale slika nastala, je fotomontaža? Ampak je pa  :D :D :D

Lp,Tjaša

Čebelica

• *
Krasno so teli slinasti nagubančki :o...

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #281 : 04 Junij 2007, 11:03:17
Joj, nehajte že limati tole milijonkrat videno skrapucalo na vseh starih in novih forumih. In če že kradete slike, se vsaj spodobi, da napišete iz kje ste ukradli, ne pa, da to snamete in potem pripopate, kot, da je vaša umetnija  >:(.

No, to takole izgleda:

http://www.mark-ariu.de/WordpressNeu/extrem/mastino-napoletano-riesenhund.html

Še nekaj luštnih slikc mastinov iz včerajšnjega CACa Hrušica:

Missa

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #282 : 04 Junij 2007, 11:15:01
Miša nič se jezit. Tale fotka je zdaj kar masovno krožila po mailih in mislim, da nas večina ne ve od kje je vzeta ;)

Lp nina

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #283 : 04 Junij 2007, 11:23:02
Mail je nekaj drugega, kot tukaj javno...nam jo servirati kar iz svojega albuma  :-X

Drugače pa,  nam, tapravim mastinarjem je težko nekaj podturiti... :P

Missa

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Odgovori #284 : 04 Junij 2007, 15:17:18
Miša to nista mastina ki smo jih videli v Portorožu  ??? ;)

matrox

• *
Odgovori #285 : 05 Junij 2007, 10:03:54
no no no MIŠA pomiri se ;) saj se ti ni teba takoj razburjati

slikico sem dobila po mailu pa sem jo še sem pripopala, to pa res ni nič takega
meni je pa posrečena :P

matrox

• *
Odgovori #286 : 05 Junij 2007, 10:05:30
aja MIŠA pa malo nazaj poglej kaj si nam že vse ti javno servirala po raznoraznih forumih ;)

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #287 : 05 Junij 2007, 10:33:39
Miša to nista mastina ki smo jih videli v Portorožu  ??? ;)

Ja, to sta tista dva mastinčka. Prav srčkana sta, kojih pobliže spoznaš. In Anna je bila presrečna, ko je pokasirala CAC in BOB.

Sedaj pride tudi v Zagreb. Sem prav vesela zanjo, da ima toliko volje in elana hoditi naokrog.

Missa

Satin

• *
Odgovori #288 : 05 Junij 2007, 10:41:48
Potem jih bom pa tam malo premečkala ;)

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #289 : 05 Junij 2007, 10:53:52
Kar trenerko obleci. Tam jih bo 39 za pomečkat. To bomo slinasti, ha, ha, ha...

Že dva dni nazaj me je kolega iz Srbije prosil, da mu dam na naš forum slikco malega mastinčka, ki ga  prodaja. Če koga zanima nakup tega mastinka, naj me kontaktira, mu bom poslala kontakt.

Missa

Satin

• *
Odgovori #290 : 05 Junij 2007, 10:57:23
Miša glede na to koga vse hočem premečkat moram kar za preoblečt vzet sabo  :o :D :P

hera

• *
Odgovori #291 : 06 Junij 2007, 08:52:10
Sem tudi jaz vesela za "naši" Avstrijki :) res sta simpatični in vztrajni tako da si res zaslužita tudi kakšno titulo....
Srečamo se skoraj na vsaki razstavi in smo postali že kar prijatelji :D
Sta pa njuna mastina posrečena-eden bi se crkljal,eden pa je bolj previden tako kot naša dva ;D
V Zagrebu bo pa zanimivo-čeprav še vedno nisem odločena kam bi šli,ker sem prijavila pse na dve razstavi (skleroza!) in še nismo sigurni,v katero smer bomo zavili zjutraj ::) ::)

unique&magnificent

Ora

• *
Odgovori #292 : 07 Junij 2007, 13:03:01
A mi lahko poveste kateri dan so mastinčki v Zagrebu ???
Mami bi jih šla rada pogledati :)

Satin

• *
Odgovori #293 : 07 Junij 2007, 13:07:01
Mastini so v nedeljo 10.06.

Ora

• *
Odgovori #294 : 07 Junij 2007, 13:08:51
Hvala :)

Pa še 2 novi lumpariji od Tangota. Zgrizel je tako lepo hrastovo klop in en lesen steber, ki podpira verando >:( :-\ ::)
Bom zrihtala slike teh obgrizkov ;)

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #295 : 07 Junij 2007, 18:43:50
Ja, Ora, toooooooo... slikce  ;D

Tudi naše mačke-fračke so na začetku, ko so menjavale zobke hotele vse živo sprobati, če je dobro za grist. Pa smo v manjšem delu uspeli to preprečiti. Za razliko od njihove mamice Zoye, ki je popolno destruktivno nastrojena. V fazi odraščanja nam je poglodala 100 let staro posteljo, ki smo je po totalni demulaciji samo še odpeljali na kosovca. Odtrgala banger od kopalnice, dvignila parket, v beton skopala luknjo, požvakala vse usnjene zadeve v njenem dosegu in na koncu se je dokopala do skritih usnjarskih izdelkov.

Sedaj sem pogruntala, da jim to pride od lakote. In ne mislim tiste taprave trebušne. Ampak "zobobolske lakote".  Najprej  je faza, ko rastejo mlečni zobje, potem izpadajo in rastejo stalni. Na koncu jim začne abnormalno oblikovanje glave in po enem letu se jim formira čeljust. Takrat so mastini najbolj uničevalski. Edina pomoč proti "zobni lakoti" je zadostna količina materijala za zaposlitev mastino zobovja. Mi smo naše uničevalske pohode rešili na ta način, da naše napolitančice požvakajo tudi do 10 kg kosti dnevno. Nobenih uničevalskih mislih ali kakšnih zlobnih poizkusov napadanja naše stanovanjske opreme. So jo pa dodobra obdelale, dokler jim nisem dajala kosti.

Pa še to: kosti krasno uravnavajo izpadanje mlečnih zobkov, pripomorejo k hitrejši rasti stalnega zobovja, pri oblikovanju čeljusti, pred ali pod ugriz se da do neke mere odlično popraviti, pa še na prebavo dobro vpliva. Treba je samo vedeti kakšne kosti jim pašejo, ker nekateri so alergični na določeno meso, svinjske so najpogostejši povzročitelj alergij, v manjši meri pa piščančje. Pri piščančjih kosteh je treba biti previden, če pes ne zna jesti piščanca, potem je bolje, da mu dajemo samo meso brez kosti. Naše mastičice jedo vse po vrsti ( zajca, konja, ovce, svinjsko in goveje). Razen Twisty, ki je na svinjsko meso in njihove kosti alergična. Tako, kot njen stric Zoro.

Evo, ena porcija kostnega dnevnega obroka izgleda pri nas takole:

Na koncu od pojedine ne ostane čisto nič.  Sem jim probala dati tudi surove kosti, pa jih ne marajo. Jim pa nikoli več na misel ne pride, da bi še kaj v stanovanju pogrickale.

Psi niso nič krivi, če nam uničujejo stvari. Krivi smo sami, ker ne vemo kaj psu manjka, psi pa na žalost ne znajo govort.

Slikc, kako nam je Zoya uničila stanovanje pa ne bom dajala sem gor, ker so preveč "pohujšljive". Bi nas takoj naročili na revijo "Moj dom"

Missa

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #296 : 08 Junij 2007, 16:32:56
Žal, žalostna novica o smrti štirih mastinov, ki so prispeli iz Ukrajine in se želeli udeležiti EDS v nedeljo v Zagrebu:

http://www.ljubimci-forum.com/index.php?topic=24631.30

Missa

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #297 : 08 Junij 2007, 19:34:12
Če nisi član, ne pokaže... :-\

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #298 : 08 Junij 2007, 20:37:09
O.k., delam c/p citata forumašice araneae.

Četiri psa iz Ukrajine koja su stigla na izložbu pasa uginula su u četvrtak navečer. Svi su bili pasmine napuljski mastif, a bili su smješteni u četiri plastična kaveza koja su se nalazila u Mercedesu ukrajinskih tablica parkiranom ispod Mosta mladosti. Izložba pasa Euro Dog Show održava se u Zagrebu od 8. do 10. lipnja. Sumnja se da su psi otrovani. Lešine pasa odvest će na Veterinarski fakultet na obdukciju. Inspektorica je izašla na mjesto gdje se nalaze psi, gdje je već bila policijska ophodnja.

Toliko o HR!  icon_rolleyes Užas!

Žal ni navedla linka  oz. napisala od kje njej ta informacija.

Missa

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #299 : 09 Junij 2007, 20:36:43
Ne razumem čisto dobro...

Kaj pomeni otrovani?
A so bili v avtu in jih je od vročine pobralo?

Verjetno ne prenašajo mastini prevč dobro vročine, ne? Kako je s tem?

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P