Neapeljski Mastif [Mastino Napoletano,Neapolitan Mastiff]

mefisto · 205341

hera

• *
Odgovori #360 : 04 Januar 2008, 11:28:29
Pozdravljena Suma tudi iz naše pasje trdnjave :)
Ja,na žalost nista edina,ki sta imela napačne informacije o tej čudoviti pasmi :-\ -kot sta lahko na lastni koži izkusila ,ni vse tako slabo ;)
Prilagam nekaj  slik naših mastinov :)

Miša,lep pozdrav tudi tebi-končno doma,a ne!
Upam,da se hitro kje vidimo in kakšno rečemo :)

unique&magnificent

suma

• *
Odgovori #361 : 04 Januar 2008, 11:48:26
hera,

zelo kraljevski mastini, glede na te slike in videne druge pse sva spoznala,da imava novo pasmo mastinov, ki se ji rece "mini mastin" :))) saj je res majhna v
primerjavi z ostalimi.Vas hera in tvojih mastinov pa se spomniva iz rastave ki je bila v portorožu,midva pa sva bila samo kot obiskovalca.

hera

• *
Odgovori #362 : 04 Januar 2008, 12:38:36
Suma,saj ni važno,če je vajina mastinka manjše rasti-zato je nimata verjetno nič manj rada,a ne?
Te pa mastino zasvoji predvsem s svojim karakterjem ,kar sta verjetno tudi že spoznala ;)
Želim vama veliko veselja in lepih trenutkov z njo,če pa se kje srečamo,pa me pocukajta za rokav,da kakšno rečemo,prav?

unique&magnificent

suma

• *
Odgovori #363 : 04 Januar 2008, 13:12:17
hera,
zaradi tega ker je manjša kot drugi mastini je seveda nimava nic manj rada,sva pa zelo zadovoljna ker nima problemov z displazijo kolkov in poleg tega je še zelo, zelo
aktivna kar tudi štejem v +.Je pa res da se mora vsak ki se odloči za nakup psa prepričati sam oz jih videti v leglu.tega pa midva nisva naredila in sva verjetno dobila najšipkejšo psicko v leglu.kljub temu sva z njo zelo zadovoljna!
če se vidimo te absolutno pocukamo za rokav ;)!!

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #364 : 04 Januar 2008, 16:57:11
Edini Sumin problem, ki ga ne znava resiti je njena prehrana saj je neverjetno zbircna,ima 51kg.Raje zamenja meso za piškote z mlekom:)

Mislim, da nista edina, ki imata probleme s prehrano svoje mastinke  :) Tudi nase mastincice so obcasno prav izbircne pri hrani. Ene obozujejo kruh in bi ga jedle v neomejenih kolicinah, druga nam krade grozdje z mize, tretja je prav izbircna in ne odnega fehtati, dokler ne dobi moje porcije makaronflajsa. Ena prav ponori ko ji damo surovo korenje in ceprav so nam napovedovali, da bodo prenehale jesti sadje, ko odrastejo, so se vedno nore na mandarinke in jabolka. Cokoladnih zadev ne marajo, zato pa so nore na zelhano meso in seveda kosti. Ne marajo kosti od jagnetine in briketi so en velik fuj, bljak...Vsaka od njih pa potolce kuhanega piscanca v manj kot minutki  :-|~ Nore pa so na popecen kruh z jajcki  ::) ( za to so se pripravljene na smrt skregati, ce ga ne specem v neomejenih kolicinah)

Miša,lep pozdrav tudi tebi-končno doma,a ne!
Upam,da se hitro kje vidimo in kakšno rečemo :)

Ja, koncno po 4 mesecih doma  ;D ;D ;D. Malo me se daje "casovna razlika" in kulturni sok a se bom hitro privadila nazaj. Tudi jaz upam, da se zopet kaj vidimo v zivo in kaksno mastinsko recemo. Pozdrav tvojim, tebi pa zelim vse dobro!

zelo kraljevski mastini, glede na te slike in videne druge pse sva spoznala,da imava novo pasmo mastinov, ki se ji rece "mini mastin" :))) saj je res majhna v
primerjavi z ostalimi.

Nic hudega, ce je malo manjsa. A sta jo ze kdaj poizkusila izmeriti? Ce poznata standard mastinov, potem vama ne bo tezko izracunati pravilno tezo na visino psa. Vazno je, da je mastinka agilna, zdrava in dobro socializirana.

Je pa res da se mora vsak ki se odloči za nakup psa prepričati sam oz jih videti v leglu.tega pa midva nisva naredila in sva verjetno dobila najšipkejšo psicko v leglu.

V leglu se lahko dogodijo drasticne spremembe ravno po drugem mesecu starosti, takrat pa po navadi gredo mladicki ze od doma. Pri meni je bilo 7 mladickov in psicka, ki se je skotila z najvecjo porodno tezo in je bila dolgo casa vodilna v leglu, je danes najmanjsa, najbolj drobcena in najlazja od vseh ostalih svojih sestric, ceprav so vse stiri imele enako prehrano in iste otroske bolezni. Tista psicka, ki je bila v prvih dveh mesecih popolnoma povprecna po rasti in tezi pa je danes najvecja bajsa. Zal smo se vedno lastniki tisti, ki od njihovega drugega meseca dalje vplivamo na njhov razvoj in rast seveda ob izdatni pomoci podedovanih pasjih genov.

Missa

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

suma

• *
Odgovori #365 : 04 Januar 2008, 19:37:25
do enega leta starosti je bila suma popolnoma zadovoljna z briketi Hill's seveda zmesani z makaroni,rižem itd,...
potem se je gospodična temu uprla in ni jedla grugega kot kar je 'prifehtala' pri mizi in raznega mesa.in počasi je prišlo do tega, da
tudi mesa ni več jedla.pri tem človeka zaskrbi kaj je narobe s psom ker noče nič jest,naredili smo pregled pri veterinarju, ampak iz
sumo je bilo use uredu!sedaj je zadovoljna z briketi pro plan zmešani z mesom ali kaj takega..
bom ji pa hitro pripravil pecen kruh z jajčki da vidim če ji bo šlo ;) hvala za nasvet,saj so vedno dobrodošli

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #366 : 08 Januar 2008, 23:15:16
Sonja,
prides ta vikend v Lj? Sem videla tisto bedo od prijavljenih mastinov... :-\ Se jaz jih imam vec doma  ;D,

Suma,
kako so teknili "poprazenci z jajcki" ? Pri nas je vedno guzva pred stedilnikom, ko jih pecem:

Da ne bo pomote, tazazganega je mama Missa pojedla  :)

Missa

Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

hera

• *
Odgovori #367 : 09 Januar 2008, 09:07:14
Ja,Miša, sem  videla,da bo pri mastinih zeeeeellllooooooo gužva ;D
Celih 6 komadov,od tega sta dva moja,se pravi 4....
Kot izgleda,pa na žalost mene v Lj ne bo ,kljub moji veliki želji,da pridem vsaj pogledat in poklepetat,je to zaenkrat še vseeno preveč zame :( :(
Če boš tam,naredi kakšne slike,da bom vsaj tako videla,kaj se je dogajalo  :-\

unique&magnificent

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #368 : 09 Januar 2008, 09:37:00
 :'(, joj, Sonja, zal mi je!

Ves, da bom poslikala. Ne vem sicer ali bom imela cas iti se na specialko, ker imam neke druge bolj zabavne obveznosti v vecerben casu ampak dopoldan bom poslikala tisto malenkost, ce se bodo prikazali v ringu.
Ves kaj, bom en dan zmetala nase mastincice v kombi in pribrzela k tebi na obisk. Glede na kolicino mastinov na kupu bova lahko naredile celo lasten CACIB. :P

Missa

suma

• *
Odgovori #369 : 09 Januar 2008, 19:10:05
miša

na zacetku je bilo videti kot da so v kruhkih bav bavi ampak na koncu ni ostalo nič ;D
pa še uprašanje za soboto,kdaj je začetek nastopa mastinov,mogoče pa pridemo malo po firbcat?

suma

• *
Odgovori #370 : 09 Januar 2008, 19:48:23

tako pa zgleda ko suma fehta piškote namočene v mleko, moči pa jih njena prijateljica Sonja ;D

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #371 : 09 Januar 2008, 23:31:40
Marija, kako je vasa mastinka lepo vzgojena, suma. Prav fino in uglajeno sedi ob mizi, ima "slincek " okrog vratu in fino caka na svoj priboljsek.

Pri nas to izgleda tako, zdaj piskotek vidis, zdaj ga pa ne vidis vec: uleti Cucka bucka, stopi na spicke, povoha pult in ce ne gledam prav pozorno, ni, ni vec piskotka. Simply pridivja, se dvigne na zadnje tace in tako dolgo zre, da ne ostane niti drobtinice.  Ne vem, zakaj imam pri teh dveh vedno obcutek, kot, da je orkan letel cez kuhinjo, ko pa sta teli dve v dnevni, sosedje mislijo, da je na poti potres. Seyka je malo bolj fina, ona se elegantno prisunja do mize, ovohava, vzdihuje in se slini, potem ji pa itaq moram dat, ko je ze vse poslinila. Twisty zmeraj zadnja uleti, se vsede na tisto svojo sexy siroko mastino ritko, pogleda s tistimi sirokimi rjavimi okicami in se zacne dreti kot da ji ze dva meseca nismo dali za jest. Tudi ce smo ze vse prej pozrli moram pricarati piskotke, da zadovoljim njeno razvajeno mastino velicanstvo. Njihova mamica Zoya ni nikoli fehtala in tega ne zna niti sedaj. Se je pa od svoje nadebudne mladine nekaj naucila, ce nasloni svojo zguzvano faco na moja kolena in prav po mastinsko gode, se zna zgoditi, da ji privoscimo kaksen posladek iz hladilnika ( ce niso prej ze vsega izpraznile njene razvajene hcerkice )

Suma, mastini se bodo  razstavljali v soboto od 10.25 do 10.37 v ringu st. 9. Popoldan  pa se bo specialka  za molose zacela ob 17h. Pridete dopoldan kaj pofirbcat?

Missa

Ora

• *
Odgovori #372 : 10 Januar 2008, 09:52:39
Pozdravljeni lepi mastinčki :D
Kako me tale Suma spominja na našega Tangolina. Ne samo po videzu, tudi, ko opisujete njen karakter ;)
Sporočamo, da je bil v času, ko se nisem javila Tango ob jajčka :-[ Poseg in okrevanje sta potekala brez problemov ;D
Tole pa so fotke igre Tangota in njegove najboljše prijateljice :)
Love bite:

Ples ljubezni:

Hlajenje:

Mulc je malo izvisel ::):

suma

• *
Odgovori #373 : 10 Januar 2008, 19:15:57
hja, ko pri nas suma fehta hrano je obvezna montaža slinčka, čene je VSE slinasto okol nje >:(  če pa se zgodi, da ji ne daš v trenutku ko se zmisli pa zecne hliniti ''bolezen'', kot bi se ji nekaj zataknilo v grlu :) kdor zna pa zna!!
za v soboto dopoldan nebo šlo zaradi službe,pridemo pa verjetno popoldan, pa vi?

ora,

iz slike videno ima tudi tvoj tango privlačne šobe za druge pse,sumo tudi kar naprej grizejo za njih,se mi vcasih prav smili! :-[

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #374 : 11 Januar 2008, 10:12:00
suma,

najprej sem imela lep namen pridet, zdaj pa je nekaj vmes prislo. Ne vem.

Missa

suma

• *
Odgovori #375 : 11 Januar 2008, 16:27:18
No pa saj bo še kakšna razstava pa se bomo srečal ;)

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #376 : 13 Januar 2008, 20:30:07
Oba dneva sem si ogledala tudi nastopajoce mastincke. Vceraj sem sicer zamudila ocenjevanje, ker sem imela Sasko na drugi strani strikca in mi je navdusenje obiskovacev nad njo vzelo veliko casa. V hali kjer so se razstavljali molosi so vsi nanjo vpili, da je premajhna za to skupino,  med civavami je bil vik in krik, da smo preveliki. V srednji hali pa so se pritozevali, da smo prevec hiperaktivni. Kakorkoli, Saska je bila zadovoljna, da je lahko vse na razstavnem prostoru ovijala okrog krempeljckov. ;)

Vcerajsnje Bobijeve slike:

in danasnje:

Tole sem pa jaz ujela naso princesko, ki je navdusila ne samo naso italijansko konkurenco ampak tudi vecino obiskovalcev in ljubiteljev molosov:

Po zaslugi komunikativne AnnaRose in Giuliana smo preziveli nekaj cudovitih mastino uric.  Res je, da smo bolj mahali in brcali v mastino dialektu a se je moja Nadija potrudila zaiti do nasega ringa in nam priskocila na pomoc pri prevajanju. Bilo je veliko smeha, nekaj resne debate in na koncu smo se dogovorili za naslednjo dozo mastino srecanja, ki bo kot kaze, zelo kmalu.

Missa

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Odgovori #377 : 13 Januar 2008, 20:36:21
No mi smo mastinčke zgrešili in posledično tudi vas ::) :'( :D, nažalost je bilo vsega preveč in enostavno nam ni uspelo vse ijeti in pozdraviti, no  danes nam je uspelo vsaj eno mini polovico iz vaše trdjnave ujeti in pozdraviti, potem pa smo se predolgo zadržali pri SH in smo vas zamudili ;)

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #378 : 13 Januar 2008, 20:48:59
Eno vprašanje...

Na 2. in 3. sliki mata psa izrazito prednje tace na V. A je to značilno ali napaka?

Twisty (sej je ona na slikcah?) ma lepo ravne tačke.

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #379 : 13 Januar 2008, 20:56:54
Andreja,

temu se rece francozki stav. Ja, to je napaka a se zal v mastino svetu ( pa se marsikje drugje ) tolerira.   Prav imas, na sliki je Twisty. Ona ima lepe ravne tacke, tako kot vse ostale njene sestrice.

Missa

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #380 : 13 Januar 2008, 21:06:40
Miša, hvala za odgovor.  :)

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #381 : 27 Januar 2008, 18:01:40
Nase cokoladne princeske danes polnijo 20 mesecev. Vceraj smo ga malo lumpali naokrog, zato smo se danes odpovedali delanju tortice:

Da pa danasnji r.d. ne bo sel kat tako v pozabo, smo dali izdelat unikatni darilci, koledar s slikami nasih mastincic napolitancic:

in verjetno prvo slovensko znamko z motivom mastina:

Se opravicujem na slabi kvaliteti slik a vcerajsnje lumpanje je pustilo svoje posledice  :-[

Missa

suma

• *
Odgovori #382 : 28 Januar 2008, 18:02:08

najprej vse najboljse vsem mastinckom, ki so oz. imajo rojstni dan :D

miša,ali ste naredili samo en koledar ali se da mogoče lakšnega tudi kupit ??? ker če je izvedljivo potem se priporočamo!!!

pozdravček vsem

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #383 : 30 Januar 2008, 23:15:30
suma,

pocascena sem, da se zanimas za nas koledar na katerem je 13 slik nasih mastincic. Koledarjev je bilo vec a so bili strogo presteti. Ne toliko zaradi cene kot zaradi samih  mastincic na slikah. Redko komu je vsec pasma mastino napoletano. Tistim, ki je ta pasma vsec  pa se nagibajo k linijam novejsega tipa. Sama sem zaljubljena v stari tip mastinov in v to kategorijo spadajo nase mastincice. Zal nas je na svetu redka pescica mastino zaljubljencev, ki se nagibamo k linijam starega tipa in jo tudi negujemo. Ker se tega zavedam, sem dala izdelati le toliko koledarjev za koliko ljudi sem vedela, da jih bo nas koledar razveselil.

Pozanimala sem se in seveda, lahko se naknadno narocim 1 primerek koledarja. Cena za 1 izvod je 15 eu+2.90 eu postnine. Cakalna doba z dostavo na moj naslov je 3-5 dni. Dostavljajo osebno po kurirju na obmocju Lj.

In hvala za rojstnodnevno voscilo.

Missa

suma

• *
Odgovori #384 : 07 Februar 2008, 15:52:57
miša,

glede koledarja ni nobenega dvoma ali ja ali ne,neglede na to kakšne linije so psi, samo da so mastincki!
mi imamo sumo mastinko pa z njo ne hodimo na rastave ali kakršna koli tekmovanja ampak ko jo pogledam se mi zdi da je najlepša ;D
tako da se koledarja že vsi veselimo, če ga je le mogoče še dobiti,če je mi sporoči da povem naslo!!!

lp

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #385 : 11 Februar 2008, 18:55:18
Suma,
poslji mi naslov na ZS. Sem narocila koledar in ga  lahko dobis se ta teden.

Zadnji podaljsani vikend nas je obdaril s sonckom, zato se je nasa pasja trdnjava odpravila v naravo. Nastalo je nekaj prav lustnih slikc:

Missa

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Odgovori #386 : 13 Februar 2008, 14:58:33
Mama Miša neki za tvoje očke in da veš da mislimo na vas  ;)

http://video.westminsterkennelclub.org/player/?id=0#videoid=217210

suma

• *
Odgovori #387 : 14 Februar 2008, 09:25:26
mislim, da bo ta koledarček ravno pravsnje darilce za našo sumo saj danes na valentinovo praznuje točno dve leti  :o
suma ko je bila se cisto majckena

in suma ko ima 2 leti

suma

• *
Odgovori #388 : 16 Februar 2008, 12:53:56
Missa,

najlepša hvala za hitro odposlan koledarček, le ta pa že krasi steno v dnevni sobi ;D in mislim ,da bomo drugo leto tudi mi naredila kakšnega,za konkurenco :P

lp vsem!

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #389 : 17 Februar 2008, 12:56:44
suma,

jaaaaaaaaaa, tako se govori! Vsak  tapravi mastinko mora imeti svoj koledarcek. In jaz ti ze sedaj enega narocam, da nam ga naredis. Bom imela za svojo mastino zbirko. Spadam med tiste cudne ljudi, ki zbirajo smesne stvari. Jaz to pocnem z mastino zadevami. Imam ze lepo kolekcijo mastino majck, jakn, brezrokavnikov, obeskov za kljuce, znamke z motivi mastinov, kroznike in kozarcke, zlate obeske, mini skulpturce in kipce, knjige, revije in cdje. Od letos pa sem zbirki dodala tudi koledarje. In v cast mi bo, ce bo mojo zbirko dopolnjeval tudi tvoj koledar z motivom vase mastinke.

Del nase pasje trdnjave je dozivel zimsko idilo v smucarskem mestecu Zlatibor. Nasa Simply je bila navdusena nad snegom, malo manj pa nad smucanjem:

Missa