Neapeljski Mastif [Mastino Napoletano,Neapolitan Mastiff]

mefisto · 205151

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #150 : 11 Junij 2006, 15:07:09
Rezultati z evropske razstave Helsinki, Finska:

napolinmastiffi -Neapolitan Mastiff (20)
Tuomari - Judge: Rafael Malo Alcrudo
ROP - BOB
Maradona (Galifuoco Ciro & C/o & Gustavsen Trine, Tranby)
Juniorivoittaja - Junior Winner uros - dog
Ispolin Zorbo (Kylliäinen aila, Äetsä)
Juniorivoittaja - Junior Winner narttu - bitch
Ispolin Zanetti (N. L. Vilenskaya, St. Petersburg)
CACIB uros - dog
CACIB narttu - bitch
Minerva De Azzurra (Hägg Katriina, Lahti)
SERT - CC uros - dog
SERT - CC narttu - bitch
Fruit d'Amour Donna (Kinnunen Sara-Emilia, Sälinkää)

Miša

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Odgovori #151 : 19 Junij 2006, 23:47:24
Vecina vas je verjetno ze prebrala, pa vseeno posredujem povezavo, morda pa lahko kdo pomaga ...
http://www.balkankinology.net/pricaonica/viewtopic.php?p=43122#43122
lp, m.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #152 : 21 Junij 2006, 18:38:45
Vecina vas je verjetno ze prebrala, pa vseeno posredujem povezavo, morda pa lahko kdo pomaga ...
http://www.balkankinology.net/pricaonica/viewtopic.php?p=43122#43122
lp, m.

Psička ima nov dom :o

Lp nina

bolha

• Pesjanar
  • Če jih ne prepričaš, jih zmedi.
Odgovori #153 : 26 Junij 2006, 19:50:29
Še jaz prilagam slikco iz piknika revije Moj pes na Gradišču pri Stični, ker je tako lepa in je škoda, da se skriva v albumu. ;D ;D

Mislim pa, da bi ga morali prepoznati. :o
Lp

mefisto

• *
  • Neapeljski mastifi CARSO DEL DOLAR
Odgovori #154 : 26 Junij 2006, 19:58:44
bolha, hvala za lepo fotko Apsona :)

S kakšnim psom si bila pa ti, se poznava?

lp, N

bolha

• Pesjanar
Odgovori #155 : 26 Junij 2006, 20:06:48
Smo zelo na hitro mimo šli, drugače smo bili pa s kraševcem, zraven pa še Satin s huskyjem, ki Apsonu ni bil ravno všeč in ga je odgnal, seveda šele potem, ko je tisti mali kuža zraven izrazil svoje mnenje. ;D Jaz sem pa zraven fotkala in spraševala kako mu je ime in iz katere psarne je (samo api in dolar sem si zapomnila :o), mi je pa en moški povedal, ker si ti (predvidevam po slikcah) jedla sendvič. :D

Lp

mefisto

• *
Odgovori #156 : 26 Junij 2006, 21:13:46
Zdaj se pa čist spomnim. Tisti mali kuža je Balto, Apsonov prijatelj, ima pa junaško srce leva ;D, se je enkrat upal celo Marsu obestiti na podgrlino :o

Citiraj
si ti (predvidevam po slikcah) jedla sendvič
hvala, hvala, da si me pomladila za celih 15 let ;), jaz sem bila ob škarpi z oranžno majico tigra.

bolha

• Pesjanar

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #158 : 27 Junij 2006, 12:38:09
Psička ima nov dom :o

Lp nina

Žal, tole ne drži ! Psička še vedno išče nov dom.

Miša

Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

mefisto

• *
Odgovori #159 : 08 Julij 2006, 16:01:28
Da se malce pohvalimo ;)

Poleg svoje sestre in očka, se od danes naprej tudi Apson ponaša z opravljenim B-BH izpitom ( 89 točk ).

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #160 : 10 Julij 2006, 08:28:44
Sobota, 15.07.06, med 10h - 14h uro v BTC, trgovina Mr.Pet bo predstavitev pasme mastino napoletano. Vabljeni !

Miša

mefisto

• *
Odgovori #161 : 10 Julij 2006, 12:38:24

Končno mi je uspelo priti do vseh fotk s popotovanja in razstavljanja po Skandinaviji.

Na http://www.neapeljskimastif.net/ so dodane fotke s specialne razstave molosov Vantaa, Finska, European winner 06 Helsinki, Finska in CACIB razstave Avesta, Švedska.

In letošnji evropski prvak: , bližnji sorodnik najinih psov, lastnika psarne del Malapensiero z začasnim solastništvom s psarno Witches Meltingpot z Norveške.

In Marsov oče Nero, ki se je ravnotako udeležil razstave v razredu prvakov:

hera

• *
Odgovori #162 : 14 Julij 2006, 09:53:23
En lep soncen pozdrav tudi iz nase psarne ;D
Po dolgem casu   nekaj novih slik,da nas ne pozabite :P
Takole moji mastini(in seveda mala grifonka) pazijo,da pocivam in me nihce ne moti :D

Tole pa je slika nasega Macka,ki je vceraj dopolnil 9 mesecev:

Komaj cakamo,da malo okrevamo(jaz,ne psi ;) ) in nadaljujemo razstavno pot ;D

unique&magnificent

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
Odgovori #163 : 14 Julij 2006, 21:49:32
OMG Hera kere fotke  :-* :-* Mack je pa prečudovit  :-* Imaš še kakšno Herino sliko od blizu  :)

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com

hera

• *
Odgovori #164 : 15 Julij 2006, 11:09:56
Neyka,kolikor hoces :D :D
Lahko pa gres na mojo stran in tam vidis Hero od vseh strani ;)
Novih slik pa ni,v tej vrocini so vsi mastini pretezno v vodoravnem stanju,zbudijo se le zvecer in takrat,ko je na vidiku hrana ali kdo za igranje ::) ::)
Bo pa stanje kmalu boljse,razstave cakajo,samo,da mine tale  vrocina- zdaj pse ne peljem niti pod razno nikamor-jesen pa je nasa ;D ;D

unique&magnificent

Jurastic

• *
Odgovori #165 : 13 Avgust 2006, 17:41:40

Rad spim, tudi stoje je okey ???

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
Odgovori #166 : 20 Avgust 2006, 20:27:22
Jurastic welcome...dobra fotka  ;)

Drgače pa...se še spomnite ko smo govorili o odlitkih iz zlata. Prijatelja sta potrdila da imata obeske ki so jih naredili zlatarji po slikah. Do tu sem še imela prav ampak ni šlo za običajne zlatarje in ne v sloveniji ampak v nemčiji in ti zlatarji se ukvarjajo izključno s takšnimi modelčki. Imen zlatarja se po 10 letih nihče več ne spomni slik mi pa ne dovolita objavit  >:(

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #167 : 24 Avgust 2006, 14:36:55
CACIB Cetinje, mastino za BOB:

Prijazna balkanska mastinčica  za CACIB ( žal ima zelo popadljivega in agresivnega lastnika, saj je reva nezasluženo pokasirala več udarcev kakor je dobila vode v enem dnevu) :

Mastino z razstave v Transilvaniju, DDSa:

Miša

Jurastic

• *
Odgovori #168 : 04 September 2006, 00:05:40
Mali se je naučil zlesti na stopnice :)

skar

• *
Odgovori #169 : 04 September 2006, 12:32:26
Čestitke Apiju in Nataši za stopničke. Verjamem, da ni bil problem splezat gor, saj je Api športnik še iz pasje šole.

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #170 : 23 September 2006, 22:01:28
Naš Bobi si je omislil  češkega mastina:

Miša

Nemški_o

• *
Odgovori #171 : 24 September 2006, 20:27:53
Kako ste se kaj danes odrezali mastinarji?

mefisto

• *
Odgovori #172 : 26 September 2006, 11:01:09
Nemški o,

če ti nihče drug ne  odgovori ;):

http://www.neapeljskimastif.net/fotkezrastav8.htm naš rezultat, ostale info niso v moji pristojnosti ;D

Nemški_o

• *
Odgovori #173 : 27 September 2006, 11:47:03
Hvala za prijaznost, vendar sem imel v mislih Zagrebško specialko in pa Maribor  8)

mefisto

• *

hera

• *
Odgovori #175 : 04 Oktober 2006, 19:58:12
Prejsni konec tedna se je v Italiji odvijala najpomembnejsa razstava v svetu mastinarjev :)
Bili smo edini slovenski predstavniki ,imeli smo kaj videti,saj je bilo v katalogu vpisanih kar 113 mastinov-vsi niso prisli,tako,da je v resnici sodelovalo priblizno 70 mastinov!
Zelo smo zadovoljni z dosezenim,Mack in Mia sta bila delezna veliko pohval iz ust znanih italijanskih vzrediteljev,tako,da hodi mama Sonja sedaj precej ponosno naokol :D
Najbolj posrecen je bil Herin vzreditelj,ki nas je predstavljal znancem kot Slovence,ki imajo njegovo "bizonsko "mastinko :o :o.

unique&magnificent

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #176 : 17 Oktober 2006, 22:59:55
Evo, še kakšna naša novička iz sveta mastinarjev:

prejšnji teden sem bila z našo Zoyo in Twister v Grčiji na Atenskem dvojnem CACIBu. Organizatorji so odpovedali na celi črti, saj naše Twisty ni bilo v katalogu in ko sem se hotela skregati na vse žive in mrtve viže, sem modro požrla bes in solze, saj je zraven mene stal možakar iz Finske, zraven njega pa ženska iz Anglije z enako težavo. In nobenemu od nas se nihče ni opravičil.

Je bilo pa za videti kar nekaj lepih mastinov:

Ta teden sem z enako zasedbo obiskala 2000 km oddaljeni španski Alfaz del Pí, kjer se je odvijala letošnja najpomembnejša razstava mastinov, A.T.I.MA.NA. in dan prej monografika.

Španci so se izkazali po dolgem in po čez. Organizacija na višku ( zamočili so samo pri oznakah, kako priti do tja, saj smo imeli težave celo tisti z GPSom), nagradni fond nadpovprečen, pokalčki tako lepi, da so se nam vsem cedile sline, mini skulpture in kipci  mastinovpa tako lično narejeni, da tisti, ki si jih nismo  prislužili za nagrado, smo segli globoko v žep in si jih tudi kupili. Zoya si ga je tudi pošteno zaslužila, saj je prvi dan dosegla 3, drugi dan pa četrto mesto v grupi šampionov. Res je, da jih je bilo prijavljenih kar nekaj a se zaradi kalkulacije potem niso prikazali in tako je Zoya pošteno izkoristila svoje možnosti. V njeni skupini je bila močna in dobra konkurenca in jaz sem ponosna, da smo smeli stopiti ob bok svetovni  mastino smetani priznanih in uveljavljenih vzrediteljev.

Twistica je zablestela v vsej svoji čokoladni barvi in ni ga bilo obiskovalca, ki se nebi ustavil pri nas in se pocrkljal z njo. Celo sodniki, ki ji niso sodili so jo zunaj ringa neuradno ocenili, kot zelo perspektivnega mladička. Uradno je Twister pobrala najvišje naslove in bila v BISu označena kot najlepši pappy mladiček rase mastino napoletano na A.T.I.MA.NA. Štirje pokalčki, ki si jih je prislužila pa so imeli posebno mesto na poti domov in seveda stojijo na posebnem mestu v dnevni sobi.

Španci so prekosili sami sebe. Njihova dobra hrana in pijača, prijazni in ljubeznivi obrazi na vsakem koraku, organizator se je trudil za dobro počutje vsakega posameznika, še posebaj nas, ki smo prišli od daleč.Poskrbeli so celo zato, da smo vsi udeleženci na sami otvoritvi stali pod svojo domačo zastavo. Za slovesnko zastavo sem pa zaslužna jaz, saj organizator do zadnjega ni vedel kako izgleda naša zastava in so nas želeli vtakniti pod Poljsko, Slovaško in celo Srbsko zastavo. Na srečo sem jaz imela s seboj mojo, ki je pomorske velikosti a je zadostovala, da so  si jo ogledali in našli tapravo slovensko zastavo.

Barve naše zastave smo častno zastopali in moram priznati, da sem strašansko ponosna na naše uspehe. Predvsem pa počaščena, da sem smela s svojima dvema mastinčicama stopiti ob bok velikim in priznanim svetovnim vzrediteljem, ki so me sprejeli medse kot enakovredno in obravnavali kot sebi enakega vzreditelja.

Domov sem prišla evforična, strašansko vesela, ponosna in malce tudi utrujena. Španijo sem vedno nosila v srcu kot deželo sonca, smeha in gostoljubja sedaj pa mi bo ostala v spominu še kot dežela tapravih mastinarjev.

Slikc nimam veliko, ker sem bila večji del zaposlena z dogajanjem okrog nas, pa vseeno mi je uspelo nekaj malega pofotkat:

200 m od plaže je bilo prizorišče atimane:

Nagradni sklad:

mastinčki:

in še moji dve lepotički:

Miša

hera

• *
Odgovori #177 : 18 Oktober 2006, 09:09:12
Kako sem ti "fouš" ::)
Cel konec tedna sem bila cisto poklapana in si  želela,da bi bila tam  :-\  Kaj hočeš,najprej zdravje pa potem užitek :(
 Mogoče čez dve leti :P
Čestitke iz naše pasje trdnjave tebi,Zoyi in Twistici -kar tako dalje!

unique&magnificent

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
Odgovori #178 : 18 Oktober 2006, 15:34:38
O kako ste vi uživali  ;D Miša čestitke!!  8) 8)

mefisto

• *
Odgovori #179 : 22 Oktober 2006, 03:59:40
Ravno smo se vrnili s potepanja po Španiji, na www.neapeljskimastif.net so dodane fotke s specialke molosov Monografica 06 in A.T.I.MA.NA. O6, Španija.
Žal k fotkam ni dodanih imen, saj so nas med počitnikovanjem čisto po špansko oropali, med ostaslim so odnesli tudi torbo z Apijevimi dokumenti in katalogi z razstav.
Pokali in fotke pa so ostali ;D

najlepši samec  Monografica 06

3. mesto razred odprti samci A.T.I.MA.NA. 06

In letošnji mehiški zmagovalec:

Potrjena je tudi kandidatura Slovenije za atimano 08, tako da si boste velikooo mastinov na kupu lahko ogledali kar pred domačim pragom :)