Neapeljski Mastif [Mastino Napoletano,Neapolitan Mastiff]

mefisto · 205249

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #180 : 23 Oktober 2006, 14:59:50
Kanchy, hvala za čestitke.

Hera, ti pa si optimist  ::)

Mogoče čez dve leti :P

Na družinski zabavi mastinarjev sem že bila in to lani v Budimpešti, ti povem podn.Tako razstavo je bolje obiti.  Sicer pa, kot si videla, za vsako ritko šiba raste, pa se lahko do takrat še marsikaj spremeni...tako, da upajmo na najbolje.  ;D

Kaj pa Mexico City ? Te moram malo nakuriti  :P  Tam bo šele prava paša za oči in dušo mastinarjev. Pričakujejo vsaj 200 prijavljenih mastinov  :o

Ker sem glih morala čveknit v tole temo, naj se potem še malo pohvalim:

Ta vikend smo se podali samo do " lipega bilega " Splita, kjer se je zgodila CACIB, razstava, ki jo je bilo vredno obiskati že zaradi spektakla samega. Organizatorji so se maximalno potrudili od velikih in lepo urejenih ringov, super organiziranega bisa, lepih nagrad in na splošno so se na vsakem koraku potrudili, da je človek imel občutek, da je prišel domov.

Naša Zoya je z zadnim osvojenim CACom izpolnila pogoje za dosego hrvaškega šampionata, CACIBom pa izpolnila pogoje za internacionalca. Sicer smo polni CACIBov ampak so osvojeni v prekratkem času. In na koncu je osvojila še BOB.

Slikci sem "ukradla" forumašu Elfu iz hrvaškega foruma :

Našo Twister je za tole razstavo zamenjala Simply, ki je več kot dostojno in uspešno nadomestila sestrico. Žal se zaradi prepozne zamenjave nisva mogli udeležiti BISa a sva dobili tako lepo ocensko listo, da ga sploh nisva pogrešali. Simply je zašarmirala splitsko občinstvo do te mere, da sem ponucala vse vizitke, ki sem jih imela s seboj, tako, da sem sedaj popolnoma brez. Občudovali so njeno barvo, ki se je niso mogli nagledati. Tukaj je bila tudi Zoya tista, ki so jo hvalili, saj je za njihove razmere tudi ta barva v manjšini.

Še slikca naše čokoladne lepotičke Simply:

Razstava je bila tako lepo in dobro organizirana, da si zasluži vse komplimente in seveda večjo obiskanost. Slovencev ali slovenskih psov je bilo kar nekaj in vsi smo zadovoljni odšli domov.

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Odgovori #181 : 23 Oktober 2006, 15:05:08
Miša čestitke, Zoyč in Simply za vaju pa koš  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*...

skar

• *
Odgovori #182 : 02 November 2006, 10:43:16
Opla,

tole pa ne morem kar tako preskočiti! Monografica in ATIMANA.....a ni nihče registriral tistih Apjievih fotk? Ej, 1. uvrščeni samec Monografice in tretje uvrščeni samec na ATIMANI je slovenski, Api od Carso del Dolar, vi pa nič? Ali je bila Nataša preveč skromna, pa je niste opazili ali je kaj bolj slovenskega vmes - recimo "fovšija"? Menda si ja zaslužita kakšno čestitko, a ne?

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #183 : 02 November 2006, 11:34:51
Evo, mi smo bili v Makedoniji na CACIBu Skopje, kjer je kompletna slovenska ekipa požela polek nazivov in nagrad, še splošne ovacije za dobro prezenitranje Slovenije. Pod slovensko zastavo je bilo dovolj prostora za vse:

Ch. ZOYA Crepesuzet of the Thatch Roof, CAC, CACIB, BOB in BOG2

in Slovenian Twister Fort Bones zelo perspektivna in BIS 3. mesto v skupini samičk.

Hvala vsem, ki ste navijali za nas  :-*

Miša

Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

skar

• *
Odgovori #184 : 02 November 2006, 11:56:47
No, pa pojdimo še en krog....

Citiraj
Opla,

tole pa ne morem kar tako preskočiti! Monografica in ATIMANA.....a ni nihče registriral tistih Apjievih fotk? Ej, 1. uvrščeni samec Monografice in tretje uvrščeni samec na ATIMANI je slovenski, Api od Carso del Dolar, vi pa nič? Ali je bila Nataša preveč skromna, pa je niste opazili ali je kaj bolj slovenskega vmes - recimo "fovšija"? Menda si ja zaslužita kakšno čestitko, a ne?

Zatiskanje oči ne bo pomagalo.... rezultati so vrhunski, s čestitkamo ali brez.

Satin

• *
Odgovori #185 : 02 November 2006, 12:55:43
Punce čestitke za osvojene nagrade, Miša za tvoji dve pa sploh nisem dvomla da ne bi kaj domov prinesli glede na to da so tvoje punce od prve pa do zadnje moje osebne favoritinje, ja vem da sem pristranska ampak kaj morem enostavno sem NORA na tvoje punce :P :P in na ostalo klapo tudi :-* :-* :D 8)

hera

• *
Odgovori #186 : 02 November 2006, 16:24:50
Skar,a poznaš tisti pregovor:"Dobro se z dobrim vrača,slabo s slabim!"

unique&magnificent

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #187 : 02 November 2006, 18:53:22
Punce čestitke za osvojene nagrade, Miša za tvoji dve pa sploh nisem dvomla da ne bi kaj domov prinesli glede na to da so tvoje punce od prve pa do zadnje moje osebne favoritinje, ja vem da sem pristranska ampak kaj morem enostavno sem NORA na tvoje punce :P :P in na ostalo klapo tudi :-* :-* :D 8)

Satin,

hvala. Tudi ostali del slovenske ekipe se ti zahvaljuje. Pa oglasi se kaj.

Missa

skar

• *
Odgovori #188 : 02 November 2006, 19:24:26
Citiraj
Skar,a poznaš tisti pregovor:"Dobro se z dobrim vrača,slabo s slabim!"

O, hvala - zdaj vem zakaj takšna razlika v kvalieti psov in odkod izvirajo rezultati na velikih /in malih/  razstavah.

hera

• *
Odgovori #189 : 03 November 2006, 14:07:53
 ;D :D :P

unique&magnificent

hera

• *
Odgovori #190 : 07 November 2006, 19:07:49
Takole malo za ravnotežje :P :D

unique&magnificent

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #191 : 15 November 2006, 13:20:26
Hera,

lepe slikce.

Ja, krogi so čudna reč.

Uradni rezultati iz svetovne v Poznanu.

Światowa Wystawa Psów Rasowych - World Dog Show
Poznań, 9-12.11.2006

Mastif Neapolitański / Mastino Napoletano / Neapolitan Mastiff

JWW      P (M)   5370   ITALYANO von Rannengof, . Bastiaans, Reijmersdal, Holandia
JWW      S (F)   5405   OHARA dello Stradone Vesuviano, Antonello Tenconi, Wlochy
WW   BOB   P (M)   5400   UNCENE di Fossombrone, . Fossombrone, Włochy
WW      S (F)   5429   ULTIMARATIO di Fossombrone, . Fossombrone, Włochy

Še nekaj slikc mastinov iz rasztave:

Naša Zoya se je v močni konkurenci odrezala z odlično oceno, na kar sem zelo ponosna:

Hvala vsem, ki ste navijali za nas.  :-*

Miša

hera

• *
Odgovori #192 : 15 November 2006, 13:49:57
Hvala za slikce ,Miša in seveda čestitke Zoyi!
Ali mi lahko prosim,napišeš,če so Fossombroneji pripeljali tudi Mistico?
Sem jim pisala danes,a še ni odgovora,pa sem taaako firbčna ::)
Lahko tudi na privat.

unique&magnificent

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #193 : 15 November 2006, 14:20:49
Hera,

hvala za čestitke. Bilo je super. ;)

Fossomroneti so imeli prijavljena dva psa. Pod kat. št.: 5400 v klasi šampionov med samci - Unceneta in v klasi šampionov psičko pod št. 5429 Ultimaratio.

Sem posnela kratek filmček iz sobotnega BISa na katerem je njihov mastino. Sem ga prilimala v mojo pasjo trdnjavo, če hočeš, si ga lahko tam ogledaš, da ne bom duplirala še tukaj.

Miša

hera

• *
Odgovori #194 : 16 November 2006, 09:33:21
Hvala!

unique&magnificent

hera

• *
Odgovori #195 : 17 November 2006, 09:33:50
Včasih ti izmed tisoč slik,ki jih narediš,rata ena res posebna in meni se zdi,da ja tale ena imed njih

unique&magnificent

Satin

• *
Odgovori #196 : 17 November 2006, 10:18:39
Hera ful huda fotka, ker dobiš filing da se pesjana lahko s smrčkom sonca dotakneta :D

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #197 : 21 November 2006, 18:08:33
Hera,

tale slikca ti je pa resnično ratala. Mene zelo spominja na nekaj...  je prav posebna.

Še zadnje poročilo iz Eurodog showa v Kortrijku - Belgiji:

Zoya CAC, CACIB in BOB

Twisty zelo perspektivna.

Nekaj slikc:

Miša

mefisto

• *
  • Neapeljski mastifi CARSO DEL DOLAR
Odgovori #198 : 23 November 2006, 12:48:25
Po stresnih tednih in neprespanih nočeh,
mi je končno uspelo pripraviti članek o Kardiomiopatijah ( boleznih srca ) pri neapeljskih mastinih, na to temo je bilo namreč tudi predavanje na letošnji A.T.I.MA.NI., saj v zadnjem času prizadene veliko mastino populacije.
Nisem pa pričakovala, da bo zopet udarilo tudi v naši hiši. Za posledicami kardiomiopatije je 2002 umrl tudi naš Quartato Fruit D' Amour.
7.11. je nenadoma umrl Api zaradi agresivnega malignega limfoma, čez nekaj dni pa je bila pri Marsu - Romeo del Malapensiero diagnosticirana dilatativna kardiomiopatija.
Ironija!, saj sva pred  nakupom  v Malapensiero psarni preverjala starost znanih prednikov.
Dilatativna kardiomiopatija
se skoraj izključno pojavlja pri psih določenih pasem, zato predpostavljajo, da ima dedni dejavnik pomembno vlogo pri nastanku bolezni. Ostali vzroki nastanka bolezni so lahko neznani, posledica nepravilne prehrane ali posledica prebolenega virusnega infekta v preteklosti. Je najpogostejša oblika kardiomiopatije pri psih, predvsem pri velikih in največjih pasmah psov.
Psov s potrjeno kardiomiopatijo naj ne bi uporabljali za vzrejo.  Žal enkratno testiranje, na primer pred prvo paritvijo, ne pomeni, da smo izključili dedni faktor prenosljivosti bolezni. Bolezen se velikokrat pojavi kasneje. Zato je zaenkrat edina delna »zaščita«, da za vzrejo uporabljamo pse iz preverjenih kombinacij prednikov, ki so dočakali visoko starost. Vzrediteljem se priporoča preventivne preglede mladičev v starosti štirih in osmih mesecev, hkrati pa priporoča za vse plemenke in plemenjake redne preventivne preglede.
V prihodnosti si lahko na področju genetskih raziskav obetamo izolacijo gena, odgovornega za dedno prenosljivost kardiomiopatije.

Del citata iz uporabljene literature:» Odkrita razprava o prirojenih napakah ni niti znamenje slabosti niti negativna reklama za vzreditelje, pač pa dejanje inteligence, kulture in ljubezni do pasme. Ne smemo pozabiti, da je bila narejena za mogočnega čuvaja, v zadnjem času pa zaradi egoizma in mentalne omejenosti posameznikov postaja vse bolj odvisna od veterinarske pomoči. Razprava o problemih bo koristila tako veterinarjem kot vzrediteljem, predvsem pa njemu: MASTINu NAPOLETANu.«

Celoten članek na http://www.neapeljskimastif.net/zdravje.htm

:-\ Skar, zdaj pa mogoče veš, zakaj si pred časom dobila odgovor: Skar,a poznaš tisti pregovor:"Dobro se z dobrim vrača,slabo s slabim!" Očitno imamo na forumu tudi jasnovidce, ki znajo pometati pred tujim pragom, pred svojim pa ne!

Scobert

• *
  • SCOBERT

Lobsang

• *
  • Moji mali tibetančki

hera

• *
Odgovori #201 : 23 November 2006, 18:52:52
Glede na to,da sem tisti citat napisala jaz,ni dvoma,komu in zakaj leti...
Nataša,vem,da si zdajle jezna na vse in te čisto razumem,zato te tvoje besede ne bom vzela kot žalitev :-\
Samo nekaj dejstev, za lažjo predstavo ,brez kreganja in nadaljnih žalitev,prosim!
- Hera in Mars sta oba iz iste psarne,izbrala si oba ti z 18 letnimi izkušnjami,jaz na začetku svoje poti
-Odločitev o paritvi sva sprejeli skupaj ,na tvoj predlog,ja?
-Iz prvega legla so zaenkrat(trkam na les)zdravi,Atea,Ari,Argenta in upam Artemis,ja?
-Pred drugo paritvijo je Hera dala skozi vse preglede -izvidi vse vredu!
-Mack in Mia sta prav tako oba dala skozi EKG,Mio čaka še slikanje kolkov,Mack je to že opravil zaradi  prehitre rasti,slabih mišic  in s tem  povezano zelo grdo hojo-ne boš verjela-vse vredu!
Ne želim  razpravljati o tem,ker pa očitno ne moreš iz svoje kože in vedno iščeš krivce drugje:
Ali si se že kdaj vprašala,zakaj se to vsa ta leta dogaja ravno tebi?
Daleč od tega,da ti želim te komplikacije ,ampak tvoji psi ravno zaradi zdravja(kot vedno poudarjaš na vsakem forumu in povsod),jedo večinoma BARF,požrejo antibiotikov in ostalih tablet ter vitaminov kot noben drug pes,ki ga jaz poznam,pa vseeno umirajo?!
Že dvakrat sem prečitala vzroke,ki si jih opisala in pri Apolonu kot sedaj pri MArsu-slab imunski sistem,stres,nepravilna prehrana.... ???
Jaz hranim moje pse z briketi,s kuhano hrano,s surovim mesom,skratka z vsem pomalo,antibiotikov in zdravil tipa "proti temu ,za preprečitev tega.." niso niti videli,dobijo samo vitamine,ki so zanje  nujno potrebni,pa so zaenkrat še vsi zdravi!
Vem,da se lahko vsakemu zgodi enako in to popolnoma sprejemam,mogoče bo kateri od mojih psov jutri mrtev,ne iščem pa zato krivca drugje in se zavedam,da je to tveganje povezano s to pasmo....
Tako,končno sem napeljala vodo na tvoj mlin,dolgo si čakala,a ne?
Imaš dve možnosti:
1:Odpiši kot kulturen človek,ki zna normalno komunicirati z ostalimi,kateri ne sprejemajo njegovega mnenja 
2.Odpiši nesramno, žali in dajaj v nič vse,ki niso s tabo,kot ponavadi
Ampak vedi,Apolon je bil tudi moj,jaz sem ga vsak dan hranila s stekleničko,jaz sem ga crkljala in nosila po rokah 4 mesece,zato se zavedaj,da je meni tudi hudo,pa čeprav ga nisem smela v živo niti pobožati ali biti blizu njega, pošiljala sem ti SMS s čestitkami,ko je zmagoval,na katere nisi nikoli odgovorila -vseeno ŽAL MI JE ZANJ!

unique&magnificent

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #202 : 23 November 2006, 20:02:41
Mefisto sožalje tudi od vseh nas :'(

Lp nina

mefisto

• *
  • Neapeljski mastifi CARSO DEL DOLAR
Odgovori #203 : 24 November 2006, 07:11:42
hvala  :( :'(

se pač tolaživa, da se zgodi...rak se je takoo na hitro razširil, da ni bilo nobenih možnosti zdravljenja.

z Marsovo kardiomiopatijo pa se težko sprijaznim,
spomladi so bili vsi 3-je pregledani in zdravi! Upam lahko le ( zaradi njegovih potomcev ), da je bolezen posledica prebolele erlihioze. Dr. Domanjko mi je povedala, da se vzrok da določiti z avtopsijo sca. Do takrat pa se bomo z vsemi močmi borili tako s klasično kakor z alter medicino, da bo preostanek življenja preživel čimbolj kakovostno. Prognoza  je od nekaj mesecev do z novimi zdravili 1,2, leti.

ninci, hvala, da mi članka nisi prestavila pod zdravje,
 saj želim LE V DOBRO PASMI opozarjati, čemu je izpostavljena. Prepričana sem, da ljudje o tem premalo vedo.
Ker mi je Quarto tudi umrl zaradi kardiomiopatije, sem takrat celo pregledovala po netu, če ima kak vzreditelj na svojih psih opravljene teste za srce. Nekaj sem jih celo našla, a so bili na srečo vsi preko "luže", saj po sedanjih ugotovitvah, da ENKRATNO TESTIRANJE NE IZKLJUČI DEDNEGA FAKTORJA prenosljivosti, vidim, da je tudi to delno pesek v oči bodočim kupcem.
Vzrok vseh tegob pa tiči v tem zapisu http://www.caninechronicle.com/features/misc/milton_404.html

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #204 : 24 November 2006, 13:10:45
Čestitke Miša!

Uzzy,

dobrodošel na tem slovenskem forumu in seveda med nami mastinarji in dogaši  ;) Upam, da se boš redno družil z nami. Če ti bo slovenščina delala preglavice ti bom rade volje priskočila na pomoč.

In hvala za čestitke.  :-*

Jutri bom v Zagrebu z vsemi našimi štirimi mastinčicami. Pridi kaj naokrog, da jih spoznaš. Te bodo zelo vesele. Sploh, če se boš pustil, da te poljubčkajo na način, kot samo one znajo.  ;D

Sonja, prejmi sožalje z moje strani.

Miša

Scobert

• *
  • SCOBERT
Odgovori #205 : 24 November 2006, 13:35:18
Nažalost ovaj Zagreb preskaćem, vama tamo želim puno sreće a nadam se da ću vidjeti malene nekom drugom prilikom.

Jurastic

• *
Odgovori #206 : 24 November 2006, 20:53:38
Aaaa, auuuu, ta igračka je mojjjjjja, uuuuuuu aaaaaaaaa.

Jurastic

• *
Odgovori #207 : 24 November 2006, 23:21:06
Na naslednji skupščini, bomo pa vsi povedali, kaj nas žuli!

Jurastic

• *
Odgovori #208 : 24 November 2006, 23:40:49
Moje možnosti:

1:
2:
3: PUKE

hera

• *
Odgovori #209 : 25 November 2006, 17:30:57
Peter,dobro da te poznam :D
Tako bi se obnašal  5 letni otrok,brezobzirno,nevljudno in nevzgojeno ....
Odrasla oseba bi se obnašala drugače in če si doma navajen takšnega komuniciranja,vajina stvar-drugače pa se ljudje pogovarjamo in debatiramo v mejah bontona in vzgoje,ki smo jo osvojili tokom let ???
Na skupščini bomo debatirali o veliko stvareh,bodi brez skrbi in tudi obnašanje članov SKVPM bo ena izmed njih....
A to je stvar ,ki se tiče samo kluba in na forum ne spada!
Glede tretje pripombe pa le to:
Se spomniš,kaj ti ponavadi napiše Nešo na balkan forumu,ko pišeš oslarije?
"Peter,pojdi spat" :P
In še ena stvar:
Če/ko se kje srečava,ti vljudno svetujem,da greš čimdalj od mene,ker se ti lahko naredi,da boš neprijetno presenečen :-X   
Lahko noč!
Miša,hvala za izrečeno sožalje in upam,da si imela uspešen dan v Zagrebu!

unique&magnificent