Neapeljski Mastif [Mastino Napoletano,Neapolitan Mastiff]

mefisto · 205217

hera

• *
Odgovori #240 : 15 Januar 2007, 09:38:51
 ;D ;D
Miša,to v Ljubljani pa je bil pravi družinski shod

unique&magnificent

hera

• *
Odgovori #241 : 15 Januar 2007, 10:19:53
še nekaj slik:
Cacib Tromostovje:

Družinska

in še ena čisto izven konteksta,ampak lepa :P

unique&magnificent

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #242 : 15 Januar 2007, 10:58:26
Res je bila tale razstava prav luštna. Pravzaprav vse tri  :)

Obe dopoldanski sta bili z veliko manj gužve in se je dalo dihat. Sploh po 11h, ker je veliko lastnikov odpeketalo domov, saj so dobili slabe ocene.

Kot si že sama rekla, res je bil družinski shod. Jaz sem Čirota spoznala pred tremi leti v Italiji na eni specialki, lani pa sva bila skupaj v Poznanu na svetovni. Je celo dopoldne čuval našo Zoyo, ker sem bila jaz leteča  ;D Tako, da sem se včeraj tudi jaz počutila, kot del "familije"  :-[. Na koncu smo se prav po siciljansko pocmokljali  :-*.

Tudi Maradona je prav posrečen mastino, saj je kar počez talal slinaste poljubčke, celo naši Twisty taprvi dan in Simply drugi dan.Mene je kar okupiral, ker sem talala pasje piškote. Najbolj smešen je bil, ko je dvignil glavo in si mu lahko pogledal v njegove škilaste učke. Za umret je smešen.

Sonja, kako pa je bilo letos z sponzorskimi nagradami ? Nisem nič videla, da bi se kaj talalo.

Missa

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

hera

• *
Odgovori #243 : 15 Januar 2007, 12:41:38
He,he,he,Ciro je  pravi Napoletanec :D
Za sponzorske nagrade pa mora vedeti predsednica sekcije,jaz ne vem čisto nič :),pa tudi na specialki me ni bilo,tako,da nisem nič videla :-\
Mogoče lahko dobiš kje katalog,tam bi moralo pisat....i

unique&magnificent

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #244 : 15 Januar 2007, 12:46:25
Za sponzorske nagrade pa mora vedeti predsednica sekcije,jaz ne vem čisto nič :),pa tudi na specialki me ni bilo,tako,da nisem nič videla :-\
Mogoče lahko dobiš kje katalog,tam bi moralo pisat....i

V katalogu ne piše nič o nobene drugem spozorju razen o glavnem pokrovitelju Pro Plan-u. To je pa tudi vse, vsaj jaz drugega ne najdem ::)

Lp nina

mefisto

• *
  • Neapeljski mastifi CARSO DEL DOLAR
Odgovori #245 : 15 Januar 2007, 14:02:14
Ja, ninci,
sponzor je bil samo Proplan, saj je bilo s strani organizacijskega odbora dogovorjeno, da se ne bodo delile različne  nagrade. Lani je bil cel cirkus; od vazic, kozarčkov, starih pokalov, obeskov,povodcev, vzorčnih hran.....
Tisto kar se je letos delilo in ni vpisano v katalog je bila samovolja posameznikov, ki se kljub dogovoru nanj niso ozirali.

Mastini na CACIB 13.1.

Potem mi je zmanjkalo baterije, zato sta Maradona in Natalia fotkana pri nas doma, jima je ustrezal čist logaški zrak ;)

in Petrovo igranje z njima:

Maradona se je v treh dneh tako udomačil, da je bil glavni v hiši. Naša 2 pa proti vsem pričakovanjem izrazito strpna do njiju. Šefica Argenta jima je celo dovolila spati poleg nje v kemperju na razstavi :o

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #246 : 15 Januar 2007, 22:08:48

Imaš prav !

Zato pa mi je tale kratek posnetek tako zelo všeč. Redko kdaj vidiš sicilijanca, da se tako iz srca nasmeji:

http://www.youtube.com/watch?v=iSXlLfHx8i8

Še malo napolitanskih fotk:

Missa

Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Odgovori #247 : 16 Januar 2007, 09:15:36
Miša za tvoje že itak veš da sem čist usekana na njih in da se večinoma kar stopim v njihovi družbi, bi pa pohvalila Hera še tvojo Mio je tak cuker pa take sladke polupčke tala, se točno vidi da se po njih pretaka kri pravih italijanskih Romeov :o :D :-*

hera

• *
Odgovori #248 : 16 Januar 2007, 10:14:35
Ojoj,Satin,hvala :-[ :-[ :-[ ,ampak veš,to ni še nič...
Mia sploh ni preveč za crkljanje,morala bi videti v soboto Macka ;)
Ta je tapravi-kljub svoji velikosti,ali pa mogoče ravno zaradi tega je prav smešen videti,kako izsiljuje,da ga crkljaš 8)
Ima čisto Herin karakter na razstavah,miren in ga nič ne moti hrup in gužva....Mia je druga pesem in sem bila v nedeljo trikrat bolj utrujena ::)
Pa saj boš še imela priložnosti več kot dovolj ,tako,da ti ne uide poštena doza crkljanja :P ;)

unique&magnificent

Satin

• *
Odgovori #249 : 16 Januar 2007, 12:07:03
Zdaj mi bo pa še bolj hudo ker mi ni uspelo v soboto priti, ma sej v Celju boste ne, da še ostalo pasjo klapo pocrklam :-*, upam samo da ne bodo Mišine čokoladne principesse užaljene še posebaj moja Čučka bučka ;) :D
Je malo meditiranske norčavosti pokazala, da se ve da je prava bejba! :D :-*

mefisto

• *

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #251 : 17 Januar 2007, 10:26:04
V Italiji sprejet zakon o prepovedi kupiranja repov in ušes! :) :)   Končno!!!!

http://www.mefisto.si/mastino/images/prepoved_kupiranja_italija.pdf

Baaaaa :o. tole sem včeraj brala že na tujem forumu pa niso imeli nobenega trdnega dokaza za to, in se mi je zdelo kar malo neverjetno. Hvala za tole potrdilo! Bil je že čas ;D :o

Lp nina

mefisto

• *
Odgovori #252 : 17 Januar 2007, 10:44:42

Tudi jaz nisem mogla verjeti brez dokaza.

Tole spodaj je zaenkrat še brez dokaza, baje pa je že pri E.N.C.I.:

še v letošnjem letu bo v Italiji  obvezno tudi slikanje kolkov in test srca ( vir: najini obiski ta teden )   HURA- nekaj se pa le premika!!!!

Urška

• *
Odgovori #253 : 17 Januar 2007, 18:32:48
Pa bo to pravilo veljalo potem tudi na razstavah? Da se kupiranih psov ne bo smelo razstavljati?

Lena

• *
Odgovori #254 : 18 Januar 2007, 09:13:41
Tale cartko je pa kar sam prosil za crklanje in bil nad njim blazno navdušen :D

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #255 : 18 Januar 2007, 11:26:50
Lena,

imaš prav ! Tile naši mastinkoti so v rokah pravih lastnikov, ki imajo pravilen odos do psa in same pasme, pravi cartkoti! Najraje se pustijo mečkati, cartati in razvajati. Še raje pa imajo, če lahko to počnejo oni z nami ali tistimi, ki so se pripravljeni vreči v njihove mastino šapice.

Saj mastinom že v standardu piše, da so veliki dobrodušneži z zlatim srcem. Če imamo z njimi pravilno vzpostavljen odnos so to psi, ki se po karakterju ne morejo primerjati z nobenim drugim. Toliko ljubezni, kot je mi dajemo njim so nam jo oni milijonkrat večjo sposobni vračati.

Upam, da bodo v bodoče ljudje imeli drugačne izkušnje s to pasmo, kot so jo žal, imeli do sedaj.

Missa

hera

• *
Odgovori #256 : 26 Januar 2007, 09:24:01
Pa še slikovni dokazi :D

unique&magnificent

Satin

• *
Odgovori #257 : 26 Januar 2007, 09:57:06
Hera ful hude fotke, v Celju se vidimo?! ;)

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #258 : 26 Januar 2007, 15:08:38
Hera, sedaj ti pa ne verjamem več, da lahko z desno roko hendlaš sama 4 mastine naenkrat  :D :o ;)

Kolk so smešni ti naši mastinkoti na snegu. Vsaka snežinka jim prav pride, da lahko špičijo lumparije.
Naše so se prav razveselile snega, danes pa ga ni od nikoder. Zato pa so včeraj prišle na svoj račun:

Čučka bučka:

Šeyka:

Simply in Twisty:

Missa

hera

• *
Odgovori #259 : 27 Januar 2007, 08:55:12
Satin,v Celju bo čas celo za kakšno kavico,ker bomo samo gledalci ;)
Miša,ti se kar hecaj-a nisi videla,da so bili vsi trije psi brez povodca in rok sploh ne rabim :P :D
Ne,brez heca,očitno je za prihodnost v naši psarni dobro poskrbljeno-Sandra je čisto "not padla" ;D
Vprašaj Andrejo,kako je bilo v Avstriji ;)
Torej,če mene izda zdravje ,se ni za bat,da bodo naši psi pozabljeni 8) ::) 

unique&magnificent

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #260 : 01 Marec 2007, 12:04:14
Na CAC Celje je naša Zoya osvojila CAC, BOB in WW07.

Prijavljene smo imeli vse štiri čokoladne princeske, ki so osvojile srce sodnice, saj je vsem štirim dala zelo lepe ocenske opise in jih ocenila za zelo perspektivne. Šeyko, ki jo tudi mi smatramo za našo najlepšo čokoladno bombico, pa prvo mesto s pravico nastopa v BISu, kjer sva zasedli v konkurenci odlično tretje mesto:

Foto Matjaž Zupanc

Prijavili smo tudi vzrejne skupine in zasedli tretje mesto:

Foto Matjaž Zupanc

Zahvaljujem se vsem trem hendlercam, Tanji, Andreji in Anči za njihovo pomoč ter g. Matjažu Zupancu, ki se je potrudil, da je naše lepotičke ujel v objektiv.

Missa

Satin

• *
Odgovori #261 : 01 Marec 2007, 12:13:08
Miša hvala vam Fort Bonovcem da ste nam izkazali to zaupanje in čast, OK sej bom počasi nehala če ne te bo že resno zaskrbelo za moje zdravje (too much sugar :o :D ;D)
V glavnem iz Münchna čakam izčrpno poročilo podprto z ogromno slikovnega gradiva :P ;)

Scobert

• Gost
Odgovori #262 : 04 April 2007, 14:47:19
Knjiga "Teškaši" o Napuljskom, Engleskom i Bull mastiffu je u prodaji. Cjena knjige je 155kn + 15kn poštarina za narudžbe iz Hrvatske, a 25 eura (poštarina uključena) za inozemstvo. Informacije i narudžbe na e mail.

mefisto

• *
Odgovori #263 : 16 April 2007, 09:59:47

Pa smo se le naučili snemat filmčke ::)

Gazda Mars je še vedno v formi :) http://www.mojvideo.com/video-gazda-mars/cac2d93439db2c736bc8

in se crklja http://www.mojvideo.com/video-mars-igra/1cd89fbb9f665a527591

Šefica Argentina pa:
- ponavlja osnove poslušnosti http://www.mojvideo.com/video-argenta-carso-del-dolar/98f72bec5c3e3b258f12
- napada "barabo" http://www.mojvideo.com/video-argenta-plen/d554c0e94ef6b2081ffd
- in vadi razstavno pozo http://www.mojvideo.com/video-argenta-show/e71025e5e9a9b6ef4c6f

Uboga Tina ;), zdaj mora početi vse, kar je bilo prej porazdeljeno med ostale člane njene pasje družine!

Scobert:
Citiraj
Knjiga "Teškaši" o Napuljskom, Engleskom i Bull mastiffu je u prodaji

Knjigo smo prebrskali, kakor v vsaki, se tudi v tej najde kaj zanimivega!

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #264 : 16 April 2007, 11:54:17
Mefisto- prav ljubka zgleda takale masa v akciji.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

mefisto

• *
Odgovori #265 : 16 April 2007, 13:21:18

:)

Griff = RO = deteljica, ua - pa mi je le potegnilo!!

Satin

• *
Jaz pa bom samo na hitro čestitala Miši in glavni junakinji Twisty ki je osvojila svoj drugi italijanski PRM in BOB v Ferrari, Fort Bones še tako naprej! :-* :-* :-* :-*

hera

• *
Čestitke tudi od nas,kar tako naprej :)

unique&magnificent

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano

Joj,kako se pri nas novice sirijo z nadzvocno hitrostjo.

Satinka in Hera,hvala za cestitke.Osebno se nisem dojela pomena nasega
dosezka,Twisty pa se od Monaca dalje obnasa vedno bolj zvezdnisko.

Vcerajsnja razstava je bila fenomenalno dobra v vseh pogledih,super organizacija,veliko stantov z zmernimi cenami,veliki ringi,ki so nam jemali
sapo in kondicijo,postavljene tende in klopce,pokosena travca,lepe nagrade,kvalitetni psi in odlicni sodniki,ki so imeli precej tezavno nalogo.
Parkirisece v blizini brezplacno,katalog vkljucen v ze tako nizko prijavnino.

Twisty se je fenomenalno prezentirala,lepo gibanje,stala je kot zvezda
z veseljem pokazala lepe zobke in zasluzeno dobila najvecji aplavz,ko
sva se pojavili v BISu za 2.grupo.Mogoce se bo zdelo neverjeto,a je resnicno,da je nasa cokoladna princeska samo pri starosti 11 mes in 3 dni
v konkurenci skoraj 3 letnega samca iz psarne Fosombrone odnesla BOB
pri italijanskem sodniku,ki ji je prvic sodil.
Vem,da se bo za ponovitev takega uspeha potrebno posteno trudi,a
kljub vsemu upam na dobro uvrstitev tudi ta prihajajoci vikend,ki ga
bomo preziveli na eni od najprestiznejsih francoskih razstav.Baje je
prijavljenih kar 7000 psov.Drzite pesti za nas tudi tokrat.

Missa
............................. ..................

Satin

• *
Hera čestitke za osvojen BOB, tole je pa še za tvoje napolitanske cukre  :-* :-* :-* :-*