Beagle

ursa · 1540679

Aja Oto

• *
Odgovori #2850 : 01 Avgust 2009, 16:20:40

Davor prosite da ne uporabljaš ikonice Cheesy (smrdljive noge ) Ti res ne veš ampak v življenju sem imel samo dva psa( Aja je tretja ) njuna skupna doba bivanja z nami pa znaša 37 let prvega psa sem pa imel pri svojih 13 .Toliko o smrdljivih nogah ikoncah!

N.T.M.S.P.G

LP vsem skupaj

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #2851 : 02 Avgust 2009, 10:41:08
poudariti poskušam, da če je za vsako bolečino lastnikova reakcija panika in smiljenje bo tudi pes tako reagiral, pikov bo verjetno v njegovem življenju kar dosti prav tako drugih bolečih srečanj z okolico. Jasno vsak pač vzgaja psa kakor sam želi, vsaj zame pa je to že malo pretiravanje.  Saj tudi sam pretirano skočim kot kaj zaboli ampak  je potrebno tole vzeti čim bolj normalno in tudi pes bo tako reagiral, sploh če ga boš dal kdaj na jago
To ni samo stvar splošne bolečine, tudi samota recimo, sam mojim dnevno dopovedujem da se jim psička ne sme smilit ko joče za nami , pa me ravno ne poslušajo.  Do prvega leta psi itako nimajo dovolj velike samozavesti, vendar si jo utrjujejo tako da je najslabše da se ti pes zasmili, sploh beagle ki sprida zna tole izkoristiti v svojo korist  :P
Pa to ni moja pamet, slednje žal kar se tiče psov pri meni ni dosti, saj napram tebi je to moj prvi, pa zato preko šole zvema kaj pametnega

kar se pa tiče ikonce, slednja sploh ni imela nobenega globjega pomena zato so smrdljive noge še zadnje na kaj bi pomislil  :-\

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

ANTARESS

• *
Odgovori #2852 : 02 Avgust 2009, 12:28:14

Tudi naša Ajša je že naletela na celo osje gnezdo v gozdu. Malo je zacvilila se podrgnila po tleh in se tudi ni imela časa smiliti sama sebi,ker je bil potreben hiter umik.
če v življenju pri vseh svareh manj kopliciraš - boljše je.

Ribica*

• *
Odgovori #2853 : 02 Avgust 2009, 23:33:35
Lune ni se nic picilo, ima pa zagotovo zelo nizek prag bolecine, po dosedanjih izkusnjah. Pri nas se pac zganja panika ob vsakih nenavadnih stvareh, odkar smo jo skoraj izgubili. Tako je in tako bo, za razvajenost nam pa ze tako ustreza, a ne?

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]

Aja Oto

• *
Odgovori #2854 : 03 Avgust 2009, 13:03:10
Lahko bi uporabil drugi stavek v Ribičinem postu,tudi mi smo pri labradorju bili dvakrat na istem kot ona .In ravno zaradi takih stvari bom za svoje živali poskrbel kolikor je največ možno, ne glede na vse,tudi na to ne  da me nekdo ali nekateri proglašate za panika in mojo žival za sckrkljanko, moja žival je moja odgovornost in moja skrb za vedno,in ne samo za ob nedeljah in praznikih kot je na žalost prepogosto.

LP vsem skupaj

h4xk0

• *
Odgovori #2855 : 03 Avgust 2009, 22:02:45
Naj se malo predstavim.

Sem Ronny. Danes sem prispel iz Salzburga v Ljubljano.
Sem v naročju moje prijateljice Aleksandre:

http://ronnyvbaxter.blogspot.com/
http://www.mojbeagle.si
It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt!

hesta

• Gost
Odgovori #2856 : 04 Avgust 2009, 09:21:12
h4xkO!Čestitke, lep je tale vaš Roni, končno nekaj novega na beaglovski scenii, nekaj kar ni le približek beagla, ampak res nekaj konkretnega.Vsekakor pa me zelo veseli, da se še najdejo ljudje, ki ne nasedajo "šteparjem" (mimogrede, vsi  z odlično oceno - podobni pa ničemur) in so pripravljeni sprejeti kritiko, prav tako, kot pohvalo.Čakamo še malčka iz Dunaja, pa upam, da še čimveč  mladičev iz različnih koncev sveta.     

Ribica*

• *
Odgovori #2857 : 04 Avgust 2009, 10:19:53
O kak luskan malcek  :o

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]

Xsara

• *
Odgovori #2858 : 04 Avgust 2009, 10:36:45
Pri nas je glede bolecine tako: naceloma ne maram komplicirat in ce se kaj zgodi, psa pregledam in pretipam in potem presodim, ali gre za kaj hudega ali ne. Beaglica Xsara ima za moje pojme se previsok prag bolecine, ker ne pokaze pravocasno, ce jo kaj zaboli in se potem stvar lahko zakomplicira (npr. ko je imela vnetje celega prebavnega trakta in cir na zelodcu smo ugotovili sele, ko je ze bruhala kri, ceprav jo je moralo bolet ze mnogo prej. In se ko smo jo pripeljali k veterinarju, je tezko verjel, da je stanje tako resno, pes se pa obnasa cisto normalno. Pa ko si je na treningu izpulila noht, je tekla naprej kot da ni nic in sploh opazili nismo, dokler ni sla pit vodo in je bila tacka cela krvava). No pirenejkica Tani pa je ze pri cepljenju za kuzne naredila tak vik in krik, da so mislili, da ima reakcijo na cepivo in so jo hoteli dat na infuzijo, ko je spet zacela tako tulit kot kaksna igralka v poceni telenoveli (takrat je veterinar videl, da je ocitno se pri zelo dobrih moceh, ce se lahko tako upira). Zdaj ko je ze nekaj casa z nami, pa sicer ravno tako mirno prenese, ce se zgodi kaj neprijetnega (zastrizen noht, pohojena tacka...), ampak vedno trzne in grdo pogleda - za razliko od Xsare, ki sploh ne trzne. Tako da nekaj je mogoce res odvisno od reakcije cloveka, so pa definitivno tudi razlike od psa do psa.

h4xk0

• *
Odgovori #2859 : 04 Avgust 2009, 11:22:31
Pozabil sem pripeti še povezavo na ostale slike: http://h4xk0.moj-album.com/album/16555733/

@Hesta/ribica: hvala!

It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt!

terry

• *
Odgovori #2860 : 04 Avgust 2009, 14:29:09
Luškan tamalček!! Pa veliko skupnih vragolij!  :P
lp
Eva

Aja Oto

• *
Odgovori #2861 : 04 Avgust 2009, 15:23:32
Imejte ga radi, cukrček je!

h4xk0

• *
Odgovori #2862 : 04 Avgust 2009, 17:37:54
@Aja oto & Terry - Hvala.

Imamo ga radi. In res je cukrček ;).

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
Odgovori #2863 : 04 Avgust 2009, 20:37:23
h4xk0: Za v bodoče vam svetujem, da za v avto uporabljate plastičen boks, ker zna biti tale kovinski nevaren ob nezgodi. Sicer je super za v hišo/stanovanje, samo za v avto pa res ne.

Žana

• *
  • Žanči
Odgovori #2864 : 05 Avgust 2009, 09:17:22
Dobrodošel Ronny! Res je luštkan, pa da vidimo v kakega lepotca bo zrasel :)

Aristotle

• *
Odgovori #2865 : 05 Avgust 2009, 14:39:11
Ojla, pa da se še malo mi javimo.
Welcome on board Ronny. Full je srčkan ta mal. Ko jih vidiš tako sladke in majhne bi jih vse najraši domov vzela ampak...
Mi smo pa malo bli na morju, malo na ribarjenju in pa malo po vseh raznih mlakužah, jezerih no predvsem pri vodnih območjih.
Airstotle je kar naenkrat postal full navdušen plavalec in ga moramo skoraj da ven vlečt iz vode. Lani je šel samo do trebuha v  vodo, letos pa nas je vse presenetil in zaplaval. Malo me skrbi, ker mu že dva dni full čudno kruli v želodcu, kot da bi pojedel žabo ??? Iztrebki so normalni in vse normalno je in se obnaša tako, da ne vem, če je čas za veta ali pa še počakamo...
Prilepim še kakšne slikce, ko pridem domov.

Lep pozdrav in uživajte z vašimi beaglečki!!!

h4xk0

• *
Odgovori #2866 : 05 Avgust 2009, 19:14:08
Še enkrat hvala vsem za lepe želje  8).

Ronny je zelo priden. Včeraj in danes mu je celo po 1x uspelo nakazati, da hoče ven. Drugače ga pa vsakič, ko se zbudi, poje, dodobra preigra peljemo ven in ga zelo pohvalimo.

Ponoči ne joka. Ne najde pa miru pri spanju. Pred spanjem se hoče obvezno pocrkljat, nato se spravi v kletko, kjer se stisne k pliškotom, potem nekaj časa spi v kletki, se spravi iz nje in se dobesedno vrže na tla ob vznožje naše postelje. Potem spet odspi kakšno kitico tam in se prestavi k vzglavju postelje. Potem se spravi v predsobo in tam malo odspi, nato pa se vrne v kletko.

Sprehodi na bližnji Blažev grič mu zelo pašejo. Zelo rad teče z Aleksandro in jo išče, ko se mu skriva za drevesi.

@Mucika: Tudi mene je kletka skrbela, še posebej, ko sem videl kako blizu je naše tamale, tako da že razmišljam o zamenjavi s plastično. Kletko oz. dve kletki smo kupili od vzrediteljice. Ko smo se pogovarjali o prevozu Ronny-ja nisem vprašal kakšna je kletka in avtomatično sklepal, da je plastična.

Žana

• *
  • Žanči
Odgovori #2867 : 06 Avgust 2009, 16:13:21
Mi imamo za v avto plastični boks Atlas, ki se sicer super obnese in Žana gre rada notri, ker ve, da potem gremo kam na lepše :) ne bi pa rekla, da je ravno najboljše kvalitete, ker se je pred kake pol leta odlomil del plastike na mestu, kjer se boks zapira s kovinskimi vratci tako, da imamo zdaj zapiranje malo improvizirano, na zgornji strani še drži, spodaj pa malo slabše, ampak mislim, da na varnost to bistveno ne vpliva, razmišljamo pa o nakupu kakega boljšega boksa. Je pa boks res praktičen za v avto,sploh če je v karavanu zadaj, da je pes v boksu ločen od potnikov v avtu. Pri nas se je izkazal za zelo uporabnega, ko se je Žana kdaj povaljala po dreku ali mrhovini  ::) in smo jo potem stlačili v boks, doma skopali, boks pa oprali, pa je bilo spet vse ok. Je pa res prava mala packa, ker takoj izkoristi priložnost, da se kje povalja, sicer ni to tako pogosto, je pa zato toliko bolj smrdeče, ko ji to uspe ::)
Tako kletko, kot jo ima Ronny, pa imajo večinoma za notri, da pes tudi tam spi, za prevoz pa ne vem koliko je varna, če bi bila v karavanu v prtljažnem prostoru najbrž ni problema, vseeno se mi pa zdi, da vse tiste rešetke niso prav varne, saj se hitro lahko kaka tačka ali rep notri zatakne, sploh, če pride do karambola.

Glede spanja ima pa Žana tudi navado, da se prestavlja iz svoje košare na tla, potem na oblazinjen stol in spet nazaj v košaro, ampak to samo zdaj, ko ji je vroče, sicer pa se zavije v dekco in spi kot top do zjutraj.

P.S. : Medtem, ko tole pišem, Žana tako intenzivno žveči bikovko, kot bi ji šlo za življenje  ::) Žal je to edina stvar, ki jo rada žveči, ostale kosti iz posušenih kož pa samo zakoplje med deko v košaro, jaz bi pa tako rada, da bi tiste žvečila, ker so dobre za zobe. No, bomo pač še naprej vohali te bikovke ;)

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
Odgovori #2868 : 06 Avgust 2009, 21:00:40
Tudi v prtljažniku ni varna kletka za psa, ker se ob nezgodi lahko žice zvijejo in ukleščijo psa ali se mu še kam zapičijo, medtem ko plastika samo poči (ni tako nevarna).

Xsara

• *
Odgovori #2869 : 06 Avgust 2009, 21:13:51
Tudi mi imamo Atlas in se nam je isto zlomil zatič za vratca. Zadevo sem rešila s karabinom na tistem mestu. Po mojem zapiranje vpliva na varnost - kot prvo vratca držijo boks narazen, kot drugo pa se mi ne zdi fino, da bi se odprla in kam zapičila oziroma kakorkoli udarila v psa. Karabin se mi zdi zelo enostavna rešitev.

Yo

• *
Odgovori #2870 : 07 Avgust 2009, 11:49:10
Edina varna zadeva (če gledamo kletke, bokse itd.) so t.i. avio boksi. Vsa ostala plastika je isto kot žičnate kletke...

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #2871 : 07 Avgust 2009, 11:56:23
Sej Atlas je avio box ;)

battito animale

Ribica*

• *
Odgovori #2872 : 07 Avgust 2009, 12:05:25
Mi imamo tudi atlas, ki naj bi bil primeren za na avion .. kar jaz resnicno dvomim. Ker ce hocem dvignit boks, ko je Luna notri, in jo kam prenest, mi boks "razpade", pa ceprav so vsi zatici na "lock". Zatici za zapirat pa se po enem letu se niso zlomili/obrabili in upram, da tako ostane. Imamo namrec se en boks, kjer si Luna zna sama vratca odpret, ker so zatici bolj svoh - sicer je pa ok in v avto je tako postavljen, da ne more ven.

Yo

• *
Odgovori #2873 : 07 Avgust 2009, 12:26:20
Jaz zaupam boksom Vario Kennel  8)

Lojze

• *
Odgovori #2874 : 07 Avgust 2009, 12:58:16
Tudi pri nas smo nabavili Vari kennel boks in sem z njim več kot zadovoljna.Pa opažam,da psi tudi.se kar ne morejo zmenit kdo bo čez dan spal v njemu,tako da se včasih kar po trije navlečejo v njega in ležijo eden čez drugega.
LP Tjaša

Larra

• *
Odgovori #2875 : 07 Avgust 2009, 14:21:15
Jaz imam za mojo Atlas Car (mislim da 70) in sem zelo zadovoljna z njim! Edino kar je imajo teli ta novi boxi čudno za zapirat, tako da se samo zatakne za plastiko in se je Boni nekajkrat kar odprla... Enkrat sem bila malo bolj pozorna, kako ji to uspe... Ko ima ovratnico in ko se obrne se ovratnica zatakne med "rešetke" potem se pa še malo nasloni gor in potegne pa je odprto =) Sedaj ji zmeraj ovratnico vzamem dol... :) :)
Je pa box tudi primeren in močan za nošenje, tudi če je pes notri ;)
LP

Psarna LARBONES
(Beagle in Madžarska vižla)

Ribica*

• *
Odgovori #2876 : 08 Avgust 2009, 10:59:47
Mi imamo takega, pa enega od pet cargo, se mi zdi.

Aristotle

• *
Odgovori #2877 : 10 Avgust 2009, 08:50:40
Malo poletnih slik...

lp,

Aristotle & Zarja

Aristotle

• *
Odgovori #2878 : 10 Avgust 2009, 09:17:42
Pa še majhen/velik prijatelj Prince Ulrich

Lep pozdrav,

Aristotle & Zarja

flower

• *
Odgovori #2879 : 13 Avgust 2009, 07:09:53
Zivjo!
Naj še jaz predstavim našega malčka. Njegovo pravo ime je King Basil von Thurnmuehle (mami: Multi-Ch Finish Flower von Thrunmuehle, oči: Multi-Ch Beagelee Blackjack (IID))
Na sliki je star 4 tedne, v soboto, ko ga gremo iskat pa bo 9 tednov star. Komaj čakamo!!!!  :o
Takoj, ko bom imela kaksne novejše slike, se pa spet javim  ;)

Lp vsem