Živjo Botticelli:)
ubistvu si mi na vprašanje, ki sem ti ga hotla zastavit, že praktično odgovorila:) No situacija je taka: 2 tedna nazaj sem se odločila, da je skrajni čas, da stopim v kontakt z uzreditelji pasem, ki me zanimajo in 1. na tapeti ( ker je edina v slo dosegljiva pasma izmed moje ožje izbire) je bil kitajcek. Stopila sem v kontak s tole psarno
http://www.starsatsea.net/chinese-crested/forsale.htmlin uzrediteljici povedala, da se zanimam za nakup kitajcka, vendar da bi rada najprej pasmo dodobra spoznala, zato da bom zares prepričana ali je to pasma, ki si jo želim. No, napisali sva si več mailov, govorili po telefonu ter se dogovorili tudi za srečanje, ki je bilo to soboto. No in Polona, kakor ji je ime, mi je takrat predstavila tudi svoje kužke, med njimi tudi enega, ki je se vedno naprodaj. Kitajcek se mi je blazno dopadel in po daljšem pogovoru je gospa predlagala, da mi ga lahko zaupa v oskrbo za 1 teden, z namenom, da pasmo spoznam na lastni koži ter da se odločim ali bi bil zame primeren točno ta kuža in bi ga nato tudi kupila. Najprej sem bila nad odločitvijo da bi psička kar odnesla domov zgrozena, prestrasena in hkrati navdušena. Skrbelo me je, da bo za kužka to prevelik šok in nisem ga želela izpostavljati stresu. Vendar mi je Polona zagotovila, da kuža ni navezan na nikogar in da se bo na novo okolje hitro privadil. Zamislila sem se, da tako dobre priloznosti, da spoznam pasmo, kakor da z njo zivim nekaj casa, verjetno ne bom imela nikoli vec. zato sem psička na koncu vseeno odpeljala domov.
No kuza, hvala bogu ni bil pod večjim stresom in se je res hitro navadil na nov dom. no sedaj pa končno po vsej tej solati tudi vprašanje.
Takole. Kitajcek, ki sedaj prebiva pri meni je krasen kuža, vendar kot si napisala da je za kitajce zelo pomembno, do sedaj ni imel nobene širše socializacije (star je malo več kot pol leta) in je kar plašen. najprej sem mislila, da je to zaradi novega okolja, toda kuža je z mano popolnoma sproščen, na sprehodu pa se boji, ne sicer čisto paranoično, ampak se pa, ljudi in psov in vsega kar pride mimo naju. poleg tega ni še čisto nič šolan in ne sliši na nič, še imena nima. takšen kuža bo verjetno, kot si napisala, potem celo življenje ostal bolj zaderžan? in zame ni primerna izbira, glede na to da bi rada delala agility. To sprašujem zato, ker mi je kuža drugače zelo ušeč.