Cesar Millan

Urška · 419261

BlackDevil

• *
Odgovori #1080 : 28 Oktober 2012, 11:23:27
Ko berem te vaše "prispevke" se počutim kot da sem v vrtcu. Že zdavnaj ste zašli s teme.

Every now and then a dog comes along who is truly special, a dog who touches the heart so deeply and connects to the spirit so strongly that it's clear no other dog who comes after will ever affect us in in the same way. Some call this their heart dog or soul dog. My soul dog was Mojo." N.W.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1081 : 28 Oktober 2012, 12:25:18
Citiraj
najprej kakšen produkt? če CM rehabilitira pse. veliko jih je takšnih, ki so "duševno" in telesno bili zlorabljani ali pa v rokah nevestnih in nesposobnih lastnikov.

No če za trenutek pozabimo na zafurane pse (ki jih je seveda de moč rehabilitirati tudi z drugačnimi, prijaznejšimi, manj nevarnimi in manj ponižujočimi metodami, kar smo si lahko ogledali tudi na linkih par strani nazaj) je CM posnel tudi kar nekaj oddaj o tem, kako izbrati in vzgojiti mladiča. še čist nič pokvarjenega. Pa recimo; končni produkt te vzgoje je neuporaben za kakršnokoli delo, v katerem mora pes pokazati kaj drugega kot podrejenost. Nekaj malega svoje volje recimo.

Citiraj
dokaz so psi, ki živijo na ulici v krdelih. vse to, kar si naštel imajo.

Psi, ki žive na ulici se redko združujejo v krdela. Sploh tisti, ki se ne preživljajo z lovom ampak z smetrjenjem. O tem si lahko prebereš precej resnih študij. Skupine v kjaterih ponavadi žive potepuški psi niso notranje povezane, ni stabilne hierarhije (velja pravilo močnejšega), nimajo delitve dela, se stalno spreminjajo.

Sobivanje, simbioza....
Sobivanje ni nič drugega, kot to, da različne vrste živijo skupaj na istem prostoru. Simbioza je samo ena od oblik sobivanja, pri kateri imata obe vrsti od sobivanja korist (primer: gobe in drevesa - drevo da glivi hranilne snovi, gliva preskrbi drevo z mineralnimi snovmi). Druge oblike sobivanja so še tekmovalnost (dve vrsti med seboj tekmžujeta za hrano, svetlobo, življenski prostor recimo hijene in levi ponekod) predatorstvo (ena vrsta  je drugi hrana), komenzalizem (ena vrsta ima od druge korist, druga vrsta od prve nima ne koristi ne škode) parazitizem (ena vrsta živi na račun druge, pri čemer ima prva vrsta korist, druga pa škodo). Ti odnosi niso zacementirani in se lahko ob spremenjenih okoliščinah tudi spremenijo (recimo da gre drevesu slabo, ne preskrbuje več glive s hranilnimi snovmi, ker jih nima dovolj niti za sebe, gliva vdre v notranjost korenin in  začne na drevesu parazitirat).

prilagajanje, izumiranje:
živalske vrste so prilagojene svojemu okolju, prilagodile so se v dolgem razvojnem procesu. Če se okolje spremeni, se mu mora vrsta prilagoditi, če ne izumre (če se ne uspe preseliti na primernejše mesto ali kaj podobnega).
Psa ni naredil niti bog niti narava ampak človek. Za psa je naravno okolje človekova družba. Tej se je prilagodil tako, da  po videzu, življenskih navadah, vedenju nasploh in tudi po fiziologiji jasno odstopa od volka. Po klasifikaciji pes in volk nista samo ista družina (v isto družino poleg psov in volkov tudi kojotil, lisice, šakali....). Pes in volk sta isti rod (canis) in po nekaterih klasifikacijah celo samo različni podvrsti iste vrste. Zaradi zelo majhnih genetskih razlik in možnosti križanja. Razlike med psom in volkom so epigenetske (podobno kot med nami in našim prednikom). Kar pomeni, da je hardware (DNA) skoraj enak, software (program, po katerem se geni aktivirajo) pa zelo različen.

Tako, da malo ponovimo osnove iz osnovne šole, ki še vedno držijo, čeprav dopolnjene z novimi dejstvi.

Koliko na dan prehodi volk?

V dobrih razmerah ko je hrane dovolj krdelo ne naredi kaj dosti več kot 10km na dan. Mladi odrasli volkovi, ki iščejo svoj teritorij ša lahko dejansko naredijo 80 ali več km.

Citiraj
tole je verjetno res tako, ker pes je vedno podrejen, ne glede na metodo itd...

Mogoče, v smislu da pes v končni fazi vendarle počne tisto, kar od njega želi vodnik. Vendar se pri nekaterih metodah pes ne počuti podrejen.

In mimogrede:     Roxa: še vedno čakam na dokaz ali opravičilo.....

roxa

• *
Odgovori #1082 : 28 Oktober 2012, 16:01:31

Sleepy

• *
Odgovori #1083 : 28 Oktober 2012, 16:33:04
Ej roxa, samo zate:

Pa spucaj si tisto svoje ogledalo in se sem in tja notri poglej, če gre....

Smile... Tomorrow will be worse. 8)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1084 : 28 Oktober 2012, 18:19:47
No Roxa, očitno imaš pogum za lažne obtožbe za opravičilo pa ne. Tudi prav. S tem si svoj špegu tako zasvinjala, da ti niti tisto, kar ti pošilja Sleepy ne bo pomagalo. Svoboda govora ne pomeni, da lahko pišeš izmišljotine in neosnovane obtožbe na račun tistih, ki ti niso všeč. Za take prekrške se lahko zahteva tudi izgon iz foruma. Naj ti bo zaenkrat samo opozorilo: preden nekoga nekaj obtožiš, najprej preveri. In če že napišeš nekaj kar ni res imej vsaj jajca da to priznaš in se opravičiš.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1085 : 29 Oktober 2012, 09:57:37
Iz bedstih debat, v akterih eni tumbajo svoje na podlagi babjih čenč in jih so slepi in gluhi za argumente , pa se najde vseeno kaj odločnega, zato živele vse debate- tudi bedaste  8).
Npr tale spodaj citirana študija :). Rada imam ljudi,ki navedejo neodvisne strokovne vire. Npr tole- povprečno je volk prepotoval dnevno dobrih 10 km (zmerjen podatek, ni na pamet).
Najbrž bi še manj, če bi hrano našla oziroma ujela hitreje  :). Torej 10 km neredimo z 2 urnim dnevnim (sešteto)  sprehajanjem in vsako belbetanje o tem koliko rabi en pes sprehanja je s tem jasno. Sem zelo zadovoljna s podatkom, kaj takega zamaši tudi usta vsem, ki pričajo kdaj o tem kako so psi v stanovanjih prikrajšani za gibanje pa da ne vem kere pasme rabijo ne vem kolk ur brezglavega tekanja naokoli (idej aala 80 km  :D )

Volkovi v Sloveniji v eni noči prepotujejo v povprečju 10-20 km. Tak podatek so mi podali slovenski raziskovalci, ko sem jih povprašala o tem. O tem si lahko preberete tudi na povezavah (na primer):
http://www.delo.si/druzba/panorama/volkovi-pod-drobnogledom-strokovnjakov.html
http://www.volkovi.si/images/stories/Miha/razen%202009%20raba%20prostora%20-%20volkulja%20-%20diplomska.pdf

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1086 : 29 Oktober 2012, 10:13:45
Zanimivo da ta podatek (10 -20km) sovpada tudi s tem, koliko teka (vsaj na dva dni) rabijo huskiji. Kar znese kvečjemu slabo uro s kolesom.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1087 : 29 Oktober 2012, 11:20:49
Citiraj
kaj takega zamaši tudi usta vsem, ki pričajo kdaj o tem kako so psi v stanovanjih prikrajšani za gibanje

hja pač naštaviš 10 km na tekalni trak pa še ven iz stanovanja ne rabiš it  :D
del aktivnega življenja psa ni zgolj kilometrina, dejansko moj pes pokuri več energije med različnimi aktivnostmi kot pa gibanjem samim; načeloma jo tudi z 3-4 urnim sprehodom ne morem  izčrpat

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1088 : 29 Oktober 2012, 13:25:28
hja pač naštaviš 10 km na tekalni trak pa še ven iz stanovanja ne rabiš it  :D
del aktivnega življenja psa ni zgolj kilometrina, dejansko moj pes pokuri več energije med različnimi aktivnostmi kot pa gibanjem samim; načeloma jo tudi z 3-4 urnim sprehodom ne morem  izčrpat
seveda, se čist strinjam, da je druga zaposlitev pomembnejša kot kilometrina. Amapk kot orientacija glede količine sprehajanja pa ta podatek je uporaben ;)

roxa

• *
Odgovori #1089 : 29 Oktober 2012, 14:42:40
Volkovi v Sloveniji v eni noči prepotujejo v povprečju 10-20 km. Tak podatek so mi podali slovenski raziskovalci, ko sem jih povprašala o tem. O tem si lahko preberete tudi na povezavah (na primer):
http://www.delo.si/druzba/panorama/volkovi-pod-drobnogledom-strokovnjakov.html
http://www.volkovi.si/images/stories/Miha/razen%202009%20raba%20prostora%20-%20volkulja%20-%20diplomska.pdf
zdej pa tko. treba si bo stvari PREBRAT, kaj pišem. napisla sem "MIGRIRA". Miho Kroflja ne rabim brat, ker ga poznam. Pač, ljudje iz istga foha se poznamo in skupaj prihajamo do rakšnih podatkov, ki jih on podaja ;)

p.s: izpusti delov članek, novinarji so blazno nezanesljiv vir. ker pišejo po svoje. ker pri nas še nismo na nivoju, ko "vprašani" zahteva pregled tega, kar novinar napiše. podatki naših novinarjev so zelo zavajajoči.

roxa

• *
Odgovori #1090 : 29 Oktober 2012, 14:46:19

O CM pa samo toliko, .. ja nekateri potegnejo ven tudi kaj uporabnega. :D  Si pa ne predstavljam da bi svojega psa šolal izključno po njegovem načinu, ... isto kot si ne predstavljam, da bi ga šolal izključno po nasvetih lokalnega janeza iz lokalnega KD-ja.
CM ne šola pse, ampak jih rehabilitira.  ;)

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1091 : 29 Oktober 2012, 15:14:09

roxa

• *
Odgovori #1092 : 29 Oktober 2012, 15:31:31
A bejž.  :) Hvala za kratko poved, povej jo še znanstvenikom in raziskovalcem, ki so še kar prepričani, da so posamezne vrste uspešne ravno zaradi možnosti hitrega prilagajanja spremenjenim razmeram. Pa čimprej, da ne bomo še naprej pisali bedarij, ki smo se jih naučili v OŠ in ne bi po nemarnem poneumljali še koga. Ker se je res treba malce posodobit in prilagodit.
Ni za kaj. Lej, res nočem težit, sam sem iz stroke (magisterij Biotehniška fakulteta) in VEM, kaj je kaj. Ne pišem ti tega, zato, ker bi rada nagajala ali pa pametovala. Za izjave, ki si jih ti podal recimo pri Dr. Maji Jurc nikoli ne bi prišel skozi (mlela bi te do konca). Uporaba besed je resna stvar in razumevanje evolucijskega razvoja ali pa izumiranja je teorija, ki se je ZELO spremenila. Če misliš, da se ni...vzemi kako literaturo v roke in se boš hitro prepričal. Če stvari ne poznaš, ne piši o njih. Če besede ne poznaš jih ne uporabljaj. To sta stavka, ki se jih v življenju držim. Jaz nimam pojma o avtomobilih, rehabilitaciji agresivnega psa recimo, zato o tem ne pišem ;) Ni vse, kar ti nedko napiše napad na tvojo osebnost, to ti je pa menda jasno.

Citiraj
Internet:
Sistem, v katerega se povezujejo računalniki in ki omogoča nadvse hiter prenos informacij.
Res. Ampak ne jemlji ga preveč resno. Ker tu (netu) lahko piše kdorkoli, karkoli, kadarkoli. Ne more pa vsakdo napisati članka. kot je recimo (PDF) http://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:DOC-350MZKHE/?query=%27contributor%3dJurc%2c+Du%C5%A1an%27&pageSize=25
Pazi pri uporabi virov.

Citiraj
Wikipedia
Že dolgo ni več kr nekaj ampak vir zanesljivih informacij. Ob koncu prispevkov je neredko bogat seznam virov kot npr. tule, ko jih je kar 72 za eno tako brezvezno reč kot je internet.
Kar se tiče tega "vira". Sam tole. Si napisal kdaj diplomsko, magistrsko, doktorat? Mogoče znanstveni članek itd? No...wiki je vir, ki ga ne smejo pri seminarskih uporabljati niti srednješolci (obstajajo učiteklji, ki dovolijo, ampak takšni se morajo globoko zamisliti, kolk so sposobni za poklic, ki ga opravljajo), kajšele kdo, ki piše diplomsko, magisterij itd.... Pomisli zakaj?

Citiraj
Knjige:
Knjige so nadvse prijeten vir informacij, ampak žal nekoliko počasen in v tem smislu zastarel. Najnovejša dognanja so objavljena v serijskih publikacijah, najhitreje pa na internetu. Iz tvojega pisanja je razbrati, da se ti sanja ne kako dologo traja od nastanka do izida knjige. Morda od tod izvira manjko sodobnih informacij. Za stik z napredkom priporočam vsaj občasno uporabo novodobnih tehnologij, npr. Interneta.
Nič niso zastarele (v navezavi na tvoj kontekst podanega komentarja), lahko uporabiš njih, če hočeš biti poučen..ali pa IZBRAN "dokument" na netu, tudi strokovni znanstveni članki so dostopni.
P.S:poznam postopek nastanka knjige, moj mož je pisatelj.

Citiraj
Internet, ki ni ziher vir:
na internetu je mogoče najt vrsto predavanj strokovnjakov, poznavalcev, raziskovalcev, doktorjev znanosti, iz najbolj znanih svetovnih univerz, inštitutov, centrov... in nam torej omogoča dostop do vrhunskih znanj in informacij, ki bi nam bil brez le težko omogočen. Prednostim interneta se prilagajajo tudi založniki knjig in zato so, ne boš verjela, nastale baze znanstvenih besedil, dostopne prek interneta. Si že slišala morda za recimo EBSCOhost? Vključuje tudi eBook Collection, če imaš raje knjige.
Stvari je treba pač znat uporabljat. Tudi Internet.
Drugo je, če berem recimo članek, ki sem ti ga navedla zgoraj (Dušan Jurc recimo, ki ga tudi poznam osebno) ali pa, če klikaš po wikiju. Velika, velika razlika je to.

Citiraj
Dejstvo
déjstvo  -a s (ẹ̑) kar dejansko obstaja ali se je dejansko zgodilo... vir: SSKJ
O dvomu ne duha ne sluha.
Lej. Primer: Ljubljana je glavno mesto Slovenije.
Torej obstaja. V to ne dvomimo a ne? Zato je to dejstvo.
Nisem  napisala definicije, zato, da bi  nagajala.  ;) Ampak zato, ker folk tule preveč opleta z DEJSTVI, ki sploh niso dejstva, to pa zato, ker ne vedo, kaj je dejstvo.

Citiraj
Za ostalo pa:
simbióza  -e ž (ọ̑) 1. biol. pojav, da dva različna organizma živita v skupnosti, ki je za oba koristna, sožitje vir: SSKJ
To jaz razumem kot enakopravno ureditev.
Če ti to tako razumeš, prav. Vendar ni tako. Enakopravna ureditev je nekaj drugega, kot je sožitje. Če nekdo živi v sožitju, to ne pomeni, da je enakopraven. Enakopravnost je:  enakoprávnost  -i ž (á) stanje, v katerem pripadajo vsem enake pravice: (vir: http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=enakopravnost&hs=1) Torej beseda sestavljena, tvorjena iz dveh. Iz enako in iz pravice.

Citiraj
Tvoje zanesljive in verodostojne podatke (predvidevam, da je vir kar lasten zelnik) v zvezi z volkovi je komentirala že Maja3000, ostalega pa sploh ne mislim komentirat, morda še tole, da je tvoj dar opazovanja naravnost neverjeten (beri za ne mu verjeti) in se mu še kar čudim...
To, kar pišeš je sam odziv tvojega ega. Pač prizadet si, ker sem te popravila v izražanju (upam, da si dec, ker te naslavljam, kot deca). V bistvu ne, ni zrastlo na mojem "zelniku" . Sem pa iz stroke, če bo to uredu zate. Če ti ni, prav. Maji sem pa tudi že napisala, da mora brat in ne preletavat napisano. To je težava komunikacije in ego tripanja.

p.s: čistila, ki mi jih slikovno "pošiljaš" itd in besede s katerimi me naslavljaš....nimam komentarja.  8)

Maja3000

• *
Odgovori #1093 : 29 Oktober 2012, 15:43:15
zdej pa tko. treba si bo stvari PREBRAT, kaj pišem. napisla sem "MIGRIRA"....
Oprosti, nič slabega nisem mislila. Tistih par besed sem zapisala samo zato, da ne bi kdo slučajno mislil, da posamezen slovenski volk vsakodnevno naredi po 80km, samo to. Se oproščam. :-[

roxa

• *
Odgovori #1094 : 29 Oktober 2012, 16:05:40
No Roxa, očitno imaš pogum za lažne obtožbe za opravičilo pa ne.
Draga moja Lanabela, dajva še enkrat. Tokrat RES, RES zadnjič. Imam pogum, nimam pa volje zate. Veš zakaj? Ker nima smisla. Ampak....Evo, zaradi izjav, kot so
Citiraj
(primer: gobe in drevesa - drevo da glivi hranilne snovi, gliva preskrbi drevo z mineralnimi snovmi)
Veš, pišeš stvari, stavke, ki jih malce preoblikuješ in umeščaš v svoje poste. To, kar sem zdele navedla, navjam pa zadnje, ker se mi ZATE ne da nazaj na 36 strani in ti za vsak post (kjer si to delala navajat) pisat. Vir s kjer si to "potegnila" je tale http://www.gobe.si/Mikologija/GliveInNjihovProstorVnaravi  ali pa tale http://sl.wikipedia.org/wiki/Goba  In noben ni točen. To je razlog, da sem ti sploh zdele pisala (ker si pri meni na IGNORE listi), ker si pridrsala na ZELO "tanek led". Namreč glive so del moje stroke, sploh pa drevesa!!! Še en dokaz, kako lahko vsak laik piše po netu in širi napačne informacije. Edina simbioza med drevesom in glivo je MIKORIZA (simbiontska ali rahlo patogena povezava glive in rastlinske korenine). Pa še ta NE DAJE, ampak pomaga (preveč zapleteno je za pisanje tule, če hočeš bova rešili po ZS-jih, zato ti pišem laično) do dušika koreninskim laskom, primer. Poleg tega (drugi primer), drevo ne daje hranilnih snovi, ampak si jih glive (ki "parazitirajo" drevo, ki ima načet imunski sistem) vzamejo. To pa ni z neta...to je učenje pri Dr. Dušanu Jurcu, našemu edinemu MIKOLOGU, pa učeje pri Francu Batiču (botanik). In ne, to ni moje edino znanje je pa potrjeno.

Za ostalo tvoje pisanje, (z nekaterim osebno se strinjam), preberi si ga nazaj (vsak si ga lahko), blefiranja je kolikor hočeš. Od tega, da enkrat ti je CM všeč, drugič ne...splošno je pa njegovo delo en K vredno a ne?

Citiraj
ki ti niso všeč.
Zelo posplošeno. Zakaj le mi ne bi bila všeč TI? Sej te ne poznam. To sploh nima veze s pisanjem na forumu. Meni ni všeč tvoj bleferski, bahaški nastop in pametovanje v stilu pisanja. Bi mi bil (rada imam samozavestne ljudi, ki RES imajo kaj pokazat), sam ti si lastnica psov, ne pa kinološki strikovnjak, trener, rehabilitator psov, veterinar, biolog, gozdar, mikolog itd...Sej veš, opazila sem, da te nekateri prav ignorirajo...zato te tudi jaz. Tudi o stvareh o katerih nimaš pojma pišeš. Nisi prevzgojila enega agresivnega psa, pa si laskaš, bolj kot si bo CM kadarkoli. Jaz si, če ne bi imela "rezultatov" na tem področju sploh ne bi upala pisarit. Nimam jih, zato to ni moje področje. O informacijah, ki jih pišeš-to sem ti pa že povedala. Ne mislim se ponavljat. Laik ti lahko vsak verjame, vsak ki mu je mirodajno 30 let lastništva psov. Meni ni.

Citiraj
Za take prekrške se lahko zahteva tudi izgon iz foruma. Naj ti bo zaenkrat samo opozorilo: preden nekoga nekaj obtožiš, najprej preveri. In če že napišeš nekaj kar ni res imej vsaj jajca da to priznaš in se opravičiš.
Zahtevaj ga. Moje življenje ne bo nič slabše brez sodelovanja na tem forumu. V tem je fora, da sem te dobila, ker sem slučajno šla brati kritike Cezarjevega dela na netu. Jajc pa res... nimam jih, ker sem ženska. Mojega opravičila pa nikoli  ne boš prejela, ker ga nimaš za kaj.

Lp

roxa

• *
Odgovori #1095 : 29 Oktober 2012, 16:07:35
Oprosti, nič slabega nisem mislila. Tistih par besed sem zapisala samo zato, da ne bi kdo slučajno mislil, da posamezen slovenski volk vsakodnevno naredi po 80km, samo to. Se oproščam. :-[
Ma ni panike 8) Ker dejansko folk lahko tako misli, če ne prebere, da piše "migracija".
Prav si naredila, da si podala delo Mihe Krofja, to mi je super! Miha je super dečko :)

Sleepy

• *
Odgovori #1096 : 29 Oktober 2012, 16:14:15
roxa lej. U R full of bullshit. To ni napad na tvojo osebnost, to ti je menda jasno, ampak na tvoje .... hm... kako se pa reče kuri, ki se petelini?

Kot rečeno, tvoj dar opazovanja je neverjeten. Sleepy namreč ni moški in si to tudi ne želi postati, ne glede na tvoje bedno mnenje o ženskah nekaj strani nazaj. Malce manj zaletavosti in egotripa, pa sem in tja kej prebrat, ali pa - sej veš - če nimaš pojma...;)

Nobene potrebe ne čutim po tem, da bi se ti tule s čemerkoli dokazovala, zato se ti s svojimi papirji tudi ne bom, verjamem pa, da ti s svojim ekstremnim darom prepričevanja in vrhunsko izobraženostjo (si bolj slaba reklama za svoj faks, če smem izrazit svoje mnenje) ne bo težko prepričat vseh dr.jev in ostalih, ki verjamemjo, da je bistvo preživetja vrst v prilagajanju. Go, roxa, go!

O volkovih še tole:
daily movement distances (DMDs) of wolves and their utilization of territories were analyzed. DMDs averaged 22.1 km for females and 27.6 km for males. Vir, če je to dovolj resen vir zate.
Kaj si pa z migracijo hotela povedat pa v bistvu ne vem, pa me tudi ne zanima.

Svoje komplekse zdravi kje drugje.

Smile... Tomorrow will be worse. 8)

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1097 : 29 Oktober 2012, 16:22:02
CM je javna oseba, torej je izpostavljen kritiki kot vse ostale, do te točke ni nič spornega; nekaterim je njegov način vseč, drugim ne
Sporno postane ko si pravtako samozvana stroka daje pravico ne samo soditi kaj ali ne bi moral na NG predvajati in po tihem kliče po cenzuri, ampak smatra svoje metode za edine svete. Smatraš da je pes tvoj partner in ne podrejena žival, ki lahko sedi za mizo ? Dobro, ampak to je tvoja osebna stvar kakšen odnos spostaviš z živaljo ,smatrati da bi morali to početi vsi je čisto navaden radikalizem.

recimo Milan v vsaki svoji epizodi poudari da je njegov način eden izmed mnogih in obstajajo druge metode šolanja, me zanima koliko naših zapriseženih trenerjev pozitivcev opozori da obstaja tudi klasika, ki je po mojem mnenju bolj primerna za določene pse, predvsem delovne že zaradi faktorjev ki jih je kalsang omenila. Ampak ne, večina takoj skoči na vlak in opozarja da je "stari način" , slab, škodljiv,zastarel  in neprimeren za psa

Kar pa je direkt zavajanje in laganje; in kdo je v tej celotni zgodbi slabši ? CM vsebinsko ni sporen ker so psi v varovanem okolju, zraven ima tud veterinarje in boh si ka vedi kolik asistentov ter producentov, sporen je kvečjemu zaradi jackass efekta. Ampak človek ni odgovoren če je določen gledalec idiot; če bi program omejevali glede na neumnost raje, bi imeli le vreme

Citiraj
U R full of bullshit.

napram 30 let delovnih izkušenj za pesjanarsko penzijo ?  :D

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

roxa

• *
Odgovori #1098 : 29 Oktober 2012, 16:29:49
roxa lej. U R full of bullshit. To ni napad na tvojo osebnost, to ti je menda jasno, ampak na tvoje .... hm... kako se pa reče kuri, ki se petelini?
spet agresija. zakaj že. veš koliko ljudi je meni že dokazalo, da se motim, pa človeka nisem zmerjala s kuro. sam veš kaj, kura je lepa žival.  ;D 8)
Citiraj
Kot rečeno, tvoj dar opazovanja je neverjeten. Sleepy namreč ni moški in si to tudi ne želi postati, ne glede na tvoje bedno mnenje o ženskah nekaj strani nazaj. Malce manj zaletavosti in egotripa, pa sem in tja kej prebrat, ali pa - sej veš - če nimaš pojma...;)
Moje opazovanje je sam zaupanje naravi, nič drugega. Potrjeno s strani ljudi, ki so kaj dokazali in ne s strani laikov. Nimam bednega mnenja o ženskah, imam pa ktitično menje do feminiziranja sveta. In ja, če nimam pojma o temi sploh ne razpravljam. Niti približno mi ne moreš tega podtikat. Tule v tej temi vztrajam sam zato, ker so stvari, ki jih CM počne in so za moj okus uredu pa tudi zato, ker vam je pač potrebno povedat, da ne znate komunicirat. Ker ste preveč agresivni, ker vsako tuje mnenje vzamete kot napad na svojo osebnost in ker uporabljate besede, ki jih ne poznate. Nič drugega.

Citiraj
Nobene potrebe ne čutim po tem, da bi se ti tule s čemerkoli dokazovala, zato se ti s svojimi papirji tudi ne bom, verjamem pa, da ti s svojim ekstremnim darom prepričevanja in vrhunsko izobraženostjo (si bolj slaba reklama za svoj faks, če smem izrazit svoje mnenje) ne bo težko prepričat vseh dr.jev in ostalih, ki verjamemjo, da je bistvo preživetja vrst v prilagajanju. Go, roxa, go!
hja...tole je v bistvu posmeh vsem ljudem, ki DELAJO in raziskujejo in ne pisarijo po forumih, ampak razlagajo na svetovnih konferencah. Res sramotno, da tako zelo malo ceniš slovensko znanstveno stroko.

Citiraj
O volkovih še tole:
daily movement distances (DMDs) of wolves and their utilization of territories were analyzed. DMDs averaged 22.1 km for females and 27.6 km for males. Vir, če je to dovolj resen vir zate.
Kaj si pa z migracijo hotela povedat pa v bistvu ne vem, pa me tudi ne zanima
Če te ne zanima, potem mi ne podajaj podatkov za "čeking teritorija" 8)

p.s: najgloblje se opravičujem, ker sem ti spremenila spol. ni bil namen žalit, sam jaz nisem tle velik in ne spremljam foruma, zato vas tle po nikih niti ne poznam.

Citiraj
[Svoje komplekse zdravi kje drugje.
nimam komentarja na tole 8)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1099 : 29 Oktober 2012, 16:31:54
Citiraj
zdej pa tko. treba si bo stvari PREBRAT, kaj pišem. napisla sem "MIGRIRA"....

Nič ne de. Psi ne migrirajo, zato ima smisel samo podatek, kolikšna je normalna dnevna (nočna) aktivnost.

Citiraj
ZATE ne da nazaj na 36 strani in ti za vsak post (kjer si to delala navajat) pisat. Vir s kjer si to "potegnila" je tale http://www.gobe.si/Mikologija/GliveInNjihovProstorVnaravi  ali pa tale http://sl.wikipedia.org/wiki/Goba

smešno. A misliš, da bom šla za dva stavka, o simbiozi (za katero bi lahko vzela kakršnokoli siombiozo, saj jih mrgoli) guglat? Daj no daj. Bodi no resna. Ker tole ni strokoven članek o mikorizi - ki ni povsem nič drugega kot simbioza med gobo (glivo) in drevesom od katerega imata oba koristi, sam mehanizem, kako do izmenjave pride, pa v tem kontekstu ni pomemben. Tudi je res, da se simbioza lahko spremeni v parazitizem, v sam mehanizem se pa tule ne bi spuščala, čeprav  je zelo zanimiv. Tako da v osnovi niti nisem preveč mahnila mimo, čeprav je od takrat, ko me je zanimala rastlinska fiziologija preteklo že ogromno vode.

Citiraj
sam ti si lastnica psov, ne pa kinološki strikovnjak, trener, rehabilitator psov, veterinar, biolog, gozdar, mikolog itd...Sej veš, opazila sem, da te nekateri prav ignorirajo...zato te tudi jaz. Tudi o stvareh o katerih nimaš pojma pišeš. Nisi prevzgojila enega agresivnega psa, pa si laskaš, bolj kot si bo CM kadarkoli.

Če me ne poznaš, potem ne veš kaj od naštetega sem (naredila) in kaj nisem. Da se ti ne bo treba še enkrat v jezik ugrizniti.

Citiraj
Ni za kaj. Lej, res nočem težit, sam sem iz stroke (magisterij Biotehniška fakulteta)
Auuuč...ne morem verjeti. Saj vem, da je kvaliteta študija v zadnjem času močno padla, ampak da je tako padla :-X

roxa

• *
Odgovori #1100 : 29 Oktober 2012, 16:35:22

napram 30 let delovnih izkušenj za pesjanarsko penzijo ?  :D

Felina

• *
Odgovori #1101 : 29 Oktober 2012, 16:38:53
Nič nimam proti "starim" metodam, nič  nimam proti "modernim" metodam, če so oboje pravilno uporabljene.

Ampak me noben ne bo prepričal, da je ena metoda boljša od druge glede na pasmo, ampak je to bolj odvisno od vodnika, kaj mu bolj leži in posledično bo funckioniral vodnik in nato tudi pes.

Sama sem bolj na strani "modernih"  in sem s to metodo videla izšolane tako pikipokije kot prave pse, recimo malinovce, do lovcev in pastircev ter hrtov, nikomur ni nič manjkalo, če so vodniki vedeli kaj delajo, v enaki meri tudi z drugimi načini, ki meni niso tako blizu, s tem da po "starem" načinu še nisem videla primerno socializiranega, recimo, hrta. Kateri pa so mi lepše izšolani psi za športno kinologijo, pa je spet nekaj drugega, tukaj govorim o tečajih in šolanjih za vsakdanjo uporabo brez ozira na pasje odzivanje kot je meni všeč in kaj želim od psa ;)

In na nekaterih klubih dejansko imaš možnost izbire na kakšen način in pri katerem inštruktorju boš šolal glede na to, kaj ti v odnosu do tvojega psa bolj leži.  Če seveda veš kaj si sploh boš začel s psom in ni to bila impulzivna nabava.

Kar pa se tiče CM, to pa niso metode, ampak je učenje laične populacije izživljanja nad psi v imenu višjega in umirjenega stanja duha, ki je samo reklamna poteza da padejo na to vsi zahodni iskalci kvazi duhovnosti, da se lahko potem prerekajo o količini ega, ki ga kdo premore.

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1102 : 29 Oktober 2012, 16:40:08
Citiraj
Če me ne poznaš, potem ne veš kaj od naštetega sem (naredila) in kaj nisem

Citiraj
Saj vem, da je kvaliteta študija v zadnjem času močno padla, ampak da je tako padla

Ko sem te pobaral po podatkih o usposobljenosti, navsezadnje daje to določeno kredibilnost pisanju , si mi napisala v smislu naj se sam pozanimam;
Se ukvarjaš z rehabilizacijo problematičnih psov si trener, pasja psihologija, veterina..etc?
V tej temi je svoje povedala zgolj ena oseba za katero  vem da ima potrebno strokovno znanje ter se z tem področjem ukvarja in tudi z njo se nisi strinjala;

roxa

• *
Odgovori #1104 : 29 Oktober 2012, 16:46:14

Ampak me noben ne bo prepričal, da je ena metoda boljša od druge glede na pasmo, ampak je to bolj odvisno od vodnika, kaj mu bolj leži in posledično bo funckioniral vodnik in nato tudi pes.
8)

Citiraj
Kar pa se tiče CM, to pa niso metode, ampak je učenje laične populacije izživljanja nad psi v imenu višjega in umirjenega stanja duha, ki je samo reklamna poteza da padejo na to vsi zahodni iskalci kvazi duhovnosti, da se lahko potem prerekajo o količini ega, ki ga kdo premore.
Zelo krivično napisano. Če se vrnem na metode (čeprav jim ni mesto v tej temi), to lahko posplošimo na vse metode tudi. Osebno ne bi bila tolk pogumna tkole pisat, da se nekdo izživlja. Ampak, prav, če je to tvoje mnenje. ;)

roxa

• *
Odgovori #1105 : 29 Oktober 2012, 16:47:42

Se ukvarjaš z rehabilizacijo problematičnih psov si trener, pasja psihologija, veterina..etc?
V tej temi je svoje povedala zgolj ena oseba za katero  vem da ima potrebno strokovno znanje ter se z tem področjem ukvarja in tudi z njo se nisi strinjala;
jaaa dddd.....Če pa VEČ ve in VEČ ZNA!

Felina

• *
Odgovori #1106 : 29 Oktober 2012, 17:03:44
8)

Zelo krivično napisano. Če se vrnem na metode (čeprav jim ni mesto v tej temi), to lahko posplošimo na vse metode tudi. Osebno ne bi bila tolk pogumna tkole pisat, da se nekdo izživlja. Ampak, prav, če je to tvoje mnenje. ;)

Mogoče, ampak ko v vedno večjem številu dobivaš  rezultate te vzgoje, si že krepko naježen. Ljudem ne bi smelo biti na televiziji prikazane fizične korekcije  psa z brcami (naj on govori kaj hoče, ljudje tega ne znajo uporabljati), z zateznimi nameščenimi tako, da zaustavi dotok zraka (spet neznanje v uporabi laične populacije), izzivanja psa in nato podrejanja (da o škodi, ki se lahko zgodi tukaj niti ne govorim)...preveč je nevarno vse skupaj, ljudje to uporabljajo, rezultati se kažejo in niso lepi, v nekaterih primerih so celo alarmantni. Zraven tega ljudem ni janso, da je to prevzgoja (kar bi mogoče še upravičilo vse skupaj, če ne bi on delal na isti način z vsemi,tudi ko problem ni agresija psa) in ne vzgoja, po možnosti še,  mladiča.

...vse to pa zašutka z umirjenim stanjem zavesti...verjemi, uporabniki, ki to vidijo na televiziji,to ne počnejo z nobeno umirjeno zavestjo, se pa zelo lepo sliši in da manjši pomen na dejasnko sporne zadeve.

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

roxa

• *
Odgovori #1107 : 29 Oktober 2012, 17:08:12
mogoče koga zanima prebrat intervju s CM.

http://www.chicagonow.com/steve-dales-pet-world/2012/10/nailing-cesar-millan-with-tough-truthful-appropriate-questions-its-about-time/

1. če je nekdo tako razvit, kot se ima Zda prebivalstvo za razvito je res občutek, da imajo tudi socializirane pse. tako kot pravi, pse kot so rin tin tin itd...čeprav CM je velik optimist, kar osebno cenim pri njemu, tako kot cenim njegovo izjemno sposobnost komunikacije z ljudmi. in res, psi imajo rojstne dneve, svoje sobe, barvajo jih, itd, ker jim pripisujejo človeške lastnosti. niso pa sposobni psa obvladovati na sprehodu. tu ima poanto.
2.poudarja, da trenira ljudi,  pse pa rehabilitira (to morajo nekateri tule na forumu še pogruntat)
3.tako je Cezar, ljudje imajo slabe navade, pes ni problem, problem je lastnik, sploh tak, ki misli, da ima za vse na svetu PRAV in spet kapo mu dol, da je sposoben komunikacijue s takimi ljudmi
4.state of mind je zelo pomemben, to ni sam puhlica, kot marsikdo misli...omenila bom na kratko trenerje, čeprav CM ni trener.vsak dober trener ti bo povedal, če opazi (dober trener opazi) tvojo jezo ali slabo razpoložeje, da danes ni dan, da psa treniraš, ker iz tega kruha ne bo moke.
5.nisem še videla, da bi CM boksal psa v vrat...kot trdi voditelj oddaje, zato ne vem...boksanje definitivno ni način, drugo je pa ta njegov "bite".
6.o tem, da uporablja "tools" zato, ker tko hočejo lastniki sem pa že pisala. ljudje ne znajo vodit psa, kajšele uporabit elek. ovratnice. kaj si pa o tej ovratnici mislim, sem tudi že pisala.
7.glede probavanja na psih...ima prav...če človek hoče bo uporabil, kjub temu, da priporoča obisk strokovnjaka.
8.če nekdo ne razume kako živi volk in kako živi pes in kje so razlike med njima, potem imamo mnenje, da psi ne oblikujejo krdela.

V bistvu je celoten intervju napad na CM-ja. Nizekl nivo s strani voditelja oddaje. Za moj okus.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1108 : 29 Oktober 2012, 17:08:54
Citiraj
Ljudem ne bi smelo biti na televiziji prikazane fizične korekcije   

kot ekstremni športi, lov in ribištvo ? pa dajmo še nasilje in pornografijo če smo že pri tem, pa igrce na računalniko da poba ne bo s sekiro šel v šolo
za Slovence nasploh bi bilo potrebno prepovedati avtošport programe glede na kaj počenjamo na cestah...

krasna logika res pa je , da če se Milana prepove bi kakšnemu pozitivašo morda  uspelo spraviti skupaja več kot eno sezono :D

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1109 : 29 Oktober 2012, 17:26:32
Felina: drži. Za pse sploh ni dvoma, ne glede na pasmo, starost, predhodne izkušnje....so moderne metode bistveno boljše. Zatakne se pri lastnikih, saj nekateri nikakor ne zmorejo delati s psom na tak način. Pa naj delajo po klasičnih metodah - no problem - do cilja je moč priti po različnih poteh. Samo vedeti je treba, da je problem v lastniku in ne mogoče v psu ali metodi kot taki.
Kaj pa, če je CM tako popularen (pa tu ne mislim na gledanje oddaje ampak na posnemanje) prav zato, ker je pri njem vse tako preprosto, da lahko dojame vsak rednek: karkoli že nezaželjenega počne pes, kriva je dominantnost. Treba mu je pokazati kdo je alfa, pa bo.