A bejž.
Hvala za kratko poved, povej jo še znanstvenikom in raziskovalcem, ki so še kar prepričani, da so posamezne vrste uspešne ravno zaradi možnosti hitrega prilagajanja spremenjenim razmeram. Pa čimprej, da ne bomo še naprej pisali bedarij, ki smo se jih naučili v OŠ in ne bi po nemarnem poneumljali še koga. Ker se je res treba malce posodobit in prilagodit.
Ni za kaj. Lej, res nočem težit, sam sem iz stroke (magisterij Biotehniška fakulteta) in VEM, kaj je kaj. Ne pišem ti tega, zato, ker bi rada nagajala ali pa pametovala. Za izjave, ki si jih ti podal recimo pri Dr. Maji Jurc nikoli ne bi prišel skozi (mlela bi te do konca). Uporaba besed je resna stvar in razumevanje evolucijskega razvoja ali pa izumiranja je teorija, ki se je ZELO spremenila. Če misliš, da se ni...vzemi kako literaturo v roke in se boš hitro prepričal. Če stvari ne poznaš, ne piši o njih. Če besede ne poznaš jih ne uporabljaj. To sta stavka, ki se jih v življenju držim. Jaz nimam pojma o avtomobilih, rehabilitaciji agresivnega psa recimo, zato o tem ne pišem

Ni vse, kar ti nedko napiše napad na tvojo osebnost, to ti je pa menda jasno.
Internet:
Sistem, v katerega se povezujejo računalniki in ki omogoča nadvse hiter prenos informacij.
Res. Ampak ne jemlji ga preveč resno. Ker tu (netu) lahko piše kdorkoli, karkoli, kadarkoli. Ne more pa vsakdo napisati članka. kot je recimo (PDF)
http://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:DOC-350MZKHE/?query=%27contributor%3dJurc%2c+Du%C5%A1an%27&pageSize=25Pazi pri uporabi virov.
Wikipedia
Že dolgo ni več kr nekaj ampak vir zanesljivih informacij. Ob koncu prispevkov je neredko bogat seznam virov kot npr. tule, ko jih je kar 72 za eno tako brezvezno reč kot je internet.
Kar se tiče tega "vira". Sam tole. Si napisal kdaj diplomsko, magistrsko, doktorat? Mogoče znanstveni članek itd? No...wiki je vir, ki ga ne smejo pri seminarskih uporabljati niti srednješolci (obstajajo učiteklji, ki dovolijo, ampak takšni se morajo globoko zamisliti, kolk so sposobni za poklic, ki ga opravljajo), kajšele kdo, ki piše diplomsko, magisterij itd.... Pomisli zakaj?
Knjige:
Knjige so nadvse prijeten vir informacij, ampak žal nekoliko počasen in v tem smislu zastarel. Najnovejša dognanja so objavljena v serijskih publikacijah, najhitreje pa na internetu. Iz tvojega pisanja je razbrati, da se ti sanja ne kako dologo traja od nastanka do izida knjige. Morda od tod izvira manjko sodobnih informacij. Za stik z napredkom priporočam vsaj občasno uporabo novodobnih tehnologij, npr. Interneta.
Nič niso zastarele (v navezavi na tvoj kontekst podanega komentarja), lahko uporabiš njih, če hočeš biti poučen..ali pa IZBRAN "dokument" na netu, tudi strokovni znanstveni članki so dostopni.
P.S:poznam postopek nastanka knjige, moj mož je pisatelj.
Internet, ki ni ziher vir:
na internetu je mogoče najt vrsto predavanj strokovnjakov, poznavalcev, raziskovalcev, doktorjev znanosti, iz najbolj znanih svetovnih univerz, inštitutov, centrov... in nam torej omogoča dostop do vrhunskih znanj in informacij, ki bi nam bil brez le težko omogočen. Prednostim interneta se prilagajajo tudi založniki knjig in zato so, ne boš verjela, nastale baze znanstvenih besedil, dostopne prek interneta. Si že slišala morda za recimo EBSCOhost? Vključuje tudi eBook Collection, če imaš raje knjige.
Stvari je treba pač znat uporabljat. Tudi Internet.
Drugo je, če berem recimo članek, ki sem ti ga navedla zgoraj (Dušan Jurc recimo, ki ga tudi poznam osebno) ali pa, če klikaš po wikiju. Velika, velika razlika je to.
Dejstvo
déjstvo -a s (ẹ̑) kar dejansko obstaja ali se je dejansko zgodilo... vir: SSKJ
O dvomu ne duha ne sluha.
Lej. Primer: Ljubljana je glavno mesto Slovenije.
Torej obstaja. V to ne dvomimo a ne? Zato je to dejstvo.
Nisem napisala definicije, zato, da bi nagajala.

Ampak zato, ker folk tule preveč opleta z DEJSTVI, ki sploh niso dejstva, to pa zato, ker ne vedo, kaj je dejstvo.
Za ostalo pa:
simbióza -e ž (ọ̑) 1. biol. pojav, da dva različna organizma živita v skupnosti, ki je za oba koristna, sožitje vir: SSKJ
To jaz razumem kot enakopravno ureditev.
Če ti to tako razumeš, prav. Vendar ni tako.
Enakopravna ureditev je nekaj drugega, kot je sožitje. Če nekdo živi v sožitju, to ne pomeni, da je enakopraven. Enakopravnost je: enakoprávnost -i ž (á) stanje, v katerem pripadajo vsem enake pravice: (vir:
http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=enakopravnost&hs=1) Torej beseda sestavljena, tvorjena iz dveh. Iz enako in iz pravice.
Tvoje zanesljive in verodostojne podatke (predvidevam, da je vir kar lasten zelnik) v zvezi z volkovi je komentirala že Maja3000, ostalega pa sploh ne mislim komentirat, morda še tole, da je tvoj dar opazovanja naravnost neverjeten (beri za ne mu verjeti) in se mu še kar čudim...
To, kar pišeš je sam odziv tvojega ega. Pač prizadet si, ker sem te popravila v izražanju (upam, da si dec, ker te naslavljam, kot deca). V bistvu ne, ni zrastlo na mojem "zelniku" . Sem pa iz stroke, če bo to uredu zate. Če ti ni, prav. Maji sem pa tudi že napisala, da mora brat in ne preletavat napisano. To je težava komunikacije in ego tripanja.
p.s: čistila, ki mi jih slikovno "pošiljaš" itd in besede s katerimi me naslavljaš....nimam komentarja.