Cesar Millan

Urška · 419273

Yo

• *
Odgovori #240 : 23 Junij 2011, 10:26:13
Kako pa mislite, da volkovi in divji psi v tropu počnejo? Da so nežni?

Koliko psov, ki dejansko živijo v tropu, si pa ti že videla?
Težko si predstavljam, kako bi pri nas zgledalo, če bi se mastino spravil ostale prevzgajat tako, kot si očitno ti to predstavljaš  ::)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #241 : 23 Junij 2011, 11:18:07
1.psi niso volkovi
2.volkovi  se v krdelu ne vedejo na opisan način, psi še toliko manj - pogosto se psi, ki živijo skupaj niti ne povezujejo med seboj v krdelo (=urejeno skupnost), če pa se, se njihove medsebojne odnose težko opiše drugače kot nežne. Pri psih, ki žive v tropih (neurejena večja skupina psov, ki so po sili razmer prisiljeni živeti skupaj, a med njimi ni tesne povezave) pa je res možno videti vse mogoče.
3. psi se nimajo za ljudi (razen redkih izjem, ki nikoli, niti v najzgodnejši mladosti niso imeli stika z drugimi psi), pravila, ki veljajo v krdelu psov se ne prenašajo na odnose človek/pes.
4. volkovom, ki živijo v krdelu NI poglavitni cilj prebiti se na vodilno mesto, psom še toliko manj. In še najmanj imajo psi težnjo nadvladati nad človekom.

Kljub temu, da težave, ki jih C.M. opisuje kot dominanco (in s poskusom dominiranja nad lastniki označuje vsaj 90% vseh težav) v veliki večini to niso, je uspešen - saj so njegove arcnije preproste in večinoma delujejo, ne glede na vzrok. Do tu je vse OK. Ko pa pridemo do njegove oddaje pa....se mi zdi, da še nobena druga oddaja ni naredila toliko škode. Če piše na začetku, naj gledalci tega ne poskušajo sami, to seveda vsi z še večjim veseljem delajo. S tem, da niti slučajno ne poznajo psov in njihovih reakcij tako dobro kot veliki mojster, nimajo niti slučajno njegove avtoritete, niti slučajno nimajo njegovih refleksov, poleg tega pa v oddaji vidijo samo tisto, kar sami hočejo videti, kar jim ni všeč pa spregledajo. In naredijo veliko škode.

sicer pa ga še nihče ni tako dobro zadel:
http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s10e07-tsst
tam nekje od 6 minute naprej

Tasha.W

• Gost
Odgovori #242 : 23 Junij 2011, 12:17:57
To je tvoje mnenje o njem, moje pa drugačno, zgleda tu se drugacnega mnenja ne spoštuje.
Kar pa se tiče volkov pa mi niti ne pridigaj, saj sem o njih prebrala vse možne knjige.
Kar pa se tiče tega da vse pse tretira kot dominantne, ni res. Poglej si več kot pa samo č epizodi.

zoe

• Moderator
Odgovori #243 : 23 Junij 2011, 12:27:52
In kaj o volkovih si si prebrala? ::)

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

Felina

• *
Odgovori #244 : 23 Junij 2011, 12:39:40
Cesar sam po sebi ni slab, dokler ni prišel v javnost od tu dalje pa dvomim v njegovo dobroto, ker ga žene pohlep po slavi in denarju. Če bi želel dobro za lastnike psov in sploh za odnos pes-vodnik v širšem smislu, bi, če že more imeti oddaje, lahko zastavil vse skupaj iz čist drugačne perspektive, ampak takrat ne bi več izgledalo tako fantastično in ne bi bil tako popularen. Sedaj pa se, predvsem moškim, prav dv...., ko vidijo kako to lahko narediš s par siki in saki in biti pravi mačo, da pes kar dol pade od tvojega prezvišenja ;)

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

Yo

• *
Odgovori #245 : 23 Junij 2011, 12:42:51
To je tvoje mnenje o njem, moje pa drugačno, zgleda tu se drugacnega mnenja ne spoštuje.
Kar pa se tiče volkov pa mi niti ne pridigaj, saj sem o njih prebrala vse možne knjige.
Kar pa se tiče tega da vse pse tretira kot dominantne, ni res. Poglej si več kot pa samo č epizodi.

Kolikšno krdelo psov opazuješ in spremljaš vsakodnevno?
Koliko psov imaš, koliko si jih že imela istočasno npr. v tropu?
Samo to me zanima.

Tasha.W

• Gost
Odgovori #246 : 23 Junij 2011, 12:47:58
Doma imam bernardinca, nemškega ovarja, kitajčka, mešanca s pit bulom, mešanca z zlatim prinašalcem in labradorca - in lahko rečem da je to moj trop, niso skupaj ze od mladicka in so skoz skupaj se razumejo. Vsi so šolani, tako da.
Jaz vsakem primemu podpiram Cesarja, tako da

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #247 : 23 Junij 2011, 12:57:44
Ne vem, malo nazaj pišeš o treh, od teh imata dva probleme z agresijo...torej?

Tasha.W

• Gost
Odgovori #248 : 23 Junij 2011, 13:08:52
Pri nas nima noben problemov z agresijo. Thay jo je imel a smo to odravili :)

Yo

• *
Odgovori #249 : 23 Junij 2011, 13:21:02
Kaj pomeni, da se razumejo? Da so skupaj brez problema pod šolskimi komandami (pišeš, da so šolani) ali kaj točno. Oz. a bernardinec s kitajcem gliha konflikte tako, da ga malo stisne in butne ob tla ali kako to zgleda?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #250 : 23 Junij 2011, 13:25:18
A je nemški ovčar potem tudi ozdravljen in spet doma? (si napisala da je pri 7 letih zaradi starosti postal napadalen, če sem prav razumela, je moral stran, ker ste se bali za mlajšega brata?)

kalsang

• *
Odgovori #251 : 23 Junij 2011, 14:58:16
Spet je enemu otroku že na začetku počitnic dolgčas ....  ::)

Tasha.W

• Gost
Odgovori #252 : 23 Junij 2011, 15:04:22
Cary je še vedno pri starih starših in od kar je tam re je umiril in ni napadale.
Sploh ne vem, zakaj vam tu račune polagam :S

Yo

• *
Odgovori #253 : 23 Junij 2011, 15:13:50
Nikomur ni treba računov polagat. Forum je zato, da debatiramo. In zgoraj sem te nekaj vprašala, če si spregledala.

TibiQ

• *
Odgovori #254 : 23 Junij 2011, 15:36:06
Sploh ne vem, zakaj vam tu račune polagam :S
Zato ker očitno v argumentih, ki se nanašajo na temo, ne navajaš najbolj točnih podatkov  ;)
Doma imam bernardinca, nemškega ovarja, kitajčka, mešanca s pit bulom, mešanca z zlatim prinašalcem in labradorca - in lahko rečem da je to moj trop, niso skupaj ze od mladicka in so skoz skupaj se razumejo.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #255 : 23 Junij 2011, 16:01:52
Citiraj
ker ga žene pohlep po slavi in denarju.

napram obči dobroti in humanitarnosti ki seva iz teh forumov  :D

Citiraj
Sedaj pa se, predvsem moškim, prav dv....,

skepam da tebe tud "s par siki in saki " doma, od tod posploševanje moškega spola

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #256 : 23 Junij 2011, 16:04:43
Seveda, ninci nas na skrito placuje za vsak prispevek ::) >:) nisi vedel?

battito animale

kalsang

• *
Odgovori #257 : 23 Junij 2011, 16:17:55
Kako lepo, da je Davor vedno svetla izjema.  ;D

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #258 : 23 Junij 2011, 16:36:25
Seveda nisem izjema, C.M uspešno trži svoje sposobnosti in je dejansko pasje zadeve privlekel na male zaslone, kar raznim veterinarskim in kinološkim ustanovam niti slučajno ni uspelo od tod tudi faušerija;

Tudi ta stran ima recimo oglešavalni prostor in trgovino, vzreditelje ki tržijo z legli, pač super da se ljudje znajdejo ne pa se tle sprenevadati in igrati dobrohotnike,

Citiraj
nisi vedel?

:o figures, men pa niti popust noče dat!

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #259 : 23 Junij 2011, 16:45:07
Meni je C.M. čist simpatičen. Ima svoj način dela s psi, ki ga zna odlično tržiti. Do tu je vse OK. Da pa je njegova oddaja enako zanič kot večina na hitro spacanih oddaj je res, prav tako je res, da je prav ta oddaja naredila veliko škode. Da o oponašalcih, ki rastejo kot gobe po dežju, ne izgubljam besed.

kalsang

• *
Odgovori #260 : 23 Junij 2011, 16:56:59
Seveda nisem izjema, C.M uspešno trži svoje sposobnosti in je dejansko pasje zadeve privlekel na male zaslone, kar raznim veterinarskim in kinološkim ustanovam niti slučajno ni uspelo od tod tudi faušerija;

Veš, jaz (in marsikdo drug) pa drugače razmišljam. Zadeva, kot je vzgoja in prevzgoja psov in njihovih lastnikov je preveč kompleksna, da bi se jo lahko korektno predstavilo na televiziji in da zaradi poenostavljanja ne bi prihajalo do zmotnih interpretacij in napačne uporabe metod. Cezar je car, o tem ni nobenega dvoma. Njegove metode delujejo, ampak ne zaradi televizije in popularizacije. Delujejo, ko jih izvaja ON. Ko ga poskuša oponašati 99% drugih, pa nastane velik problem. Meni bi bilo prav zanimivo Cezarja spoznat in verjamem, da bi se od njega v živo marsikaj naučila o konkretnem psu in kako ravnati z njim. Posploševanje pa je hudič, kot si že sam velikokrat ugotovil, pa čeprav se tudi sam ujameš v njegovo zanko.

Kot že tolikokrat prej, tu ni nič črno belega. Ampak veliko odtenkov sivine, toliko, kolikor je različnih psov in njihovih lastnikov. Instant rešitev ni - televizija išče prav te, zato mi tovrstno propagiranje prav nič ne diši, ker povzroča več škode kot koristi. In zakaj bi bilo treba vse na televizijo spravit? Je to res dandanes edino merilo uspeha?

Cezarju pa privoščim, kaj naj mu bom fouš?

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #261 : 23 Junij 2011, 16:57:49
Citiraj
Da o oponašalcih, ki rastejo kot gobe po dežju, ne izgubljam besed.

Kar pa ni krivda oddaje, saj na istem  kanalu imas man vs wild in ni akter kriv ce se gre raja ruvati z zvermi. Ali pa po relliju na eurosport sedejo v avto in se gredo videno

kalsang

• *
Odgovori #262 : 23 Junij 2011, 16:59:44
Kar pa ni krivda odaje, saj na istem  kanalu imas man vs wild in ni akter kriv ce se gre raja ruvati z zvermi

Ljudje dostikrat počnemo marsikaj, ne da bi pomislili na posledice ali pa so nam pač druge stvari prioriteta. Vsak, ki se gre takšne oddaje, se zelo zaveda, da bo za sabo potegnil marsikatero budalo, ki ga bo posnemala. Ampak klinc, slava je huda reč. ;)

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #263 : 23 Junij 2011, 17:06:17
Citiraj
Ljudje dostikrat počnemo marsikaj, ne da bi pomislili na posledice

kakšen razlog pa je to ? ali naj potem odstranimo ves medij (nasilje recimo), ker se najdejo budale in poskušajo slednje posnemati (kljub opozorilom in zdravi pameti) ?

Za to kar počneš brez pomislika ponavadi tudi odgovarjaš, ni ne kriv C.M in  ne televizija  je pa fin izgovor

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #264 : 23 Junij 2011, 17:51:56
Ja-odstranit iz vseh medijev bedaste, nepoučne, površne vsebine. Naj bodo zato, da so poučni in ne za zabavo in karnekajtjavtridni.

Smo kakršni smo, žal pa so starši vedno bolj nesposobni, poznajo samo pravice otrok, ne pa dolžnosti staršev do vzgoje in privzgoje razmišljanja, uporabe možganov...Temu posledično je vedno več neumnega obnašanja in instantnosti.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #265 : 23 Junij 2011, 18:09:33
Nič ni treba odstranjevati, nič ni treba prepovedovati. Seveda pa se lahko pove, kaj ni v redu in zakaj ni v redu.

kalsang

• *
Odgovori #266 : 23 Junij 2011, 18:22:40
kakšen razlog pa je to ? ali naj potem odstranimo ves medij (nasilje recimo), ker se najdejo budale in poskušajo slednje posnemati (kljub opozorilom in zdravi pameti) ?

Za to kar počneš brez pomislika ponavadi tudi odgovarjaš, ni ne kriv C.M in  ne televizija  je pa fin izgovor

Davor, Davor, spet si se ujel v zanko posploševanja...

Nikjer nisem rekla, da je treba prepovedat, samo, da bi bilo dobro, če bi več mislili na posledice tega, kar počnemo, to je vse. Navajeni smo početi vse, kar nam pade na pamet, ne da bi pri tem vklopili kakšno možgansko celico več. To se ne nanaša samo na Cezarja et. al. temveč na vse budale, ki ga/jih posnemajo. In ja, delno je odgovoren tisti, ki ga posnemajo, sorazmerno s tem, kako tvegano je početje, ki ga promovira prek medijev.

Mediji so pa itak vrhunec bebavosti - pokazat je treba vse, poročat o vsemu, celo delno lagat in namenoma sejat nemir, to je nekakšna pravica medijev in bohnedej, da bi kdo rekel, da mogoče to ni vedno najbolj pametno...

Predvsem pa je treba vsak primer razčlenit posebej, se vsakič odločit posebej za način, kako in kaj, ali pa celo o tem, ali je smiselno nekaj prikazovati, bo še k čemu doprineslo razen k osebni slavi in polnemu žepu in zapolnjenosti nikoli sitega medija kot takega.

Pri Cezarju je marsikaj od prikazanega smiselno, veliko pa bi bilo bolje, če bi bilo prikazano drugače ali mogoče celo ne. To je vse kar pravim.

In naj še enkrat povem, zadeve niso črno bele, ampak je ogromno drugih odtenkov vmes. ;)

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #267 : 23 Junij 2011, 21:24:38
Ne vem, kaj je narobe s CM pa ceprav s tem sluzi, instant televizijsko popravlja pse................
Poznam kar nekaj lastnikov psov, ki so se sele ob Cezarju bolj streznili oz. "zagledali" svoje napake. Nekateri so celo malo "popravili" odnos s psom. Skratka, sam poznam same pozitivne ucinke njegovih oddaj na lastnike ( ne ultra kinologe, kot so tukaj na forumu ;) ) psov......................... tiste ki s svojo vzgojo niso cisto zadovoljno oz, ne vejo kje iskati resitve za neko vedenje.
Ne poznam pa nobenega, ki bi zaradi njegovih oddaj "pokvarjenega" psa se bolj "pokvaril".

Ali je prav, da je stvar na TV, itd...................ja pa poglejte okoli sebe; ob blokovskih zelenicah vse polno pasjih drekov :-\

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #268 : 23 Junij 2011, 22:02:40
Nič ni treba odstranjevati, nič ni treba prepovedovati. Seveda pa se lahko pove, kaj ni v redu in zakaj ni v redu.

Res je. TV imaš lahko izklopljen ali pa ga sploh nimaš.  ;)

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

Felina

• *
Odgovori #269 : 23 Junij 2011, 23:32:43
skepam da tebe tud "s par siki in saki " doma, od tod posploševanje moškega spola

Pa smo dreznili v moški ego  ;D  Ups, spet posplošujem na moški spol....sedaj bo že izgledalo, da sem zadrta feministka ali kaj podobnega.  :P

Upam, da tvojega namiga ne bo prebral moj partner in prišel na kakšno idejo :D  Ker submissive and calm...jah, težka bo zame, ampak če bodo sledile dovolj motivacijske nagrade, pa kdo ve :)

Če sem iskrena, sem ob branju te teme pogrešala Davorja, ker smo nujno potrebovali moralno protiutež in seveda še drug vidik, kar naredi debato dejansko živo in dobi možnost, da se zapiše argumentov takšnih in drugačnih, vsak pa potem lahko izlušči kar izluščiti želi in vidi kar videt želi.  :o

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)