Nikakor mi ni razumljivo, zakaj se ljudje, pri toliko razlicnih trenerjih, ki jih premore internet, vedno zaustavijo oz. vrnejo na CM, ki pse zlorablja, jih davi, brca, dviga za vrat, ustrahuje, poleg vsega tega pa se pojma nima o pasji govorici telesa, nima nikakrsne izobrazbe in profesjonalne kvalifikacije o psih. Ampak to je OK, ker on to sam prizna.

Med drugim pa tudi prizna, da se nekateri psi ne dajo in jih mora vzeti za 3 mesece in jih 3 mesece zlorabljati. Ampak on to prizna, zato je tako dober! Enostavno mi je nerazumljivo in neverjetno, da znate biti nekateri taksni lajiki in naivnezi, da tega ne vidite. CM je pardon izrazu, izmecek, ki okrog prenasa prav taksne ljudi.
Ce bi vam nekdo rekel, da vsakic, ko vas otrok ne uboga, ga obesite za vrat, dokler se mu od delne zadusitve lulcek ne dvigne, bi to naredili? Bi to resilo problem, dela to zato, ker zeli biti visji v rangu od vas? Boste rekli, da bodo otroci, ki so doma konstantno tepeni, vleceni za lase in vrat, zrasli v samozavstno osebo, ki bo vedela da se s fizicnim obracunavanjem ne pride dalec? Bo taksen otrok, znal imeti dobre odnose z drugimi ljudmi? Bo taksen otrok kdaj toleranten?
Boste rekli, da je edina resitev pred klostrofobijo le ta, da vas zapremo v skatlo in vsakic, ko zajokate ali pa v skatli brcate, vas brcnemo nazaj ali pa se na vas zaderemo? Boste rekli, da, ko se otrok mece po tleh od strahu, ker ne zeli k zobarju, pomaga samo to, da ga za vrat odvlecete v ordicajo in nemocnega privezete na stol? Pa kje zivimo, 100 let nazaj?
Res ne morem verjeti, da tega smrduha sploh se kdo vzema v obzir... Raje agresivnega psa odvedem na usmrtitev, kot pa da ga dam cloveku, ki vse kar zna je zlorabljati in trositi neumnosti o dominanci in kardelu pa ceprav je samo teorijo zavrgel sam clovek, ki jo je tudi napisal.
Sedaj grem pa pocasi otroku nasproti, se ravno vraca iz sole in ze zamuja, zato ga bom kar pred sosolci s palico v ledvica zokala in sigurno ne bo vec nikdar to naredil! No ja, vsaj do naslednjic ne, ko zaradi svoje igrivosti pozabi koliko je ura in se spomni da zamuja sele, ko vidi mojo pojavo, ponovno s palico v roki. Ah, avtoriteto bom pa le imela in ta otrok me bo za vedno ljubil...