Cesar Millan

Urška · 419477

masyka

• *
Odgovori #570 : 15 Februar 2012, 21:54:49
Koliko in kako je vzeto iz konteksta ne vem, ampak... Recimo, da je tule problem reakcija na mimoidočega psa ...

Cesar uporabi, če prav razumem, dotik s "karma sort of energy" (ne, a res prav slišim?):
http://www.youtube.com/watch?v=HcGyzMIqPiU&feature=related

Pesjan pri tejle tetki je pa žal prevelik za uporabo karme, zato se mora iti neko moderno desenzibilizacijo ane ;).
http://www.youtube.com/watch?v=r-pfvq5CFD4

"Za vedno si odgovoren za tisto, kar si udomačil." (Mali princ)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #571 : 15 Februar 2012, 22:42:11
Joj Masyka, njegova mantra je calm assertive energy

masyka

• *
Odgovori #572 : 15 Februar 2012, 22:47:54
Aaaaa, se vidi, da nisem ekspert ... čeprav glede na definicijo ...

"Calm-assertive energy – This is the energy you project to show your dog you are the calm and assertive pack leader. Note: assertive does not mean angry or aggressive. Calm-assertive means always compassionate, but quietly in control."

"Kárma je izraz, ki označuje ezoterični pomen vzrokov in posledic, ki sledijo vsakemu dejanju."

in videno na posnetku, se mi morda napako lahko oprosti :D.

"Za vedno si odgovoren za tisto, kar si udomačil." (Mali princ)

Lojze

• *
Odgovori #573 : 16 Februar 2012, 08:14:25
Že pred leti uspela pogledati nekaj njegovih oddaj.V začetku so mi še bile zanimive,vse skupaj pa me je minilo tisti moment,ko sem ga videla,da je na psu uporabil električno ovratnico.End off story!Zame nikakršna avtoriteta pri vzgoji psov.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #574 : 16 Februar 2012, 10:50:22
PREVZGOJA psov  ;)

Na dan z rezultati.................... ..........do takrat pa: le čevlje sodi naj kopitar ;)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #575 : 16 Februar 2012, 11:47:26
Jaz jih imam eno par, kaj pa ti?

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #576 : 16 Februar 2012, 12:45:47
jast nic!
CM vec kot ene par!

Tvojih al "sosedovih"?.....................ker rada svetujes, mogoce napises kaj vec konkoretno o njih, njihovi prevzgoji.

Felina

• *
Odgovori #577 : 16 Februar 2012, 12:49:22
Pa če sem se že oglašala v to temo...nekaj :) niso posneti. Večina uspešno, kjer so vodniki sodelovali in bili sposobni videti naprej in ne iskati instant metode, okrito povedano nekaj tudi neuspešno, v vseh primerih zato, ker bi vse moralo biti poštimano v pol meseca ali maksimalno v enem :)

Imam pa enega prevzgojenčka doma, za izložbo in reklamo :) ki je prišel k meni zaradi ugriza otroka, neobvladljivosti in popolne destrukcije stanovanja :D Pač, bil je v napačnih rokah, da ne bo vse skupaj zvenelo preveč samohvalno.

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

Lojze

• *
Odgovori #578 : 16 Februar 2012, 13:18:58
pidog,če misliš mene in rezultate-jih imam dovolj.Skupaj z 10 letnim učenjem v pasji šoli.Kar nekaj za sabo in najbrž še kaj pred sabo.Brez uporabe električnih ovratnic,brc in še bi se kaj našlo.

Lunette

• *
Odgovori #579 : 16 Februar 2012, 16:57:52
Pidog, veš ni potrebno snemati oddaje zato, da lahko vidiš naše delo. Vedno in povsod si vabljen na kinološke prirediteve. Vedno vabljen v tečaje v slovenske pasje šole. Obstajajo tudi tečaji za težavne, zafurane pse. In na vse ste vsi, ki želite videti delo s psom v živo vabljeni. Med tem imaš tudi veliko nabero dobrih in slabših (kakor vzameš) pasjih šol. Tako lahko celo delo posameznih psov osebno spremljaš. Če pa je tu problem to, da je to dlje od daljinca za TV ali tipkovnice, pa žal ne morem pomagat.

Mislim, da sem že njekje nekaj podobnega že omenila pa vendar še enkrat tu - posebej zate.
Če bi obsajali vzgojeni psi samo zaradi parih strani na forumih, zaradi gledanja TV oddaj in znanstvene fantastike...bi bilo res preveč enostavno. Pes je živo bitje, ki v prvi vrsti rabi tvoj kvaliteten čas. Kar mislim, da vedno tudi med nasveti na forumu vedno poudarjamo - Če imaš problem s psom v prvi vrsti čimprej do kvalitetne pasje šole. Forum je vedno uporaben za dodatne nasvete in nikakor ne za konkretno rešitev problema, če ti stvar ne leži v praksi.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #580 : 16 Februar 2012, 18:00:32
Obstajajo tudi tečaji za težavne, zafurane pse.

Pridem pogledat tak TVOJ tečaj  8) ............................ in pridem pogledat rezultat čez recimo dolečeno obdobje ;) . Z veseljem!
Upam, da zberete vsaj nekaj psov (navsezadnje lahko tudi samo enega). Ne pridem pa pogledat prevzgoje TVOJEGA psa, ker za take obstaja spodnja misel  ;) in na srečo me takšni lastniki, inštruktorji popolnoma nič ne zanimajo!

.................upam, da vsi vem na kakšen tanek led se spuščamo, spuščate  :-[ , v "praksi", izven poligona seveda, brez haltija  8)

Zame se začne in konča prevzgoja nekako tako (brez "boljše bi bilo") : "nikoli več si ne omislite psa, ker ga ne obvladate, ker tega niste sposobni in ste v sramoto bitju, ki je lahko človekov najboljši tovariš (knapovski ne komunistični  ;D ).....................omislite si raje zlato ribico, hrčka ali pa (skoplenega) mačka in tako izkazujte "ljubezen"  :-[  do živali"

......................oz. obrnite se na kakšno "moderno" šolo; po pisonju sodeč: uspeh zagotovljen  :o ............in zopet zato, ker "šole" največkrat niso krive, zopet zgornje mišljenje!

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #581 : 16 Februar 2012, 19:35:34
.....pipipi......a veš kaj, se nimam namena tukaj nekaj hršit s prevzgojenimi psi....in še manj razlagat svoje metode dela....In ja, nekaj je bilo mojih (ccc....ne vzgajamo vedno psov od mladička, včasih kdo vzame tudi second hand robo in popravlja škodo, ki so jo naredili prvi lastniki, ponavadi pijanci in nasilneži...)...en je zavetiški začasnik....tistih, ki jih ni bilo treba ponovno sestavljat ampak samo rešiti kakšno malenkost (kakšen strahec, popadljivost do drugih psov ali kašno drugo vedenjsko nevšečnost) pa ne štejem sploh - ponavadi od tečajnikov, ki so sicer prišli delat čisto druge zadeve, a smo morali najprej rešiti tak ali drugačen problem. In niso bili pipipipinčki, ampak od 20 do 70 kilski.

barbara10

• Vzreditelj
  • *
  • Moji musketirji in cebelice...
Odgovori #582 : 16 Februar 2012, 19:53:08
Pa glede na to, da smo lastniki psov le ljudje, torej zmotljivi, delamo napake. In samo "pravi" ljudje jih popravljajo, drugi se psa znebijo.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #583 : 16 Februar 2012, 20:43:37
................malo nerazumljivo napisano; mišljeno od mladiča naprej. Se opravičujem.

Močne zverine, Lanabela  :-[ . Vsa čast!
Samo, da ste zadovoljne s svojimi rezultati :)...................in čim manj oddaj ala CM.........................če prav sumim ;) [quote

author=barbara10 link=topic=7511.msg492006#msg492006 date=1329418388]
Pa glede na to, da smo lastniki psov le ljudje, torej zmotljivi, delamo napake. In samo "pravi" ljudje jih popravljajo, drugi se psa znebijo.
[/quote]

Ne. Drugi ga ne bi smeli imeti......., pa tudi del prvih  ;) ..........ko ga imajo je  :'(

Felina

• *
Odgovori #584 : 16 Februar 2012, 20:57:54
Največji problem takega tipa oddaje je, da je vse skupaj ena sama senzacija, vse zgleda oh in sploh in on to vse horuk poštima, z eno potezo po možnosti, ko pa pride nekdo s težavami, pa izve, da to ni tak horuk, da je zadaj  uhuhuhuhu dela in veliko jih na poti obupa. Žal ni čarobnih palčk, niti pri inštruktorjih niti sam tečaj  in to je  včasih težko dopovedat. Veliko ljudi bi imelo na psu on/off gumbek, po možnosti psov brez lastnega jaza, a kupi si huskija, ker je lep :)

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

Lunette

• *
Odgovori #585 : 16 Februar 2012, 22:08:32
Jaz bi pa mela un gumb ''Všeč mi je''  :D
Sej ne morm verjet, da eni res gledajo samo TV in temu verjamejo. Se bom ponovila - če že gledate kriminalke doma, PROSIM ne tega doma izvajat.  :P

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

Lunette

• *
Odgovori #586 : 16 Februar 2012, 22:19:04
Koliko in kako je vzeto iz konteksta ne vem, ampak... Recimo, da je tule problem reakcija na mimoidočega psa ...

Cesar uporabi, če prav razumem, dotik s "karma sort of energy" (ne, a res prav slišim?):
http://www.youtube.com/watch?v=HcGyzMIqPiU&feature=related

Pesjan pri tejle tetki je pa žal prevelik za uporabo karme, zato se mora iti neko moderno desenzibilizacijo ane ;).
http://www.youtube.com/watch?v=r-pfvq5CFD4

:o :D :D :D ma ne moreš nooo... najboljši mi je tam, ko razlaga kako je to materinski prijem. JA pa ja de! In mama psica bi oba mladiča dvignala za gubo v zrak, jih soočila z glavo ob glavi in dala narazen. Vse to za vratno  gubo s celo težo psa. Madonca majo pa v mehiki čudne pse. Kej takega v evropi ne vidiš. Psico, ki lahko dva mladiča na enkrat dvigne v zrak in se gre vzgojne ukrepe.  :o No sej zato pa najbrž angleži (ki nimajo take sreče imeti pse iz mitologije) uporabljajo desenzibilacijo.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #587 : 17 Februar 2012, 15:17:18
Jaz bi pa mela un gumb ''Všeč mi je''  :D
Sej ne morm verjet, da eni res gledajo samo TV in temu verjamejo. Se bom ponovila - če že gledate kriminalke doma, PROSIM ne tega doma izvajat.  :P

Love stories...................kot sem že napisal. Tvojo z veseljem!  ;)

Lunette

• *
Odgovori #588 : 17 Februar 2012, 15:59:02
A mojo oddajo? Neee bi lah zarad preveč cukra ekran poču  :P. Sicer pa je že padlo več povabil na prireditve, v šole, pa se kar nihče ne odloči. Vsi bi TV.  ::)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #589 : 17 Februar 2012, 16:10:30
 ;D  ;)
.......pogoje poznaš, rezultat je pa vse kar me zanima  :o

Navsezadnje lahko tudi posnameš samo, da ne bo takšna "numnost" (zame večja kot CM oddaje) kot tista z labiji  ;)

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #590 : 17 Februar 2012, 16:24:01
Veliko ljudi bi imelo na psu on/off gumbek, po možnosti psov brez lastnega jaza, a kupi si huskija, ker je lep :)

In če je rodovniški jim je že pol odpuščenega, o "baštardih" in njih lastnikih pa ne bi zgubljali besed  ;)
...........in če že vzgajat ne znajo, lahko pa vsaj vzrejajo, pobirajo BOB-e in pametujejo po forumih.

Ne glejte oddaj o CM, raje berite knjigo.
Je tako bolje?  :-[ ..................ali isto; instant..................ali pa znanje "raste" samo v pasjih šolah in na "latah"........kot fižol ;D

PS
Brez zamere................vem kaj hočeš povedat in se strinjam.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #591 : 17 Februar 2012, 16:46:18
In niso bili pipipipinčki, ampak od 20 do 70 kilski.

Lanabela, piši tako kot se v sodobni pasjereji spodobi...................... ..ni pipipipinček ampak bababaštardek, tako, da o njegovih "kilah" lahko le špekuliraš, ker ni nosilec pasemskih značilnosti  ;D ;D ;D

Sem pa izredno sreče, da ni eden od hivhivhivskačev ;)

PS
A kateri kaj koruze v torbici zmanjkuje  :)
Cibe, cibe, cibe, pi, pi, pi, pi  ;D

Lunette

• *
Odgovori #592 : 17 Februar 2012, 16:49:12
Ah, Pidog. Ne na TV. U živo.
Pa če že hočeš pametno kinološko branje imaš kaj bolj uporabnega v knjižnici (ebay...). To da mi knjiga pove, da je pes žival, da rabi gibanje, ker ni človek, ki lahko visi na računalniku in da je pomembno, da se pes giba vsaj 8ur na dan...to že vemo od prej. Zmatran pes je fajn pes. To da rabijo red in disciplino. Tudi žal ni nič novega. Red in disciplino rabi tudi rastlina, da ne propade.  :P Kaj bolj uporabnega pa žal nisem prebrala. Razen to, da je ena super avtobiografija. Kako in kje je svoje ''znanje'' izpopolnjeval. Zanimivo ni kaj. Takrat, ko je on prvič v življenju videl pasji povodec sem jaz še svoje sama šivala, ker sem želela posebnega.
Sicer pa vidim, da je enim zabavno trucat nekaj na kar so še dobili odgovor.  ;)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #593 : 17 Februar 2012, 16:58:18
Tudi sam ga nisem bral  ;D ................

in še enkrat samo zate:
.......pogoje poznaš, rezultat je pa vse kar me zanima  :o

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #594 : 17 Februar 2012, 17:20:41
Citiraj
Takrat, ko je on prvič v življenju videl pasji povodec sem jaz,,,

Fascinantno koliko brihtnih, izkušenih in predvsem  strokovnih kinologinj imamo pri nas in njih delo zajema filozofiranje po forumih z 10timi aktivnimi bralci
Napram ilegalcu iz mehike, brez izobrazbe, ki ga gleda tam ena 20 mil gledalcev,,,kdo je tule bolj nesposoben ?

in glede na dostopnost tehnologije dandanes ti lahko vsak z par minut časa ali volje naredi svojo zadevo ter je posreduje svetu kot točno recimo počne Zak,
Ampak hej , če raja hoče vedeti se bo že potrudila sama! :-*

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

Lunette

• *
Odgovori #595 : 17 Februar 2012, 17:26:50
Seveda, pidog, še enkrat tudi zate...

In za vse ki jim je ''amerika'' predaleč - pravkar gledam na netu, da je prav jutri tečaj/seminar TToucha.

Pidog, veš ni potrebno snemati oddaje zato, da lahko vidiš naše delo. Vedno in povsod si vabljen na kinološke prirediteve. Vedno vabljen v tečaje v slovenske pasje šole. Obstajajo tudi tečaji za težavne, zafurane pse. In na vse ste vsi, ki želite videti delo s psom v živo vabljeni.

Vabil je bilo več kot dovolj. Tebe pa še kar ne. ::) No sedaj ne vabim več. Pa če te še tako zanima, kako delam :P

Knjigo si pa le preberi. Zanimiva za branje. Potem si pogledaš še njegovo oddajo pa vidiš, da sam sebi daje nesmisle. Eden boljših mi je ta, da v knjigi piše kako zelo se ne strinja z uporabo psu nehumanih metod (bodečke, e-ovratnice, zatezne...tako in drugačno maltretiranje, zatiranje psa), kako zelo je pomembno psa razumeti kot žival blablablablabla...ma ni njegove oddaje v kateri ni vsaj eden od teh pripomočkov uporabljen.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

Lunette

• *
Odgovori #596 : 17 Februar 2012, 17:38:42
in glede na dostopnost tehnologije dandanes ti lahko vsak z par minut časa ali volje naredi svojo zadevo ter je posreduje svetu kot točno recimo počne Zak,
Ampak hej , če raja hoče vedeti se bo že potrudila sama! :-*

Ojla Davor.  :)

Pa sej to hočem povedat, da ni point v tem, da je izumil novo metodo, samo luštno se zna nasmejat.  Dober igralec, pač. :P Ker sori, res ni odkril tople vode. Prav tako je ni Zak, pa še marsikdo. In zakaj bi morala sama objavlat ''svojo metodo'' s svojim imenom. Delam tako kot dela ogromno ljudi, ki se ukvarja s pozitivno motivacijo. Ni tu tople vode. Pa glede na velikost Slovenije je to možno videt brez posebnega napora...aja, Ups treba je it malce dlje od tipkovnice.

In ja morda je tule 10 aktivnih bralcev...psa/vodnika se pa vzgaja v živo, v naravi in ne prek tipkovnice  ;)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #597 : 17 Februar 2012, 17:45:32
Pa povej že enkrat kam te lahko pridem gledat kako prevzgajaš zafurane, nevarne, težavne pse!
In da vidimo potem tudi rezultate, ki jih dosežeš.
In da spijeva kavico, se srečava v živo.....................in kasneje pokomentirava "real life" rezultate na forumu ;)

Davor, nesposoben je Hollywood  ;D ;D ;D.....................tako kot krivci v ex sistemu: "kapitalistički neprijatelji, nacionalizam i CIA" ;D ;D ;D

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #598 : 17 Februar 2012, 17:51:25

Vabil je bilo več kot dovolj. Tebe pa še kar ne. ::) No sedaj ne vabim več. Pa če te še tako zanima, kako delam :P

Čisto spregledal  :(

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #599 : 17 Februar 2012, 17:56:21
Citiraj
Pa sej to hočem povedat, da ni point v tem, da je izumil novo metodo

Če je tako enostavno in je Milanu vse padlo v naročje , zakaj se ne najde med vami kdo , ki bi tako uspel in v tej meri ozaveščal plebs? navsezadnje znanje kot se hvali slovenska kinologija prek teče, vsak ima tud svoj poligon kot praviš, ki verjetno vabi slovence v množicah

Gre za  klasiko slovenske mentalite : "Ko je bil Milan še na kmetih pri starih starših se jaz že vzgajala  z priboljški" nihče pa ne zmore med vso to samohvalo in faušijo pri nas pokazati kaj dosti, razen evtanazirat zelo problematične  agresivne pse s katerimi ima človek večinoma opravka

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.