Cesar Millan

Urška · 419467

Lunette

• *
Odgovori #600 : 17 Februar 2012, 17:59:38
In da spijeva kavico, se srečava v živo.....................in kasneje pokomentirava "real life" rezultate na forumu ;)

Davor, nesposoben je Hollywood  ;D ;D ;D

No tule se pa več kot 100% strinjam s tabo.  ;D

Petelinčkov pa imam dovolj v kurniku tako, da še enega ne rabim več.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #601 : 17 Februar 2012, 18:13:40
Ker vem, da se spoznaš tudi na kure......................... .......v kokošnjaku je dovolj že en petelin (ali noben, kar ti bolj priporočam).........ali pa morda uporabljaš kakšno bolj naravno metodo, tako podobno kuram v naravi. Mogoče pa z več petelini v kokošnjaku kure bolj "nesejo" tudi v teh hladnih dneh  ???
Mogoče še namig: za boljšo "nesnost" probaj TTouch še na kurah. Pri nas se kar pozna, ampak ti čarobnega prijema ne izdam  :o

Uživaj ob "pozitivnih filmčkih", ki si jih postavila na tej temi. Upam, da se kdo z njih kaj nauči  ;)

Lunette

• *
Odgovori #602 : 17 Februar 2012, 18:23:42
Če je tako enostavno in je Milanu vse padlo v naročje , zakaj se ne najde med vami kdo , ki bi tako uspel in v tej meri ozaveščal plebs? navsezadnje znanje kot se hvali slovenska kinologija prek teče, vsak ima tud svoj poligon kot praviš, ki verjetno vabi slovence v množicah

Gre za  klasiko slovenske mentalite : "Ko je bil Milan še na kmetih pri starih starših se jaz že vzgajala  z priboljški" nihče pa ne zmore med vso to samohvalo in faušijo pri nas pokazati kaj dosti, razen evtanazirat problematične / agresivne pse

a ti njegovi oddaji praviš ozaveščanje  :o :o :D :D :D :D recimo da imaš v vrtnarskem pripočniku več pametnih nasvetov. Sicer pa Millan sam trdi, da on že od svojega otroštva ko je gledal Lesie se vrača, sanja o Hollywoodu. Torej ne o trženju svojega znanja temveč o gledanosti njegovega nasmeha.
Davor tvoji posti so mi več kot zabavni. Vedno najdeš nekaj za okoli obračat. Luščiti svoja bistva in dajat nov kontekst napisanemu. To tudi moraš znat. Talent ni kaj.

O uspavanju agresivnih psov pa nebi, ker imam občutek, da se govori o točno določenem primeru/primerih. Stvar je potrebno poznati, ne boš verjel - v živo in ne po info z neta.
Žal pa poznam nekaj zafuranih psov prav zaradi tako gledane oddaje. In na žalost jih je nekaj lastnikov obupalo nad psom, ki prej ni bil tako hudo pokvarjen. Zaradi tega morda delujem špičasto. Kaj čmo, ko pa eni delamo s psi na terenu eni pa samo preko tipkovnice. Slovenska faušija? Ne nič kaj nisem fouš, če imaš boljšo tipkovnico kot jaz.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

Lunette

• *
Odgovori #603 : 17 Februar 2012, 18:27:16
Ker vem, da se spoznaš tudi na kure......................... .......v kokošnjaku je dovolj že en petelin (ali noben, kar ti bolj priporočam).........ali pa morda uporabljaš kakšno bolj naravno metodo, tako podobno kuram v naravi. Mogoče pa z več petelini v kokošnjaku kure bolj "nesejo" tudi v teh hladnih dneh  ???
Mogoče še namig: za boljšo "nesnost" probaj TTouch še na kurah. Pri nas se kar pozna, ampak ti čarobnega prijema ne izdam  :o

Uživaj ob "pozitivnih filmčkih", ki si jih postavila na tej temi. Upam, da se kdo z njih kaj nauči  ;)
:D :D :D hahaha. Kure nesejo na kljunu. To ti zna vsaka staramama povedat tak, da ne bo kdo rekel da imam svojo metodo. Petelinčkov pa imaš lahko mirno več, če imaš več ločenih jat pipik  :P Aja pa ne boš verjel da se da kure tudi naklikat. Pa psa naučit da ti jih pase. pa še pa še...ampak to ni tema za sem, ker CM bi ji nadel ilusion collar - Sej veš kaj bi se ji zgodil  :P Pridna pipika v loncu. Eni bi tako imeli precej več od nje.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #604 : 17 Februar 2012, 18:32:43
Tvoje delo "v živo" je čisto enako delu "na tipkovnici"..........enako 0

Imaš pa tudi možnost, da me prepričaš v mojo zmoto!

Lunette

• *
Odgovori #605 : 17 Februar 2012, 18:38:25
Ponujanje svojega lastnega imena drugim pa ni lepo, a veš  ;)

Dokazovati nekomu, ki se samo zaje#$%# se pa res ne mislim.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #606 : 17 Februar 2012, 18:41:05
Poznam kar nekaj takih "učenjakov"  ;)

PS
Sva se vse zmenila.....................o stali pa le preberite še par postov nazaj, pa sami presodite njeno uspešnost  ;) .....................ali pa v "živo"; umazani izdajalci zmeraj obstajajo ;)

I m watching you  8)

Lunette

• *
Odgovori #607 : 17 Februar 2012, 18:53:57
No pa smo čisto zašli. O delu enakemu = 0 ali več bi lahko sam sodil, pa želiš samo virtualno obliko. Meni se ne da več. Če je komu CM duhovni vodja mu pač naj bo. Lahko si tudi obesite sliko Rdeče kapice in jo častite. Je kar precej njenih knjig v obtoku. Ima veliko publiciteto. To je očitno važno danes.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

Aleš

• Gost
Odgovori #608 : 17 Februar 2012, 22:48:44
Dejte cvetke na tem forumu no...namest da 24 ur visite tukaj pa neki pametujete se raje svojim cuckom posvetite.....bojo zelo veseli vase pozornosti....

Eni res nimate ocitno drugega zivljenja kot visenje na forumu....

Brez zamere za ta post, ampak mi gre na kozlanje....

P.s. v eni zadevi se strinjam z uporabnikom Pidog......kje so rezultati?

Lp in veliko prebitih ur se naprej na forumih :)

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #609 : 18 Februar 2012, 11:50:56
Citiraj
a ti njegovi oddaji praviš ozaveščanje

zadeva je namenjena ameriškemu trgu, kjer je stopnja ozaveščenosti še manjša kot pri nas; pri nas so nosilci tega ljudje, ki so hobij vodiči in trenerji, ter očitno mislijo da so kinološki velikani, pametujejo pa zgolj po forumih, vidnih rezultatov pa nobenih. Kar je tudi razlog zakaj raja pri nas raje gleda Milana, kot pa poslušati cvetke da je pes kot 2 leten otrok

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #610 : 18 Februar 2012, 14:14:18
Hmmmm....kakšne rezultate pa bi imel za relevantne od hobij vodnikov ki jih trenirajo  hobij inštruktorji ....namreč prav  v vseh disciplinah, ki so pri nas razvite, imamo tekmovalce, ki nekaj pomenijo v svetovnem merilu - tudi v konkurenci s profiji. pa ne tko enega ali dva izjemna, potem pa dolgo nič.... kar jih je. Torej verjetno ne delamo tako zelo slabo (tekme sicer niso vse, a vendarle pokažejo kvaliteto dela v primerjavi z ostalimi).
Kar se pa tiče prevzgoje psov - pa se bom tukaj omejila na tiste lahke primere, kjer pes ni uničen zaradi genetike, bolezni, izolacije ali mučenja ampak ima težave zaradi zaradi napak pri vzgoji -  je pa tako: nimaš kaj prevzgajat psa, tu gre za prevzgojo vodnika. Veliko večino primerov se da rešit samo s spremembo vedenja vodnikov, ne da bi se v psa  sploh  posegalo. In pri tovrstni prevzgoji se da izredno koristno uporabiti za nekatere tukaj pisoče povsem nepomembne zadeve kot so trikci (kjer se vodnik -ne samo  pes - ogromno nauči o medsebojni komunikaciji in sodelovanju) in poligonska poslušnost, ki se mora izvajati natančno, ne tako da hodi poleg pol metra od vodnika, da se useda postrani kjer mu glih nanese in se ulega kot da bi imel drog namesto hrbtenice. (pri čemer se ne samo pes ampak tudi vodnik vadi v disciplini in natančnosti).

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #611 : 18 Februar 2012, 15:21:51
Citiraj
ki so pri nas razvite,

to, da so pri nas vidni razstavni uspehi zame sploh ni presenetljivo, glede na mentaliteto, ki jih slednje spodbujajo za napihovanje ega, samopotrditve in ideala lepote oz evgenike, kjer pa žival potegne ta kratko. Sicer nočem metati vseh v isti koš, se zavedam, da imamo kupico sposobnih (ki so rado preglašeni), sploh na področju reševalnih in terapevtskih psov, vsekakor pa malo premalo in malo prepozno, da bi se lajko po prsih kakšno avtoritet znanja imamo v svetovnem merilu,

Verjamem da pri živalih, ki jih Milan dobi v roke oz vsaj glede na njegovo ciljno skupino, se bi naše Lunette, ki so šolal pse ko je še Ceasar plezal prek mejnega plota pokakal....sama veš da takšni psi, oz vsaj večina konča le na en način
Bi pa bilo osvežilno Lanabela, da ob tvoji klasični retoriki ("saj imamo dobre vzreditelje", "imamo tekmovalce v svetovnem merilu,..") te tudi našteješ in nam posreduješ kakšen vir, iz rekla videla se namreč ne mormo kaj dosti začet. (pa dejansko me resno zanima)

In še kar se tiče vzdihovanja glede "prodaja se le kar je zgolj popularnosto",

seveda se ,znanje in izkušnje niso nič drugega kot plačljiva storitev kot vsaka druga, to velja za vsako stroko, ni zgolj pomembno da slednje imaš, moraš ga znati tržiti in predvsem preko takšnih ali drugačnih metod (pri nas je popularna uporaba polemik in afer) sporočatu čim večjemu krogu uporabikov. Vse drugo je čisto navadna naivnost

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #612 : 18 Februar 2012, 16:51:29
Pri "klasiki" se ne bom delala pametne,ker je ne poznam dovolj, vem pa, da so bili tekmovalci tudi v svetovnem vrhu, zlasti med sledarji. Kdo iz tega foha bi bil lahko bolj konkreten, lahko pa greš malo pobrskat po strani KZS. V agilitiju imamo večkratno svetovno prvakinjo in vrsto tekmovalcev, ki so se sposobni uvrstiti prav na vrh, skoraj vedno je na stopničkah tudi katera od ekip - za konkretna imena greš lahko pogledat na stran komisije za agiliy. Dog frisbee je pri nas precej nov šport, pa pridno nosijo domov pokalčke iz največjih tekem, enako velja za canicross, tudi naši reševalci so že stali na štengcah na evropskih in svetovnih prvenstvih. Razvijata se rally obidience in freestyle....verjetno sem še kaj pozabila. In ne, nikakor jih ni malo, v večini naštetih dejavnosti je tudi povprečje zelo dobro. Potem imaš še tiste, ki načeloma ne tekmujejo, pa je njihove rezultate težje primerjati z tujimi (terapevtski psi, psi pomočniki, vodiči slepih.....jih šolajo naši "hobij" trenerji, jih ni treba uvažati iz amerike od profijev).
Pa da ne bo flancanja kaj je več vredno in kaj nič: prav vsak od naštetih športov oziroma dejavnosti je zahteven, če hočeš biti v špici

Kakšne pse dobi C.M. v roke? Tisto, kar se vidi v oddajah je večinoma samo do amena razvajeno, nevzgojeno in neizživeto. Kar je moč pocajtat z vzgojo lastnika. In mimogrede, res je, da še zdaleč nisem videla vseh oddaj, ampak v tistih ki sem jih videla ni bilo resnično nevarnega psa.

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #613 : 18 Februar 2012, 17:24:45

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #614 : 18 Februar 2012, 17:27:43
Sicer sem bolj ciljal na prevzgojo in šolanje problematičnih psov, publikacije, delo z in ozaveščanje javnosti  ter ne na metanje frizbijev (kar nekako z Milanom nima tle nič). Bi znova poudaril da imamo trenutno le eno društvo, ki je zmožno program izvajat, kljub temu da se jih očitno počuti dovolj veliko sposobnih prevzgoje navarnih psov

Citiraj
Kar je moč pocajtat z vzgojo lastnika.

Kot sem že zapisal, to je ravno glavni doprinost Milana da je preko malih zaslonov preusmeril navadni raji pogled od psa na njih same, torej se bolj ukvarja z lastniki kot samimi psi. Torej vso odgovornost za nevzgojenega psa prepisuje lastnikom (in psihi). Same metode korekcij so stare vsaj ene 70 let in so se hočeš ali nočeš pokazale za določene primere učinkovite in kot ena izmed možnih metod vzgoje psa.
Zgolj zato ker je podkupovanje psa postalo moderno in so  na ta vlak šla  domala vsa lokalna društvo ne pomeni, da je to edin način šolanja psa

kalsang

• *
Odgovori #615 : 18 Februar 2012, 17:43:43
Podkupovanje psa ni isto kot nagrada za dobro opravljeno delo in ne, vsi klubi niso šli na podkupovanje ampak na način dela z nagrado za dobro opravljeno delo. Če delo/naloga ni dobro opravljena, nagrade ni oziroma če je bil storjen prekršek, sledi kazen. V nobenem klubu pa se psov ne podkupuje.

Zelo zanimivo, kako nadvse radi svoje mnenje o prevzgoji in šolanju psov podajajo tisti, ki nimajo niti osnovnih pojmov razčiščenih o šolanju psov, ki svojih psov ne šolajo in ki ne trenirajo nobene od kinoloških disciplin in posledično ne morejo pokazati nobenih rezultatov. Kljub temu pa se čutijo poklicane popljuvati vse in svoje pomanjkanje rezultatov preslikavati na druge.

Grow up!

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #616 : 18 Februar 2012, 17:51:47
Pri nas imamo eno šolo (ne društvo) ki je pridobilo koncesijo izvajanje državnega programa za prešolanje nevarnih psov po ponovnem ugrizu. torej tisto, kar je obvezno naredit, če se hočeš izogniti evtanaziji psa.

S pokvarjenimi psi, kakršne je moč videti v CM oddaji pa se dnevno ukvarjajo v veliki večini društev.
Vendar glavni cilj dela v društvih ni prevzgoja pokvarjenih psov , ampak vzgoja psa in lastnika od vsega začetka, tako da do težav sploh ne pride.

Nagrada in podkupovanje sta dve različni stvari in podkupovanje ni enako nagrajevanju s hrano - psa lahko podkupuješ tudi na druge načina. Je pa res, da v edini od mene videni oddaji, kjer C.M. uporablja hrano, to uporablja kot podkupovanje in ne kot nagrado.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #617 : 18 Februar 2012, 17:57:51
Citiraj
Nagrada in podkupovanje sta dve različni stvari 

Seveda sta, kot sta vzgoja z dominanco, korekcijo in fizična kazen, zanimivo da slednjega ne zmorete ali želite ločiti, kot pa izpostavim  podkupavanje, pa se hitro najde kdo ki v to vgrizne.
 Podkupovanje je ista izraba vzgoje kot fizična kazen z manjšimi posledicima ampak  še vedno izraba, ki je dolgoročno škodljiva za psa

Oh kalsang jaz sem brez dvoma laik, zato pa ravno povprašujem po teh svetovnih rezultatih, ki naj bi ves čas bili, nihče pa jih ne zmore pokazati, tko s prstom na papirju

Citiraj
Grow up!

Čemu ? če ste iz kinologije naredile tako zabaven kindergarten  :-*

Felina

• *
Odgovori #618 : 18 Februar 2012, 17:59:40

Zgolj zato ker je podkupovanje psa postalo moderno in so  na ta vlak šla  domala vsa lokalna društvo ne pomeni, da je to edin način šolanja psa

Nagrajevanje vedenja in korekcija vedenja se v obe smeri lahko zelo sprevržeta, če izvajalec ne ve kaj dela, zato je to potrebno v tečajih ponavljati v nedogled, pa ti še vedno ne uspe, ker v obeh primerih je trenuten rezultat zelo dober, ampak dolgoročno se ti zelo maščuje.

Sama v procesu šolanja (s tem mislim učenja psa vedenj, ki se pač meni zdijo toliko zabavna, da bi jih naj znal in govorim o šolanju psov disciplin, ki niso obramba in sled, tega ne znam, še nisem počela, da smo si na jasnem) nikoli ne korigiram z drugim kot z glasom, da ga biksa, da je njegovo tipanje bolj v hlandnem kot na toplem ;)

Nekaj drugega je vzgoja, kjer ob popolnem prestopu meje psa tudi "stresem iz hlač", ampak ponavadi, če se sploh zgodi, je to enkrat samkrat in ni potrebe nikoli več. Uporabljam tudi ostrejši in odločen NE, kjer ni prostora za debate in točno vedo, kdaj je ta Ne. 

Kar se pa tiče, da je samo ena šola požegnana iz strani Vursa za prevzgojo...marsikdo tega ne želi početi zaradi odgovornosti, ki jo nosiš s tem, žal, odgovornost je velika reč in spoštujem osebe, ki so to pripravljeni početi, jaz priznam, da ne vem če bi želela prevzgajati res napadalne pse, ki so koga konkretno (mogoče celo večkrat) poškodovali. Vedno bi bilo zadaj, kaj pa če...tudi ne vem če bi želela biti tista oseba, ki bi rekla, ta pa more pod injekcijo. Spet bi bil zadaj, kaj pa če...

Mah, če ne bom kmalu spet pri zdravju, bom res preživela 24 ur za tem forumom  :-[

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

Felina

• *
Odgovori #619 : 18 Februar 2012, 18:04:37

Oh kalsang jaz sem brez dvoma laik, zato pa ravno povprašujem po teh svetovnih rezultatih, ki naj bi ves čas bili, nihče pa jih ne zmore pokazati,

Pa samo v google vtipkaj recimo "svetovna prvakinja v agilityju", ali pač karkoli te zanima iz katerekoli discipline, pa ti bo vrglo ven, saj ni tako težko, če ti je enkrat davno uspelo vtipkat pesjanar ali nekaj podobnega, kar te je pripeljalo na ta forum, bi šlo tudi to, če bi želel, ampak se mi zdi, da želiš nekaj drugega ;)

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #620 : 18 Februar 2012, 18:06:49
Kaj točno ima CM z agilityem ? dajmo ostat na temi, na koncu mi boste še podajal slovenske izdelke za male živali

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #621 : 18 Februar 2012, 18:09:50
In pri tovrstni prevzgoji se da izredno koristno uporabiti za nekatere tukaj pisoče povsem nepomembne zadeve kot so trikci (kjer se vodnik -ne samo  pes - ogromno nauči o medsebojni komunikaciji in sodelovanju) in poligonska poslušnost, ki se mora izvajati natančno, ne tako da hodi poleg pol metra od vodnika, da se useda postrani kjer mu glih nanese in se ulega kot da bi imel drog namesto hrbtenice. (pri čemer se ne samo pes ampak tudi vodnik vadi v disciplini in natančnosti).

;D ;D ;D ;D.........................če leti name; tudi s tabo in hivhivi, kadar hočeš ob 15.00 skozi center Ljubljane, brez povodca ;) . Meni moja natančnost povsem ustreza....................mo goče pa nekoč, bolj iz "inata" samo zate kakšen bolj natančen poligon  8) ali pa lov na podgane (samo slednje pri tebi; jih očitno imate v izobilju  ;) )

Felina

• *
Odgovori #622 : 18 Februar 2012, 18:15:30
Kaj točno ima CM z agilityem ? dajmo ostat na temi, na koncu mi boste še podajal slovenske izdelke za male živali

Jah, bi lahko imel, ker v agilityju more bit pes poštiman, da lahko dela, se hitro odziva ima dober odnos z vodnikom, da brez zavor na polno izdeluje ukaze, in ne boš verjel koliko prevzgoje narediš skozi agility tečaj, dejansko se prvi mesec tečaja najmanj ukvarjaš s prevzgojo večine psov in lastnikov, ampak to ni na tako fascinantni ravni kot pri CM, tudi ni takšnih fascinantnih primerov oziroma niso tako fascinantno predstavljeni.

Ni pa še svetovnega prvenstva v prevzgoji psov, da bi kakega Slovenca tja poslali, žal, tako da...so to bolj informacije, ki ti slučajno pridejo na uho.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #623 : 18 Februar 2012, 18:18:48
Davor bi imel rad svetovnega prvaka v prevzgoji psov....
Zdaj...ne vem sicer, kaj imata skupnega C.M. in agility ( se je v eni od oddaj šel agiliti, ampak je bilo zelo bogo)
Vem pa, da agility ali vsaj nekatere elemente vzete iz agilitija pogosto pridno uporabljajo pri prevzgoji drugi uspešni tuji trenerji. Ima še eno, zelo močno povezavo: tisti, ki se redno in kolikor toliko resno ukvarjajo s katerim koli pasjim športom, C.M. po vsej verjetnosti nikoli ne bodo rabili.

Pipipi...ni letelo ravno nate, a če si se spoznal, tudi v redu. Nauči lahko psa vsak toliko kot mu ustreza, a če se greš poslušnost kot del prevzgoje, potem mora biti natančna in precizna ali pa nima nobenega učinka.

kalsang

• *
Odgovori #624 : 18 Februar 2012, 18:24:53
Za uspešno delo v katerikoli kinološki disciplini morata biti pes in njegov vodnik poštimana. To, kar CM uči svoje stranke je to, kar imajo uspešni vodniki psov in njihovi psi že zdavnaj usvojeno in poštimano. Zato CM ne odkriva nobene nove vode za vse tiste, ki se s psi aktivno udejstvujejo v kateri koli kinološki disciplini (tudi metanju frizbijev) in zato ni nobene potrebe po podcenjevanju kinoloških disciplin v primerjavi s CM.

Sicer pa, poskusite še sami kaj od tega. ;)

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #625 : 18 Februar 2012, 18:27:13
Citiraj
Jah, bi lahko imel, ker v agilityju more bit pes poštiman

torej vsak agilitaš je zmožen prevzgajati  psa al kako ?

Citiraj
Davor bi imel rad svetovnega prvaka v prevzgoji psov...

Davor bi  rad imel luštno slovensko vodičko, ki bi preko medija uspešno širila svoje poligonsko znanje vzgoje in šolanje psa in rajo spomnila kaj je odgovornost lastnika psa, pa magira z minico in dekoltejem (sicer sila zaželjeno)

brez zamere: pa raje malo mlajšo bi

Felina

• *
Odgovori #626 : 18 Februar 2012, 18:36:32
torej vsak agilitaš je zmožen prevzgajati in šolati psa al kako ?

Nikjer ni bilo zapisano tega, odgovorila sem ti samo, da skozi agility (če si ga že izpostavil in sem ga sama omenila) lahko tudi RO/frizbi... s psom narediš ogromno in se marsikateri kratek stik odpravi brez nekih ceremonij, pač skozi proces in je ena izmed zelo lepih povezovalnih disciplin med psom in vodnikom. Samo trmasto vztrajaš, kaj takšnemu paru prilagodiš in guraš do rezultata, če je vodnik pri volji in zavzet. Ravno zaradi takšnega ne povezovalnega razmišljanja o pasjih športih in vedenjem psa, pa veliko vodnikov obupa pri prvem problemu. 

Davor bi  rad imel luštno slovensko vodičko, ki bi preko medija uspešno širila svoje poligonsko znanje vzgoje in šolanje psa in rajo spomnila kaj je odgovornost lastnika psa, pa magira z minico in dekoltejem (sicer sila zaželjeno)

brez zamere: pa raje malo mlajšo bi

Vidiš, takšne pa ne bi jemali resno, češ je premlada, smrklja ;) Bi samo rit gledali, more bit krepek dec, da vliva spoštovanje moškim, ženskam mogoče še kaj drugega ;)

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #627 : 18 Februar 2012, 18:39:02
Za uspešno delo v katerikoli kinološki disciplini morata biti pes in njegov vodnik poštimana. To, kar CM uči svoje stranke je to, kar imajo uspešni vodniki psov in njihovi psi že zdavnaj usvojeno in poštimano. Zato CM ne odkriva nobene nove vode za vse tiste, ki se s psi aktivno udejstvujejo v kateri koli kinološki disciplini (tudi metanju frizbijev) in zato ni nobene potrebe po podcenjevanju kinoloških disciplin v primerjavi s CM.

Sicer pa, poskusite še sami kaj od tega. ;)

A veš kdo odriva toplo vodo?  Celotna razprava, ki polemizira z metodami prevzgoje pri CM !!! (s predpostavko, da se je šolanje psov spremenilo, napredovalo in, da so tisti, ki uporabljajo "batine" upravičeno označeni za primitivce) in na koncu, da bo zmeda še večja zraven vključijo, frizbi, agility (čeprav sem videl tudi uspešne tekmovalce, sodnike, ki so s stališča osnovne vzgoje psov zreli tudi za prevzgojo ;) )

Pa še nekaj. Enkrat je Simi zapisala, da je meja med hiperaktivnostjo in "živčnostjo" zelo tanka. Isto velja za podkupovanje in nagrajevanje, zato pa tudi toliko problemov................. ;)

damayanti

• *
Odgovori #628 : 18 Februar 2012, 18:43:19

Ja a se ni že nekej govorilo , da bomo dobili  eno tako oddajo ??? ;D
A se še kaj govori.... al je to  že propadlo.

pa še nekej me zanima...čist tako... glede CM-ja  une njegove metode me sploh ne zanimajo..K to da odvaja pse dol iz kavča z nekimi posebnimi prijemi.... ::)
Glede te njegove publicitete. Baje naj bi bil on kao neki privlačen, zato naj bi bil tolk popularen  ??? ???

Jaz modela ne morem gledat :-X... osladen z unim pocukranim nasmeškom pobeljenim, mejhen, brihten ko čebela vse ve  vse zna
... prav un slimis mi je no...

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

Felina

• *
Odgovori #629 : 18 Februar 2012, 18:44:37
A veš kdo odriva toplo vodo?  Celotna razprava, ki polemizira z metodami prevzgoje pri CM !!! (s predpostavko, da se je šolanje psov spremenilo, napredovalo in, da so tisti, ki uporabljajo "batine" upravičeno označeni za primitivce) in na koncu, da bo zmeda še večja zraven vključijo, frizbi, agility (čeprav sem videl tudi uspešne tekmovalce, sodnike, ki so s stališča osnovne vzgoje psov zreli tudi za prevzgojo ;) )

Pa še nekaj. Enkrat je Simi zapisala, da je meja med hiperaktivnostjo in "živčnostjo" zelo tanka. Isto velja za podkupovanje in nagrajevanje, zato pa tudi toliko problemov................. ;)

Pa če pa je forum tako priročen za polemiziranje, ko si bolan ali pa ko bi lahko počel kaj koristnega po bajti in se ti ne da :) Se mi pa zdi, da je ratala prav ok debata, brez nekega zajedanja :D pa čeprav mimogrede odkrijemo še kakšno toplo vodo, kakšen gejzirček, bolje večkrat kot premalokrat, bi drugače forumi zamrli :)