Cesar Millan

Urška · 419370

roxa

• *
Odgovori #780 : 24 Oktober 2012, 00:10:11
A kdo spremlja oddajo At The End of My Leash (http://www.bradpattison.com/page/end-my-leash), ki se tudi vrti pri nas? To sem večkrat gledala od CM, čeprav imajo lastniki tudi en kup problemov sami s sabo. Se mi pa zdi ta inštruktor drugačen od CM.

:o ne, sam tega ne...ta je pa totalni agresivec, ki še slišal ni za pozitivno motivacijo, kajšele za klobase v žepu ;D dere se na lastnike in jih trenira, psa čist uniči, nimaš kaj potem...pač za denar se mu gre >:D

Lunette

• *
Odgovori #781 : 24 Oktober 2012, 08:36:56
O arogantnosti in tem kako potem nastajajo prepovedi - prej kot arogantnost lastnikov psov je tu prekomerna arogantnost staršev otrok kateri mislijo, da so oni in njihovo otroci center vesolja in, da lahko pod milim nebom počno pač, kar jih je volja pa jim nihče nič nemore. Kaj nič ne more, še krivi so za vso njihovo obnašanje.
Tako, da tule o tem kako je in kako ni kriv lastnik psa v primerjavi s staršem otroka, ki ni sposoben tisti 30s otroka stran od psa met je brezpredmetno. Seveda je na strani lastnika psa, da do ugriza ne pride. Je pa tudi na strani starša otroka, da le-ta tačas nima kaj šarit okoli njega. Ker sori SKRAJNO NEODGOVORNO je puščati otroke same s psom (pa naj bo ta še tako dobro od malega naučen da ščipanje za rep ni grožnja).

Provokacije v njegovih oddajah pač niso način dela s psom (ne bom rekla šolanja, ker s šolanjem to nima nobene veze). Provocirat za reakcijo pa more zarad kamer, zarad šova in ne zarad koncepta vzgoje, kakor prikazuje. Tisti, ki se ukvarjajo s šolanjem/vzgojo/delom s psom si vzamejo dan ali več časa pa lastnika opazujejo z njegovim psom. Pridejo do željene situacije in ukrepajo. Hja če se ti pa gre za to da boš svoje zobke na kameri sonču...pol pa moreš za svoj ego psa, ki ne želi, niti ni potrebno izzvat sprovocirat do te meje, da mu film poči.
Za vse tiste, ki se jim zdi kako zelo ima potem ''pridne'' pse...pa si naj malo več pogledajo o pasji telesni govorici. Še nisem zasledila enga hepi psa pri njemu. Vsi so rahlo/precej zgroženi in zategnjeni z vsemi možnimi miritvenimi signali. Evo poguglat ''calming signals''  ;)

Meni je žal samo tega, da ljudje doma uporabljajo CM metode. To da jih on faše me čist nič ne moti >:D

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #782 : 24 Oktober 2012, 08:52:10
Citiraj
otroci center vesolja

za večino raje, ki še ni počlovečila svojega psa je popolnoma jasno kakšnega pomena je otrok kadar pride do ugriza
Če psa nimaš varnega in socializiranega ga ti kot lastnik nimaš kaj izpostavljati situaciji kjer je lahko v bližini otrok
Tle gre zgolj za navadno prelaganje odgovornosti (ena takšna klasična lastnost lastnikov psov), v vsakem primeru je tule kriv lastnik, starš ima vso pravico predpostavljati da je pes ki se nahaja v javnosti varen; če ni je to stvar registra navarnih psov
To da starš paničari ko otrok leti proti psu je zgolj odraz strahu in slabih izkušenj, ta se potem prenaša na vzgojo

Lanabela je nekoč zapisal da je ok če pes ugrizne otroka tko za vzgojo..to Lilit so tvoje blazne kinološke strokovnjakinje...sem že raje da folk gleda CMja

Citiraj
To da jih on faše me čist nič ne moti

v to ne dvomimo  :D

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

BlackDevil

• *
Odgovori #783 : 24 Oktober 2012, 08:58:53
:o ne, sam tega ne...ta je pa totalni agresivec, ki še slišal ni za pozitivno motivacijo, kajšele za klobase v žepu ;D dere se na lastnike in jih trenira, psa čist uniči, nimaš kaj potem...pač za denar se mu gre >:D

Se strinjam. Ta tip ima probleme sam s sabo, ni sposoben reševanja drugih.

Meni je všeč samo tale ženska, njen pristop je na pravi ravni in vidi se ji da ji ni vseeno za te pse (Victoria Stillwell - Is it me or the dog): https://www.youtube.com/watch?v=sIYH3m3h2b8

Every now and then a dog comes along who is truly special, a dog who touches the heart so deeply and connects to the spirit so strongly that it's clear no other dog who comes after will ever affect us in in the same way. Some call this their heart dog or soul dog. My soul dog was Mojo." N.W.

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #784 : 24 Oktober 2012, 09:08:20
Tle gre zgolj za navadno prelaganje odgovornosti (ena takšna klasična lastnost lastnikov psov), v vsakem primeru je tule kriv lastnik, starš ima vso pravico predpostavljati da je pes ki se nahaja v javnosti varen;

Jaz imam tudi pravico domnevat, da bo avto ustavil pred prehodom za pesce, pa moram vseeno pogledat levo in desno, preden stopim na cesto...

Citiraj
Lanabela je nekoč zapisal da je ok če pes ugrizne otroka tko za vzgojo..to Lilit so tvoje blazne kinološke strokovnjakinje...sem že raje da folk gleda CMja

Jaz jih smatram za kinoloske strokovnjakinje, za vzgojo otrok pa res ne bom gledala na pasji forum ;)
(ceprav se da potegnit marsikaksno vzporednico)

battito animale

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #785 : 24 Oktober 2012, 09:12:55
Citiraj
Jaz tudi ima pravico domnevat, da bo avto ustavil pred prehodom za pesce, pa moram vseeno pogledat levo in desno, preden stopim na cesto...

v primeru da te avtomobil zbije na prehodu, iz desne ni dvoma kdo je kriv, pa gledala ti v nebo;
 gledamo pa ker vemo da so za volanom (tudi) idioti in tako učimo tudi otroke : nikoli ne veš kdo je lahko za volnoma,,,pa potegnili sporednico z lastniki psov

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

all_

• *
Odgovori #786 : 24 Oktober 2012, 09:30:10

To da starš paničari ko otrok leti proti psu je zgolj odraz strahu in slabih izkušenj, ta se potem prenaša na vzgojo

Dosti staršev nima niti slabih izkušenj, so enostavno brez! Se pa avtomatično bojijo psov (in mačk) in otroku omejujejo stike, ker sami nimajo pojma kako postopat. Strah seveda raste z večjim psom, ali pa z bolj prijazno mačko, ki se približa človeku.  ::) Če se ne motim, sem bila že vprašana za moje mačke, če bodo kaj ugriznile če jih otrok poboža. Potem si pa predstavljaj take starše, ko vidijo psa.  :o >:D

Razumem pa tiste, ki imajo slabo izkušnje in se žal paranoično bojijo psov. Se pa da ta strah premagat...

Lunette

• *
Odgovori #787 : 24 Oktober 2012, 09:32:11
Tle gre zgolj za navadno prelaganje odgovornosti (ena takšna klasična lastnost lastnikov psov), v vsakem primeru je tule kriv lastnik, starš ima vso pravico predpostavljati da je pes ki se nahaja v javnosti varen; če ni je to stvar registra navarnih psov
In ko je lastnik psa tudi starš otroka  ???

Davor ne besed obračat, ker nikjer ne pišem, da kdo kakšno odgovornost prelaga. Pravim samo da je odgovornost z obeh strani. In ne malokrat sta obe strani pravzaprav ista oseba  ;) Seveda daš varnost otroka na prvo mesto. Dejstvo pa je da kot lastnik psa poskrbiš, da otrok ne pride do psa v neprimernem trenutnu (v primeru da veš da pes renči pri hrani-in težavo začneš odpravljat brez otrok in provokacij) in dejstvo je da kot starš otroka ne izpostavljaš otroka nevarnosti (če ta obstaja).
Še vedno mi je pa skrajno neodgovorno da kot starš otroka ali lastnik psa otroke puščaš otroke same s psom. In kot starš otroka se meni zdi pomembno tudi to, da se otrokom dopove, da psa pač nimajo kaj za rep vlačit pa za uhe ščipat...in ne da v prvi vrsti učiš psa, da se ga lahko ščipa. Nobenega živega bitja ni primerno ščipat.
Če bi poznal kakšno terapevtsko žival bi morda vedel o čem govorim. Te se sicer navadi na neprijetne dotike - ampak v prvi vrsti se pa potem osebke (odrasle ali otroke) dosledno uči ravnanja z njimi in to vedno POD NADZOROM vodnika živali.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

Lunette

• *
Odgovori #788 : 24 Oktober 2012, 09:50:42
all_ jaz pa prevečkrat srečam ljudi ki se res bojijo živali pa so manj tečni in panični kot tisti, ki jih enostavno ne marajo ali poznajo (brez slabih izkušenj). In kocine mi grejo pokonci ko čujem mame cvilit ''bejž ko te bo kuža u rit ugrizno'' in pol vidiš male razvajene panične otroške riti, ki cvilijo, krilijo, skačejo in bežijo pred vsem kar leze in gre.  ::)
Edino na kakšnih pasjih prireditvah večnoma srečujem otroke, ki se znajo obnašat med psi. Se z ene agi tekme spomnem dveh maleckov in pogovor je tekel nekako takole ''Dan. A lahko pobožam vašega kužka?'' ''Lahko'' In potem je ta prvi mali rekel sestrici ''pojdi uprašat teto, če lah še ti kužata pobožaš'' Te isti tamali pa so potem med sabo debatirali ''pazi da kužu ne stopiš na rep, ker ga bo bolelo'' JAaaa :) jaz sm bla čist frapirana. Otrok star ene 5-6 je debatiral ''pazi da ga ne boli'' in ne ''bejž ko te bo ugriznu če ga pohodiš''. Pa sem ziher, da nima ne slabih izkušenj s psi in jih tudi ne bo imel, ker ga že starši učijo, da niso center vesolja in da so na svetu tudi drugi, ki jih je treba spoštovat.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #789 : 24 Oktober 2012, 10:03:39
moj oče vozi avtomobil že 40 let imel jih je kar nekaj, tudi več hkrati, brez povzročenih nesreč...kar še ga ne naredi za strokovnjaka avtomobilizma

Ima pa nezanemarljivo število izkušenj, na podlagi katerih mlade junce ki so komaj naredili izpit scat pelje in se je sposoben kritično odločiti, kateri izmed ponujenih avtomobilov na trgu mu najbolj ustreza.

S telim delom bi se strinjali vsi trije strokovnjaki s katerimi sem imela stik. Nekateri bi pa počakali, dali klobaso v žep in ko pes neha ga pobožali in mu jo dali.  ;D
Viš, jaz sem imela ob agresivnem vedenju mojega psa stik s tremi strokovnjaki, ki so mi svetovali vse kaj drugega kot agresijo. Lepo počasi, podobno Lanabelini metodi okol riti v žep. Sem se pa res sama odločila, kakšne vrste strokovanjakov želim imeti in mi ni bil dovolj najbližji koniloški inštruktor.

Sleepy

• *
Odgovori #790 : 24 Oktober 2012, 10:27:47
v primeru da te avtomobil zbije na prehodu, iz desne ni dvoma kdo je kriv, pa gledala ti v nebo;
Čaki tole me pa res zanima zdej. A hočeš rečt, da šteje prehod za pešce za križišče, kjer ima desni prednost? Ker tole mi nekako ni logično, vsaj za ceste, ki na sredi nimajo "pločnika". Do polovice ceste lahko gledam v nebo in sem "desna" - kaj pa pol ko grem čez polovico? Sem še vedno na isti cesti oz. "križišču" ampak zdej pač "leva"? Nekako se mi zdi in od pravil pričakujem, da delujejo v vseh situacijah, ne da delaljo še večjo zmedo, ker domneva lahko vsak malo drugače, včasih celo isti človek v enaki situaciji samo v drugačni vlogi. Recimo kot pešec domneva, da bo ustavil voznik, kot voznik, pa da bo počakal pešec. Oz. če zelo ozko gledam tole pravilo desnega - pešec ne more domnevat, da se bo voznik na njegovi desni prednosti odpovedal samo zato, ker je na drugi polovici iste ceste smer vožnje obratna in je desni pešec?

Ne vem no, meni se zdi, da moram kot pešec tudi zaradi svoje varnosti počakat na dovolj prazno cestišče, da ga prečkam, pa so avti z leve al pa desne.
Kot starš otroka moram poskrbet, da otrok ne bo sam rinil v živali, ne da bi ga pred njimi strašila. Sej otrok ni tako težko naučit, da vprašajo, če lahko kužka pobožajo, s starši se mi zdi, da je veliko večji problem. Kot lastnik psa pa moram poskrbet, da moj pes ne bo sam rinil v druge in da ga imam pod kontrolo, pa potem nimajo razloga, da se ga bojijo. Ampak pričakujem pa vzajemnost - jaz imam svojega psa pod kontrolo - bi lahko prosim imeli še starši svoje otroke? Pa moram priznat, da nevzgojeni pamži, ki brez kontrole letajo vsepovsod, veliko bolj motijo mene kot mojega psa. 

Edino na kakšnih pasjih prireditvah večnoma srečujem otroke, ki se znajo obnašat med psi. Se z ene agi tekme spomnem dveh maleckov in pogovor je tekel nekako takole ''Dan. A lahko pobožam vašega kužka?'' ''Lahko'' In potem je ta prvi mali rekel sestrici ''pojdi uprašat teto, če lah še ti kužata pobožaš'' Te isti tamali pa so potem med sabo debatirali ''pazi da kužu ne stopiš na rep, ker ga bo bolelo'' JAaaa :) jaz sm bla čist frapirana. Otrok star ene 5-6 je debatiral ''pazi da ga ne boli'' in ne ''bejž ko te bo ugriznu če ga pohodiš''. Pa sem ziher, da nima ne slabih izkušenj s psi in jih tudi ne bo imel, ker ga že starši učijo, da niso center vesolja in da so na svetu tudi drugi, ki jih je treba spoštovat.

:o Lej no hudiča, sej zgleda da se da! ;D

Smile... Tomorrow will be worse. 8)

Sleepy

• *
Odgovori #791 : 24 Oktober 2012, 10:34:59
Ima pa nezanemarljivo število izkušenj, na podlagi katerih mlade junce ki so komaj naredili izpit scat pelje in se je sposoben kritično odločiti, kateri izmed ponujenih avtomobilov na trgu mu najbolj ustreza.
Jaz se pa z drugim delom ne strinjam. Zaradi nezanemarljivega števila izkušenj se verjetno dobro znajde v različnih situacijah, ima več možnosti, da odreagira boljše kot nekdo brez, kar pa nima veze z izbiro med ponujenimi avti. Avto bi si znal odlično izbrat tudi nekdo brez izkušenj na cesti (pač na podlagi prebranih opisov bi izbral avto za začetnika), ampak ta odlična izbira ne zagotavlja, da se bo v nepredvidljivi sitaciji znašel in primerno odreagiral. To prinesejo samo izkušnje.

Smile... Tomorrow will be worse. 8)

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #792 : 24 Oktober 2012, 11:22:04
oh tole je pa staro od AVSAB, 2006 nekje in nič od napovedanega se ni zgodilo, CMjeva serija je podrla vse rekorde gledanosti na NG pa tudi nobenih tožb zaradi "mučenja živali" ni bilo , so pa verjetno zgubili kar nekaj strank na račun serije

Tam imaš stroktovno menje iz Amerike, že ki je edino zveličavno zate

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #793 : 24 Oktober 2012, 11:35:00
Citiraj
Lanabela je nekoč zapisal da je ok če pes ugrizne otroka tko za vzgojo..
No Davor, ko zmanjka argumentov je pa treba vun vlečt stare stvari, ki s samo temo nimajo nobene zveze. No Lanabela je zapisal, da so nekoč davno, ki je bila še majhna, otroci imeli do psov zdravo spoštovanje. In je bilo samo po sebi razumljivo, da se v psa ne posega proti njegovi volji - če je katerega od nas takrat ugriznil pes, doma ni zavladala panika, ampak je bilo prvo vprašanje ja kva s mo pa naredu? Čemur ja sledila ponavadi še kakšna kazen za neprimerno vedenje. Pasje ugrize (mišljeni so opozorilni ugrizi, ne neke hude rane) so bile obravnavane enako, kot odrgnjena kolena in komolci. Lanabela je v nekem kontekstu zares  napisal, da zna biti kakšna vzgojna pasja klofuta za otroka zelo koristna. Tudi je napisal, da je tako klofuto staknil njen sin, ko se je od zadaj poribližal stari psici in ji vzel kost. Ne spomni se več, ali je napisal tudi, da je bil rezultat pasje vzgoje zelo dober (seveda potem, ko je mulc slišal še pridigo o tem, zakaj je psica odreagirala tako kot je) - torej spoštovanje pasjega osebnega prostora, neposeganje v psa ki te ne vidi...in nobenega stahu pred psi.  Lanabela tudi ve, da so se časi od takrat spremenili in mulci lahko počno s (tujimi) psi kar jih je volja, pa ne sme priti do ugriza. In se mi zdi da je Lanabela takrat napisal še nekaj hujšega: ker ne glede na okoliščine ne sme priti do ugriza, je v izjemnih primerih, ko ne zaleže ne lepa ne grda beseda potrebno otroku s silo preprečiti škodljivo ravnanje ( naštetih je bilo kar nekaj primerov, od tlačenja prstov in rok skozi ograje, rešetke, okno avtomobila, drezanje v pse s palico.....)

Ampak da se vrnemo k temi, ki ni vzgoja otrok (o kateri na tem mestu ne mislim več razpredati) ampak govorimo o psih: nam, ki smo amaterji očitaš neznanje in nesposobnost. Ko ti pomolimo pod nos mnenje profesionalca z brezhibno formalno izobrazbo IZ AMERIKE, pa privlečeš na dan tetovirane smrčke in pogrizene otroke.

bamfel

• *
Odgovori #794 : 24 Oktober 2012, 12:11:55
Otroci- pes- MC
Tu lahko napišem svojo izkušnjo. Otrok imam dovolj. Medtem ko sem večjim (10, 8, 5) lahko dopovedal, kako stopiti do psa, je bil najmlajši (2,5) živa groza. Vedno je hotel psa videti od blizu. Pa če mu je samo roko dal povohati.

Spomladi se nam je pridružil pes. Prvi naš pes. Glede na to, da sem veliko truda vložila v to, da so bili tudi otroci pripravljeni na psa, se nam je sam prihod psa in začetki vzgoje super posrečilo. Moram tudi napisati, da je pes izredno skuliran.

MC. Na obisku smo poleti imeli nekoga, ki je fen MC. Na svojemu psu je nič kolikokrat demonstriral, kako se ga podredi. Seveda so to otroci z veseljem gledali. Ko je tip odšel so hoteli isto delati našemu psu. Priznam, dva dni sem jih mogla paziti ko nora, ker so vsak trenutek nepozornosti izkoristili in se spravili na psa. Popolnoma pametni otroci so se spremenili v pošasti. Samo zaradi nekoga, ki mu je MC tako všeč. Že zaradi tega mi MC ni všeč. Zelo težko pa gledam napovednik oddaj v stilu: "Naš pes je pameten in lepo vzgojen. Samo včasih se spremeni v pošast." Malo morgen.

Roxy

• *
Odgovori #795 : 24 Oktober 2012, 12:18:45
Citiraj
Tako, da tule o tem kako je in kako ni kriv lastnik psa v primerjavi s staršem otroka, ki ni sposoben tisti 30s otroka stran od psa met je brezpredmetno.

Jaz sem govorila za primer, da je starš tudi lastnik psa. Če gre otrok tujemu psu v skledo skakat, je kriv starš (razen, če je lastnik psa tako glup, da postavi skledo s hrano zraven otroka). Tuji otroci nimajo kaj šariti mojemu psu po skledi (tudi, če jim ne bo nič naredil), to paše že v kategorijo zdrave kmečke pameti. Ampak brez skrbi, da ne bo zgražanja - moj pes je doma, ne v javnosti. Če pa žveči kaj v javnosti, je pa itak pod nadzorom, ker je ponavadi veliko drugih psov okoli (saj ne da se kaj dosti sekira, če kdo zraven pride, samo ziher je ziher), otroci so pa naučeni, da se psom stvari ne jemlje iz gobca.

Lunette

• *
Odgovori #796 : 24 Oktober 2012, 12:47:29
Roxy pa točno to.
Ampak je bilo za vsak slučaj napisano za tiste, ki svoje in tuje otroke puščajo same skupaj s psom. Zraven so pa prepričani da so za varnost obeh strani poskrbeli s tem, da so že mladiča naučili, da se jih lahko ščipa za ušesa. Super. Sicer pa nisem prepričana, da so otroke s tem naučili, da se pa to kljub vsemu ne počne živemu bitju.  ;)
Se pa med ''gužvo'' naših psov in otrok tudi med igro nikoli ne zgodi, da bodo otroci pse ščipali za ušesa, kot se tudi ne zgodi noben incident s strani psov. Ker oboje učimo kako je prav. Pse, da se kulturno nosijo okoli otrok in otroke, da se s psom primerno ravna. Nima veze čigavim. Enkrat v življenju (morda že v odrasli dobi-ja tudi odrasli se ne znajo marsikdaj obnašat okoli živali ::)) bodo morda naleteli na psa brez lastnika na cesti in bodo ogriženi, ker bodo navajeni da se njim pa nič ne more zgodit, ker so center vesolja in so itak vsi ostali odgovorni za njihove neumnosti. Ne samo zaradi lastniških ampak tudi vseh ostalih psov se je pametno posvetit tudi vzgoji otrok okoli psov in ne samo, da jih naučiš, da kuža pa že NE SME grizit.

Je pa bamfel dala lep primer kaj dela popularnost. Sploh ne dvomim v to, da je situacijo lepo razrešila...ampak tisti ''vzornik'' oz posnemovalec pa grem stavit da psa še danes rabi ob tla dajat  >:D ko je sistem tok učinkovit.  :P

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

roxa

• *
Odgovori #797 : 24 Oktober 2012, 13:05:34

Meni je všeč samo tale ženska, njen pristop je na pravi ravni in vidi se ji da ji ni vseeno za te pse (Victoria Stillwell - Is it me or the dog): https://www.youtube.com/watch?v=sIYH3m3h2b8
čakaj, da ga vzamejo v "drobnogled" licencirani strokovnjaki kinologije na tej strani, sam to bom pripomnila, drugega nimam. >:D

kar se tiče oddaje, moti me recimo, da je bokser lezel po njen. da si je sploh to dovolila.

bamfel

• *
Odgovori #798 : 24 Oktober 2012, 13:15:54

Je pa bamfel dala lep primer kaj dela popularnost. Sploh ne dvomim v to, da je situacijo lepo razrešila...ampak tisti ''vzornik'' oz posnemovalec pa grem stavit da psa še danes rabi ob tla dajat  >:D ko je sistem tok učinkovit.  :P

Tisti pes je star cca 4 leta. Zadnji mesec zelo vztrajno hodijo okoli vetereinarja, ker je pes postal agresiven. Ugriznil je že lastnikovo mati. Na vsak način želi odkriti tumor v glavi. Bolj kot sem mu razlagala, naj psa ne meče ob tla, bolj ga je metal. Saj ga vendar mora podrediti. Priznam, z njim se ne družim več, ker mi je bilo bolno, kaj je delal s psom.

BlackDevil

• *
Odgovori #799 : 24 Oktober 2012, 13:24:21
čakaj, da ga vzamejo v "drobnogled" licencirani strokovnjaki kinologije na tej strani, sam to bom pripomnila, drugega nimam. >:D

kar se tiče oddaje, moti me recimo, da je bokser lezel po njen. da si je sploh to dovolila.

::) Verjamem ja. Na začetku vedno preveri kako dejansko poteka življenje psa. Šele potem se odloči za način šolanja. Če pogledaš celo epizodo vidiš da ji je lepo uspelo umiriti psa, ga odvrniti od slabih navad in to brez nekega brcanja v trebuh, zatezne itd.

Every now and then a dog comes along who is truly special, a dog who touches the heart so deeply and connects to the spirit so strongly that it's clear no other dog who comes after will ever affect us in in the same way. Some call this their heart dog or soul dog. My soul dog was Mojo." N.W.

Lunette

• *
Odgovori #800 : 24 Oktober 2012, 13:27:33
bamfel...bogi kuža... :(
Roxa...ja ...oddaja ni tok atraktivna...pride, si vzame čas, urgira in pride ponovno nazaj. Psi pri njej so pa vedno veseli in ne zatrti. CM pa pride kao zrihta in tadam CAR. On in ne dobrobit psa pa lastnika pa okolice. Važn da je on v svojem željenem hollywoodu.  ;)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

roxa

• *
Odgovori #801 : 24 Oktober 2012, 13:33:01

Viš, jaz sem imela ob agresivnem vedenju mojega psa stik s tremi strokovnjaki, ki so mi svetovali vse kaj drugega kot agresijo. Lepo počasi, podobno Lanabelini metodi okol riti v žep. Sem se pa res sama odločila, kakšne vrste strokovanjakov želim imeti in mi ni bil dovolj najbližji koniloški inštruktor.

Hja, jaz sem na koncu izbrala 3 človeka (energetsko mi je bolj ustrezal, psu je všeč, celo rad ga ima), ki ima vse možne licence (tudi mednarodne), bil je 3 kratni prvak (Yuga) v sledenju. Šolal je policijske pse vse do penziona i bil aktiven sodnik molosov, bil marker, ker je to rad počel, zdej pa sam tko mal še pomaga, če te priporoči kak znanec.   Je iz klasične šole, vendar ne tko kot se sliši klasično, ampak vse pač na besedo in vzrtrajnost. Meni to odgovarja, ker v kakršni koli vzgoji (tudi otrok) ne mislim uporabljat pozitvne motivacije. Ne moti me če jo uporabljao drugi, nikoli še nisem nikomur rekla, da dela v svojem lajfu kaj narobe, ker pač nisem v koži tega človeka in ne vem. Nikoli pa nisem sama uporabila prisile in agresije pri psu, niti ne dovolim, da jo kdo uporablja. In on je ni nikoli. Celo, ko je imel Max slab dan je svetoval, da "pejta rajši na sprehod, danes ne bo nič". Še vedno pokličem njega, če je kaj narobe, zaradi enega razloga, rekel je:" Pes mora vse, kar vodnik od njega želi (pazi želi), narediti z veseljem. Ne s strahom. To pa dosežeš s povezovanjem s psom. Skozi igro, ko je mldaič, skozi hranjenje in skozi sprehod. Pes te mora spoštovat, ne pa se bati. In ti moraš spoštovati psa.!

To je človek, ki točno ve kaj govori in kako to doseči. Nikoli ni uporabljal hrane in drugih pripomočkov. Vse na lepo besedo in vztrajnost.

In ja, naj se vrnem na na primer agresije. Pravil mi je, da ga je pes napadel samo enkrat. Ko je dobil na prevzgojo agresivnega rotvajlerja. Pes ga je napadel (dec je manjši, skočil mu je v vrat od strani), od zadaj, ko ga je lastnik psa odpel (o tej neumnosti niti ne bi razpravljala). K sreči kljub svoji majhnosti je močan stric. Psa (tko je povedal) je zgrabil za taco, z drugo roko za vrat in podrl na tla, ter držal za vrat, dokler ni popustil. Seveda je bil ves popraskan in strgan, ampak takrat mi je rekel: "Tega psa sem moral podrediti, nikoli pse ne podrejam, ampak njega je bilo potrebno." In s tem se strinjam. Sori, če te hoče pes za vrat-še sreča, da je tko hladno odreagiral.

Ni pa vsaka agresija primerna da se jo podredi, tudi to mi je povedal.  ;)

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #802 : 24 Oktober 2012, 13:42:57
Pa ravno CM hoce prikazat, kot da so stvari zelo preproste... in dejansko niso. :)

Probaj namesto CM vstavit besedo forum ( ne mislim ravno vseh pisočih............tistih najaktivnejših; z realnimi referencami  :o )

Nekako se mi zdi da je pes postal resnično samo predmet; kot programiranje mašin, katere bi morale vse poznati samo en programski jezik, kot, da je na svetu samo en proizvajalec mašin, vse druge mašine, ki niso iz njegove tovarne so zanič, saj le njegove mašine delujejo 100%, vse ostale, pa čeprav se vam zazadi da ni tako, pa česprav ravno tako producijao dobre produkte so popolnoma zanič........................ . da o zapletenosti analogije sploh ni potrebno izgubljati besed. Važno je da se nekaj dela ;D , komu mar rezultati :o , bomo pa popravili  :-\

roxa

• *
Odgovori #803 : 24 Oktober 2012, 14:04:52

Roxa...ja ...oddaja ni tok atraktivna...pride, si vzame čas, urgira in pride ponovno nazaj. Psi pri njej so pa vedno veseli in ne zatrti. CM pa pride kao zrihta in tadam CAR. On in ne dobrobit psa pa lastnika pa okolice. Važn da je on v svojem željenem hollywoodu.  ;)
Sevda je atraktivna, če imam čas, gledam vse kar je povezano s psi, ker pač rada gledam. No, tistih kao porednih psov ne morem gledat.

Kar se tiče CM-ja. Ne morem se strinjati s teboj, ker oddaja ima običajno 3 primera. Verjetno vsi ti primeri niso (skor ziher sem), tko da kr pride vse reši in gre nazaj v hollywood. Pokaže sam "pomembne" stvari.

Če ti misliš, da so ti psi zatrti (pri CM-ju), ok. Jaz ne mislim tko. Cezar ima podobno držo, kot jo ima (imel) najin trener. Pes ne sme skakat po njem, ga lizat po faci itd...Osebno to podpiram. Mogoče psi zato delujejo zatrti. Moj pes recimo ne skače po folku in čaka (čepra laja), da odprem vrata, če obisk pride, potem mu pokažem z roko, da gre lahko povohat folk. Ker pač to je njegov dom in ima pravico pregledat, kdo je prišel. In nekateri mislijo, da ni veseljak, ker po polovici minute začne ignorirat folk. Jaz pa pač rečem, da "ne daje pozornosti ljudem po nepotrebnem". Si pa vedno najde nekoga, ki ga mora pol čohat, ampak takrat ko njemu paše, pač po buldogovsko ;D

Avtoriteta mora bit! Isto, kot če učiš na srednji šoli, sploh tam kjer so sami fantje. Veliko avtoritete rabiš. Tudi za otroke jo rabiš. Avtoriteta ni nič slabega. No ja, za občutljivce in new age pozitivce, ki vidijo sam pozitivo seveda da je. Nekaj najgršega. Pa kaj, mene to ne moti.

Niti ne mislim, da se mu ne gre za dobrobit psa. CM-ju. Dela na svoj način, če lastniku ugaja njegov način prav, če ne, naj si poišče pomoč drugje. V življenju se je potrebno vprašat, ZAKAJ nekoga ne maram? Kaj je meni storil, da ga tko negativno prikazujem. Vsako sliko, ki jo ima kdo o komu je njegova slika in dokler nimaš direktne izkušnje s to osebo je brezveze presojat.

Kar se tiče izzivanja psov, ki jih CM uporablja. Lejte, on očitno hoče videt SAM, kaj in kako pes reagira, ker lastniki tega ne morejo, ne znajo opisat. Napako moraš videt, da jo lahko odpravljaš.

Ne vem, zakaj je potrebna tolikšna drama okrog tega?

roxa

• *
Odgovori #804 : 24 Oktober 2012, 14:11:52
Nekako se mi zdi da je pes postal resnično samo predmet; kot programiranje mašin, katere bi morale vse poznati samo en programski jezik, kot, da je na svetu samo en proizvajalec mašin, vse druge mašine, ki niso iz njegove tovarne so zanič, saj le njegove mašine delujejo 100%, vse ostale, pa čeprav se vam zazadi da ni tako, pa česprav ravno tako producijao dobre produkte so popolnoma zanič........................ . da o zapletenosti analogije sploh ni potrebno izgubljati besed. Važno je da se nekaj dela ;D , komu mar rezultati :o , bomo pa popravili  :-\
Podpišem :)

Dodam še to, da je vsake par let potrebna nova tehnika (new age pozitivca) in na koncu bodo na kolenih prosili psa naj neha lajat na kljuko od vrat. Pa ne sam to, potreben je novi pripomoček, ker so vodniki nesposobni in si ne upajo priznati (ker imajo bolan ego), da niso za psa. Stokrat sem že napisala, da so stvari faljene že v štartu. Zakaj hočem psa? Kakšnega psa hočem? Kolk časa imam? Kakšen človek sem? Vse je zrobotzirano, to je den razlogov zakaj moj pes ni bil v pasji šoli. Ker ne bom dajala v žep hrenovke in klikala in ker zahtevam individualno obravnavanje, ki bo prineslo rezultate s časom in vztrajnostjo. Plus vezjo, ki jo ustvarim s svojim psom.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #805 : 24 Oktober 2012, 14:30:10
Citiraj
čakaj, da ga vzamejo v "drobnogled" licencirani strokovnjaki kinologije na tej strani, sam to bom pripomnila,

Hm. Ženska niti slučajno ne deluje tako carsko kot Cesar, dela pa bistveno bolje.
Pa naredimo primerjavo: Food aggresion
-CM:http://youtu.be/9ihXq_WwiWM
-VS:https://www.youtube.com/watch?v=xjpP5EZC7HI&feature=player_detailpage
Prepozna agresijo iz strahu oz negotovosti in ne bluzi o dominanci:
-http://youtu.be/9ihXq_WwiWM
-zna tudi motivirati lastnike, da psa mentalno zaposlijo, poleg sprehodov:https://www.youtube.com/watch?v=ilmAuvnzz3M&feature=endscreen
-zaščitniški pes, po CM dominanten..https://www.youtube.com/watch?v=RxseZ9fT4pk&feature=relmfu
Te oddaje pa dejansko so poučne in se lastniki psov iz njih resnično lahko naučijo kaj koristnega.

Roxa: tvoj trener je naredil napako, ko je dovolil, da mu je pes sploh lahko skočil za vrat. Ko ga je imel enkrat za vratom, drugega kot je naredil, narediti ni kogel. A krivda je trenerjeva, ne bi smel dopustiti, da do take situacije sploh pride.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #806 : 24 Oktober 2012, 14:44:39
pravi link za agresijo iz negotovosti:https://www.youtube.com/watch?v=4iwaGPgNLO8&feature=related

Metode ki jih uporablja sploh niso nove (tko ene 20 let nazaj se je že znalo delat tako)

roxa

• *
Odgovori #807 : 24 Oktober 2012, 14:48:51
Hm. Ženska niti slučajno ne deluje tako carsko kot Cesar, dela pa bistveno bolje.
Pa naredimo primerjavo: Food aggresion
-CM:http://youtu.be/9ihXq_WwiWM
-VS:https://www.youtube.com/watch?v=xjpP5EZC7HI&feature=player_detailpage
Prepozna agresijo iz strahu oz negotovosti in ne bluzi o dominanci:
-http://youtu.be/9ihXq_WwiWM
-zna tudi motivirati lastnike, da psa mentalno zaposlijo, poleg sprehodov:http://youtu.be/9ihXq_WwiWM
-zaščitniški pes, po CM dominanten....http://youtu.be/9ihXq_WwiWM
Te oddaje pa dejansko so poučne in se lastniki psov iz njih resnično lahko naučijo kaj koristnega.

Roxa: tvoj trener je naredil napako, ko je dovolil, da mu je pes sploh lahko skočil za vrat. Ko ga je imel enkrat za vratom, drugega kot je naredil, narediti ni kogel. A krivda je trenerjeva, ne bi smel dopustiti, da do take situacije sploh pride.

prav, to je tvoje mnjenje. spoštujem in te ne žalim, tako kot ti žališ vsakogar, ki se ne strinja  stabo. čeprav so si tvoja mnenja, meni, nejasna. pojdi se prebrat za začetek, kaj si pisala. kako CM je za k&#$! in da uniči psa, zdej pa praviš (nekaj postov nazaj, da ni vse zanič itd....). Lej, dejstvo je, da ti CM ne paše, niti njegov način. Prav. Nimam težav s tem. jaz pa pravom, da VELIKO, res veliko stvari, ki jih pove so dobre in resnične.

Drugo. Moj trener se je obrnil, da bi nekaj razložil ženi lastnika psa, lastnik je pa psa spustil, to sem napisala. trener ni naredil nobene napake. Ampak jo je lastnik psa. Preberi si malce bolje, kaj pišem.

plus pozabila sem dodat, da je pri njemu nagrada pohvala ali pa igra-pri psu, ki ga igra zanima. mojega recimo sploh ne zanima. igral se je sam, ko je bil mladič. zelo ga pa motivira moja pohvala.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #808 : 24 Oktober 2012, 15:03:30
Trener je naredil napako, ker mora imeti trener pod kontrolo tako psa kot tudi njegovega vodnika. Trener ni bil pozoren na lastnika - napaka.

Psi s slabimi nagoni se zelo redko igrajo sami od sebe, je pa moč to igro naučiti in razviti do te mere, da psu postane motivacija - ali pa vsaj sprostitev. Ni tako lahko kot se sliši, lastnik se mora fejst potruditi, se pa splača. Za psa je sicer lahko motivacija tudi to, da se izogne korekciji in pohvala, vendar je za igro ali hrano (najbolje da imamo razvito oboje) pripravljen prostovoljno narediti veliko več in bolje.

roxa

• *
Odgovori #809 : 24 Oktober 2012, 15:06:19
pravi link za agresijo iz negotovosti:https://www.youtube.com/watch?v=4iwaGPgNLO8&feature=related

Metode ki jih uporablja sploh niso nove (tko ene 20 let nazaj se je že znalo delat tako)
kot sem rekla, trener, ki psu dovoli, da skače po njem nima avtoritete in nosi krste za stvari od psa je meni otročji. poleg tega, pri meni hrana ne pride vpoštev. niti za motivacijo. to je lažja pot in izkoriščanje psa. ne pa spoštovanje njegove inteligence. isto, kot če mama ne ve, kaj storit z deročim se mulcem v štacuni in mu kupi liziko, sam da nekaj bo, da bo vsak mir ali pa motivacija, da zdrži šoping.

v življenju nočem ubirati lažjih poti.

če pa komu to ugaja, naj uporabi. oziroma še vedno pravim, naj najame koga, ne pa dela sam tko k se dela na tv.