Zakaj pravzaprav pri tebi ne pride v poštev hrana in/ali igra?
Trenerka pusti, da pes skače po njej, ja, ne izziva konflikta, a vseeno zelo hitro dobi kontrolo nad psom.
hrana sem že povedala, zakaj ne, igra pa sem tudi že povedala. vidiš, to se jaz ne strinjam s CM-jem, da včasih uporabi hrano, ampak on reče, da je to easy way. zaveda se in načeloma to ne uporablja, medtem ko nekateri (večina pri nas v Slo) pa apriori hrana v žep, pripomoček v roke in gremo. sploh ne znajo psa motivirat drugače, kot s klobaso. sori. hrana je za živet telo, ne za motivirat psa ali pa nagradit. če ti tko vzgajaš, prav. jaz nisem tko vzgajala in nikoli ne bom. sem že rekla, pri meni pride vpoštev povezava s psom, da ugotoviš, kako psa naučit, s čim ga motivirat. jaz nagrajujem lepo vedenje s pozornostjo, negativno z ignoranco. in deluje. za zelo grdo vedenje je pa graja. v smislu, da mu dopovem, da to se ne dela. sam on je zdej že v 7 letu in skor ne dela nobenega sranja (zaenkrat

) Zelo miren in nakuliran pes je. zahvala gre pa najinemu trenerju.
igra pa pri mojem ne pride vpoštev, ker ga ne zanima. sem ti že povedala. ne da ga ne znam motivirat, kako se igrat. on se igra z žogo, prinese iz vode, prinese ko zahtevaš, rad to dela. edino žoga ga še mal zanima. vedar bi bilo za učenje neprimerno, ker je buldog in žogo prinese sam trikrat, pol se mu pa ne da več

tale trenerka. prav, pa naj skačejo psi po njej. če bi izbirala med njo in cezarjem-bi izbrala cezarja. ker ne pusti, da psi skačejo po njemu. meni to veliko pove o človeku/trenerju.