Cesar Millan

Urška · 419402

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #810 : 24 Oktober 2012, 15:07:44
Zakaj pravzaprav pri tebi ne pride v poštev hrana in/ali igra? Ali tebi v službi zadostuje šefova pohvala? Ali ti to, da si za svoje delo plačan pomeni poneumljanje oziroma žaljenje inteligence?

Trenerka pusti, da pes skače po njej, ja, ne izziva konflikta, a vseeno zelo hitro dobi kontrolo nad psom.

roxa

• *
Odgovori #811 : 24 Oktober 2012, 15:13:12
Trener je naredil napako, ker mora imeti trener pod kontrolo tako psa kot tudi njegovega vodnika. Trener ni bil pozoren na lastnika - napaka.

Psi s slabimi nagoni se zelo redko igrajo sami od sebe, je pa moč to igro naučiti in razviti do te mere, da psu postane motivacija - ali pa vsaj sprostitev. Ni tako lahko kot se sliši, lastnik se mora fejst potruditi, se pa splača. Za psa je sicer lahko motivacija tudi to, da se izogne korekciji in pohvala, vendar je za igro ali hrano (najbolje da imamo razvito oboje) pripravljen prostovoljno narediti veliko več in bolje.
lej, nisi bla poleg in nehaj bluzit. ni stal poleg tebe teleban z rotvajlerjem na povodcu, ki je sam od sebe ocenil, da psa lahko spusti, medtem ko trener razlaga lastnici nekaj. sam je povedal, da mu je bila to dobra šola, kar se tiče ljudi. da so ljudje HUJŠ kot psi. lej, nimaš trohice tolk izkušenj in znanja kot jih ima ta človek, niti nimaš pravega odnosa do ljudi, kot ga ima on. zato, skuliraj se in nehaj igrati boga, ker to nisi. deluješ, kot, da ti vse veš in imaš vse prav, plus, da si nezmotljiva. na takšen način, jaz ne morem komunicirat. komuniciraj človeku primerno in ne tlači vsakoga v drek.  sem ti že rekla, pitaj ego na komu drugemu.

drugača pa, 100 tič že, spoštujem tvoje mnenje, nimam te za kretena, niti te nimam za strokovnjaka, imam te za lastnico psov, ki veliko vlaga v njih in to mi je dobro...si pa zlo pasiv agresiv ženska.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #812 : 24 Oktober 2012, 15:18:51
Ha. torej je tvoj trener sam priznal, da je naredil napako (iz katere se je nekaj naučil)
Vsi delamo napake in če se iz njih kaj naučimo je super. Dejstvo pa je, da mora imeti trener pod kontrolo tudi ljudi in ne samo psa. Pravzaprav večino dela trener naredi z ljudmi in ne s psi. To da je klepetal in ni pazil, kaj dela vodnik psa ne pomeni da je slab trener, pomeni pa, da če ne bi naredil napake, mu tudi psa ne bi bilo treba metati ob tla.

roxa

• *
Odgovori #813 : 24 Oktober 2012, 15:27:21
Zakaj pravzaprav pri tebi ne pride v poštev hrana in/ali igra?

Trenerka pusti, da pes skače po njej, ja, ne izziva konflikta, a vseeno zelo hitro dobi kontrolo nad psom.

hrana sem že povedala, zakaj ne, igra pa sem tudi že povedala. vidiš, to se jaz ne strinjam s CM-jem, da včasih uporabi hrano, ampak on reče, da je to easy way. zaveda se in načeloma to ne uporablja, medtem ko nekateri (večina pri nas v Slo) pa apriori hrana v žep, pripomoček v roke in gremo. sploh ne znajo psa motivirat drugače, kot s klobaso. sori. hrana je za živet telo, ne za motivirat psa ali pa nagradit. če ti tko vzgajaš, prav. jaz nisem tko vzgajala in nikoli ne bom. sem že rekla, pri meni pride vpoštev povezava s psom, da ugotoviš, kako psa naučit, s čim ga motivirat. jaz nagrajujem lepo vedenje s pozornostjo, negativno z ignoranco. in deluje. za zelo grdo vedenje je pa graja. v smislu, da mu dopovem, da to se ne dela. sam on je zdej že v 7 letu in skor ne dela nobenega sranja (zaenkrat ;D) Zelo miren in nakuliran pes je. zahvala gre pa najinemu trenerju.

igra pa pri mojem ne pride vpoštev, ker ga ne zanima. sem ti že povedala. ne da ga ne znam motivirat, kako se igrat. on se igra z žogo, prinese iz vode, prinese ko zahtevaš, rad to dela. edino žoga ga še mal zanima. vedar bi bilo za učenje neprimerno, ker je buldog in žogo prinese sam trikrat, pol se mu pa ne da več  ;D

tale trenerka. prav, pa naj skačejo psi po njej. če bi izbirala med njo in cezarjem-bi izbrala cezarja. ker ne pusti, da psi skačejo po njemu. meni to veliko pove o človeku/trenerju.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #814 : 24 Oktober 2012, 15:47:36
Glej - delaj kakor hočeš, to je tvoja stvar - če si zadovoljna vse ok. Je pa dejansko škoda, ker s pravilno motivacijo lahko od psa v veliko krajšem času dobiš BISTVENO boljše rezultate. Sploh če bi s psom rad naredil še kaj več kot najosnovnejšo vzgojo (ki jo je dejansko moč narediti brez motivacije, a težko dosežeš tak nivo, da imaš lahko psa spuščenega kjerkoli in uboga hitro ter v vsaki situaciji). CM hrane - kolikor jo že uporablja ponavadi ne uporablja pravilno - parkrat sem sicer videla uporabo hrane kot vabo, v vseh ostalih primerih jo je uporabil kot podkupnino, torej narobe.
In kot sem že rekla, igro je moč naučiti in razviti (ups, ne gre, ker jo je treba na začetku nagrajevati...s hrano...)
To, da moraš imeti polne žepe hrane, če želiš, da se pes sploh zmeni zate, je posledica  napačne uporabe hrane in ne posledica uporabe hrane kot motivacije.

roxa

• *
Odgovori #815 : 24 Oktober 2012, 15:53:50
Je pa ena pozitivan stvar pri CM-ju. Veliko stars wanna be si bo zgradilo kariero na način pljuvanja po njemu: https://www.youtube.com/watch?v=f5A7-kYe5jY&feature=endscreen

vsaj nekaj!

roxa

• *
Odgovori #816 : 24 Oktober 2012, 15:58:21
Glej - delaj kakor hočeš, to je tvoja stvar - če si zadovoljna vse ok. Je pa dejansko škoda, ker s pravilno motivacijo lahko od psa v veliko krajšem času dobiš BISTVENO boljše rezultate.
no pa smo tam. hvala. si povedala bistveno. pri sebi, sebi podobnimi, CM-ju itd...in ne hvala. meni pes veliko pomeni, zato ga imam in prvo, kar sem se odločila, ko sem psa začela kupovati je ČAS. Kolikor časa bo rabil, toliko bo dobil.

barbara10

• Vzreditelj
  • *
  • Moji musketirji in cebelice...
Odgovori #817 : 24 Oktober 2012, 16:10:35
Hvala za linke od tiste zenske iz yt. Kolikor sem videla, res lepo razlozi oz. ne bluzi.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #818 : 24 Oktober 2012, 16:11:28
Citiraj
Je pa ena pozitivan stvar pri CM-ju. Veliko stars wanna be si bo zgradilo kariero na način pljuvanja po njemu:
Zak je na sceni že kar nekaj časa. Sicer mi njegovi posnetki niso posebno všeč, on sam še toliko manj, a način dela s psi je OK. In tisto, kar pove dejansko drži. In se je tudi moč naučiti kaj koristnega.

Citiraj
Kolikor časa bo rabil, toliko bo dobil.
Ok, vendar pri psih nimaš časa na pretek - če si vzameš preveč časa, se ti zna zgoditi, da zamudiš pomembna razvojna obdobja in kar zamudiš takrat, ni moč povsem nadomestiti kasneje (primer - pri polarcih imaš zelo kratko časovno obdobje nekaj tednov, ko je moč naučiti zares zanesljiv odpoklic. Če to obdobje zamudiš, zanesljivega odpoklica ne boš imel, ne glede na to, koliko časa boš vložil v učenje že prestarega mladiča).
Poleg tega je psa, ki napreduje hitreje moč naučiti več stvari, jih lepše izpiliti in bolje utrditi.

roxa

• *
Odgovori #819 : 24 Oktober 2012, 16:27:14
Zak je na sceni že kar nekaj časa. Sicer mi njegovi posnetki niso posebno všeč, on sam še toliko manj, a način dela s psi je OK. In tisto, kar pove dejansko drži. In se je tudi moč naučiti kaj koristnega.
Drži. Čeprav tip je na takšnem egotripu, da je Cezar dobesedno skrije pred njim. Pa tudi to me odvrne, da ne račun nekoga daješ ven kritike in svoje fore. Pa spet, uporablja hrano, ampak res v zelo malem obsegu in redko, kolikor sem gledala.

in sam še neki...VEDNO VEDNO obstaja pot in način, kako psa naučit željeno. Samo ugotoviti moraš kako ga motivirat, pritegnit pozornost in se povezat.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #820 : 24 Oktober 2012, 16:28:53
Hrano uporablja redko, ker jo ima samo za učenje novega, na posnetkih pa vglavnem vidiš že naučeno, nagrajeno z žogicami.

roxa

• *
Odgovori #821 : 24 Oktober 2012, 16:33:45
Ali tebi v službi zadostuje šefova pohvala? Ali ti to, da si za svoje delo plačan pomeni poneumljanje oziroma žaljenje inteligence?

Tole sploh nisem videla.

Slaba primerjava, ampak ok, naj ti bo.

Pohvale je drugo kot nagrada. Pohvala te motivira. Ti da zagon in potrdilo, da delaš prav in dobro. Motivira tudi psa.

Plačilo pa je nekaj drugega. To, da si plačan za svoje delo je izredno slaba primerjava s tem, da je psu hrana plačilo za njegovo delo. Žalostno, če svoje pse "plačuješ" s hrano. In žalostno, če jih nagrajuješ za "pozitivno" s hrano. To je direktno poniževanje in nadvlada. Upam, da si sposobna to razumet. To ni spoštovanje psa. Zame. Ti pa, kakor hočeš. V tem primeru sem vesela, da nisem tvoj pes.

roxa

• *
Odgovori #822 : 24 Oktober 2012, 16:34:49
Hrano uporablja redko, ker jo ima samo za učenje novega, na posnetkih pa vglavnem vidiš že naučeno, nagrajeno z žogicami.
sem povedala, moti me uporaba hrane KJERKOLI OK? če bi to nadomestil z motiviranjem na način, da poišče kaj psa zanima, pritegne in to izkoristil za učenje, bi mi bil dečko všeč, čeprav ima težave z egom.

uporaba nagrajevanja z igro, tko, da človek sodeluje intenzivno, mi je pa dobra. ker povezuje.

roxa

• *
Odgovori #823 : 24 Oktober 2012, 16:40:14
je pa dobro poslušat KAJ točno govori. ni iz trte zvito. res je da si moraš zaupanje psa pridobit in nato lahko sploh kaj delaš z njim in napreduješ do spoštovanja, ki je najbolj pomembno. morali boste ločiti tudi, da on trenira ljudi in REHBILITIRA PSE.

https://www.youtube.com/watch?v=sqvtHcT9Czw&feature=related

simpatičen intervju, ki me je narežal ;D

kalsang

• *
Odgovori #824 : 24 Oktober 2012, 16:41:38
Plačilo pa je nekaj drugega. To, da si plačan za svoje delo je izredno slaba primerjava s tem, da je psu hrana plačilo za njegovo delo. Žalostno, če svoje pse "plačuješ" s hrano. In žalostno, če jih nagrajuješ za "pozitivno" s hrano. To je direktno poniževanje in nadvlada. Upam, da si sposobna to razumet. To ni spoštovanje psa. Zame. Ti pa, kakor hočeš. V tem primeru sem vesela, da nisem tvoj pes.

??? ::) ;D ;D ;D

Roxy

• *
Odgovori #825 : 24 Oktober 2012, 16:42:10
Kar se tiče izzivanja psov, ki jih CM uporablja. Lejte, on očitno hoče videt SAM, kaj in kako pes reagira, ker lastniki tega ne morejo, ne znajo opisat. Napako moraš videt, da jo lahko odpravljaš.

Ne vem, zakaj je potrebna tolikšna drama okrog tega?

Hm, VS je pri tem bokserju, ki ji je lezel v naročje naredila točno to, pa se ti ne zdi sprejemljivo, pri tem pa se čudiš, da drugim CMjev način za ugotavljanje kakšen je pes ni všeč?

Ostalega niti ne morem komentirati, ker nekateri tukaj ves čas enačite nagrajevanje in podkupovanje. Ampak pri uporabi enega in drugega je razlika  v kontaktu pes-človek, pri sodelovanju in delu, kot dan in noč.

sem povedala, moti me uporaba hrane KJERKOLI OK? če bi to nadomestil z motiviranjem na način, da poišče kaj psa zanima, pritegne in to izkoristil za učenje, bi mi bil dečko všeč, čeprav ima težave z egom.

uporaba nagrajevanja z igro, tko, da človek sodeluje intenzivno, mi je pa dobra. ker povezuje.

Kaj pa če psa pritegne in zanima hrana?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #826 : 24 Oktober 2012, 16:47:05
Roxa, psi ne filozofirajo. Kot motivacijo uporabiš tisto, kar jim je všeč, in če jim je všeč več stvari, uporabiš tisto, ki je v določeni situaciji bolj primerna. Hrana ni nič bolj ali manj ponižujoča (od kod neki ti je tolele priletelo) od igre ali pohvale. Je pa res, da  imajo nekateri zelo stari (ali ne tako stari pa zelo okoreli) trenerji pred hrano povsem nerazumljive predsodke, ki jih je moč razložiti samo s tem, da naj bi pes delal zato, ker vodnik to hoče in naj bi za to delo v zameno ne pričakoval nič razen odsotnost kazni.

roxa

• *
Odgovori #827 : 24 Oktober 2012, 16:58:34
Hm, VS je pri tem bokserju, ki ji je lezel v naročje naredila točno to, pa se ti ne zdi sprejemljivo, pri tem pa se čudiš, da drugim CMjev način za ugotavljanje kakšen je pes ni všeč?

Ostalega niti ne morem komentirati, ker nekateri tukaj ves čas enačite nagrajevanje in podkupovanje. Ampak pri uporabi enega in drugega je razlika  v kontaktu pes-človek, pri sodelovanju in delu, kot dan in noč.

Kaj pa če psa pritegne in zanima hrana?
-nesprejemljivo je da pes skače po trenerju, MENI, če je tebi to uredu. prav.
-nimaš prav sori. ločim nagrajevanje in podkupovanje. židom v taborišču je bila hrana tudi nagrada, ker so garali. sori, hrana NIKOLI nikomur ne sme biti sredstvo, da nekaj doseže. tako osebno menim. če ti meniš drugače. prav. sprejemam. -
-če psa zanima sam hrana je logično. ampak najti je treba drugo zanimanje za stvar, ki jo hočeš doseč.

roxa

• *
Odgovori #828 : 24 Oktober 2012, 17:01:58
Roxa, psi ne filozofirajo. Kot motivacijo uporabiš tisto, kar jim je všeč, in če jim je všeč več stvari, uporabiš tisto, ki je v določeni situaciji bolj primerna. Hrana ni nič bolj ali manj ponižujoča (od kod neki ti je tolele priletelo) od igre ali pohvale. Je pa res, da  imajo nekateri zelo stari (ali ne tako stari pa zelo okoreli) trenerji pred hrano povsem nerazumljive predsodke, ki jih je moč razložiti samo s tem, da naj bi pes delal zato, ker vodnik to hoče in naj bi za to delo v zameno ne pričakoval nič razen odsotnost kazni.
še enkrat. za moje pojme je hrana poniževanje INTELIGENCE PSA. misli si kar hočeš.

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #829 : 24 Oktober 2012, 17:15:16
-nesprejemljivo je da pes skače po trenerju,

Zakaj? Kaj je narobe s skakanjem?

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #830 : 24 Oktober 2012, 17:19:16
Glej - delaj kakor hočeš, to je tvoja stvar - če si zadovoljna vse ok. Je pa dejansko škoda, ker s pravilno motivacijo lahko od psa v veliko krajšem času dobiš BISTVENO boljše rezultate. Sploh če bi s psom rad naredil še kaj več kot najosnovnejšo vzgojo (ki jo je dejansko moč narediti brez motivacije, a težko dosežeš tak nivo, da imaš lahko psa spuščenega kjerkoli in uboga hitro ter v vsaki situaciji).

Vidiš, ker posplošuješ se še vedno sprašuješ, kaj je z drugimi narobe?
Jast, se s tem pač ne strinjam; predvsem pa ne z zaključkom................... .........seveda se pa lahko po mestu sprehajate tudi a polnim žepom klobas; komu mar ;D

Zarja

• Gost
Odgovori #831 : 24 Oktober 2012, 17:22:24

Zak vedno (vsaj v filmčkih, ki sem si jih sama pogledala) pravi, da mora lastnik ugotoviti kakšno "currency"("valuta" sicer čudno zveni) ima njegov pes in s tem potem nagrajuje. Pri njegovih psih je to večinoma frizbi.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #832 : 24 Oktober 2012, 17:26:56
Pidog: klobase rabiš ko učiš nekaj novega in ko želiš neko zadevo izpiliti. Za stvari, ki jih že zna, klobas ne rabiš več. Lahko jo uporabiš kdaj pa kdaj ko hočeš nagraditi nekaj posebno dobro izvedenega nujno pa ni. Delam pretežno na hrano, a imam na sprehodih s seboj kaj užitnega samo takrat, ko nameravam vmes psa kaj učiti ali kakšno stvar posebej izpiliti. Tisti, ki mora s seboj na navadne sprehode nositi hrano, je nekje nekaj zamočil.

Citiraj
še enkrat. za moje pojme je hrana poniževanje INTELIGENCE PSA.
Kakor ti drago. Psi se s teboj ne bi strinjali.

roxa

• *
Odgovori #833 : 24 Oktober 2012, 17:33:46
Zakaj? Kaj je narobe s skakanjem?
vse. od tega, da nakazje, da nekdo ni energetsko avtorirativen, do tega, da ljudi to moti recimo. moram povedat, da še nisem videla resnega PASJEGA trenerja, ki PUSTI, da pes skače po njemu in ga liže, PAZI-dokler ne dovoli.

roxa

• *
Odgovori #834 : 24 Oktober 2012, 17:35:50
Pidog: klobase rabiš ko učiš nekaj novega in ko želiš neko zadevo izpiliti. Za stvari, ki jih že zna, klobas ne rabiš več. Lahko jo uporabiš kdaj pa kdaj ko hočeš nagraditi nekaj posebno dobro izvedenega nujno pa ni. Delam pretežno na hrano, a imam na sprehodih s seboj kaj užitnega samo takrat, ko nameravam vmes psa kaj učiti ali kakšno stvar posebej izpiliti. Tisti, ki mora s seboj na navadne sprehode nositi hrano, je nekje nekaj zamočil.
Kakor ti drago. Psi se s teboj ne bi strinjali.
a nisi rekla, da hrane ne uporabljaš, razen pri tamalih?

sori-psi ne vedo, KAKO ZELO se njihova inteligenca ponižuje.

roxa

• *
Odgovori #835 : 24 Oktober 2012, 17:36:57
poglejte si od 42 minute naprej, ko razloči ZAKAJ KAJ uporablja in točno to je ta razlika, ki ponižuje pasjo inteligenco.

manchy

• *
Odgovori #836 : 24 Oktober 2012, 17:39:09
V debato se ne bom spuščala, edino kar me moti pa mi je čudno, da še nobenega drugega ni  ???, je način pisanja Roxe. Ne vem, tako se mi zdi malo neprimeren v odnosu do sogovornikov... Mislim, da se da na drugačen način pisati in ogovarjati soforumaše...

Bulldogs... And nothing else...

roxa

• *
Odgovori #837 : 24 Oktober 2012, 17:46:35
V debato se ne bom spuščala, edino kar me moti pa mi je čudno, da še nobenega drugega ni  ???, je način pisanja Roxe. Ne vem, tako se mi zdi malo neprimeren v odnosu do sogovornikov... Mislim, da se da na drugačen način pisati in ogovarjati soforumaše...
žal mi je da me tako dojemaš. preberi si celo temo in boš dojela, kdo, kako se kdaj obnaša. a nivo drugih (nekaterih) je pa uredu?? ok, prav. v temi sem pa še vedno, ker se citira moje besede, ko se jih ne bo, bom nehala. če ne že prej...

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #838 : 24 Oktober 2012, 17:48:22
poglejte si od 42 minute naprej, ko razloči ZAKAJ KAJ uporablja in točno to je ta razlika, ki ponižuje pasjo inteligenco.

Gledam, pa ne vidim tega ??? ampak to, kar dela z Juniorjem in zogo, je to, kar delajo ucijo dobri trenerji pozitivne motivacije. In tudi nisem slisala, da bi v teh 10 minutah kaj rekel proti hrani, razen da moras bit pozoren, da ne nagrajujes napacnega custvenega stanja psa.

Ima pa ljudi res zelo dobro nastudirane. :)

battito animale

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #839 : 24 Oktober 2012, 17:51:16
Citiraj
Pravim samo da je odgovornost z obeh strani.

tule se pač ne moreva strinjati, odgovornost starša je kvečjemu zaradi vzgoje, da otroka nauči , da marsikdaj teleta vodijo psa; očitno nekatere ne razumete kaj javni kraj pomeni. Da ima pes možnost  biti v javnosti mora biti za to primeren (veliko kdjev je začelo to dojemati in tudi tako uči pse) kar pomeni popolnoma nenavaren okolici in pod fizičnim nadzorom; iz tega argumenta izhaja tudi naša zakonodaja in hecno je da po eni strani izpostavljaš neodogovornost starša po drugi strani pa dobro veš da bo pes ki ugrizne otroka v vsakem primeru pristak na registru., Torej je dobro za samega psa da je  primeren / naučen za situacije ki se pač prisotne kjer je veliko ljudi...ja tudi nevzgojeni mulci ki vam gredo tako na živce. Ostane ti pa možnost da ne vodiš psa tam kjer se bi nahajali otroci

Saj vem da vas grize ampak žival ne bo nikoli imel istega mesta kot človek v javnosti ;)

Citiraj
No Davor, ko zmanjka argumentov je pa treba vun vlečt stare stvari, ki s samo temo nimajo nobene zveze.

Davor zna povezovati in ima dober spomin, če nek ki se ga označi za kinološko avtoriteto  pač kakor je moderno brezpogojno zagovarja pozitivno vzgojo po drugi strani pa zagovarja fizično kaznovanje otrok ali celo vzgojni ugriz - kjer si sama trdila da je do določene starosti vzgoja otrok in psov enaka ni nič drugega kot izredno dvoličen in nekredibilen dajati ocen

kar se pa tiče klobas, moje mnenje je da se pes mora odzvati na lastnika in ne klobaso, glede na to da imam izredno podkupljivo pasmo cenim to toliko bolj   

Citiraj
Ko je tip odšel so hoteli isto delati našemu psu

a pri vas tvoji otroci vzgajajo psa ?  potem je čisto OK če psa podkupujejo z dobrotami ? obnašate se kot da napačna ali pretirana uporaba pozitivne motivacije ne more oz ne škoduje psu;

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.