Tisti, ki mora s seboj na navadne sprehode nositi hrano, je nekje nekaj ___HUDO__ zamočil.
A lahko dopolnim tale stavek?

Mimogrede Roxa, ko si omenila da tvoj trener ne uporablja hrenovk in takih pripomočkov...Kaj pa uporablja kot osnovno opremo za šolanje psa?
Pa kdaj se bo nehalo enačit polne žepe klobas s pozitivno motivacijo

Jaz nisem za vsakdanja opravila, ki jih psi počno z mano že dolgo dolgo ne več imela polne žepe. Napolim jih natanko takrat, ko želim psa načut nekaj novega. To traja (odvisno od zahtevnosti vaje) v povprečju kak dan ali dva. Vse ostalo psi delajo na pohvalo in se veselijo svojega obroka zvečer iz posode (povsem neodvisno od same izvedbe vaje). Nekaj podobnega kot dvojni klik (eden je za spodbudo drug za prihod nagrade-samo sekvence so precej raztegnjene). Pa spet klikerja ne najdem nikjer, ker ga že dolgo nisem uporabljala. Kaj pa zdaj?

Se poruši sistem razmišljanja o nagrajevanju/podkupovanju in avtoriteti?

Psi so še vedno učeni, vzgajani, vodeni samo na pozitivo. Pa jih prav nikoli ''na kolenih'' ne prosim da kaj naredijo in prav nikoli ne pokažem priboljška, da pridejo na odpoklic. Naredijo že na sam namig kaj sledi. Tudi psica, ki mi je gnala/pasla kokoši je bila učena, da se to ne sme samo na pozitivo (brez hrenovk

) in tudi brez povodca, ker pri tako grajenem odnosu niti ne potrebuješ fizičnega kontakta s psom. Ne da sem ji dala čas za karkoli...naučili sva v cca dveh tednih osnovno vodljivost brez popadanja kokoši. In sem ziher zanjo, da jih ne bo popadla tudi takrat, ko mene ni zraven

In ne da smo fauš CM (zakaj že

)...sam ene nas res jezi, ker ljudje to doma počno s svojimi psi...in eni potem te izdelke zelo od blizu gledamo...bogi psi