Električna ovratnica je pri nas prepovedana za uporabo.Če jo američani uporabljajo,jo pa kar naj.Še najboljše da si jih kar sami namontirajo okoli vratu in se "stresajo".
To je narobe informacija
http://www.ovratnica.com/ takšnih strani ne bi bilo, če bi bilo protizakonito. In še enkrat, ta ovratnica ni to, kar se sliši, bere, vidi...zadeva je podobna vibri mobitela. Ampak jaz je še vedno na svojem psu ne bi dovolila uporabljati, ker je to spet "lažji način". Ne bom se pa vtikala v to, kako se obnese pri prevzgoji agresivnega psa.
Metode Cesarja Milana so pa za moje pojme "sto let za leseno žlico"!Itak ne zna uporabljati ničesar drugega kot ele.ovratnice in pa popolno podrejanje psov ter kastracijo.
To spet ni res. Ampak, če vidiš SAMO to, potem pač glej tako še naprej. To je tvoje mnenje in ga spoštujem

Od prvega dneva ko sem videla eno njegovih oddaj se mi je smilil tisti njegov stafford.Sploh ni bil več pes ampak nek robotek z popolnoma opranimi možgani.
to ni stafford, ampak pit bull.

pes, ki ni bil njegov, ampak ga je posvojil 4 mesece starega, niti ni bil agresiven pes (to so napačne informacije). To je sam večkrat povedal, piše pa tudi tule
http://www.cesarsway.com/packgallery/packprofiles/daddy-the-early-years Če mene kdo vpraša je to pes v pravem pomenu besede. To, da trdiš, da ima star pes oprane možgane, ker daddy je, ko so se začele snemat oddaje bil že star stric in imel je zdravstvene težave, to je res žalostno. Ko boš sposobna vzgojit psa tako, kot je on tega psa...potem sodi. Jaz mu dam za vzgojo tega pita sam kapo dol
Spet, spominja me na mojega trenerja, ki je svojo nemško ovčarko (tudi ostale pse, ki jih je imel doma, torej domače) poslala domov s povodcem v gobcu, razdalje je bila približno 8 km, ko je ostal na delu ali pa v gostilni. In ko je prišel domov je bila psica v boksu s povodcem pred seboj.

je pa res, da takšen pes, kot je daddy...nekaterim ljudem (lastnikom) ni interes. in vso pravico imajo imeti takšnega psa, ki ga pa jaz recimo nikoli ne bi imela. hiperaktivca. ne bi ga pa imela zato, ker mi karakterno tak pes ne ustreza. poleg tega nimam težav s samozavestjo, da bi jo iskala v potrjevanju skozi psa. za moje pojme so vsi športi, ki so trenutno "trend" med lastniki psov, za lastnike, pes v svoji naravi nima želje plazit se skozi predore in delat trikce. vendar je to spet moje mnenje, ljudem ga nikoli ne vsiljujem, niti me ne motijo ljudje, ki se ukvarjajos tem.