Cesar Millan

Urška · 419275

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #930 : 26 Oktober 2012, 10:40:15
"Zakon o zaščiti živali (Ur.l.RS 43/2007):
.
.
.
15. člen

Prepovedana ravnanja so:
.
.
– vzreja, vzgoja in šolanje na način in s pripomočki, ki živali povzročajo bolečine ali kako drugače škodijo njenemu zdravju;
"

Zakon nikjer ne govori direktno o teletaktu, bi pa v definicjo lahko padla tudi ovratnica na zateg,nagobčnik,povodec in sploh vse razen klikerja (ter električne ograje na pašnikih) zadevo se tudi dobi uradno v prodaji

meni osebno je bil "Daddy" zlo vseć

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

roxa

• *
Odgovori #931 : 26 Oktober 2012, 10:52:04
elek. ovratnica je orodje, ki se ga uporabi v določenih skrajnih situacijah kjer je ogrožena varnost psa in okolice (klanje kokoši, mačk, divjadi,,,) s strani  usposobljene osebe; edin primer kjer sem sam videl Milana da dela korekcije z njo je, ko je pes skakala v traktor, že zaradi tega izgubil eno oko in se ni dalo preprečiti  drugače: ob tem da je v seriji vsakih par minut opozarjal da te metode mora uporabljati le profesionalc

Problem je da ovratnice radi izrabijo idioti ki bi jih morali sami imeti na sebi ne na psu, niso pa prepovedane pri nas (so pa toliko drage da si jih navadna telete načeloma ne nabavijo)
uporabil jo je v več primerih. jaz osebno tega na svojem psu ne bi dovolila, čeprav to ni to, kar se sliši..vidi...
če jo kdo hoče, dobi se  >:D (za tiste, bavbave, CM ponavljače, katere se rado omenja tule)  http://www.mojoglasnik.net/oglasnik/oglas/254267

p.s: malce bolj pozorno je treba gledat oddajo. vidno je, kako nekateri lastniki NOČEJO opustit slabih navad, kot je recimo fleksi in ga je že cezar moral uporabljat, seveda si ga je skrajšal, da je psa sploh lahko vodil. ljudje ne razumejo osnovnh stvari, ki jih mora lastnik razumet. še najbolj me preseneča, da ne morejo razumet, da pes lahko pride na posteljo, ko lastnik hoče in mora dol, o lastnik hoče. ne pa, da pes kraljuje na kavču in lastnik ne upa sploh blizu.  ::)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #932 : 26 Oktober 2012, 10:54:20
Citiraj
Osebno pa mi je gledanje Cezarja mučno. To pa zato, ker non stop vidim ljudi, ki so slabiči, neuki, trmasti, pod vplivom trendov (čivave), neodgovorni in psu dejansko ne dovolijo biti pes. Bilo mi je tudi zelo mučno gledati vibrirajočo ovratnico, vem, da ni škodljiva, ker v ZDA, če bi bila "mučenje" bi jo ZELO hitro umaknili in prepovedali, ampak meni osebno je bilo grozno. Potem pa sem zvedela, gledala kako je povedal, da se zanjo odločijo lastniki in ne on. On jim sam pokaže pravilno uporabo. Ja, lahko bi jim povedal, da naj raje kakšen drug pristop. Sam tolk.

To pa tudi meni dostikrat (sicer ga zelo redko gledam). Se spomnem ene epizode v prvi sezoni, ko je civava napadala sina, ker je sedel zraven mame, mama pa nic...

Zakon nikjer ne govori direktno o teletaktu, bi pa v definicjo lahko padla tudi ovratnica na zateg,nagobčnik,povodec in sploh vse razen klikerja (ter električne ograje na pašnikih) zadevo se tudi dobi uradno v prodaji

Zakaj pa nagobcnik pa povodec?

battito animale

roxa

• *
Odgovori #933 : 26 Oktober 2012, 11:37:44
Električna ovratnica je pri nas prepovedana za uporabo.Če jo američani uporabljajo,jo pa kar naj.Še najboljše da si jih kar sami namontirajo okoli vratu in se "stresajo".
To je narobe informacija http://www.ovratnica.com/ takšnih strani ne bi bilo, če bi bilo protizakonito. In še enkrat, ta ovratnica ni to, kar se sliši, bere, vidi...zadeva je podobna vibri mobitela. Ampak jaz je še vedno na svojem psu ne bi dovolila uporabljati, ker je to spet "lažji način". Ne bom se pa vtikala v to, kako se obnese pri prevzgoji agresivnega psa.

Citiraj
Metode Cesarja Milana so pa za moje pojme "sto let za leseno žlico"!Itak ne zna uporabljati ničesar drugega kot ele.ovratnice in pa popolno podrejanje psov ter kastracijo.
To spet ni res. Ampak, če vidiš SAMO to, potem pač glej tako še naprej. To je tvoje mnenje in ga spoštujem ;)

Citiraj
Od prvega dneva ko sem videla eno njegovih oddaj se mi je smilil tisti njegov stafford.Sploh ni bil več pes ampak nek robotek z popolnoma opranimi možgani.
to ni stafford, ampak pit bull.  :) pes, ki ni bil njegov, ampak ga je posvojil 4 mesece starega, niti ni bil agresiven pes (to so napačne informacije). To je sam večkrat povedal, piše pa tudi tule http://www.cesarsway.com/packgallery/packprofiles/daddy-the-early-years Če mene kdo vpraša je to pes v pravem pomenu besede. To, da trdiš, da ima star pes oprane možgane, ker daddy je, ko so se začele snemat oddaje bil že star stric in imel je zdravstvene težave, to je res žalostno. Ko boš sposobna vzgojit psa tako, kot je on tega psa...potem sodi. Jaz mu dam za vzgojo tega pita sam kapo dol 8)

Spet, spominja me na mojega trenerja, ki je svojo nemško ovčarko (tudi ostale pse, ki jih je imel doma, torej domače) poslala domov s povodcem v gobcu, razdalje je bila približno 8 km, ko je ostal na delu ali pa v gostilni. In ko je prišel domov je bila psica v boksu s povodcem pred seboj.  ;D

je pa res, da takšen pes, kot je daddy...nekaterim ljudem (lastnikom) ni interes. in vso pravico imajo imeti takšnega psa, ki ga pa jaz recimo nikoli ne bi imela. hiperaktivca. ne bi ga pa imela zato, ker mi karakterno tak pes ne ustreza. poleg tega nimam težav s samozavestjo, da bi jo iskala v potrjevanju skozi psa. za moje pojme so vsi športi, ki so trenutno "trend" med lastniki psov, za lastnike, pes v svoji naravi nima želje plazit se skozi predore in delat trikce. vendar je to spet moje mnenje, ljudem ga nikoli ne vsiljujem, niti me ne motijo ljudje, ki se ukvarjajos tem.  :)

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #934 : 26 Oktober 2012, 11:43:13
Citiraj
Zakaj pa nagobcnik pa povodec?

ah torej vam le je električni pastir tudi sporen ? :D

z povodcem lahko dokaj enostavno povzročiš psu bolečino, Lanabela pa tud rada pove da se z njegovo uporabo uničuje pse ; sklepam da je nagobčnik tudi neprijeten za psa,

pa ne da bi telekt zagovarjal. sem jasno povedal njegovo uporabo

Citiraj
je pa res, da takšen pes, kot je daddy...nekaterim ljudem (lastnikom) ni interes.

lojze tako kot jaz ima tip pasme , ki so že v osnovi bolj samostojne in jim je takšna podrejenost v nasprotju z karakterjem zato jo razumem...definitivno pa ne bi pitbula vzgajal tko kot bigla

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

Sleepy

• *
Odgovori #935 : 26 Oktober 2012, 11:45:54
to ni stafford, ampak pit bull.
Razlika pa je?

Smile... Tomorrow will be worse. 8)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #936 : 26 Oktober 2012, 11:46:10
Citiraj
ah torej vam le je električni pastir tudi sporen ?

z povodcem lahko dokaj enostavno povzročiš psu bolečino, Lanabela pa tud rada pove da se z njegovo uporabo uničuje pse ; sklepam da je nagobčnik tudi neprijeten za psa,

Jah, bolecino povzroca lahko tudi navadna ovratnica, po tvoji logiki; pa seveda noga, pa roka, pa drugi pes tudi! ;)

battito animale

Lunette

• *
Odgovori #937 : 26 Oktober 2012, 11:49:20
Ok pa dejmo razčlenit kaj je REHABILITACIJA.
Evo kopija iz wikipedie : ''Rehabilitacija, (novo latinsko rehabilitare - obnoviti) je proces bio-psihosocialnega prilagajanja telesno ali duševno prizadete osebe, za ponovno vključevanje v družbeno življenje in delo. Končni cilj vsake rehabilitacije je razvoj preostalega potenciala organizma do take mere, ki zagotavlja najoptimalnejšo vključitev poškodovanega ali bolnega v delovno okolje.

Rehabilitacija je kompleksen proces, kjer uspeh zagotavlja samo timsko delo. Člani rehabilitacijskega ekipe so navadno: zdravnik - fiziater, bolnik, medicinska sestra, fizioterapevt, delovni terapevt, socialni delavec, psiholog, protetičar, maser, športni pedagog. V vsaki rehabilitaciji, še zlasti pa v rehabilitaciji športnika, mora biti le-ta aktiven in enakovreden član rehabilitacijskega ekipe.

Poznamo tri vrste rehabilitacije:

medicinska rehabilitacija je prizadevanje za dosego takšne stopnje zdravja, kakršna je bila pred boleznijo ali poškodbo, oziroma vsaj približanje taki stopnji
    poklicna rehabilitacija je prizadevanje za vrnitev bolnika ali poškodovanca na njegovo delovno mesto ali usposobitev za drug poklic, če prvo ni mogoče
    socialna rehabilitacija je vključitev v reševanje socialne problematike, ki se pojavi z boleznijo ali invalidnostjo in zajema bolnika in okolje.''

In kaj od tega počne CM  ???
Pse ki ima v oddaji niso niti približno telesno ali duševno prizadete osebe. So samo razvajena in nevzgojena ščeneta in mrcine. To je krepko daleč od ''biti bogi'' in potreben rehabilitacije.
Potem drug pomen rehabilitacije je razvoj preostalega potenciala organizma. Torej osebo z duševno/telesno težavo učiš razvoja/potenciala...kar pa z zatiranjem/ vzopstavljanjem avtoritete nima spet nobene veze.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #938 : 26 Oktober 2012, 11:50:50
Citiraj
Jah, bolecino povzroca lahko tudi navadna ovratnica, po tvoji logiki; pa seveda noga, pa roka, pa drugi pes tudi!

dobro da si dojela smisel mojega komentarja..do takšnega zaključka sem tudi jaz prišel in temu niso teletakti pri nas prepovedani in jih mirno dobiš pri uradnih dobaviteljih , ker zakon ne definira katera orodja so prepovedana; ali tiste elek. pasje ograje

razlog temu pa je nedvomno električni pastir, ki ga uporablja vsak kmet z govedom

roxa

• *
Odgovori #939 : 26 Oktober 2012, 11:54:35
Razlika pa je?
hja, osebno vem samo to, da staford je priznana psamo, pitbull pa priznana sam v zda. nekateri trdijo, da razlike med njima ni, razen malih fizičnih razlik, drugi trdijo da je. ko se bo stroka odločila, potem ti natančno povem.  ;)

Sleepy

• *
Odgovori #940 : 26 Oktober 2012, 11:54:46
z povodcem lahko dokaj enostavno povzročiš psu bolečino,
No, če je cilj povzročanje bolečine, potem jo lahko povzročiš z marsičem, žal dokaj enostavno.
Sicer pa isti zakon povodec zapoveduje, tako da uporaba povodca nekako ne more zapast pod prepovedana ravnanja. 

Sleepy

• *
Odgovori #941 : 26 Oktober 2012, 11:57:03
hja, osebno vem samo to, da staford je priznana psamo, pitbull pa priznana sam v zda. nekateri trdijo, da razlike med njima ni, razen malih fizičnih razlik, drugi trdijo da je. ko se bo stroka odločila, potem ti natančno povem.  ;)
No, pol se ni bilo najbolj smiselno obregnit ob navedbo pasme  :)

Btw. ne eno ne drugo ni pasma oz. ime zanjo ;)

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #942 : 26 Oktober 2012, 11:59:40
roxa boljš pusti pitbule pri mer , je namreč zelo občutljiva tema tule  :D

Sleepy

• *
Odgovori #943 : 26 Oktober 2012, 12:03:02
Saying what?

:P

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #944 : 26 Oktober 2012, 12:03:34
pes v svoji naravi nima želje plazit se skozi predore in delat trikce

Kako da ne :) tvoj mogoce nima.

battito animale

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #945 : 26 Oktober 2012, 12:06:05
Kolikor je meni znano električne ovratnice in bodečke pri nas niso dovoljene, uporabljajo se pa vseeno. Meni sicer čist dol visi, kaj kdo uporablja na svojem psu (torej se ni za bat da bi komu na dom hodila pa nogo med vrata podstavljala) saj bo posledice svojih dejanj nosil sam. Mi pa ni vseeno, kadar se tovrstni pripomočki reklamirajo, še prav posebej, če se reklamira napačna uporaba (kar je v CM oddajah pogosto - mimogrede, ne uporablja jih samo za preprečitev nevarnih vedenj, uporaba elektrike za učenje buldoga, da se ne jemlje hrane z mize verjetno ni neizogibna. Mimogrede: psi, ki imajo v oddajah ljubke rutice okrog vratu imajo spodaj električno. Ki glede na reakcijo psa NI naravnana na vibracijo...). Ker je lahko škoda, ki jo naredijo ti pripomočki, če se uporabljajo napačno nepopravljiva. Pravilno uporabljati pa jih zna redkokdo in žal je tako, da kdor jih zna uporabljat jih ne rabi, kdor jih pa rabi, jih pa ne zna uporabljat.

Mišljenje, da bi v Ameriki nekaj prepovedali, zato, ker je mučenje je smešno. Tam je dovoljeno vse: električne ovratnice za kakršnokoli uporabo, električne nevidne ograje, vse mogoče in nemogoče ovratnice proti lajanju, bodečke v najrazličnejših izvedbah, dušljivke, kakršne je izumil CM in so slabše od bodečk, živali lahko kirurško odstranijo vse, kar se lastniku zdi odveč....

Meni v je v oddajah gledat nesposobne lastnike še najmanj mučno. Je zanimivo gledat, kaj kateri od trenerjev naredi z njimi. Pri tem Viktorija nese CM na daleč - enako kot pri delu s psi. Ko smo jo ravno že primerjali  par strani nazaj. (btw, če lastnik noče opustiti slabih navad, to ni ravno v čast trenerju, ki ga ni znal prepričati) In ko je že ravno bilo omenjeno...tiste oddaje, v katerih se popravlja kakšne hude napake so še nekako gledljive. Oddaje, v katerih je govoril o izbiri mladiča, njegovi vzgoji...so bile pa dobesedno moreče. Tisto, kar se po teh navodilih na koncu dobi ni pes ampak zombi. Odurno.

Cezar v Southparku: odlična epizoda res VREDNO OGLEDA (ker #$#"& je nalimal not nagnusne reklame ki se jinžm ni moč izogniti, pred parimi meseci jih še ni bilo). Ne vem če  je tipa že kdo kdaj tako dobro zadel. Tudi učinek, ki ga imajo njegove metode na mulca je prepričljivo resničen (s psi je povsem enako, samo na žalost posledic ni mogoče kar odpihniti.)
Citiraj
Zanimivo da v vseh svojih oddajah pozabi na vse kar je napisal v knjigi.  ;)
Ja to pa res.

Roxa...še vedno čakam....
Citiraj
A lahko prosim konkretno pokažeš, kje je bilo kaj prepisano, ne da bi bil jasen vir (link) s katerega je bilo citirano?

Lunette

• *
Odgovori #946 : 26 Oktober 2012, 12:06:58
Aja pa prva knjiga je men tud bla fajna (no pa druga tud). Sploh tisti, del ko on opisuje kako je prišel v ameriko. Pa kako se je zaposlil kot sprehajalec/trener psov v nekem centru. In res res ni mogu tega gledat. Kako so tisti trenerji tam uporabljali bodečke pa zatezne pa ostala prislina sredstva  :'( Kok so bli kruti pa to. On, On pa uporablja energijo  >:D of cors. Zanimivo da v vseh svojih oddajah pozabi na vse kar je napisal v knjigi.  ;)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

roxa

• *
Odgovori #947 : 26 Oktober 2012, 12:12:11
Ok pa dejmo razčlenit kaj je REHABILITACIJA.
Evo kopija iz wikipedie : ''Rehabilitacija, (novo latinsko rehabilitare - obnoviti) je proces bio-psihosocialnega prilagajanja telesno ali duševno prizadete osebe, za ponovno vključevanje v družbeno življenje in delo. Končni cilj vsake rehabilitacije je razvoj preostalega potenciala organizma do take mere, ki zagotavlja najoptimalnejšo vključitev poškodovanega ali bolnega v delovno okolje.

Rehabilitacija je kompleksen proces, kjer uspeh zagotavlja samo timsko delo. Člani rehabilitacijskega ekipe so navadno: zdravnik - fiziater, bolnik, medicinska sestra, fizioterapevt, delovni terapevt, socialni delavec, psiholog, protetičar, maser, športni pedagog. V vsaki rehabilitaciji, še zlasti pa v rehabilitaciji športnika, mora biti le-ta aktiven in enakovreden član rehabilitacijskega ekipe.

Poznamo tri vrste rehabilitacije:

medicinska rehabilitacija je prizadevanje za dosego takšne stopnje zdravja, kakršna je bila pred boleznijo ali poškodbo, oziroma vsaj približanje taki stopnji
    poklicna rehabilitacija je prizadevanje za vrnitev bolnika ali poškodovanca na njegovo delovno mesto ali usposobitev za drug poklic, če prvo ni mogoče
    socialna rehabilitacija je vključitev v reševanje socialne problematike, ki se pojavi z boleznijo ali invalidnostjo in zajema bolnika in okolje.''

In kaj od tega počne CM  ???
Pse ki ima v oddaji niso niti približno telesno ali duševno prizadete osebe. So samo razvajena in nevzgojena ščeneta in mrcine. To je krepko daleč od ''biti bogi'' in potreben rehabilitacije.
Potem drug pomen rehabilitacije je razvoj preostalega potenciala organizma. Torej osebo z duševno/telesno težavo učiš razvoja/potenciala...kar pa z zatiranjem/ vzopstavljanjem avtoritete nima spet nobene veze.

1. Prosim, ne prepisuj, kopiraj in wikija, ker tam lahko piše vsak, ki ima 5 minut časa.  :)
2. pes ni človek, zato ne enači dveh pristopov ;)
3. malce razmisli, preden napišeš 8)

Psi v njegovem primeru SO duševno prizadeti, ker eni imajo zelo težko preteklost (posledice), eni imajo travme (strah pred svetlečimi tlemi, grmenju itd), eni pa so dobesedno pokvarjeni s strani lastnika (to, da serješ po hiši, piješ vodo 8 minut-dokler te nekdo ne ustavi, ali hočeš na vsak način ubiti psa, ki živi v istem gospodinjstvu), to so psihološke težave. Drugo pa je pes, ki grize (o agresiji vam je že simi napisala) in drugo je pes, ki noče s kavča (to je razvajenc). Malce je treba ločit, kaj počne in kako počne, kar je težko človeku, ki vidi sam slabe stvari. Nihče pa ne vidi, kako psa pripravi, da plava, da gre v čoln itd...Poleg tega uporablja akupunkturo, masažo, veterinarje itd, tako, da tu lahko potegne vzporednica s pristopom, do človeka, če jo že vlečeš ven ;)

roxa

• *
Odgovori #948 : 26 Oktober 2012, 12:14:11
Aja pa prva knjiga je men tud bla fajna (no pa druga tud). Sploh tisti, del ko on opisuje kako je prišel v ameriko. Pa kako se je zaposlil kot sprehajalec/trener psov v nekem centru. In res res ni mogu tega gledat. Kako so tisti trenerji tam uporabljali bodečke pa zatezne pa ostala prislina sredstva  :'( Kok so bli kruti pa to. On, On pa uporablja energijo  >:D of cors. Zanimivo da v vseh svojih oddajah pozabi na vse kar je napisal v knjigi.  ;)
to zakaj in kako kaj uporablja je razložil. pa če se ti strinjaš ali ne. sej jaz se tudi s čim ne...pa kaj? bodečke so meni poden, pa kaj čem če jih ljudje uporabljajo. naj jih vsaj pravilno. takšna je filozofija cezarja.

Lunette

• *
Odgovori #949 : 26 Oktober 2012, 12:15:21
 :D :D :D :D
Fajn te je brat.
Am...mogoče še odgovor na Lanabelino vprašanje, prosim.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

roxa

• *
Odgovori #950 : 26 Oktober 2012, 12:16:53
No, pol se ni bilo najbolj smiselno obregnit ob navedbo pasme  :)

Btw. ne eno ne drugo ni pasma oz. ime zanjo ;)
dokler bo STROKA imela svoje razlage, bom ti dve pasmi ločevala :P problem je pa v tebi (ker mene to ne moti-se bodo že zmenili), torej če ti to ne paše, pejt se menit z njimi.  8)

roxa

• *
Odgovori #951 : 26 Oktober 2012, 12:18:53
roxa boljš pusti pitbule pri mer , je namreč zelo občutljiva tema tule  :D
tle je vse občutljiva tema. dobivam tdo kožo. doma sem s poškodovanim meniskusom, drugače se s tem vsem niti ne bi ukvarjala. moj profil to potrjuje.  :P

roxa

• *
Odgovori #952 : 26 Oktober 2012, 12:20:38

ne bo, ker se z z njo ne menim več ( a ni očitno). s prepisovalci in bleferji nimam kaj komunicirat :-*

Lunette

• *
Odgovori #953 : 26 Oktober 2012, 12:20:54
Aja. Še najbolj pravilna uporaba korekcijskih sredsev poteka po sistemu - Pripet na korekcijsko sredstvo (katero nosi nekaj tedno prej in nekaj tednov potem preden se sploh prvič uporabi) + pripet na tisto, kar bo pes po utrjenem lepšem vedenju nosil. Npr. Bodečka + navadna ovratnica. Ko korekcija z navadno ne deluje ji sledi bodečka. Tako psa naučiš naj se ne zajebava. Kakršna koli drugačna uporaba je blesava. Ker psi točno vedno kdaj je katera ovratnica namontirana. Ko korekcijskega sredstva ni več - jovo na novo. In če bi korekcijska sredstva bila učinkovita bi jih psi nosili natančno 1X! tako pa jih nosijo kar dolgo dolgo časa  ;)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

kalsang

• *
Odgovori #954 : 26 Oktober 2012, 12:21:49
Katera stroka, Roxa? Priznane pasme:

FCI GROUP 3

Section 3 : Bull type Terriers

1. Great Britain
 Bull Terrier (11)            
05/07/11   FR/EN/DE/SP
 Miniature Bull Terrier (359)            
05/07/11   FR/EN/DE/SP
 Staffordshire Bull Terrier (76)            
24/06/87   FR/EN/DE/SP
 2. U.S.A.
 American Staffordshire Terrier (286)             
03/09/96   FR/EN/DE/SP

Vir: http://www.fci.be/nomenclature.aspx

roxa

• *
Odgovori #955 : 26 Oktober 2012, 12:24:26
Kako da ne :) tvoj mogoce nima.
tako kot s hrano ga tudi s tem ne bi poniževala. niti se ne rabim dokazovati nikomur. in kaj? aja, točno...nisem primeren lastnik ::)
po mnenju nekaterih tule 8) kar me niti malce ne gane.

all_

• *
Odgovori #956 : 26 Oktober 2012, 12:25:38
to ni stafford, ampak pit bull.  :)

:o

Daddy je ravno toliko pit, kot je staff.  ;) CM že pravi pitbull, samo američani za ta tip psa itak radi govorijo, da so vsi pitbulli, tudi če nimajo pojma kaj je zmiksano v psu in od kje je prišel. Po videzu je meni Daddy bolj Amstaff, DNA testa pa ni.  :P

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #957 : 26 Oktober 2012, 12:27:05
Citiraj

ne bo, ker se z z njo ne menim več ( a ni očitno). s prepisovalci in bleferji nimam kaj komunicirat :-*

Tokrat si šla predaleč. Ali boš dokazala, kje sem kaj prepisala ne da bi bilo razvidno od kod je prepisano ali pa se boš lepo opravičila.

BlackDevil

• *
Odgovori #958 : 26 Oktober 2012, 12:28:52
Razlika pa je?

Pitbulli so mešanci. Ameriški stafford terrier je pa priznana pasma. (Smo v Evropi ne v ZDA)

Every now and then a dog comes along who is truly special, a dog who touches the heart so deeply and connects to the spirit so strongly that it's clear no other dog who comes after will ever affect us in in the same way. Some call this their heart dog or soul dog. My soul dog was Mojo." N.W.

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #959 : 26 Oktober 2012, 12:30:20
tako kot s hrano ga tudi s tem ne bi poniževala. niti se ne rabim dokazovati nikomur. in kaj? aja, točno...nisem primeren lastnik ::)
po mnenju nekaterih tule 8) kar me niti malce ne gane.

Ok, to je tvoje mnenje. Tako o psih kot o lastnikih, ki s psi kaj "delajo".
Ni pa dejstvo ;)

battito animale