Cesar Millan

Urška · 419331

Lunette

• *
Odgovori #1140 : 29 Oktober 2012, 19:33:24
Roxa - so znanstveniki oz strokovnjaki področja živalske psihologije merodajen tip ljudi, ki podajajo dejstva al ne?
No ker dejstvo je da CM ni strokovnjak za dejstva katera so že davno ovržena s strani prej omenjenih ljudi.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

roxa

• *
Odgovori #1141 : 29 Oktober 2012, 19:34:06
Bolj za intermezzo.............gledal, na srečo sam in po koncu filma ga tudi izbrisal iz računalnika.
Kdaj se res vprašam: koliko še do večnega Rimskega imperija; kruha in iger .......... vse bolj krvavih in nasilnih.
Zgodovina se baje ponavlja :-\
Film je dober. Meni. Nekaterim pa ZELO ogaben in provokativen. Kar še ne pomeni, da NEKOGA ne bo vzburjal in ga bo imel med drk materialom. Žal, matere umirajo, ker zmotijo sinove pri igri igric. Tudi ljudje v kinu umirajo, ker uleti namišljen Batman in strelja. Folk je sposoben posnemat in imet za vzor marsikaj. Celo umore.

roxa

• *
Odgovori #1142 : 29 Oktober 2012, 19:34:57
More of your bullshit? Svoje komplekse zdravi drugje. Drugič in zadnjič. 

roxa, neverjetna si, prav res. Vidim, da veliko stvari ne razumeš, pa naj ti kakšno pojasnim. Sej veš - če ne veš...
Predno obtožiš človeka, da te zmerja (ali koga (ne) ceni ali prepisuje ali...) se v to prepričaj. Bilo je vprašanje kako se reče kuri, ki se petelini, niti slučajno ne bi kure žalila s primerjavo s tabo. Prosim, da ne žališ ti mene in si ne domišljaš, da veš koliko cenim slovensko znanost. Še pri spolu, kjer je 50:50 možnosti, si falila. Neverjetna si, res.  :)
Ne zanima me tvoje mnenje. O ničemer  :)

sej vem, da boli...sej bo minil. ego se hitro pocajta ne glede na spol ;D 8) ;)

Sleepy

• *
Odgovori #1143 : 29 Oktober 2012, 19:48:12
Sej bo, počasi. Ne se sekirat. Mati narava je včasih res kruta.

Smile... Tomorrow will be worse. 8)

roxa

• *
Odgovori #1144 : 29 Oktober 2012, 20:11:38

Fenomen slovenskih forumov je res, ne samo v kinologiji ampak tudi drugje neverjeten. Vsi vse vedo, vsi so najboljši. Bog ne daj, da nekdo ne potgne s čredo in ne misli tako kot vsi. Subjektivnega mnenja se ne upošteva, ampak ga je na miljon različnih spreobračanj besed in misli potrebno izničit.

8) tako je. in takšen način ZELO odvrača. Zelo nezrelo obnašanje.

all_

• *
Odgovori #1145 : 29 Oktober 2012, 22:03:14
kar pomeni le da pozitivaši niso sposobni prikazati svojih metod na javnosti razumljiv način

Bi prej rekla, da niso dovolj zanimivi. Cela poanta TV oddaj je naredit šov, če imaš človeka, ki ga lahko prodaš si pa zadel terno. In CM znajo prodat. In znajo prodat celo "človek nad psom" idejo. In je očitno privlačno, ko človek premaga psa. Ker ljudje so narejeni tako, da morajo zmagat. Nadvladat. Sploh je pa kul, če je v ospredju samo en človek. Super heroj  ;)

Saj so tudi oddaje, kjer so druge metode prikazane. Kjer ne gre vse tako na hitro in na silo. Jaz sem zelo rada gledala Dogtown. Je pač čist druga smer oddaje, ampak se veliko kaže delo s psi. Pa veliko se govori o tem zakaj se pes obnaša kot se, iz kje to pride, kako mu pomagat. Ne pa kako ga premagat.

Sem slučajno kakšen dan nazaj gledala eno CM oddajo, kjer je svojega Juniorja ponucal za učit. Pa je tudi njemu povodec visoko na vratu zavezal, pa ga tam cukal, da je lahko en pes okoli njega hodil, on (Junior) ga pa nazaj ni smel povohat. Pa je ves trd čakal na dovoljenje... A mi lahko kdo pove, če je to ok? Če je kdo gledal, bo vedel o čem govorim.. če ne pa pač ne..

all_

• *
Odgovori #1146 : 29 Oktober 2012, 22:16:19

idefix

• *
Odgovori #1147 : 29 Oktober 2012, 23:09:23
Citiraj
Ni za kaj. Lej, res nočem težit, sam sem iz stroke (magisterij Biotehniška fakulteta) in VEM, kaj je kaj. Ne pišem ti tega, zato, ker bi rada nagajala ali pa pametovala. Za izjave, ki si jih ti podal recimo pri Dr. Maji Jurc nikoli ne bi prišel skozi (mlela bi te do konca). Uporaba besed je resna stvar in razumevanje evolucijskega razvoja ali pa izumiranja je teorija, ki se je ZELO spremenila.

....
Citiraj
To pa ni z neta...to je učenje pri Dr. Dušanu Jurcu, našemu edinemu MIKOLOGU, pa učeje pri Francu Batiču (botanik). In ne, to ni moje edino znanje je pa potrjeno.

:)  ::)

Sem preverila seznam magistrskih nalog na gozdarstvu, pa se ne morem odločiti, katera bi bila prava?

Sicer so včasih etologijo predavali na biologiji, na gozdarstvu je delno vključevala obnašanje živali ekologija divjadi, ampak nobeden od navedenih fitopatologov in botanikov s temi vsebinami nima prav veliko zveze :)

Očitno pa študentom (in še nedavno-tega študentom) manjka posluh za prakso; prakso pri poučevanju biologije (ker za predavanja je treba snov obvladati, pa še vedno lahko pri vsaki generaciji 'fašeš' kakšno čisto nepričakovano vprašanje ali razpravo - bi bilo nerodno, če bi mladina bolj sledila razvoju znanj od predavatelja ;) ) in prakso pri vzgoji in šolanju psov (katere ima Lanabela seveda precej več od večine --- čeprav imajo tudi kakšni TV šovi tako koristne kot negativne učinke :) ).

lp ž & l & h

roxa

• *
Odgovori #1148 : 29 Oktober 2012, 23:45:05
preberi, kako smo do česa prišli.  ;) potem ti bo verjetno jasno.

Sleepy

• *
Odgovori #1149 : 30 Oktober 2012, 07:27:45
Citiraj
Citat: simi na 27 Julij 2011, 11:44:23
    Fenomen slovenskih forumov je res, ne samo v kinologiji ampak tudi drugje neverjeten. Vsi vse vedo, vsi so najboljši. Bog ne daj, da nekdo ne potgne s čredo in ne misli tako kot vsi. Subjektivnega mnenja se ne upošteva, ampak ga je na miljon različnih spreobračanj besed in misli potrebno izničit.
8) tako je. in takšen način ZELO odvrača. Zelo nezrelo obnašanje.
Za razliko od tvojega načina in zrelega obnašanja, anede? Ki predvsem upošteva dejstvo da je tudi tvoje mnenje samo to - subjektvino. In za razliko od tebe, anede, ki nikakor ne spreobračaš besede, neresnično obtožuješ in ne samo spreobračaš besede ampak si jih po potrebi kar na novo izmisliš, anede?

preberi, kako smo do česa prišli.  ;) potem ti bo verjetno jasno.
In po čem sklepaš, da ni prebrala, in da ne razume? Tole so seveda retorična vprašanja in me tvoji odgovori v resnici ne zanimajo, dokler se jih ne naučiš podajat na način, ki ne bo odbijajoč (ko ti je že, kot kaže, beseda pri srcu). Samo ogledalce tvoji vzorni komunikaciji držim, ko nas že podučuješ o tem. Ker sej še veš. Kot si sama zapisala, človek mora bit najprej do sebe iskren, anede.

diva1

• *
Odgovori #1150 : 30 Oktober 2012, 07:52:16
Tako. Prebrala sem celotno temo. Od začetka do konca.  Dvakrat..

In? :(  Vem samo, da nič ne vem… Kljub dolgoletnem sobivanju s psi.
In ali so zdaj naši psi podrejeni«, zavrti ali pa postavljeni na piedestal?  :o Ne vem.
 Vem pa, da smo pri nas prav vsi zadovoljni. 

Ugotovila  in »našla«sem pa  naslednje: AROGANCO.  :o
Veliko ljudi pogosto rado zavrača  mnenja drugih ljudi, še posebej tisti, ki »visoko letajo«…

Razlog za njihovo nepripravljenosti »sodelovanja« je v  previsoki samozavesti oz. prepričanju v lastno presojo, kar ponavadi imenujemo aroganca. “Nihče ni tako pameten kot jaz,” so prepričani.. Zdi se jim, da morajo imeti nadzor nad vsem. Ste kdaj srečali take ljudi? :P

Roxa, lepo bi bilo, če bi bila v svojih postih malce vljudna, omikana.. Saj ni težko. Morda nas boš celo osvojila.  Najbrž si prav fajn punca v »realnem« življenju, v tem »vitualnem« tukaj, pa  mi osebno ne »sedeš«.. Preveč je  »velelnikov«. 

In predvsem ne blati  ljudi, kateri so« srce« tega foruma…Še posebej ne »sivih« eminenc foruma… Kar Lanabela definitivno je. In vedno  znova in znova  jo berem.. Takšna  zdrava pamet je… Odlična  virtualna »sogovornica«…. Brez nje forum ne bi bil to kar je. Definitivno.

Roxa, upam, da nisi huda name. Lep dan ti želim.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1151 : 30 Oktober 2012, 08:30:36
nekateri se požvižgamo na te vaše  eminence in s kom kafetkate, za mene je važna vsebina povedanega (pa ne zgolj v tej temi) neglede kdo je uporabnik

pa dajmo se nehat sprenavedati, celotna tema o CM vam služi tule  da lahko ve tle hejtajte patriarhalnega pasjega "šepetalca" ki se "izživlja nad psi". tle ste vključile razne nebuloze kako se je pes razvijal evolucijsko ob človeku in ni bil udomačen, kot  nek poskus zrelevatiziranja krdelnega vodjo, ki naj bi ga pes prevlekel ko še je plesal z volkovi

Dejansko se je tema vsebinsko končala že nekaj strani nazaj, vemo točno kje smo a ne

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

damayanti

• *
Odgovori #1152 : 30 Oktober 2012, 08:35:15
Tako. Prebrala sem celotno temo. Od začetka do konca.  Dvakrat..

In? :(  Vem samo, da nič ne vem… Kljub dolgoletnem sobivanju s psi.

:D :D :D

No meni deluje tale tema nekako takole...
asociacija

Horda psov nekje na nekem dvorišču , sredi dvorišča nek nepomemben objekt ... večina jih nekako mirno laja v tisti objekt  , vsake toliko časa nekdo bolj zalaja... tam  v enem kotu pa en poškodovan pes hudo glasno laja in se zaganja v objekt in v vse ostale...potem pride še en mali pesek  malo  zaokroži okrog ostalih psov  jih nalaja... nekateri zalajajo nazaj in potem spet tisti  tapoškodovani dobi elan, pa se spet zaganja v vse ostalo..  :D :D

p.s.   ;D  mali je spet uletel... spet bo šundr  :o >:D

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

roxa

• *
Odgovori #1153 : 30 Oktober 2012, 09:40:25

Za razliko od tvojega načina in zrelega obnašanja, anede? Ki predvsem upošteva dejstvo da je tudi tvoje mnenje samo to - subjektvino. In za razliko od tebe, anede, ki nikakor ne spreobračaš besede, neresnično obtožuješ in ne samo spreobračaš besede ampak si jih po potrebi kar na novo izmisliš, anede?
In po čem sklepaš, da ni prebrala, in da ne razume? Tole so seveda retorična vprašanja in me tvoji odgovori v resnici ne zanimajo, dokler se jih ne naučiš podajat na način, ki ne bo odbijajoč (ko ti je že, kot kaže, beseda pri srcu). Samo ogledalce tvoji vzorni komunikaciji držim, ko nas že podučuješ o tem. Ker sej še veš. Kot si sama zapisala, človek mora bit najprej do sebe iskren, anede.

sej bo minilo...včasih traja tudi več dni...dihaj, dihaj....sej, če ne znaš uporabljat kakšne besede in jih vmeščat pravilno v stavke, to ni konec sveta. človek se celo življenje uči 8)

Sleepy

• *
Odgovori #1154 : 30 Oktober 2012, 09:48:32

It damages your brain. Friendly advise: consider a diet.  But then again... 4 U it's 2 late

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1155 : 30 Oktober 2012, 09:50:49
vidim da je Sleepy v tej temi v svojeme elementu ::)

kindergarten. je pa to dobra demonstracija kako kinologija zgleda pri nas

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

Sleepy

• *
Odgovori #1156 : 30 Oktober 2012, 09:54:42
Hvala za kompliment.  ;D Kaj češ, se težko uprem izzivom. Bolj kot so glupi, težje se jim uprem. JBG, nismo vsi popolni. :D

roxa

• *
Odgovori #1157 : 30 Oktober 2012, 09:55:48

Roxa, lepo bi bilo, če bi bila v svojih postih malce vljudna, omikana.. Saj ni težko. Morda nas boš celo osvojila.  Najbrž si prav fajn punca v »realnem« življenju, v tem »vitualnem« tukaj, pa  mi osebno ne »sedeš«.. Preveč je  »velelnikov«. 

In predvsem ne blati  ljudi, kateri so« srce« tega foruma…Še posebej ne »sivih« eminenc foruma… Kar Lanabela definitivno je. In vedno  znova in znova  jo berem.. Takšna  zdrava pamet je… Odlična  virtualna »sogovornica«…. Brez nje forum ne bi bil to kar je. Definitivno.

Roxa, upam, da nisi huda name. Lep dan ti želim.
omikana sem do tistih, ki so omikani in, ki te v štartu ne zabijajo. do tistih, ki znajo sprejet tuje mnenje in ga ne vlačijo s posmehljivimi posti na 10 sraneh in še naprej. omikana sem, do ljudi, ki se ne vtikajo v tisto o čemer nimajo pojma.

da o nasvetih, ki jih sive eminence tule delijo...to je pa višek neumnosti. tukaj berem takšne stvari (v različnih temah, kjer me sodelovanje niti ne zanima, ker človeku, ki ima agresivnega psa doma, nimam kaj svetovati, razen naj poišče strokovno pomoč), takšna svetovanja, da dobesedno sam buljim v računalnik...ampak hvala simi, ker vam nastavi realno sliko.  ::) res je problem, ko misliš, da je dolgoletno lastništvo psa/psov kredibilen razlog za podajanje nasvetov. e pa ni. in super je, da nekateri, ki se ukvarjajo z odnosom pes/človek to razumejo.

to, da uporabljam velelnike....spet, dejte si prebrat kaj je velelnik (pa spet, ne mislim nič slabega).

Lanabela je lahko tebi idol, lahko ti je karkoli (nimam težav s tem). njen sem svoje mnenje o njeni komunikaciji povedala.  taki ljudje se mi celo smilijo in si ne želim komunicirati s takšnimi ljudmi. sem pa že napisala, da se z nekaterimi stvarmi, ki jih piše celo osebno strinjam.

zakaj bi pa bila huda nate? imaš svoje mnenje in ga spoštujem.   8)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #1158 : 30 Oktober 2012, 10:21:52
) res je problem, ko misliš, da je dolgoletno lastništvo psa/psov kredibilen razlog za podajanje nasvetov. e pa ni. in super je, da nekateri, ki se ukvarjajo z odnosom pes/človek to razumejo.

OK ampak cisto resno me zanima, kaksne reference naj bi imel nekdo, da je zate kredibilen?
Ce pravis, da izkusnje niso dovolj, znanstveni clanki in knjige te tudi ne prepricajo (ker te pisejo tudi "pozitivci"), po cem se pol ti odlocis, da je nekdo zanesljiv?

battito animale

Saga

• *
Odgovori #1159 : 30 Oktober 2012, 10:31:15
po cem se pol ti odlocis, da je nekdo zanesljiv?
Če se strinja z njo  ;D

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1160 : 30 Oktober 2012, 10:35:48
Nek, ki ima delovne izkušnje z rehabilitacijo problematičnih psov, ki se s tem strokovno ukvarja in je usposobljen trener, glede na to da imamo le eno društvo (ob vsej tej množici blazne stroke), ki se s tem uradno lahko ukvarja je izbira sila preprosta   ;)

in če je last psa že pogoj da je nek "eminenca" to razloži marsikaj zakaj je stanje v naši kinologija takšno kot je

Živa

• *
  • Živa & Grom
Odgovori #1161 : 30 Oktober 2012, 11:04:08
Nek, ki ima delovne izkušnje z rehabilitacijo problematičnih psov, ki se s tem strokovno ukvarja in je usposobljen trener, glede na to da imamo le eno društvo (ob vsej tej množici blazne stroke), ki se s tem uradno lahko ukvarja je izbira sila preprosta ;)

Zelo zanimivo stališče, glede na to da je prav CM "a self-taught expert", nima nobene uradne izobrazbe ali uradnega potrdila, da ve, kaj dela, od VURS-u ekvivalentne inštitucije... Kako pa veš, da nimamo tudi pri nas takšnih uspešnih samoukov, ki pač še niso imeli sreče, da bi jih odkrila ameriška televizija?

LP Jasna, Živa, Grom in Rea

I’m trying to catch up with my dog…

roxa

• *
Odgovori #1162 : 30 Oktober 2012, 11:17:43
OK ampak cisto resno me zanima, kaksne reference naj bi imel nekdo, da je zate kredibilen?
Ce pravis, da izkusnje niso dovolj, znanstveni clanki in knjige te tudi ne prepricajo (ker te pisejo tudi "pozitivci"), po cem se pol ti odlocis, da je nekdo zanesljiv?
prosim...dajte no. a se vam res da al kaj? men se počasi ne da več. res ne...

ok, kaj te zanima? kredibilen ZA KAJ? trenirat psa? rehabilitirat psa? pri meni štejejo rezultati, potrjeni. sploh pa mi šteje sposobnost dela s človekom in šele nato s psom, torej sposobnost individualnega pristopa, ker psa nisem vodila v šole itd, to mi je čisto mimo, sem pa imela individualnega trenerja, ki se je ukvarjal z mano (1), nato s psom. in imel je potrjene dolgoletne izkušnje in rezultate in primerno izobrazbon (ne sam te "slovenske" puhle kinološke izobrazbe, ki dela s psi in lastniki kot prodajalke v štacuni).
Lilit, malce obračaš. zakaj se vračamo na tisto, kar smo rešili. problem, ki si ga imela, upam, da ga nimaš več- je uporaba besede dejstvo. kdo je rekel, da članki ki jih pišejo strokovnjaki kinologije niso uredu...tega nisem nikoli, nikjer napisala, sem pa napisla da to niso dejstva. tega ne moreš navajat, kot dejstvo. zakaj ne? zato, ker so izpodbitna. lej, če tega ne razumeš, potem ne vem. 5+5=10 (to je dejstvo), če pa neki kinološki strokovnjak, npr trener spiše, da pes dela najbolje SAMO na pozitivno motivacijo, to njegovo pisanje lahko z dokazi, poskusi, izpodbija neki drugi kinološki "pisec" ali praktikant in dokaže, da obstajajo različne poti do cilja. kaj je boljše je relativno. to smo že imeli v debati. metode niso problem. problem so vodniki, ki metod ne znajo uporabljat, ali pa jih uporabljajo napačno. še enkrat...nimam nič proti vaši vzgoji psa, dokler je vaša in je ne trobite vsem v glavo. vodniki si niso isti, psi si niso isti...upam pa da pri vseh obstaja volja in volja bo našla pravo pot.  8) :)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #1163 : 30 Oktober 2012, 11:30:52
 ??? kaj obracam? zares me je zanimalo, kaj pri tebi steje za kredibilno. za kaj, ti pise v tvojem citatu
Citiraj
res je problem, ko misliš, da je dolgoletno lastništvo psa/psov kredibilen razlog za podajanje nasvetov.

imel je potrjene dolgoletne izkušnje in rezultate in primerno izobrazbon (ne sam te "slovenske" puhle kinološke izobrazbe, ki dela s psi in lastniki kot prodajalke v štacuni).
Kje pa je dobil to izobrazbo? (in to me tudi zares zanima, ker se strinjam, da nasa uradna kinoloska izobrazba... je pac kar je)

Joj, o dejstvih pa rajsi ne bi (jaz npr. dvomim, da je Ljubljana glavno mesto Slovenije ;D)

battito animale

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1164 : 30 Oktober 2012, 11:38:44
kdo je rekel, da članki ki jih pišejo strokovnjaki kinologije niso uredu...tega nisem nikoli, nikjer napisala, sem pa napisla da to niso dejstva. tega ne moreš navajat, kot dejstvo. zakaj ne? zato, ker so izpodbitna. lej, če tega ne razumeš, potem ne vem. 5+5=10 (to je dejstvo), če pa neki kinološki strokovnjak, npr trener spiše, da pes dela najbolje SAMO na pozitivno motivacijo, to njegovo pisanje lahko z dokazi, poskusi, izpodbija neki drugi kinološki "pisec" ali praktikant in dokaže, da obstajajo različne poti do cilja. kaj je boljše je relativno. to smo že imeli v debati. metode niso problem. problem so vodniki, ki metod ne znajo uporabljat, ali pa jih uporabljajo napačno. še enkrat...nimam nič proti vaši vzgoji psa, dokler je vaša in je ne trobite vsem v glavo. vodniki si niso isti, psi si niso isti...upam pa da pri vseh obstaja volja in volja bo našla pravo pot.  8) :)

Se strinjam, glede glavnega problema!  ;)
Zdravilo je v nepravih rokah lahko tudi strup ....................... toliko o VSEH metodah ;)

Meni nekatere v danem trenutku, dani situaciji niso dajale zadovoljivih rezultatov. Je pa vse odvisno tako od psa kot tudi od vodnika, zame do neke mere tudi časa.
Mislim, da bi se tega držal tudi pri prevzgoji ........................... važno, da pes postane moj "popolni suženj"  ;D ................... o sreči in ne sreči pa raje ne bi  ;D

roxa

• *
Odgovori #1165 : 30 Oktober 2012, 11:46:28
??? kaj obracam? zares me je zanimalo, kaj pri tebi steje za kredibilno.
;D zame človek, ki je lastnik psa/psov (spet pišem isto in se ponavjam) ni kredibilen dajati nasvetov, kaj mora drugi človek, ki ima agresivnega psa storiti. zato, ker lastništvo (tudi dolgoletno) ni isto kot DELO z agresivnimi psi. če se ti čutiš kredibilno dajat nasvete drugim lastnikom, dajaj jih...jaz se to niti drznem ne. ne glede na to kakšna lastnica psa sem.

Citiraj
Kje pa je dobil to izobrazbo? )
tujina. francija, nemčija...seveda spet z rezultati. in ti so najbolj pomembni.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1166 : 30 Oktober 2012, 11:52:24
Citiraj
Kako pa veš, da nimamo tudi pri nas takšnih uspešnih samoukov

samouk gor ali dol, edin oprejemljiv podatek v tako obskurni stroki kot je kinologija so rezultati; vsak lolek ima lahko svoje mnenje je pa njegova teža le mal večja če ima zadaj tudi kaj za pokazati
 oz po prešernovo: Le čevlje sodi naj Kopitar

roxa

• *
Odgovori #1167 : 30 Oktober 2012, 11:56:13
Se strinjam, glede glavnega problema!  ;)
Zdravilo je v nepravih rokah lahko tudi strup ....................... toliko o VSEH metodah ;)

Meni nekatere v danem trenutku, dani situaciji niso dajale zadovoljivih rezultatov. Je pa vse odvisno tako od psa kot tudi od vodnika,
zato pa pravim...meni je najpomembnejša individualna obravnava. mene in nato psa.

da izbire psa, prilagoditve življenja psu (tu mislim, da ne prilagajamo svoj lajf psu, ampak obratno) in čas, koliko ga imamo-to so zame ključna vprašanja, ko se človek odloča za psa. če bi bila ta vprašanja rešena (iskreno) s trani potencialnega kupca/lastnika psa...bi imeli s prevzgojo veliko manj dela. jaz recimo nisem sposobna imeti bigla...pa so mi ful luštni, ampak imela sem v varstvu psico prijateljice in sem ugotovila, da takšna pasma ni zame. karakterno mi ne leži. meni mora pes (pasma) karakterno ležat.  8) drugo vse je zame nadgradnja (tudi vzgoja).

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1168 : 30 Oktober 2012, 12:03:23
Dajte no, kakšna eminenca neki, sploh pa ne siva - sive eminence ponavadi delujejo skrito iz ozadja, las pa tudi še nimam sivih ;D....Ste me pa pripravili do tega, da sem šla malo pogledat temo za nazaj (ne, 36 +/-par strani nazaj tudi ni bilo nič mojega kar bi prepisala). In tema je prav zanimiva, gre malo levo, malo desno, malo gor, veliko dol, in če odštejemo osebno obračunavanje ( ki ga prav ta tema nenavadno goreče poraja) in ostale obvezne pleve, ostane kar precej koristnega in zanimivega.

In ja, obstajajo različne poti do cilja. To pišem že ves čas. Ne prideš pa po vseh poteh do istega cilja. Tudi so ene poti bolj varne, druge manj, ene so bolj strme, druge bolj zavite. Izbereš tisto, ki ti ustreza. Do tukaj je vse ok. Neha pa biti ok, ko se zapičiš  v eno izrazito strmo in neprijetno pot, ker jo neprestano reklamirajo na TV. Ker te pač prevzame tip, ki spretno driča po meliščih in skače prek prepadov. Nič ne de, če si kdaj strga hlače, glavno da je atrakcija. In samo to nekaj velja. Začneš zanikati obstoj drugih, varnejših in prijetnejših poti. Tisti, ki te  opozarjajo, da obstaja tudi kakšna boljša pot ti začno najedat živce. Ker ni argumentov, je treba poseči na osebni nivo. Tako to gre...

In še enkrat: za živali so metode s pozitivno motivacijo definitivno najboljše, kar se vidi tako po rezultatih ki jih je moč na ta način doseči kot tudi po počutju živali. Ni pa nujno, da s temi metodami tudi dejansko dobimo najboljše rezultate - če njihovim vodnikom ne ustrezajo.

PS: naša kinologija je kjer je zaradi dela nas vseh. In po rezultatih sodeč delamo dobro. Saj so rezultati edino merilo, mar ne? Tudi izobraževanje strokovnega kadra niti ni tako zelo bogo, kot bi ga radi prikazali tisti, ki niso naredili še a ma nič.
BTW; za Nemce ne rečem, ampak kaj za vraga se je lahko naučil od Francozov?

Živa

• *
  • Živa & Grom
Odgovori #1169 : 30 Oktober 2012, 12:09:08
samouk gor ali dol, edin oprejemljiv podatek v tako obskurni stroki kot je kinologija so rezultati; vsak lolek ima lahko svoje mnenje je pa njegova teža le mal večja če ima zadaj tudi kaj za pokazati
 oz po prešernovo: Le čevlje sodi naj Kopitar

Ok, kako pa ugotoviš, če nekdo pri nas ima rezultate ali ne? A je to kje objavljeno (glede na to, da verjetno ne govorimo o tekmovalnih rezultati, ne?)

LP Jasna, Živa, Grom in Rea

I’m trying to catch up with my dog…