Cesar Millan

Urška · 419264

all_

• *
Odgovori #1170 : 30 Oktober 2012, 12:14:30
  Najbrž si prav fajn punca v »realnem« življenju, v tem »vitualnem« tukaj, pa  mi osebno ne »sedeš«..

No one likes name droppers.  ;)

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1171 : 30 Oktober 2012, 12:20:31
Citiraj
Ok, kako pa ugotoviš, če nekdo pri nas ima rezultate ali ne?

človeka povprašaš po njih ?

tule imam krasen primer o čem govorim:

"za živali so metode s pozitivno motivacijo definitivno najboljše,"

Tole je Lanabela predstavila kot dejstvo; torej jaz izhajam iz tega da slednje lahko predstavi kot dejstvo (ne mnenje) nek ki se aktivno ukvarja z šolanjem psom (in ne zgolj svojimi) , je uporabljal klasično metodo (da lahko objektivno primerjav) in ima rezultate svojega šolanja ki to dejstvo potrjujejo
mnenje da lahko vsako živo bitje podkupiš da dosežeš željen odziv ne bo dovolj 

Citiraj
No one likes name droppers

hence, jaz ne pišem v anonimi ampak z svojim imenom in   nekaterim ni bilo potrebno dosti da so prišle do vseh ostalih podatkov

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

all_

• *
Odgovori #1172 : 30 Oktober 2012, 12:20:43
omikana sem, do ljudi, ki se ne vtikajo v tisto o čemer nimajo pojma.

To nima veze s CM, ampak daj no, resno? A če sem jaz zdaj magistrirala na slavistiki, mi ni treba bit omikana do tebe, ko delaš kikse ko pišeš? Te lahko zafrkavam? Vsaj predvidevam, da to leti na tiste gobe, ki jih je Lanabela omenila in si ti ful občutljiva ko se o gobah govori? Al' o volkovih?

Vsak se lahko vtakne čisto v vse in o tem debatira. In če hočeš imet kulturno debato, naj bi bil omikan in če imaš kakšno informacijo več, to pač razložiš. Samo ne se zgovarjat na stroko in ne vem kaj, ker stroka je pri nas nekam širok pojem. Sploh pa če smo iskreni sami do sebe in do populacije, ki se izobražuje na faksih - ne pašejo vsi tja, kamor so se postavili ane. Pa to govorim na splošno.

Živa

• *
  • Živa & Grom
Odgovori #1173 : 30 Oktober 2012, 12:25:22
človeka povprašaš po njih ?

tule imam krasen primer o čem govorim:

"za živali so metode s pozitivno motivacijo definitivno najboljše,"

Tole je Lanabela predstavila kot dejstvo; torej jaz izhajam iz tega da slednje lahko predstavi kot dejstvo (ne mnenje) nek ki se aktivno uklvara z šolanjem psom (in ne zgolj svojimi) , je uporabljal klasično metodo (da lahko objektivno primerjav) in ima rezultate svojega šolanja ki to dejstvo potrjujejo

Skratka, če prav razumem, človeka vprašaš, potem pa mu verjameš, če se odgovor sklada s tvojo teorijo?

LP Jasna, Živa, Grom in Rea

I’m trying to catch up with my dog…

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #1174 : 30 Oktober 2012, 12:27:11
Tole je Lanabela predstavila kot dejstvo; torej jaz izhajam iz tega da slednje lahko predstavi kot dejstvo (ne mnenje) nek ki se aktivno ukvarja z šolanjem psom (in ne zgolj svojimi) , je uporabljal klasično metodo (da lahko objektivno primerjav) in ima rezultate svojega šolanja ki to dejstvo potrjujejo

Pa si vprasal Lanabelo po njenih izkusnjah? ;)

Vidim pa, da pozitivne motivacije se vedno ne razumes.

battito animale

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1175 : 30 Oktober 2012, 12:31:59
Citiraj
Tole je Lanabela predstavila kot dejstvo; torej jaz izhajam iz tega da slednje lahko predstavi kot dejstvo (ne mnenje) nek ki se aktivno uklvara z šolanjem psom (in ne zgolj svojimi) , je uporabljal klasično metodo (da lahko objektivno primerjav) in ima rezultate svojega šolanja ki to dejstvo potrjujejo

Ker je v kinologiji silno malo obskurnega, so tudi rezultati vidni in lahko merljivi: za trenerja opravljeni izpiti njegovih tečajnikov in/ali njihovi tekmovalni uspehi, za vzreditelja rezultati potomcev njegovih psov (po zunanjosti in po delu),  za vodnika opravljeni izpiti/preizkušnje, tekmovalni rezultati....
BTW: Lahko primerjam različne metode med seboj, ker znam delat (in tudi delam) po različnih metodah z različnimi vodniki in brez dvoma lahko povem, kaj daje najboljše rezultate.

Citiraj
Očitno se nisi še nič naučil na teh 40 straneh ali pa se namenoma delaš neumnega?

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1176 : 30 Oktober 2012, 12:38:26
Citiraj
Pa si vprasal Lanabelo po njenih izkusnjah?

Citiraj
Ko sem te pobaral po podatkih o usposobljenosti, navsezadnje daje to določeno kredibilnost pisanju , si mi napisala v smislu naj se sam pozanimam;
Se ukvarjaš z rehabilizacijo problematičnih psov si trener, pasja psihologija, veterina..etc?

:

Citiraj
človeka vprašaš, potem pa mu verjameš, če se odgovor sklada s tvojo teorijo

še sploh nisem prišel tako daleč ;D

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1177 : 30 Oktober 2012, 12:52:53
Ne vidim razloga, da razkrivam svoje osebne podatke in reference na forumu, dokler tega ne storijo tudi sogovorniki.

Živa

• *
  • Živa & Grom
Odgovori #1178 : 30 Oktober 2012, 12:55:34
Aha, torej ker si nekoč Lanabelo tukaj na forumu vprašal o njeni usposobljenosti in ti ni bila pripravljena predložiti svojega CVja, je torej edino kredibilno za dajanje nasvetov na forumu edino slovensko društvo, ki se lahko uradno ukvarja z rehabilitacijo problematičnih psov?

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1179 : 30 Oktober 2012, 12:56:59
Citiraj
Aha, torej ker si nekoč Lanabelo tukaj na forumu vprašal o njeni usposobljenosti in ti ni bila pripravljena predložiti svojega CVja, je torej edino kredibilno za dajanje nasvetov na forumu edino slovensko društvo, ki se lahko uradno ukvarja z rehabilitacijo problematičnih psov?

Da, vsaj kar se tiče strokovnega mnenja in dejstev, osebnega seveda lahko poda vsak

Citiraj
Ne vidim razloga, da razkrivam svoje osebne podatke in reference na forumu

kakopak  zategaj jaz ne vidim razloga da bi ti dajali kaj večje kredibilnosti kot za vse ostale sogovornike ki imajo  osebno mnenje  ;)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1180 : 30 Oktober 2012, 13:03:37
....
Citiraj
dokler tega ne storijo tudi sogovorniki.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1181 : 30 Oktober 2012, 13:04:38
huh? jaz referenc nimam nobenih, sam domala v vsaki temi poudaril da sem amater  ;)
tudi ne pišem anonimno

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1182 : 30 Oktober 2012, 13:32:19
Ok, kako pa ugotoviš, če nekdo pri nas ima rezultate ali ne? A je to kje objavljeno (glede na to, da verjetno ne govorimo o tekmovalnih rezultati, ne?)

Preko poligonov in hal  :o

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1183 : 30 Oktober 2012, 13:41:29

Načelomamo bi bilo tako prav ;) .................. ali pa videti "reference", najbolje pred in po prevzgoji. Glede razkrivanja raznih referenc, sem svoje povedal, povabil tudi nekatere forumske "reference" ;) .............. ampak one so največkrat "višja matematika" in se z vzgojitelji ne ubadajo ;)

Živa

• *
  • Živa & Grom
Odgovori #1184 : 30 Oktober 2012, 13:45:40
Preko poligonov in hal  :o

???

Načelomamo bi bilo tako prav ;) ..................

Saj nič ne rečem - na podlagi nečesa se človek pač mora odločiti...

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1185 : 30 Oktober 2012, 14:02:33
Citiraj
tudi ne pišem anonimno
Aja? kako pa drugače?

No ja, če bo potem mir:
Imam registrirano psarno za zlate prinašalce in samojede, zlatih prinašalcev nimamo več že 20 let, samojede imam še, a so psice stare in že dolgo nisem imela nobenega legla. Bo pa še kakšno, če bo sreča mila. Moji zlati prinašalci so bili odlični delovni psi, več je bilo uspešnih reševalcev, ena psica je bila v lovskih rokah, dva sta bila razstavno uspešna (kar je za izrazito delovno linijo lep uspeh). Moji samojedi so šli k neambicioznim lastnikom, tako da opravljajo samo vlogo družinskih psov, čeprav bi imeli nekateri potencial za kaj več. Razen tistih, ki so ostali doma seveda.
S svojimi psicami se ukvarjam z reševanjem in agilityjem. Vsega skupaj sem v agilitiju tekmovala s petimi samojedkami, z vsemi na nivoju A2 (v trojki nimajo kaj početi, ker so zaradi telesne konstitucije ne dosegajo zahtevane hitrosti) Z dvema psicama sem naredila izpite za reševalne pse  ISP R3 po starem programu in z eno ISP R2 po novm programu. Vmes nekaj let nisem bila aktivna s svojimi psi, zdaj imam spet eno psico pripravljeno za izpit.
Imam nekaj malega izkušenj s problematičnimi psi (en podedovan, en pritepen, ena kupljena, en začasnik iz zavetišča), med njimi je bil en pes zelo nevaren.
Sem inštruktorica osnovnega šolanja (s čemer se ne ukvarjam) in za šolanje reševalnih psov, vodim tudi treninge in začetne tečaje agilitija.

med tistimi, ki se oglašajo v tej in sorodnih temah jih je nekaj, ki imajo bistveno boljše reference kot jaz, pa se ne postavljajo z njimi, zato se mi je zdelo res čist za brez veze pisat svoje.

Sleepy

• *
Odgovori #1186 : 30 Oktober 2012, 14:10:11
Ne vidim razloga, da razkrivam svoje osebne podatke in reference na forumu
In zakaj bi tudi jih "morala"? V bistvu tudi Informacijski pooblaščenec kar naprej opozarja pred razkrivanjem osebnih podatkov na forumih. Osebni podatki so nekaj kar je modro varovat, če jih pa kdo noče, je ta njegova izbira.

nekateri se požvižgamo na te vaše  eminence in s kom kafetkate, za mene je važna vsebina povedanega (pa ne zgolj v tej temi) neglede kdo je uporabnik
Aja? Zakaj pa pol sprašuješ po referencah in osebnih podatkih?

In ja, obstajajo različne poti do cilja. To pišem že ves čas. Ne prideš pa po vseh poteh do istega cilja. Tudi so ene poti bolj varne, druge manj, ene so bolj strme, druge bolj zavite. Izbereš tisto, ki ti ustreza. Do tukaj je vse ok. Neha pa biti ok, ko se zapičiš  v eno izrazito strmo in neprijetno pot, ker jo neprestano reklamirajo na TV. Ker te pač prevzame tip, ki spretno driča po meliščih in skače prek prepadov. Nič ne de, če si kdaj strga hlače, glavno da je atrakcija. In samo to nekaj velja. Začneš zanikati obstoj drugih, varnejših in prijetnejših poti. Tisti, ki te  opozarjajo, da obstaja tudi kakšna boljša pot ti začno najedat živce. Ker ni argumentov, je treba poseči na osebni nivo. Tako to gre...
Pure simplicity, za posameznike pa še vedno višja znanost...

To nima veze s CM, ampak daj no, resno? A če sem jaz zdaj magistrirala na slavistiki, mi ni treba bit omikana do tebe, ko delaš kikse ko pišeš? Te lahko zafrkavam? Vsaj predvidevam, da to leti na tiste gobe, ki jih je Lanabela omenila in si ti ful občutljiva ko se o gobah govori? Al' o volkovih?
In to na poljudnem forumu...

Smile... Tomorrow will be worse. 8)

Felina

• *
Odgovori #1187 : 30 Oktober 2012, 14:15:30
Reference...ja, to je kar zanimivo sploh pri prevzgoji, ker je to dokaj intimna zadeva tudi na strani edinega društva, ki se s tem ukvarja požegnano iz strani VURSA. Iz strani VURSA ni uradnih podatkov kdo ima določeno prešolanje, zaradi varstva podatkov, nimaš javne možnosti si ogledati opis tega psa, problem in kakšen je bil pred in kakšen po prevzgoji. Sam program prevzgoje je tudi takšen, da VURS nima komisije, ki bi požegnala tega psa ob prevzgoji, ampak si komisijo izvajalec izbere sam in ta komisija požegna psa, torej se verjame izvajalcu, da je pes ok. Plus tega v samem  programu ni določena sama prevzgoja psa, ampak izobraževanje vodnika kako varno sobivati s takšnim psom do okolice, to je za VURS dovolj, na strani izvajalca je koliko se dejansko ukvarja s samo prevzgojo. Smo tudi edini s takšnim  programom v Evropi. Napisala sem intimna zato, ker je to stvar VURSA, društva izvajalca in vodnika in nikogar drugega in prav je tako. Tako da če slučajno ne poznaš teh vodnikov ali prevzgojitelja tudi ne veš kakšne so reference, ker jih nikjer uradno ni, v sklopu VURSA ni zavedenih, vsaj jaz jih še nisem našla in verjetno je prav tudi to, saj tudi vsak lolek ne more pogledati tvoje, recimo vozniško dovoljenje, spet varstvo podatkov. Torej o referencah si lahko vsak ustvari svoje mnenje na podlagi  podanega izdanega edinega dovoljenja v Sloveniji, na podlagi tega, da dejansko pozna primere in vidi pozitivno reševajele teh (kar je za mene edino kredibilno, ostalo mi je samo birokrastki mušter)...

Kar se tiče referenc skozi tekmovalno kariero ali tvojih tečajnikov ali inštruktorja, to je že bolj dostopno, saj lahko za vsako tekmo dobiš bazo podatkov in od kod nekdo izhaja in posledično kdo je inštruktor. Ampak za nekatere športna kinologija ni referenca, vprašanje je tudi, če je to referenca pri vsakodnevnem sobivanju s psi, saj recimo izvrstni psi za športno kinologijo niso vedno nujno tudi izvrstni psi spremljevalci. Seveda večino primerov, ki jih poznam, tudi so, ne pa vsi. Plus tega, ljudje, ki so tekmovalci v kinologiji, so že sami po sebi tako dobri vzgojitelji psov, da spet niso merilo. Torej, ali je to referenca?

Potem so tukaj kinološki nazivi, ki iz strani države niso požegnani, ampak se med temi, ki to opravljajo najde veliko izjemnih ljudi...je to referenca?

So ljudje, ki  imajo strokovne nazive pridobljene izven Slovenije, a jih slovensko šolstvo ne priznava, so pa se izobraževali...je to referenca?

Potem je tukaj še en kup izjemnih posameznikov, ki ne želijo biti v nobenem sistemu, a so izjemni inštruktorji psov, ne delajo tekmovalcev, ne delajo prevzgoje, delajo individualno z ljudmi za svojo dušo. Če ne poznaš posameznih primerov, jih niti ne poznaš...spet, je to referenca?

Med nami na forumu je pod psevdonimi skritih veliko veliko izjemnih oseb naše kinologije, nekateri se med seboj poznamo, nekateri ne, ampak nikogar, ki poda nek argumentiran, objektiven opis/mnenje/dokaz ne moreš kar zavreči z referencami...ja hudiča, mogoče jih ima neverjetno število, pa ga ti žal ne poznaš. Treba je samo malo razmisliti in ne z glavo skozi zid, pa se da veliko naučiti tudi na forumu, sploh če ne daješ vse v nič in se obnašaš arogantno in samo malo premisliš in ne negiraš samo v imenu negiranja.

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

Živa

• *
  • Živa & Grom
Odgovori #1188 : 30 Oktober 2012, 14:16:18
Za tiste, ki se ukvarjajo samo s forumsko kinologijo - če ne piše na forumu, pač ne obstaja ;-)

roxa

• *
Odgovori #1189 : 30 Oktober 2012, 15:20:35
To nima veze s CM, ampak daj no, resno? A če sem jaz zdaj magistrirala na slavistiki, mi ni treba bit omikana do tebe, ko delaš kikse ko pišeš? Te lahko zafrkavam? 

lahko. imam prijateljico, ki me skos popravlja in men to paše. ker se tako učim.  8) :)

roxa

• *
Odgovori #1190 : 30 Oktober 2012, 15:26:35
tako je. z agresivnimi psi VEMO, kdo se pri nas lahko ukvarja. pasjeljubci in  inštruktorji agilitija sigurno NE. PIKA. tu ni več debate.

ne pa da folk svetuje, naj si da lastnica psa, ki šavsa in renči nanjo, rokavico gor ali pa naj ignorira...to so svetovne neumnosti.  :-X

vtikajte se tja kamor se lahko, ne spravjajte folka v nevarnost po nepotrebnem. tudi, če je vaš namen dober.  ;)

all_

• *
Odgovori #1191 : 30 Oktober 2012, 15:30:45
lahko. imam prijateljico, ki me skos popravlja in men to paše. ker se tako učim.  8) :)

Zdaj pa parkrat še preber to besedo, pa povej a vidiš kakšno razliko med njo in besedo "forum".

Aja, še to. Eno je popravit/informirat človeka, ker imaš več informacij, drugo je pa bluzit o svoji izobrazbi in govort, naj se drug v določene teme ne vtika. In ti delaš to drugo. In če se kdo po tvoje "vtika", si jemlješ pravico ne ga popravit ampak praktično grajat.

Mislim, a vidiš razlike?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1192 : 30 Oktober 2012, 15:37:56
Citiraj
z agresivnimi psi VEMO, kdo se pri nas lahko ukvarja. pasjeljubci in  inštruktorji agilitija sigurno NE. PIKA. tu ni več debate.

Pri nas ima samo ena šola licenco za tečaje, ki jih morajo opraviti lastniki uradno nevarnih psov po ponovnem ugrizu. To je takrat, ko ne gre več za rehabilitacijo psa (v smislu da bi lahko normalno živel in se normalno vrnil v družbo) ampak za vzgojo lastnika, da bo znal voditi psa tako, da ne bo nikogar ogrožal.

Z vsem ostalim se lahko ukvarja kdor se glih hoče, celo inštruktor agilitija.

Živa

• *
  • Živa & Grom
Odgovori #1193 : 30 Oktober 2012, 15:46:45
tako je. z agresivnimi psi VEMO, kdo se pri nas lahko ukvarja. pasjeljubci in  inštruktorji agilitija sigurno NE. PIKA. tu ni več debate.

No, jaz imam svojo predstavo o tem, kdo tukaj kaj VE in kdo v glavnem blefira. Seveda dopuščam možnost, da se motim, ker vseh res ne poznam osebno.

Je pa zgoraj zelo zelo lep post od Feline o referencah.

In...

Za tiste, ki se ukvarjajo samo s forumsko kinologijo - če ne piše na forumu, pač ne obstaja ;-)
(ne leti nujno na Roxo, razen če se sama najde v tem)

roxa

• *
Odgovori #1194 : 30 Oktober 2012, 15:49:32
Zdaj pa parkrat še preber to besedo, pa povej a vidiš kakšno razliko med njo in besedo "forum".

Aja, še to. Eno je popravit/informirat človeka, ker imaš več informacij, drugo je pa bluzit o svoji izobrazbi in govort, naj se drug v določene teme ne vtika. In ti delaš to drugo. In če se kdo po tvoje "vtika", si jemlješ pravico ne ga popravit ampak praktično grajat.

Mislim, a vidiš razlike?

seveda jo vidim. no bom razložila. če oseba konstantno uporablja besede za katere ne ve kaj pomenijo in jo opozoriš, da ne ve, kaj beseda pomeni, dobiš kontro, čeprav ji razložiš in to podkrepiš. potem imaš drugo osebo, ki uporablja besede (za katere ne ve kaj pomeni in jo celo narobe uporablja), spet kontra, ker ego ne prenese, da nima prav. potem se začne zbadanje in potem MORAŠ ljudem razložit, da ne pišeš na pamet, ampak, da je to tvoja stroka in potem se začne zbadanje, da je šolski sistem slab in da Ljubljana ni glavno mesto naše države. in ker sem folk popravila, dobronamerno...potem imamo tole. ko se na 10 straneh vleče agresija bolanega ega. lej, meni če kdo pove, da nekaj delam narobe, uporabljam recimo izraz narobe, vsaj preverim in se zahvalim, če me opozori, ne pa da stresam bes na človeka in obračam to kar je napisal.  8)

če pa še zdaj ne razumeš kaj hočem povedat, prav. nimam težav s tem :)

Sleepy

• *
Odgovori #1195 : 30 Oktober 2012, 15:51:55
A res? Kdo pa?

vtikajte se tja kamor se lahko, ne spravjajte folka v nevarnost po nepotrebnem. tudi, če je vaš namen dober.  ;)
Ogledalce, ogledalce na steni povej... Upoštevaj to NAJPREJ sama! (kaj za ene linke na za ene ovratnice si že limala? ::) )

Pa ko je tema že o CM - kako že na varnost ljudi vpliva "poučevanje" na TV, da je treba psa na hrbet ruknit? Pa tole je ziher tudi zagotavlja sproščenega psa, ki zaupa vodniku... varnost zagotovljena za oba - psa in vodnika, ane?  ::)

roxa

• *
Odgovori #1196 : 30 Oktober 2012, 15:56:11
A res? Kdo pa?
Bajka.

Citiraj
Ogledalce, ogledalce na steni povej... Upoštevaj to NAJPREJ sama! (kaj za ene linke na za ene ovratnice si že limala? ::) )
dej preberi si kaj sem pisala in nehaj podtikat neki brezveze. link sem nalepila zato, ker je nekdo zatrdil, da je uporaba takšne ovratnice pri nas zakonsko prepovedana, kar ni in link je dokaz.

Citiraj
Pa ko je tema že o CM - kako že na varnost ljudi vpliva "poučevanje" na TV, da je treba psa na hrbet ruknit? Pa tole je ziher tudi zagotavlja sproščenega psa, ki zaupa vodniku... varnost zagotovljena za oba - psa in vodnika, ane?  ::)
CM ima v vsaki odaji napis, da tega ne delaj doma in poišči strkovno pomoč. za kaj več se pa obrni na njega ali na NG. ne pa name. svoje mnenje o CM sem že povedala.

Sleepy

• *
Odgovori #1197 : 30 Oktober 2012, 15:57:49
potem imamo tole. ko se na 10 straneh vleče agresija bolanega ega.
Ja če pa veš kje je problem si pa ego pozdravi, pa ne bomo meli več tega, anede?  :)

Sleepy

• *
Odgovori #1198 : 30 Oktober 2012, 15:59:44
Bajka.
Težko rečem, da odgovor sicer ni pravilen, je pa vreden 0 točk.

all_

• *
Odgovori #1199 : 30 Oktober 2012, 15:59:51

seveda jo vidim. no bom razložila. če oseba konstantno uporablja besede za katere ne ve kaj pomenijo in jo opozoriš, da ne ve, kaj beseda pomeni, dobiš kontro, čeprav ji razložiš in to podkrepiš. potem imaš drugo osebo, ki uporablja besede (za katere ne ve kaj pomeni in jo celo narobe uporablja), spet kontra, ker ego ne prenese, da nima prav. potem se začne zbadanje in potem MORAŠ ljudem razložit, da ne pišeš na pamet, ampak, da je to tvoja stroka in potem se začne zbadanje, da je šolski sistem slab in da Ljubljana ni glavno mesto naše države. in ker sem folk popravila, dobronamerno...potem imamo tole. ko se na 10 straneh vleče agresija bolanega ega. lej, meni če kdo pove, da nekaj delam narobe, uporabljam recimo izraz narobe, vsaj preverim in se zahvalim, če me opozori, ne pa da stresam bes na človeka in obračam to kar je napisal. 8)

če pa še zdaj ne razumeš kaj hočem povedat, prav. nimam težav s tem :)

Ti itak nimaš težav z ničemer, mislim da smo vsi dojeli, da poznaš ogromno ljudi iz stroke, da si magistrirala (!) in da si nasploh polna znanja in vse razumeš. Če je kdo stresal bes, si ga edino ti.

Tole si napisala Lanabeli:
Citiraj
Veš, pišeš stvari, stavke, ki jih malce preoblikuješ in umeščaš v svoje poste. To, kar sem zdele navedla, navjam pa zadnje, ker se mi ZATE ne da nazaj na 36 strani in ti za vsak post (kjer si to delala navajat) pisat. Vir s kjer si to "potegnila" je tale http://www.gobe.si/Mikologija/GliveInNjihovProstorVnaravi  ali pa tale http://sl.wikipedia.org/wiki/Goba  In noben ni točen. To je razlog, da sem ti sploh zdele pisala (ker si pri meni na IGNORE listi), ker si pridrsala na ZELO "tanek led". Namreč glive so del moje stroke, sploh pa drevesa!!! Še en dokaz, kako lahko vsak laik piše po netu in širi napačne informacije. Edina simbioza med drevesom in glivo je MIKORIZA (simbiontska ali rahlo patogena povezava glive in rastlinske korenine). Pa še ta NE DAJE, ampak pomaga (preveč zapleteno je za pisanje tule, če hočeš bova rešili po ZS-jih, zato ti pišem laično) do dušika koreninskim laskom, primer. Poleg tega (drugi primer), drevo ne daje hranilnih snovi, ampak si jih glive (ki "parazitirajo" drevo, ki ima načet imunski sistem) vzamejo. To pa ni z neta...to je učenje pri Dr. Dušanu Jurcu, našemu edinemu MIKOLOGU, pa učeje pri Francu Batiču (botanik). In ne, to ni moje edino znanje je pa potrjeno.

Za ostalo tvoje pisanje, (z nekaterim osebno se strinjam), preberi si ga nazaj (vsak si ga lahko), blefiranja je kolikor hočeš. Od tega, da enkrat ti je CM všeč, drugič ne...splošno je pa njegovo delo en K vredno a ne?

Nasploh si tole v bold predstavjam kot tebe, ki se DEREŠ o glivah na nekoga, ki pač ni zdel tam na biotehniški in prebiral bukvic o glivah. Je pa sama Lanabela povedala od kod ji informacije.

In to kar si ti v citatu zgoraj pisala ni podajanje informacij na nek kulturen način.

Če se pa tko s prijateljicami popravljate recimo, potem pa kar.  :)

Zbadanja o šolskem sistemu se ravno ne spomnim, a je sploh bilo? No, naš šolski sistem žal ni nek višek kvalitete, ni pa zbadanje, če se to pove...