Cesar Millan

Urška · 419436

roxa

• *
Odgovori #1230 : 30 Oktober 2012, 23:05:18
ni isti dogodek je pa isti pes. hvala k..., mrtev je. ne ustrahuje več nobenega lastnika psa.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1231 : 31 Oktober 2012, 09:40:19
Citiraj
ni isti dogodek je pa isti pes

Ali je potem ta isti terier dvakrat staknil osem šivov na vratu in tvoj dvakrat poškodovan prst, kar je v vseh različicah zgodbe enako. (BTW, imaš srečo, da te jagr ni prijavil, takrat ko sta bila oba spuščena in je tvoj terierju odprl vrat. Bi lahko imela uradno nevarnega psa, ne glede na to, kdo je v resnicio začel spopad):

Junija 2011:
Citiraj
terier z 8 šivi na vratu, max pa z odtrganim slepim nohtom

Avgusta istega leta:
Citiraj
(na tleh kri, moj pes brez nohta, njegov krvavi iz spodnje strani vrata-kasneje sem izvedela, da je dobil 8 šivov)

tako da....laž ima kratke noge.....

V bistvu sem šla gledat za nazaj, ker nimam spomina kot Davor, se mi je pa zdelo, da sva se midve že prej spičili. In sem ugotovila, da sva se spičili huhuhu kolikokrat. Ko si zagovarjala kupiranje repov in uhljev, ko si hotela po vsej sili spariti psa, ki ni znal skočiti, ko si zagovarjala paritev 10 let stare psice, ker da je še zdrava, se še vedno goni in se želi spariti.

ko sem te povprašala, po tvojih kinoloških referencah, si odgovorila
Citiraj
ne bi o tem...sem pa na poti sodnice za molose...
. Ohoho, do naziva kinološki sodnih vodi veliko stopnic. Nekdo, ki je sposoben spohati nekaj  takega:
Citiraj
malo me moti moraliziranje v zvezi s kupiranjem, medtem ko svoje pse vodite na kastracije in  sterilizacije ali pa jih razstavljate. pri razstavljanju gre tudi (ali pa samo), za lepoto pasme. dvoličnost na višku. in enostavno ni uredu, da se je kupiranje prepovedalo. tudi praktični razlogi so tu...recimo veliko lovskih psov ne rabi rep, ovira je (veliko psov ostane v rovih) Od sestrične terier je na Dunaju ob Donavi začel preganjati bobre in ostal v luknji 8 ur- plačati je morala reševalno službo in jamarje, da so ga izvlekli in ko so ga je hotel nazaj (lovec pač-nagon), rekli so pa da če ne bi imel repa bi lahko zlezel sam ven....Medtem ko se ukvarjate s kupiranjem da/ne pa na raznorazne načine mučite pse po razstavah, ker ste egoistični in si vi tega želite in ne psi. vse to je egoizem,
zanesljivo ni stopil niti na prvo stopničko.
Hm.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1232 : 31 Oktober 2012, 09:44:27
Citiraj
BTW, imaš srečo, da te jagr ni prijavil, takrat ko sta bila oba spuščena 

hja ,kdo pa je mnenja da uporaba povodca uničuje psa ? ;)

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1233 : 31 Oktober 2012, 09:53:13
Citiraj
hja ,kdo pa je mnenja da uporaba povodca uničuje psa ?
Stalna uporaba. Pa to nima nobene zveze z mojim mnenjem, ampak z zakonom, po katerem je lahko za nevarnega proglašen tudi pes, ki poškoduje drugega psa (kar je sicer po mojem mnenju blesavo, ampak tako je). Kriv je spuščen pes (po zakonu). Ker sta bila (na javnem mestu kjer je v pričakovati veliko ljudi) spuščena oba, bi sicer oba plačala kazen za spuščene pse, a hudo poškodbo je povzročil buldog (odprt vrat) in ne terier (poškodovan krempelj). Če je šlo za dva različna dogodka (hic) z istim rezultatom, bi bila lahko Roxa celo napotena na obvezni tečaj za nevarne pse.(po našem imenitnem zakonu tudi pes privezan pred štacuno ne velja za ustrezno varovanega in je lastnik odgovoren za poškodbo, ki jo povzroči tako privezan pes)

Lanabela

• Pravi Pesjanar

Sleepy

• *
Odgovori #1235 : 31 Oktober 2012, 10:57:53
Auch!

ni isti dogodek je pa isti pes. hvala k...,
Sej tudi bulldog menda ni pes... 

Luna je ;)
Se bojim, da ni samo luna kriva...

Btw. prehrana ima velik vpliv na možgane...

Smile... Tomorrow will be worse. 8)

damayanti

• *
Odgovori #1236 : 31 Oktober 2012, 11:12:00
da da da ... more like it  ;D

tema postaja zabavna 

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #1237 : 31 Oktober 2012, 11:40:28
da da da ... more like it  ;D

tema postaja zabavna 

;D ;D Kje si bila tolk časa?   >:D Zdej luna že pojenja in se bo ohladila.

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #1238 : 31 Oktober 2012, 12:01:49
Nekateri samo beremo in se drzimo za glavo, odgovarjat se nam pa ne da, ker takim ljudem in njihovim nebulozam itak nikoli ne prides do konca.. :P :P

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

damayanti

• *
Odgovori #1239 : 31 Oktober 2012, 12:10:39
;D ;D Kje si bila tolk časa?   >:D Zdej luna že pojenja in se bo ohladila.

Upam da ne  >:D...   me zanima izgovor :o... tole se bo pa ja treba ven izmazat :o ( če uspe, bo nedvomno magistrsko delo  :o :D)
  delno pa  stavim tud na Davorja  ;D...

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1240 : 31 Oktober 2012, 12:30:34
sploh ne vem več o čem teče debata, razen tega da se je lanabela očitno marsikaj od mojega pisanja nafčila in vleče ven vsebine iz drugih starih tem kot način diskreditacije , nemara pa bo roxa tudi poudarila da se je od takrat veliko nafćila in spremenila svoje mnenje

Davor, pa mora sedaj ko je še kaj  sonca it ven kalat, toliko o enakovrednih partnerjih

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1241 : 31 Oktober 2012, 12:32:21
Zame je zadeva zaključena. Busted. In se lahko vrnemo na CM.
sam še nekaj otr: ker so Roxo tolk razp...tiste gobe: mikoriza je res ena izmed najbolj fascinantnih simbioz kar jih obstaja. Zato mi je tudi takrat najprej prišla na misel. Vsakomur, ki ga zanimajo medsebojni odnosi med organizmi v naravi priporočam, da si zadevo pobližje pogleda v kakšni literaturi, saj je je dovolj. Pri čemer mene osebno veliko boljfascinirajo glive kot drevesa. Namreč...ne samo, da je gliva v simbiozi z enim drevesom....micelij lahko zavzema zelo veliko površino in stopa v simbiozo z več drevesi in tudi drugimi rastlinami. Tako v bistvu zaradi gliv postanejo koreninski sistemi (predvsem) dreves med seboj povezani - prihaja do izmenjave snovi med drevesi preko glive. Na to povezavo se lahko vsede še kakšna   rastlina, ki je brez klorofila in preko glive jemlje hrano od drevesa....Tako zelo poenostavljno za v vrtec povedano.

In še nekaj bližje naši temi: ugrizi psov med spopadi: predvsem med samci (pa v večini primerov tudi med samicami) so spopadi ritualizirani, kar pomeni, da delujejo mehanizmi, ki preprečujejo hujše poškodbe. Tako pri normalnih psih, če že do spopada pride, prihaja do ugrizov v točno določene predele telesa: gobec, pod očmi, ušesa, sprednje in zadnje tace, rep. Predeli, ki se jih normalni psi ne dotaknejo so vrat in trebuh.

Sleepy

• *
Odgovori #1242 : 31 Oktober 2012, 12:45:09
sploh ne vem več o čem teče debata, razen tega da se je lanabela očitno marsikaj od mojega pisanja nafčila in vleče ven vsebine iz drugih starih tem kot način diskreditacije , nemara pa bo roxa tudi poudarila da se je od takrat veliko nafćila in spremenila svoje mnenje

Davor, pa mora sedaj ko je še kaj  sonca it ven kalat, toliko o enakovrednih partnerjih
Časten umik?  :D

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1243 : 31 Oktober 2012, 13:13:19
umik od čega ?  :D sam sem moje stališče jasno zapisal in stojim za njim, vendar ne čutim potrebe da bi prepričeval ze prepričanih ali se šel osebnih obračunavanj . to raje prepuščam tebi   ;)

Sleepy

• *
Odgovori #1244 : 31 Oktober 2012, 13:20:55
Umik od tega:
  delno pa  stavim tud na Davorja  ;D...
;)

se šel osebnih obračunavanj . to raje prepuščam tebi   ;)
Si me moral s kom zamenjati. Nič hudega  :)

damayanti

• *
Odgovori #1246 : 31 Oktober 2012, 15:02:33
umik od čega ?  :D sam sem moje stališče jasno zapisal in stojim za njim, vendar ne čutim potrebe da bi prepričeval ze prepričanih ali se šel osebnih obračunavanj . to raje prepuščam tebi   ;)

šur šur ;D... to rundo si  stavil na "napačnega konja "aaaahahahahahaha...  ;D

c c c c  Davor  :o :D :D

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1247 : 31 Oktober 2012, 15:16:03
Pozitivna motivacija, malo za šalo, malo zares (pa še za mrežo niso :) ) :

http://www.youtube.com/watch?v=OeJ06sg5MHI&feature=related

PS
Pa nimam nič proti agilitiju!

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #1249 : 31 Oktober 2012, 15:57:56

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #1250 : 31 Oktober 2012, 16:32:29

battito animale

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1251 : 31 Oktober 2012, 22:24:01
Pozitivna motivacija, malo za šalo, malo zares (pa še za mrežo niso :) ) :

http://www.youtube.com/watch?v=OeJ06sg5MHI&feature=related

PS
Pa nimam nič proti agilitiju!

Tole je bolj vabljenje, podkupovanje...Ni glih biser pozitivne motivacije.  :)

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1252 : 01 November 2012, 07:35:07
Tudi vabljeneje je v neki fazi "šolanja" lahko učinkovito ........................ le da putke dosti daleč od "vabljenja" ne bodo prišle .............. :-\

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1253 : 01 November 2012, 09:41:01
Z vabljenjem ni nič narobe, je še vedno pozitivna motivacija, samo pod "kliker training" ne sodi. Je pa moč kure tudi naklikat - naklikat je moč tudi ribe. In na ta drugi način bi bilo mogoče pri kurah priti veliko dlje kot z vabo. Z golobi so naredili čuda in pol.

Sleepy

• *
Odgovori #1255 : 01 November 2012, 10:28:53
V vsakem primeru ziher lažje kot če bi ji elektriko našopali v rit al pa jo malo skalmirali z dušenjem na zategnjenem povodcu.  :D

Začne se tako:
http://www.youtube.com/watch?v=D4kPZ25IMn0&feature=player_detailpage
konča pa s tem:
http://www.youtube.com/watch?v=D4kPZ25IMn0&feature=player_detailpage
aaaaaam ...  :-[ a tole je bilo mišljeno, da se začne in konča z istim videom?  :-\

V bistvu je razmišljanje, da pozitivne metode niso naravne, malo hecno. Ker se najbrž da psi povsem "naravno" odzivajo na take al drugačne dražljaje. Podobno kot ostale živali. Stvar dogajanja v možganih pač. Je te reči uporabil in dokazal že Skinner, novejše študije pa potrjujejo še kaj več. Pa še večji hec, da so te metode v bistvu najprej uporabljali za sporazumevanje z divjimi živalmi in jih od tam prenesli na šolanje psov.
Pa še en hec je. Okolje precej vpliva na razvoj možgan. So nardili poskus na podganah. Ene namestili v običjne kletke za podgane (prazne), kjer so bile same (ena na kletko). Druga skupina je bila v kletkah, v katerih je bilo veliko igrač in drugih predmetov, v kletkah jih je bilo več in najpomembnejše - vsak dan so se z njimi ukvarjali študenti, jim menjevali igrače in skrbeli, da je bilo njihovo bivalno okolje zanimivo in spodbudno. V taki namestitvi so preživele, če se prav spomnim 55 dni. Možgani živali, ki so živele v "obogatenih" razmerah, so "ustvarili" precej več povezav, kot možgani "izoliranih" podganc. Težko bi torej rekla, da se z omogočanjem življenja v kompleksnem okolju psom dela kakršnakoli škoda.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1256 : 01 November 2012, 10:55:26
Nihče ni trdil da pozitivna metoda kot samo ni "naravna" vsako žival, ki se odziva na okolje se da stimulirati v določeno dejanje , če ima nekaj od tega saj asociira dejanje z koristjo

Bi me pa z težavo katere pripričala da kura to počne, da bi ugodila lastniku in je lahko "enakovreden partner", pes mora izpeljati ukaz  brez motiva nagrade in se mora zavedati svojega hirarhično mesta v krdelu
Zato trdim , da je šolati pravilno po klasiki občutno težje kot pa z pozitivno metodo ,ki se vrti okoli nagrajavanje psa za spodbujanje določenega vedenja in dejanj (to je de facto oblika podkupovanja pa želele to slišati al ne); In mi je končni rezultat delovnih psov sploh lovskih pri klasiki ljubši in da sicer subjektivno se mi zdi takšen odnos med vodnikom in psov pristnejši oz. bolj  zdrav tako za psa kot lastnika

all_

• *
Odgovori #1257 : 01 November 2012, 11:24:05
Ne gledam zdaj to pri vzgoji psa, to lahko kdo drug komentira, ampak na splošno - nagrajevanje in podkupovanje sta 2 različni stvari.

Sleepy

• *
Odgovori #1258 : 01 November 2012, 11:24:24
Sej je že Lanabela napisala, da so metode s pozitivno motivacijo prijaznejše, glede na to, da spodbujajo razvoj možgan pa po moje celo koristnejše. Torej ne štekam, zakaj bi kdo raje izbral težjo in manj prijazno metodo, če lahko lažjo in bolj prijazno? Razvoj gre naprej tudi pri šolanju in vzgoji psov.
Sej tudi travnik lahko pokosiš po klasični metodi - najprej na roke nabrusiš ročno koso, pa gremo mahat po travi. Ampak s kosilnico gre pa lažje...

Jaz osebno imam recimo hud odpor do navpičnih hierarhij in se jim izogibam kolikor je to mogoče. V bistvu ne razumem najboljše, da lahko kdo funkcionira samo po tej liniji, pa ne glede na to po kolko tacah/nogah hodijo "soudeleženi" na lestvici. Je pa point najbrž res v tem, da vsak izbere tisto, kar njemu bolj ustreza in zna uporabljat brez škode za kogarkoli.

Sleepy

• *
Odgovori #1259 : 01 November 2012, 11:30:03
Ne gledam zdaj to pri vzgoji psa, to lahko kdo drug komentira, ampak na splošno - nagrajevanje in podkupovanje sta 2 različni stvari.
Sej je tudi pri psih. V bistvu se lahko brez težav izogneš temu, da bi podkupoval tudi pri vabljenju s hrano - sej maš dve roki. Nagrada pride iz druge roke, lahko je tudi kaj drugega kot vaba, če je problem v podkupovanju.